Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Respondre al missatge

Atenció: en aquest tema no s'han enviat missatges al menys des de 120 dies.
Encara que estiguis segur de que vols respondre, si us plau considera començar un nou tema.
Nom:
Correu:
Assumpte:
Icona del missatge:

Verificació:
Escriu les lletres mostrades al dibuix
/

Escriu les lletres mostrades al dibuix:
Escriu montgat a la casella següent:

Pel bé de tots modera els teus comentaris.
Qualsevol missatge o comentari que contingui violència implícita o explícita pot ser eliminat sense previ avís


Sumari de Temes

Publicat per: Admin
« el: Gener 16, 2014, 07:19:42 pm »

El passat divendres, 10 de gener, es va presentar la proposta de transformació de la Rambla del Turó del Mar de Montgat a la Sala de Plens de l’Ajuntament.

Des del consistori s’ha obert un procés de participació ciutadana per decidir l’aplicació d’aquestsc anvis al Turó. Divendres es va convocar als veïns del barri perquè donguéssin el seuparer sobre la proposta. L’Alcalde, Francesc X. Garcia, va explicar que han detectat una sèrie de mancances a la zona i es volen solventar amb la connexió de les rambles, el cost del projecte ascendeix a 78.000 euros.

Actualment, hi ha un carrer que travessa la rambla el qual és la principal entrada de vehícles al barri. Tomàs Cabrejas, regidor de Via Pública de Montgat, va explicar que en un dia la freqüència de pas de vehícles és de 1700 aproximadament. Aquest fet genera perillositat i inseguretat a la zona.

L’Alcalde declarava durant l’acte de presentació que “la rambla és un eix comercial i cívic, és a dir, una sala d’estar pública. En la que es poden millorar una sèrie d’aspectes com la perillositat pel pas dels vehícles, la divisió comercial i el desaprofitament d’espais morts”. La proposta de transformació urbanística contempla aquests aspectes i proporciona solucions: la rambla com a propietària i protagonista, proposa el reordenament del tràfic, augmentaria la seguretat ( en la cruïlla Buenos Aires-Av. Turó), hi hauria més visibilitat tant per vianants com per cotxes i també es contempla la reorganització de les zones d’estacionament. L’altra opció que s’ha plantejat des del Consistori és mantenir el pas de vehícles al carrer Buenos Aires,com fins ara, però fent un pas elevat per tal d’obligar a reduir la velocitat en aquell punt.

En el torn de precs i preguntes el veïnat va mostrar gran diversitat d’opinions. La principal preocupació per a ells era la redistribució del trànsit ja que s’eliminaria la principal entrada al barri i es reordenaria l’estacionament. Des de l’AAVV del Turó del Mar, Eusebi Mestre va apuntar que el millor será intentar canalitzar totes les opinions dels veïns i exposar-les de manera formal en una altre ocasió. En tot moment, l’Alcalde va aclarir que és un avantprojecte i que no es farà cap actuació fins que no s’arribi a un acord amb el veïnat.

Esther Martinez
Corresponsal Local
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal