Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Arbres Mallorquines  (Llegit 3104 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Visitant

  • Visitant
Arbres Mallorquines
« el: Gener 20, 2014, 09:08:14 am »
Meravellat!

Estic meravellat per la rapidessa en tal·lar els pocs arbres que hi havien al racó de Can Casanoves (just als horts urbans, altrament dit quan s'intenta treure benefici econòmic de quelcom tan antic). Tres arbres que tenien més anys que qualsevol dels que hi va col·laborar en tal·lar-los.

Ho sento, però potser el meu intel·lecte no dóna més de si mateix per entendre el motiu de sacrifici d'aquests arbres.

Cap a on anem? Ja van cometre un homicidi, o més ben dit, un assassinat, amb els arbres de la remodelació de la riera Sant Jordi, després el Pi Canari del C/Requet, ara això....

Salutacions.

Visitant

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #1 el: Gener 20, 2014, 09:12:35 am »
No em deixa possar nom al missatge creat.

Ciutadà Kane

Enric

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #2 el: Gener 20, 2014, 09:49:11 am »
Bon dia :
 L’ arboricidi quasi sempre és precursor del TOTXO , desitjo equivocar-me en aquests cas. El cas més fragant és va perpetrar  al costat del Túnel, hi havia un pi esplendorós i una palmera exuberant de vitalitat, van ser massacrats deixant els esquelets durant molt temps fins que ho vaig denunciar en aquestes pàgines L’ ENDEMÀ JA HAVIEN ARRANCAT ELS ESQUELETS.
¡ Si que llegeixen aquestes pàgines ¡Vaig pressuposar que els van matar per evitar la reivindicació de plantar-ne més i propiciar l’ implantació d’ altres espècies, per cert poc galdoses i que la seva ombra no serveix per res i plantades ¡ expressament ¡ per fer ombra on no cal i deixant els bancs desprotegits, ho per evitar la seva mort pels productes tòxics, metalls pesants, que hi ha i que no van ser retirats ¡ VISCA ELS VERDS ¡ i que van a parar al MAR, mireu el color de la sorra, sense comptar el filtrat, quan plou que si escola des del BONY                                         (¿ socialista ? )  sota del qual hi ha els dipòsits, com a la COVA KÀRSTICA, dels llots de la fabricació de sulfúric i sulfat de coure ( ? ).
Enric

Salvador Cutchet

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #3 el: Gener 20, 2014, 10:23:45 am »
Es molt trist!!
Arreu es mira de respectar els arbres ja que son els qui ens proporcionen l'oxigen per a poder viure en aquest planeta ,conjuntament amb tota la resta del regne vegetal incloses les algues i microalgues.
Sembla que hi ha una “xilofòbia” patent en aquest poble.
On son els Verds?
De petit,el meu pare ens feia abraçar els arbres i donar-los gràcies per la seva existència i ajudar-nos a a respirar,si visqués,segur que ho qualificaria de salvatjada i mostra d'incultura extrema i mostra de retrocés total en la sensibilitat social vers la natura dels qui han de vetllar pel bé comú.
A Montgat ens posaren uns cadàvers d'arbre al final de la riera “in memoriam” dels que havien talat, tot un detall i molt significatiu i d'una sensibilitat exquisida.
Això em recorda el “Don Juan Tenorio”  -Pués si la vida os quité buena sepultura os di- però ja eren morts i ben morts.
Salvador Cutchet

Juanca

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #4 el: Gener 24, 2014, 11:49:09 pm »
Estos arboles estaban en la zona donde se estan haciendo los huertos?

Visitant

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #5 el: Gener 27, 2014, 07:55:43 am »
Si. Així és. Aquests arbres romanien a la zona on ara fan els horts de Can Casanoves, que per cert, també han tal·lat figueres centenàries per tal de cobrar un cànon amb cada hort.

Crec molt possitiu donar una certa imatge als horts i possar ordre a aquests terrenys, però crec que fer-ho d'una manera comercial i amb afany de lucre no és la sol·lució adient.

Montse P.

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #6 el: Gener 27, 2014, 05:30:02 pm »
Totalment d'acord crec que no s'hagues perdut tant espai i al cap i a la fi els arbres tambe son vida i haguessin donat un altra aire a la zona, al final semblaran bancals i punt.

ENRIC

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #7 el: Gener 28, 2014, 09:00:52 am »
Bon dia :
Dos d’ ells , magnífics, eren un Nesprer ( MICAQUÉ ) i una esponerosa figuera. Teniu raó, semblen bancals d’ un poble d’ un altre lloc. Si sols haguessin ordenat els horts i respectat arbres, semblaria més un jardí urbà. Esperem que serveixi per recuperar la FONT DEL REQUET.
Enric 

ENRIC

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #8 el: Gener 31, 2014, 08:43:02 am »
Bon dia :
 S’ han carregat  uns magnífics arbres, davant del Centre, n’ han plantat de nous tot fen-l'hi un rebaix a la zona, segons diuen futura àrea de picnic.
Enric

Visitant

  • Visitant
Re:Arbres Mallorquines
« Respondre #9 el: Febrer 07, 2014, 08:16:22 am »
No havia algiuna ley o algo que decia que los arboles se debian replantar en otro lugar? En este pueblo no se ha hecho nunca me parece.

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal