Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: EL PATRIMONI DE TOTS  (Llegit 4975 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Salvador Cutchet

 • Visitant
EL PATRIMONI DE TOTS
« el: De Novembre 27, 2013, 01:24:06 p. m. »
Benvolguts conciutadans,
M'han trucat de la Generalitat de Catalunya,informat-me que la setmana vinent, a instàncies de l'Ajuntament de Montgat i repetidament des de fa dos anys, tallaran els tres pins canaris pel perill que representen i rebaixar el terreny,la situació: carrer del Requet cantonada amb Arno Jäger,al barri de les Mallorquines ja prou destrossat per l'autopista.
Aquests pins son centenaris i el terreny aquest es l'únic testimoni de l'antic nivell de les Mallorquines,dons la resta va desaparèixer com a conseqüència de l'extracció de pedra per fer calç .
Resulta que es un jaciment arqueològic que figura en el patrimoni arqueològic de la Generalitat de Catalunya i en el patrimoni de Montgat (podeu consultar-ho per internet : jaciment arqueològic “can Cutxet,Montgat”).
De mica en mica ens van deixant sense patrimoni històric ni botànic ni immaterial ni paisatgístic.
El més trist de tot plegat, es que l'Ajuntament no els havia informat que era un jaciment arqueològic (un petit lapsus).
Aixi ja no hi haurà pinassa per escombrar ni prospeccions arqueològiques a fer.
Des d'aquest fòrum ciutadà denuncio la poca estima i sensibilitat que te el nostre Consistori pel patrimoni material i immaterial de la nostra Vila.
“Y vinieron los sarracenos y nos molieron a palos,porqué Dios ayuda a los malos,cuando son más que los buenos”.
Sento vergonya aliena!!
Salvador Cutchet
P.S. La propietat del terreny es publica,no privada (expropiada pel MOPU)

Ciutadà Kane

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #1 el: De Novembre 27, 2013, 03:33:34 p. m. »
Són els mateixos que han fet la destrossa als horts de Can Casanoves. No et preocupis, que si queda quelcom més per a fer malbé no serà al Pla de Montgat.

Salvador Cutchet

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #2 el: De Novembre 27, 2013, 07:08:31 p. m. »
Kane,
El que sorprèn de tot plegat,es que siguin uns o d'altres , el resultat es el mateix,la cultura,el patrimoni sigui del tipus que sigui sempre el maltracten o l'ignoren.
Potser son els tècnics que no canvien,mani qui mani???
Salvador Cutchet

Enric

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #3 el: De Novembre 29, 2013, 09:15:05 a. m. »
Benvolgut Salvador :
 Reconforta tornar-te a llegir i més si és per defensar el poc que ens han deixat d’ aquest dissortat Poble. L’ arboricidi és la doctrina del disseny especulatiu. Considero que és una barbaritat perdre aquest Pins adduint perill, hi ha formes de consolidació per evitar-ne la pèrdua. Ja ens varen destruir la Riera i els seus Plàtans, avui és un desert d’ asfalt  i sense cap ombra per protegir-te. El cas més trist és el Til•ler de Cal Dr. Rofes pressuposo “ assassinat “  en ares d’ un projecta faraònic què, de moment, a passat a millor vida tot respectat immobles         “ determinats “.
 Destruir un  jaciment arqueològic situat en una mostra  de l’ alçada de Les Mallorquines, no hi calen comentaris, no m’ estranyaria que es “ carreguessin “, també, els forns de calç de                    l’ època romana. No parlem de la recuperació de la cova Kàrstica o refugi de la Guerra, consultat medi ambient, via telefònica, de l’ Ajuntament la contesta va ser “ és irrecuperable “, contestar eixís en el XXI m’entres continua envia’n productes tòxics  a les aigües subàlvies em va deixar decebut quan hi ha muntanyes de papers, de fa anys,  demanant –ne la seva recuperació i utilització, genera desconsol i tristesa tot i què “ ara sortim al mapa “.
Enric


Juan Carlos

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #4 el: De Novembre 29, 2013, 09:37:46 a. m. »
Por otros árboles talados en Montgat me dirigí al Ayuntamiento a pedir información al respecto, la respuesta es que a día de hoy no existe ningún tipo de calificación para los árboles, sólo existe un inventario y punto, esto significa que se pueden talar árboles con una simple solicitud al Ayuntamiento, solicitud que se aprueba al no tener ninguna reglamentación interna que los proteja.

Salvador Cutchet

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #5 el: De Novembre 29, 2013, 10:22:30 a. m. »
Bon dia Enric,
“Alia iacta est” ,el proper dilluns s'hi posen.
Varen venir a casa dos Srs. De la Generalitat,a comunicar-me ( tot un detall)que aquest dilluns començaven per tallar els pins i rebaixar el mur un metre, estaven consternats per haver de talar els pins però no els quedava cap mes remei ,degut a la insistència de l'Ajuntament .
També estaven estorats que des de l'Ajuntament no els informessin que era un jaciment arqueològic tot i que estava catalogat dins del patrimoni de Montgat i que el tècnic de l'Ajuntament els digues que ho ignorava, quina pena !
Bé això es tot,ja podem resar-los uns responsos.
Salvador Cutchet

Ciutadà Kane

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #6 el: De Novembre 29, 2013, 01:32:32 p. m. »
Home, si tallen en pins, n'hi ha per córrer. No em puc creure que no els puguin moure de lloc amb els anys que tenen....
En aquesta zona ja s'han carregat tots els arbres, potser que els hi baixi els geranis perquè els podin.

Enric

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #7 el: De Novembre 30, 2013, 10:16:57 a. m. »
Bon dia Salvador i Montgatins :
   M’ ho he mirat i no puc creure’m que l’ Ajuntament autoritzi, demani, a un organisme superior  el fer desaparèixer PATRIMONI DE MONTGAT sense fer la preceptiva consulta als ciutadans. Hi ha UN FULL INFORMATIU, no he sabut veure en el tauler oficial aquest despropòsit i poder fer-hi les oportunes al•legacions o aportacions de solucions com molt bé suggereix Ciutadà Kane. ¿ Què passa a Montgat ? ¿ De fora vingueren i els arbres ens tragueren ?. Jo aporto els seu trasllat ( ¡ ben curós ¡ ) a un indret de Les Mallorquines, una plaça de nova creació amb el nom de Salvador Cutchet ( Pare ) Sr. que es mereix un reconeixement tant pels seus escrits, poètics especialment, presentats en el Museu de Badalona , per l’ estimació al País i per aportacions a Montgat, des de casa seva va partit             l’ exploració, pel grup d’ espeleologia de Badalona, de la Cova Kàrstica, refugi.
 Ultra l’ exposat hi han altres  solucions ¡ Encara es pot aturar ¡¡ On són els VERDS i demès salvadors de la pàtria , manifestans- pancartitstes compulsius ¡
Enric 


Salvador Cutchet

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #8 el: De Novembre 30, 2013, 10:39:41 a. m. »
Benvolguts Enric i Ciutadà Kane,
Aquests arbres no es poden traslladar ja que tenen l'arrel pivotant es a dir una arrel que normalment
te una llargada similar a l'alçada de l'arbre i deu estar clavada dins les esquerdes de la roca.
Gràcies pel vostre interès però no hi remei.
Deu nos en-guard que passés qualsevol cosa i algú prengués mal.
Ahir vaig constatar que hi havien moltes petites esquerdes al mur,signe de fatiga dels materials degut als anys que te  i a la pressió de les arrels dels pins això comentat amb i constatat amb un parell d'arquitectes.
Referent al jaciment arqueològic,dimarts vinent faran cates de prospecció els arqueòlegs de la Generalitat a veure que hi troben..
D'altra banda el regidor Sr. Tomás Cabrejas va intentar fer tot el possible per a buscar una solució però no en varen trobar cap desgraciadament.
Salvador Cutchet

Enric

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #9 el: De Desembre 02, 2013, 09:17:57 a. m. »
Bon dia :
 M’ ho he tornat a mirar i considero possibles solucions per salvar-los, davant d’ aquesta pèrdua irreparable, con d’ altres, ¡ soc tossut ¡Estem al segle XXI ¡ ¿ Què pensem com a pagerols incultes ?. Quan matem arbres ens condemnem a perdre vida.
Enric i montgatí

Salvador Cutchet

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #10 el: De Desembre 02, 2013, 11:24:56 a. m. »
Bon dia,
Ja ni ha un i van pel segón....
Visca la sensibilitat!!
Salvador Cutchet

Mercè

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #11 el: De Desembre 02, 2013, 08:19:17 p. m. »
Quina pena, ja està fet, aquest matí hi havia vàries parelles d’ocells buscant els nius per donar menjar a les cries i aquets havíen desaperagut, la política d’aquest país funciona així, buscar la sol.lució més ràpida. No podíen consolidar les arrels i reforçar el mur si és que és veritat que hi havía tan perill?  No. S’han de tallar de socarrel pins centenaris i d’una mena molt poc habitual en el nostre país. Els veïns del carrer del Requet gaudirant des d’ara d’unes vistes fantàstiques a l’autopista i també gaudiran de molt més soroll ja els pins feien de barrera sonora.

Enric

 • Visitant
Re:EL PATRIMONI DE TOTS
« Respondre #12 el: De Desembre 04, 2013, 09:05:29 a. m. »

Bon dia
Mercè la teva sensibilitat cap el Nostre patrimoni és com bàlsam a les nafres.
Aquest estiu he comprovat l’ arribada de les orenetes al niu quasi centenari que hi ha a casa, poc desprès varen marxar ( ? ), també han desaparegut els pardals i, el més preocupant, quan et cauen molles al terra NO HI VENEN FORMIGUES. ¿ Què passa a Montgat ? ¿ Estem contaminats, pels productes tòxics que hi han ?. Si a més talem arbres,  i ho deixem com deserts d’ asfalt, contribuïm a l’ escalfament global. Si no respectem l’ únic esser viu que ens protegeix de moltes i diverses maneres, ¿ Com podent gallardejar de VERDS I ECOLOGISTES ?.¡ Ensenyen l’ orella de forma descarada i encara volen ensenyar-nos com s’ han de malbaratar els cabals tot arruïnant La Nació i posant pals a les rodes a aquells que malden per redreçar-la ¡.
Enric 


 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal