Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Posicionament de l’equip de Govern en relació al WaveGarden  (Llegit 586 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Nil J Llagostera

  • Visitant
Ja que l'administrador no ho posa, ho haurà de posar un ciutadà.

Dijous 20/07/2017
L'Ajuntament de Montgat no ha fet cap aprovació en relació a les instal·lacions que promou l'empresa Wavegarden BCN S.L. als terrenys propietat de la fundació privada Montcelimar, vinculada a la Universitat de Barcelona. Donats els cartells i pancartes detectats a la via pública amb missatges que poden induir a error, l'actual equip de govern vol fer aquest aclariment i reiterar el seu posicionament envers aquest projecte, tal i com ja havíem informat a anteriors Plens municipals i al grup d'interès anomenat Plataforma Veïnal Què implica Wavegarden a Montgat, en dues reunions precedents.

Les reunions, a demanda de la plataforma, han estat dues: la primera es va produir el passat 22 de maig a les 18:30h entre diversos representats de l'esmentat grup d'interès, l'Alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, i el Regidor d'Ordenació de Territori, David Sànchez. La segona es va desenvolupar un mes després, el 22 de juny, a les 17h i fins a les 18:45h i, a més dels representants de la plataforma, van assistir-hi dos assessors de la mateixa (un arquitecte municipal d'una població de la comarca, així com un regidor d'un altre poble que és advocat mediambientalista) i, per part de l'Ajuntament, novament l'Alcaldessa, amb la primera tinent d'Alcaldia, Montse Sanllehy, el tercer tinent d'Alcaldia, Gabriel Salguero, i el cinquè tinent d'Alcaldia, Jordi Abad, de forma que quedaven representats els quatre grups que conformen l'equip de govern actual: ERC, ICV, PRE i MES.

Respecte al posicionament, l'actual equip de govern sempre ha mantingut una actitud prudent, tal i com va reconèixer l'arquitecte municipal que assessora la plataforma. La raó d'aquesta prudència és perquè es tracta d'un projecte privat plantejat per a un terreny privat. És per això que, des del primer moment en què vam tenir coneixement de l'existència del projecte, vam demanar a l'empresa promotora que en fes una presentació a tots els càrrecs electes del consistori i una segona presentació pública per a la població, que es va celebrar el passat 2 de febrer, amb torn obert de preguntes. Tanmateix, se'n va informar al respecte a la revista municipal d'aquell mes, sense dedicar-li cap més espai des de llavors perquè tampoc hi ha hagut cap variació substancial des de la informació presentada al febrer.

Un cop presentat el projecte, aquest ha seguit el curs legal que li pertoca. Quan rep un projecte, l'Ajuntament té l'obligació de donar-li tràmit. Per tant, tot complint la llei de procediment administratiu, és el que s'ha fet. En aquest sentit, s'han demanat els informes preceptius a les administracions supramunicipals que pertoca, informes que inclouen aspectes mediambientals, urbanístiques, etc.

Aquests informes ja han estat emesos i entregats als promotors, que tenen dret a ajustar l'avanprojecte en conseqüència. Aquest avantprojecte modificat no ha arribat a l'Ajuntament, però es preveu que arribi en breu. Per això, l'equip de govern proposa per al Ple Municipal de juliol, que se celebrarà el proper dijous 27, la creació d'una Comissió Informativa de Caràcter Especial formada per tots els grups municipals del consistori i regulada segons el ROM, per tal que, qun arribi l'avantprojecte, el pugui estudiar detingudament.

Font: Web de l'Ajuntament de montgat

Anita

  • Visitant
Re:Posicionament de l’equip de Govern en relació al WaveGarden
« Respondre #1 el: Juliol 27, 2017, 05:21:01 pm »
Y donde esta el problema?

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal