Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: El temporal torna a engolir la platja de Montgat  (Llegit 2306 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Missatges: 1158
  • Karma: +0/-0
  • Informació Local
    • Veure Perfil
El temporal torna a engolir la platja de Montgat
« el: Novembre 20, 2018, 08:49:09 am »
Tècnics de l'AMB retiren mobiliari de la sorra que ha quedat per evitar que se'ls emporti el mar

ACN - MONTGAT
Plou sobre mullat a la platja de Mont­gat. El ja malmès lito­ral del muni­cipi ha tor­nat a veure’s afec­tat pel tem­po­ral del cap de set­mana, que ha engo­lit nous trams de sorra. Les habi­tu­als lle­van­ta­des d’aquesta època de l’any acos­tu­men a fer min­var les plat­ges del Maresme, però en alguns casos les matei­xes cor­rents aca­ben tor­nant la sorra al lloc abans que arribi l’estiu. Des de fa un parell d’anys, però, a Mont­gat veuen com la sorra només fa que mar­xar i la pre­o­cu­pació va en aug­ment, segons explica el con­sis­tori. D’altra banda, aquest dilluns, tècnics de l’Àrea Metro­po­li­tana de Bar­ce­lona (AMB) reti­ren el mobi­li­ari que ha que­dat dem­peus, com dut­xes i bancs, per evi­tar que el mar s’ho acabi empor­tant.

En alguns trams de platja, la sorra ha des­a­pa­re­gut per com­plet, els pas­sos soter­rats per als banyis­tes van a parar direc­ta­ment al mar i les esca­les que bai­xen del pas­seig a la platja desem­bo­quen ara a l’aigua. En altres zones l’amplada de platja és tan petita que en pocs anys el lito­ral mont­gatí ha pas­sat de tenir cinc guin­gue­tes a tenir-ne només dues.

El mateix passa amb les pis­tes de vòlei platja. Allà on hi havia cinc pis­tes i una amplada de platja con­si­de­ra­ble, ara que­den només dos pals. “Sem­pre que hi ha lle­van­ta­des marxa la sorra però anava tor­nant. Ara, des de fa dos anys que ja ni torna”, explica el tinent d’alcalde de Ter­ri­tori de Mont­gat, David Sànchez.

En els pròxims dies, com s’ha fet en els ante­ri­ors epi­so­dis, l’Ajun­ta­ment enviarà un informe al Minis­teri de Medi Ambi­ent per aler­tar de la situ­ació al muni­cipi. Des del con­sis­tori espe­ren que el govern espa­nyol exe­cuti les obres necessàries per recu­pe­rar la platja abans de l’estiu amb unes noves “mesu­res d’urgència”.

Els alcal­des del Maresme fa anys que recla­men una solució glo­bal per al lito­ral mares­menc, però la manca de con­sens polític, tècnic i pres­su­pos­tari fa enquis­tar el pro­blema. Les solu­ci­ons arri­ben en comp­ta­go­tes i són sem­pre de caràcter pro­vi­si­o­nal, com el dra­gatge del fons marí per abo­car sorra a les plat­ges o el reforç pun­tual d’escu­lle­res.

Entre­tant, des de l’AMB han començat aquest dilluns la reti­rada de mobi­li­ari de la sorra de Mont­gat, com dut­xes, pas­se­res i bancs, per evi­tar que un nou tem­po­ral es pugui aca­bar endu­ent el mate­rial mar endins. L’ens tor­narà a ins­tal·lar el mobi­li­ari abans de la tem­po­rada d’estiu, un cop l’espai esti­gui nova­ment con­di­ci­o­nat.licar.....https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20181119/platja-montgat-temporal-7155506
El Punt« Darrera modificació: Novembre 20, 2018, 09:05:57 am per Admin »

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal