Montgat.net

Notícies Montgat => Noticias => Missatge iniciat per: Admin en Gener 12, 2019, 08:21:45 am

Títol: Can Ruti, referent europeu contra la insuficiència cardíaca
Publicat per: Admin en Gener 12, 2019, 08:21:45 am
L’hospital badaloní torna a ser pioner a Catalunya i Europa.
(https://comunicacio21.cat/images/linianord-barcelonesnord/noticies/gener_2019/CanRuti.jpg)
L’Hospital Germans Trias i Pujol (conegut popularment com a Can Ruti) torna a posar en alt el nom de Badalona. Aquesta setmana l’Institut del Cor d’aquest centre sanitari ha anunciat que està duent a terme un assaig clínic per validar una nova teràpia per als pacients amb insuficiència cardíaca severa. L’hospital badaloní és el primer d’Europa que implanta aquest nou dispositiu i que participa en aquest estudi mundial en el qual participen també dos centres del Canadà, dos dels Estats Units i un d’Israel.

El nou tractament està dissenyat per reduir els símptomes i els ingressos dels pacients. Es tracta d’un dispositiu que connecta les dues cavitats del cor que s’encarreguen de rebre la sang dels vasos sanguinis i permet descarregar la pressió cardíaca a través d’un sistema de derivació anomenat shunt.

L’avantatge d’aquesta teràpia és que s’implanta als pacients mitjançant una operació mínimament invasiva, de manera que la persona afectada pot ser donada d’alta l’endemà de la intervenció quirúrgica.

El Germans Trias va començar a fer servir aquestes intervencions al novembre en dues pacients, que van ser donades d’alta en menys de 24 hores.

“La insuficiència cardíaca està adquirint xifres epidèmiques a Europa i a Espanya a causa de l’augment de l’esperança de vida”, explica Toni Bayés, director de l’Institut del Cor. Es calcula que a Europa hi ha uns 10 milions de persones amb insuficiència cardíaca i al voltant de 150.000 només a Catalunya. Aquesta malaltia és una de les principals causes d’ingrés hospitalari./Linea Nord