Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Sentència en contra de l'ex-alcalde  (Llegit 12453 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

carme

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #15 el: Març 11, 2018, 12:13:40 pm »
Bon dia Mari, vinc d'una tradició republicana, catalanista i d'esquerres.  Ho remarco per dir que no soc anti ERC, més be al contrari.  No es el partit al que voto però no em disgusta.
Bé, dit això, no sé com podeu fer aquests comunicats.  No sé com teniu la poca vergonya de desmarcar-vos de la gestió de govern de l'anterior equip.  Recordeu que estàveu governant Montgat i per tant sou corresponsables de la gestió que feia aquell consistori.
Es fàcil desmarcar-se quan les coses van torçades però sigueu conseqüents a assumiu la vostra responsabilitat. I si es cert que hi estàveu  en contra, haver dimitit del govern i haver passat a la oposició.
Ja està bé de jugar al "jo hi estava en contra", heu sigut corresponsables de totes les barbaritats que ha fet el govern del senyor Francesc Garcia (radars, xiringuitos, platges de Montgat, cameres de viddeovigilancia ... etc.
Sigueu honests i feu "chito por el foro".
Salut

Carme


Article d'Esquerra sobre el tema:

És de coneixement general que, a Europa, els majors índex de corrupció els lidera l’Estat espanyol i la contractació és una de les principals àrees de risc, generant desconfiança entre la ciutadania.

L'enduriment de la legislació planteja nous reptes per garantir la integritat del sistema de presa de decisions. Aquest nou escenari ha comportat un increment significatiu dels mecanismes de control i fiscalització en la gestió municipal. Per això, nodeixa de sorprendre’ns la frivolitat amb que alguns grups municipals, volgudament, confonen fiscalització i control amb burocràcia i consideren “normals”, i fins i tot aplaudeixen, les accions dutes a terme pel sector privat per influir en les decisions públiques en benefici propi, com és el cas recent de Malamar.

Des d’Esquerra Republicana estem compromesos amb la gestió transparent i responsable dels recursos públics. Per això, més enllà d’un control rigorós de contractes i concessions, s’han dut a terme diferents accions com ara la publicació dels contractes i factures en el Portal de Transparència, l’elaboració i adhesió dels regidors/es al codi de conducta que, entre d’altres aspectes, regula el conflicte d’interessos i la regulació de les relacions amb els grups d’interès.

Lamentablement, a Montgat, les coses no sempre s’han fet bé. Recentment el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 11 ha comunicat la sentència en relació a l'adjudicació, l’any 2014 per la Societat Municipal Platges de Montgat, de la instal·lació i explotació de les guinguetes a la platja. (consultar-la en el Portal de Transparència).

La sentència assumeix les conclusions del pèrit judicial i determina, entre d’altres aspectes:

​- que es va alterar el procediment, tant en l’obertura dels sobres com en la valoració de les propostes, ja que la valoració la va fer la mesa de contractació, en lloc de la comissió tècnica que estava prevista en els plecs.
- en la valoració de les propostes van haver puntuacions excessives.
- les millores de caràcter tècnic no superen el mínim criteri d’objectivitat, que afectarien als drets d’un tracte igual i objectiu dels participants.
- es van donar puntuacions diferents a propostes idèntiques i valoracions superiors a les puntuacions màximes atorgada en alguns criteris.

Finalment, la sentència anul·la l’adjudicació de les guinguetes 3 i 4. Val a dir que aquest estiu, per manca de sorra, aquestes dues guinguetes no han estat en funcionament. Pel que fa a les guinguetes 1 i 2 la sentència desestima el  recurs, continuant vigent l'adjudicació.

Des d’Esquerra Republicana continuarem treballant per garantir una gestió responsable dels recursos públics.

Jaume Coms

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #16 el: Març 16, 2018, 04:54:12 pm »
Hola Francesc, moltes gràcies per participar a aquest foro. És tot un honor per nosaltres, però no fa falta que t'inventis noms, ja sabem que ets tu.
Els xiringuitos els vas donar tu i els altres 2 de ciu. ERC no hi era a la taula, ni ningú més. I una treballadora de l'ajuntament tampoc va voler-hi estar per no sortir esquitxada.
La teva relació amb ERC era inexistent, el teu despreci cap a ells era enorme. Allà es feia el tu ordenaves i punt.
Hi ha un refrany en espanyol que em ve ara al cap, ja saps quin és.Marta

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #17 el: Abril 04, 2018, 09:13:19 pm »
Explicació amb detall de la concessió anulada pel jutge per part d'ICV:

La sentència judicial 197/2017 (la podeu consultar aquí: (http://bit.ly/2Gw1UTR) del Jutjat Contenciós Administratiu 11 de Barcelona va declarar nul el concurs de les guinguetes (“xiringuitos”) 3 i 4 de Platges de Montgat de 2014. El cas de les 1 i 2 és similar però no s’anul·len perquè el demandant no n’era part interessada.
Aquesta resolució va ser comunicada al Ple Municipal de l’Ajuntament en la seva sessió del 22 de febrer de 2018 (
). Qui era Alcalde i president de la Societat Municipal Platges de Montgat, SL en l'època del concurs, Francesc Garcia va tenir l’oportunitat de donar la seva visió del fet i essencialment va dir (
) que respecta la sentència, que és un tema controvertit, que eren uns moments complicats, que el procés es va contaminar perquè una treballadora municipal havia assessorat a un dels licitadors i va ser canviada i que a la Mesa de Contractació hi havia polítics amb relació amb l’objecte de la concessió i tècnics: interventora i arquitecte. No volem resumir ni alterar la seva argumentació. Teniu l’enllaç per veure-la íntegrament.
Escoltant al sr. Garcia, sembla que estem parlant d’un tema gairebé anecdòtic, on es van produir uns errors menors que caldrà corregir i prou. No és així. És molt greu que un concurs públic sigui declarat nul per manca de cura en el procés. Això podria haver comportat importants perjudicis a l’Ajuntament, i tot per uns motius que ICV vam advertir reiteradament a la reunió del Consell d’Administració del 12 de març de 2014, on el nostre va ser l’únic vot contrari a les bases del concurs, en una tasca de control que massa sovint vam haver d’assumir en solitari. I aquest vot negatiu va ser perquè hi havia una part discrecional (30 punts sobre 70) massa gran i sense criteris definits per a la seva valoració. 
D’altra banda es definia una Mesa de Contractació de majoria política, composta pels senyors Francesc Garcia, Tomàs Cabrejas i Juan Carlos Esgueva, tots tres regidors de CiU; i com a part tècnica hi havia l’arquitecte municipal, la interventora municipal i la gerent de Platges. També hi havia el secretari del Consell d’Administració, que no era el de l’Ajuntament. Posteriorment, per renúncia de la Gerent, el seu lloc va ser ocupat per Marc Guaita, amb la qual cosa la composició final de la mesa de contractació va ser de 4 regidors de CiU, dos tècnics municipals i el secretari del Consell de Platges. 
La valoració dels criteris no objectius, que recordem que sumaven 30 punts sobre 70 (un 43%, gairebé la meitat) va caure en mans d’una mesa política amb quatre regidors d’un sol partit. Això no és un detall menor ni calia fer-ho així. Nosaltres ho havíem advertit. A més el sr. Garcia no explica correctament el desenvolupament dels fets. Les coses van ser com segueix:
La Comissió Tècnica va ser nomenada en la primera reunió de la Mesa de Contractació, celebrada el 17 d’abril de 2014. Dita Comissió Tècnica estava formada per l’arquitecte municipal, l’enginyer municipal i una tècnica de Promoció Econòmica. Es nomenava l’enginyer tècnic municipal com a suplent per cobrir qualsevol baixa.
La segona reunió de la Mesa de Contractació va tenir lloc el 28 d’abril de 2014 i s’hi van obrir els sobres C (criteris no quantificables objectivament) i es va remetre aquesta documentació a la Comissió Tècnica.
La tercera reunió de la Mesa de Contractació es va celebrar el 6 de maig de 2014, i en ella es va informar de la renúncia com a membre de la Comissió Tècnica de la tècnica de Promoció Econòmica perquè en l’exercici de les seves funcions professionals havia assessorat una de les empreses concursants, i per tant amb bon criteri va voler evitar qualsevol sospita sobre la seva objectivitat.
En aquell moment podia haver estat substituïda per l’enginyer tècnic municipal, com s’havia establert a la reunió del 17 d’abril. Per motius que mai han estat explicats això no va ser així sinó que la valoració del concurs va passar a la Mesa de Contractació i la Comissió Tècnica va desaparèixer.
En la Mesa de Contractació, com hem dit, s’havia produït la renúncia de la Gerent de Platges. Va ser substituïda pel regidor Marc Guaita enlloc de per un altre tècnic. La composició de la mesa ja va ser de clara majoria política, i de membres d’un sol partit (CiU).
En la mateixa reunió del 6 de maig es van establir els criteris amb els que es valorarien els 30 punts no objectius. El representant d’ICV havia demanat -de nou en solitari- al Consell d’Administració que aquests criteris de valoració figuressin al plec administratiu i fossin fixats pel mateix Consell d’Administració on hi havia representants de tots els partits presents al Consistori i es podia garantir neutralitat i transparència. No hi va haver manera.
Diu el sr. Francesc Garcia que els polítics presents a la Mesa de Contractació tenien vinculació amb l’àrea de les platges per les seves responsabilitats a l’Ajuntament. Veiem: El mateix sr. Garcia era l’alcalde i per tant té responsabilitats en totes les àrees, el sr. Esgueva era el regidor d’Hisenda i podríem entendre que la seva responsabilitat també és transversal, el sr. Cabrejas era el Conseller Delegat de la Societat. I el sr. Guaita? Era el regidor d’Esports. Quina relació té aquesta àrea amb les guinguetes de la platja? Un altre aspecte no explicat.
També diu el sr. Garcia que el procés “es va contaminar” per la renúncia de la tècnica de promoció econòmica. No és així. El procés ja havia començat malament amb unes bases que consagraven un elevat paper polític a la mesa de contractació i a l’alta discrecionalitat possible en la valoració de les diferents ofertes. És a dir, el procés estava “contaminat” des de l’inici, i ICV vam intentar en va evitar-ho. 
Però fins i tot amb aquest mal començament, la tècnica de Promoció Econòmica hauria d’haver estat substituïda per l’enginyer tècnic municipal. Enlloc d’això es va suprimir la Comissió Tècnica i la valoració va ser feta per la Mesa de Contractació, a la que a més es va incrementar la seva composició política (4 polítics i 2 tècnics). Aquesta va ser una decisió d’una gravetat extrema i que no es pot obviar. 
Les puntuacions dels diferents membres de la Mesa sobre els criteris de les diferents ofertes van ser molt dispars tal com la pròpia sentència estableix. Quedava demostrat que la valoració dels 30 punts no objectivables podia decantar les adjudicacions en un o un altre sentit, tal com ICV havíem dit al Consell d’Administració.
La sentència judicial estableix la vulneració dels Principis de Transparència i d’Igualtat. No cal dir que això és extremadament greu en un concurs públic.
La següent reunió del Consell d’Administració de Platges va tenir lloc el 13 de maig, amb la valoració del concurs ja feta. És a dir, el Consell no va ser convocat mentre va durar el treball de la Mesa de Contractació.
En definitiva, el procés no “es va contaminar” per la renúncia de la tècnica de Promoció Econòmica, sinó per unes bases amb criteris subjectius i una mesa de valoració política, que donaven lloc a tot el que va passar i per les decisions polítiques que es van prendre a la Mesa de Contractació. Aquesta va ser la veritable contaminació. 
Veiem que l’exalcalde Francesc Garcia no va explicar al ple el veritable desenvolupament dels fets, llençant pilotes fora i defugint les seves responsabilitats, molt més importants que el tímid reconeixement que va fer en el mateix ple.
Per tot això, el regidor i exalcalde Francesc Garcia Arrocha ha de dimitir, com a responsable polític del seguit d’irregularitats que afecten a aquest concurs i que han portat a la seva nul·litat judicial. El senyor Garcia ha deixat de tenir credibilitat per seguir sent regidor de l’Ajuntament de Montgat.

Pantera

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #18 el: Abril 07, 2018, 08:43:17 pm »
Te han pillao Paquito !
Ten dignidad y renuncia a ser regidor de mi pueblo
Pírate ya !

Jofre

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #19 el: Abril 12, 2018, 10:39:22 am »
Iniciativa el que tindria que fer és presentar una moció al Ple per demanar la seva dimissió. Sigueu valents!

Net

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #20 el: Abril 15, 2018, 02:32:02 pm »
Quina vergonya. Em fa molta llàstima que Montgat hagi de patir a aquest senyor.

Carla

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #21 el: Abril 19, 2018, 02:29:36 pm »
Algú sap si Iniciativa presentarà la moció per demanar la seva dimissió?

Mario

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #22 el: Abril 20, 2018, 02:52:15 pm »
No sé que faran les de iniciativa, però no es pot obligar a un regidor a dimitir o sigui que una moció que ho digui no serveix per res. Iniciativa ja ha dit a la revista que té que dimitir i ha donat molts motius. Depen de la seva conciencia.

Paquita

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #23 el: Abril 22, 2018, 12:47:59 am »
Això sí que és una castanya judicial, eh tiu?

La Vane

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #24 el: Abril 27, 2018, 08:37:40 am »
¿la culpa de que la Cifuentes falsfique su master es de la Cifuentes o del resto de diputados que confiaban en ella?

¿la culpa de que los amiguetes de Millet saquearan el palau de la musica es del resto de los que trabajan en el palau o de los que lo saquearon?

entonces ¿la culpa de que solamene los del partido del exacalde se sentaran en una mesa y un juez sentencie que lo que hicieron no era legal y lo anule, es culpa de ese partido o de los otros?

Anna

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #25 el: Maig 03, 2018, 05:17:12 pm »
Vane, tens raó. Està molt clar de qui és la culpa. Llegiu la sentència del jutge.

Per cert , Vane, si vols aportar el teu punt de vista sobre els màsters que apareixen als curriculums, hi ha un altre foro sobre el tema.

Cunyat

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #26 el: Maig 07, 2018, 10:02:05 pm »
Sardines per tothom!!!!!!!!!!!!

Ana

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #27 el: Maig 17, 2018, 01:12:57 pm »
Perque no marxes Paco?
Tens la barra encara d´anar a criticar la gestió de l´actual equip de govern. Que fort em sembla.
I tu que vas fer, corrupte !!!

Petit

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #28 el: Juny 06, 2018, 09:44:32 pm »
Una d'ous estrellats, si us plau!

Ekaizer

 • Visitant
Re:Sentència en contra de l'ex-alcalde
« Respondre #29 el: Juny 12, 2018, 08:14:40 pm »
Dintre de poc sortirà una nova sentència en contra d'ell. Ja veureu. El tema dels xiringuitos semblarà un joc de nens.

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal