Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.
Benvingut al forum de Montgat.net !!

* Missatges recents

Juny 17, 2021, 08:12:26 am per Admin | Views: 403 | Comments: 0

Marc Pons
Foto: Cartoteca de Catalunya

Tal día como hoy del año 1808, hace 214 años, se libraba la Batalla de Montgat, que enfrentaría a las tropas napoleónicas de los generales Duhesme y Lechi y los somatenes de Mataró y de algunas villas del Maresme.

 Aquella batalla se libró, tan sólo, dos días después de la derrota napoleónica del Bruc, pero a diferencia de lo que había pasado en la falda de Montserrat, el resultado se inclinó a favor de los bonapartistas. En este sentido resulta curioso que la historiografía española dé un valor extraordinario a la reyerta del Bruc y, en cambio, ignore a propósito el enfrentamiento de Montgat.

Según la posterior crónica del historiador An
...
Juny 16, 2021, 08:28:23 am per Admin | Views: 253 | Comments: 0

’Ajuntament de Montgat ha instal·lat un control de velocitat a la Ronda dels Països Catalans davant de l’escola Norai amb l’objectiu de controlar el compliment de la velocitat màxima dels vehicles en aquesta via urbana, que en aquest cas és de 30 Km/h.

 L’Ajuntament ha registrat la velocitat dels vehicles en aquest punt des del 15 de març fins el 25 de maig. L’objectiu de la col·locació d’aquest control de velocitat a la Ronda dels Països Catalans és pacificar la zona i reduir la velocitat en aquesta via urbana que dóna accés a una escola d’infantil i primària. 
Juny 16, 2021, 08:14:48 am per Admin | Views: 354 | Comments: 0

La acumulación de temporales ha impedido la recuperación natural del litoral, según un estudio del AMB
El Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha hecho un estudio de la dinámica del litoral para buscar soluciones que frenen la regresión de las playas al norte de Barcelona. Y es que según estos trabajos, las playas de Montgat y Badalona pierden cada año, y desde el 2017, entre seis y diez metros de ancho. Uno de los factores que explica este comportamiento es la acumulación de temporales en los últimos cuatro años, que ha impedido la recuperación natural de las playas. La excepción es Sant Adrià de Besòs, que en este mismo periodo ha ganado metros de playa gracias a la retención que provoca el Port del Fòrum. El estudio propone también revertir ...
Juny 15, 2021, 08:37:45 am per Admin | Views: 202 | Comments: 0

L’Ajuntament de Montgat i l’Associació de Veïns de Monsolís i Casc Antic estan organitzant la Festa Major de Sant Joan.

Del 20 al 27 de juny tornaran els actes presencials després d’un any 2020 de pandèmia en què es van haver de suspendre moltes activitats. Així, els montgatins i montgatines podran gaudir d’espectacles festius a la via pública, tot i que es mantindran diverses mesures de seguretat per evitar el risc de contagi.

La Festa començarà amb el Pregó de Festa Major amb el lema “Abracem la cultura” al Parc de la Riera d’en Font que acompanyarà tots els actes programats per a aquesta setmana festiva amb activitats de música, teatre,
sardanes, concerts, diables, activitats per a tota la família, esports, tastet de mar, jocs, diversió i focs de fi de festa. De fet, aquest espai acolli
...
Juny 11, 2021, 08:18:07 am per Admin | Views: 294 | Comments: 0

Una entitat veïnal va denunciar la setmana passada la presència d’un abocador il·legal en uns terrenys a mig camí entre Tiana, Montgat i Badalona.
Anton Rosa
 
La brossa s’acumula a l’abocador il·legal. Foto: Montgat Net

A través de les xarxes socials, Montgat Net –una agrupació ecologista que organitza un cop al mes recollides de residus per les platges montgatines, entre altres iniciatives– va alertar de la situació d’aquest terreny limítrof entre les tres poblacions, on s’hi amunteguen grans quantitats de residus sense control.

Segons denuncien veïns de la zona, aquest abocador fa almenys una dècada que existeix i alguna de les deixalles ara denunciades porten gairebé
  ©tres anys a l’espai. “Fa uns a
...
Juny 10, 2021, 05:31:35 pm per Admin | Views: 503 | Comments: 0

L´HORA DE LA SALUT MENTAL
*Jaume Carbonell Sebarroja*


Aquesta pandèmia ha posat al descobert diverses desigualtats socials. Ja ho sabíem, però ha evidenciat més claramement la seva magnitud i els seus efectes. Això s´ha posat de relleu en les residències públiques i de gestió mixte de les persones majors, un model amb moltes goteres i que caldria revisar a fons; en l´atenció primària, que ha patit l´efecte de les retallades de la darrera década, així com els procesos creixents de privatització; en l´habitatge precari de moltes famílies obligades a conviure en espais reduits i poc airejats; a l´hora d´acedir a internet i a fer ús de les noves tecnologies; i, naturalment, en l´àmbit laboral. Podríem citar molts més exemples. Suposo que les diverses administracions ja n´hauran ...
Juny 05, 2021, 08:55:17 am per Admin | Views: 268 | Comments: 0

L’Ajuntament de Montgat iniciarà les obres de protecció del passeig Marítim i les de seguretat a la platja de les Roques.

Aquesta actuació es durà a terme perquè el paviment del passeig està deterioritat a causa de l’erosió provocada per l’acció del mar. Es tracta d’una intervenció mínima, amb l’objectiu que la platja pugui ser utilitzada pels banyistes aquest estiu.

Es duran a terme dues intervencions. La primera, retirar de l’àmbit de la platja totes les pedres i runes que no hi haurien de ser. La segona, configurar una línia de protecció davant del passeig que impossibiliti que els usuaris de la platja puguin accedir sota de la llosa del passeig. Aquesta protecció es farà mitjançant grans sacs de sorra disposats en tres fileres i en sentit ascendent fins a arribar a la
...
Juny 01, 2021, 08:29:15 am per Admin | Views: 356 | Comments: 0

El Ple a l’Ajuntament de Montgat de dijous. Foto: Ajuntament
L’Ajuntament de Montgat podria sancionar l’empresa que gestiona l’escola bressol municipal per impagaments als seus treballadors.


En la sessió del Ple de maig celebrada dijous, els grups van aprovar per unanimitat l’obertura d’un expedient per “compliment defectuós” del contracte de serveis per part de la companyia adjudicatària, que hauria mantingut congelat el sou real dels seus empleats malgrat les diverses millores aplicades en el conveni de treballadors del sector.

Aquesta mesura s’ha pres després que en almenys dos informes trimestrals elaborats per la tècnica d’Educació es constatés la situació irregular que patien les persones contractades. Tots els grups
...
Juny 01, 2021, 08:18:22 am per Admin | Views: 280 | Comments: 0

Les obres de reparació del ferm que es va esfondrar pels temporals han anat a càrrec d'ADIF i s'han allargat durant molts mesos.

Aquest dimarts 1 de juny el  Passeig Marítim que connecta Montgat amb el Masnou quedarà novament obert als pas dels vianants. La setmana passada ADIF, administració que va contractar l’execució dels treballs, va comunicar a l’Ajuntament de Montgat la finalització de l’arranjament de l’esfondrament del passeig davant de l’estació de Montgat Nord que ha suposat el tancament d’aquest durant molts mesos.

 Aquest dimarts, primera hora del matí, la Brigada municipal retirarà les tanques que prohibien el pas pel Passeig, a causa de la perillositat que suposava per l’esfondrament d’una part del sòl a causa dels temporals, i  s’obrirà novament a la ciutadania.

Durant aques
...
Maig 28, 2021, 08:34:29 am per Admin | Views: 325 | Comments: 0

Una de les activitats de l’organització Superacció. Foto: Superacció
L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya han impulsat un nou equipament per allotjar joves desemparats.

La iniciativa neix amb l’objectiu de reproduir l’èxit de l’experiència iniciada l’abril del 2020 a Montgat, on el consistori barceloní va llogar una casa de colònies per acollir una quarantena de joves durant els mesos més durs del confinament per la pandèmia del coronavirus.

L’equipament ha estat en funcionament interromput fins fa poc més d’un mes, quan l’organització Superacció –l’entitat encarregada de gestionar la casa– va decidir traslladar-se a un edifici municipal a la zona d’Horta-Guinardó de Barcelona. Durant aquest últim any, Superacció
...
Pages: 1 2 3 4 [5]

* Cerca


* Informació d'usuari

 
 
Benvingut(da), Visitant. Per favor ingressa o registra't.

* Usuaris en línia

  • Dot Visitants: 3
  • Dot Ocult(s): 0
  • Dot Usuaris: 0

There aren't any users online.
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal