Montgat.net

Notícies Montgat => Noticias => Missatge iniciat per: Admin en Abril 04, 2013, 08:16:25 am

Títol: Crònica de Montgat: “Montgat ja té cursa” (per María Moreno)
Publicat per: Admin en Abril 04, 2013, 08:16:25 am
Montgat ja té cursa pròpia oficial. El diumenge 14 d’abril, a les 9.30h, naixerà la BH6.2 Montgat, de 10 km. El nom de la cursa fa referència a la distància del recorregut que, expressat en milles, correspon a aquesta xifra (6.2).(http://www.labolsadelcorredor.com/wp-content/uploads/2013/03/montgat.png)

El punt de partida d’aquesta iniciativa tindrà lloc a la Plaça de les Mallorquines i el punt d’arribada serà també el mateix, com si es tractés d’una cursa cíclica. El circuit, que es caracteritza per ser pla i ràpid, ja té obertes les seves portes per realitzar les inscripcions. Aquestes tindran la seva data límit el 7 d’abril.

Però vull destacar dues coses especialment positives d’aquesta idea. Una d’elles és la participació de dos grups que considero força importants: l’organització Projecte Home i Voluntaris per Montgat. Projecte Home, a més, disposa de diverses inscripcions gratuïtes, que participaran amb una samarreta on s’hi podrà llegir: “CORRO PER A LES ADDICCIONS”. L’objectiu d’això és conscienciar a la gent del perill de l’abús de les drogues. Un grup de persones en tractament també formaran part de la cursa. L’esport és un fenomen determinant per la salut i em sembla brillant practicar-ho amb un rerefons tan responsable i positiu.

L’altra aspecte, més atractiu, pot ser, és que la cursa reserva també un premi pel darrer participant. A la prova, hi podran contribuir tot tipus de persones, sense cap limitació, i, més enllà de les recompenses que estem acostumem a veure, les dirigides als tres primers classificats, també n’hi ha una per l’esforç i per la humilitat d’aquell que s’hagi atrevit a creuar la línia sense ningú que el persegueixi.

L’esport és vida. Contribueix a equilibrar el nostre estat físic i beneficia les nostres actituds. És un hàbit ric, innocent i natural i, a més, potencia l’harmonia i les relacions socials. Tothom al carrer i en marxa!/TOTBADALONA