Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Aprovades les ordenances municipals del 2021  (Llegit 642 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Missatges: 1338
  • Karma: +0/-0
  • Informació Local
    • Veure Perfil
Aprovades les ordenances municipals del 2021
« el: D'octubre 31, 2020, 09:09:16 a. m. »
A l'audiència pública celebrada el passat 6 d'octubre l'Ajuntament va presentar les Ordenances fiscals.

El Ple de Montgat del passat 13 d'octubre va aprovar les ordenances municipals per a l'any 2021. Les ordenances són la normativa que regula els impostos, taxes i preus públics que gestiona l'Ajuntament, tant pel que fa a l'import com a la liquidació, inspecció i recaptació. Els impostos són gravàmens amb caràcter universal, és a dir, que els ha de satisfer tot ciutadà en funció del seu patrimoni o activitat. En són exemples l'impost de béns immobles (IBI), l'impost sobre les activitats econòmiques (IAE) o l'impost sobre les construccions, instal·lacions i obres (ICIO). Les taxes són el preu que paguem per fer ús particular d'un servei públic, i el que es recapta serveix per finançar el mateix servei. En són exemple la taxa d'aparcament de zona blava o verda, l'expedició de documents administratius, l'ocupació de la via pública, la taxa de clavegueram o la recollida i gestió d'escombraries.

Finalment, els preus públics són el cost que ha de satisfer un usuari per fer servir un equipament municipal. Per exemple, l'ús del poliesportiu o les quotes d'escolarització de l'escola bressol.

ACTUALITZACIÓ DE QUOTES TRIBUTÀRIES

- Estacionament de vehicles: Bonificació del 100% en zones verdes i blaves per a vehicles ECO elèctrics.

- Guals i reserves d'aparcament a la via pública: Bonificació del 75% a favor de persones amb discapacitat limitadora de la mobilitat.

- Ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa (terrasses establiments hoteleria):

- Servei de clavegueram: Incrementa de 0,1110 a 0,1823 euros per metre cúbic de consum, motivat per la necessitat d'actuacions i millores a la xarxa de clavegueram municipal; amb un impacte mig de 20 euros anuals per llar.

- Recollida i gestió de residus: Incrementa de 102 a 118 euros anuals per llar. Import destinat a cobrir els costos reals del servei.

- Estacionament de vehicles (zona verda i blava per a no residents): Incrementa de 1,50 a 2,00 €/hora.

IMPOST DE BÈNS IMMOBLES

Es manté el tipus actual del 0,44%, un dels més baixos de la província. Municipis veïns con Barcelona o Badalona, així com 19 dels 30 municipis que formen la Comarca del Maresme apliquen tipus d'IBI superior al 0,70%.

BENEFICIS FISCALS

- Estacionament de vehicles: Bonificació del 100% en zones verdes i blaves per a vehicles ECO elèctrics.

- Guals i reserves d'aparcament a la via pública: Bonificació del 75% a favor de persones amb discapacitat limitadora de la mobilitat.

- Ocupació de terrenys d'ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa (terrasses establiments hoteleria). S'incorpora una disposició transitòria que permeti suspendre o reduir la quota tributària en situacions excepcionals d'emergència que afectin al ple rendiment de l'ocupació concedida.

- Impost sobre construccions, instal·lacions i obres: Bonificació del 75% de l'impost a favor de les llars que, sense estar obligades per la normativa urbanística vigent, incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar que proporcionin com a mínim el 25% de l'energia primària consumida.

Es manté la bonificació del 95% quan l'aprofitament tèrmic sigui com a mínim del 50%.

Paral·lelament, la convocatòria d'Ajuts i Subvencions de 2021 inclourà una partida per fomentar l'ús d'energies renovables en forma de compensació parcial de la càrrega tributària de l'IBI.

A més, l'Ajuntament ha posat a disposició dels veïns i veïnes de Montgat l'adreça de correu electrònic: mgt.economia@montgat.cat per atendre els dubtes o les preguntes que es vulguin plantejar relacionades amb l'elaboració del Pressupost municipal 2021./Montgat.cat

« Darrera modificació: De Novembre 01, 2020, 08:30:27 a. m. per Admin »

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal