Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat  (Llegit 4829 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Missatges: 1158
 • Karma: +0/-0
 • Informació Local
  • Veure Perfil
Hii ha sospites que el concurs públic s'hauria arreglat i que no tots els tràmits municipals per posar en marxa els aparells són correctes. '8 al dia' ha tingut accés a la documentació que investiga el síndic.

Entre les presumptes irregularitats de la instal·lació dels radars de velocitat i el control amb càmeres als semàfors de l'N-2 que s'investiguen, hi ha el decret d'alcaldia que es va fer 7 mesos després de la col·locació dels dispositius amb efectes retroactius per evitar que es puguin recorre i anul·lar les multes que s'han posat des del novembre d el'any passat. La llei prohibeix fer-ho retroactiu quan afecta tercers.

També hi ha els estudis de Bilbomàtica, l'empresa que va guanyar el concurs. Es van fer mesos 7 abans que sortís la licitació. El concurs es convoca el 7 de juny del 2012 però l'empresa va fer un informe sobre el terreny al gener i febrer, mig any abans.
 
Un dels tècnics que va participar en el projecte ha explicat a Equip de Reporters com es va gestar tot.“Hi va haver una reunió amb l’Ajuntament perquè tenia interès en el tema dels radars, i en aquella reunió Bilbomática veient la situació econòmica de l’Ajuntament, els hi va proposar que ells instal·lessin els equips que fessin falta i a canvi l’Ajuntament els hi pagaria un tant per cent. L’Ajuntament ho va acceptar i a partir d’aquí es va començar a fer els estudis d’aforaments de instensitats mitges diàries i totes les necessitats per veure i avaluar quins eren els beneficis que podia donar cada punt ”

“Els esutids simplement són aforaments de pas que et diuen les hores i el número de vehicles que passen i a les velocitats que passen i en cap moment aquests estudis controlen els semàfors en fase vermella que té ara instal·lat l’Ajuntament. I d’això se’n van adonar a posteriori”.

“Hi ha tracte de favor. Que l’empresa que ha resultat adjudicataria hagi estat la que va preparar els plecs administratius i tècnics que van sortir publicats en el DUE i simplement veient les dades de publicació dels plecs, primer a Europa i després a Espanya i els terminis de presentació i com es va fer l’adjudicació, ens donarem compte que tot anava dirigit a una empresa”.


L'empresa es queda un 30% del total de ls multes i l'Ajuntament ha de pagar a Bilbomàtica una penalització si no tramita totes les sancions que fotografien les càmeres.

La notícia és només un avançament del reportatge que el programa de 8TV 'Equip de Reporters' emetrà avui a les 21'30h.
Gemma Liñan
« Darrera modificació: Setembre 21, 2013, 12:52:23 pm per Admin »

Kiko

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #1 el: Setembre 21, 2013, 02:43:12 am »
Hola Foreros,
Sembla que el tema dels semafors pot ser ilegal, será bó que investiguin si hi ha una presunta corrupció amb aquesta adjudicació.

Mireue el que diuen a 8 al dia al minut 16:10
demá a les 21:30 programa especial sobre el tema

http://www.8tv.cat/8aldia/videos/informatiu-20-de-setembre-del-2013/

Visca la transparencia.
Kiko

carme

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #2 el: Setembre 21, 2013, 01:26:06 pm »
Avui veuré el reportatge d'investigació de 8tv, sobre el tema dels radars, amb força interés. 
Recomano a tothom que el vegi per poder fer-se opinió.
Tinc moltes ganes de veure els resultats d'aquesta investigación que els periodistes de 8tv han efectuat.
De moment, el que es segur es que el Sr. Alcalde va signar un decret d'alcaldia 7 mesos després de la instalació dels radars amb carácter retroactiu, el que també es segur que aquest decret es il.legal per qué afecta a tercers.
A veure si podré escriure en aquesta página web amb totes les paraules, sense "presuntos" abans dels adjectius, sense ser objecte de denuncies per "atentat a l'honor" d'algunes persones.
On es l'honor dels montgatins multats i enganyats amb el decret per tal no puguin recorrer les denuncies?
Volen denuncies i jutjats?, compte, que com diu aquella dita: "vigila amb el que demanes qiue potser ho pots aconseguir.

Carme Figuerola (sense alies)

un vei

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #3 el: Setembre 21, 2013, 07:03:34 pm »
Menos mal que este foro no serbia para nada, los "corrutos"a la cárcel y sin pension.

JoseLu

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #4 el: Setembre 21, 2013, 07:35:54 pm »
Que digo yo que lo de quitar lo de "presunto" mas que esperar a quitarlo despues de cer el programa, en puridad, habria que esperar a hacerlo a que un juez lo condenara, ¿No?. A ver si ahora resultara que un programa de television va a ser quien dicte sentencias. Máxime cuando el reportaje en cuestión tiene la pinta de ser bastante sensacionalista, por el hecho que las pruebas las aporta un extrabajador de la empresa en cuestion. Veremos que aportan de nuevo...

Jose Luis R. Zapatero (sin alias tambien)

pere

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #5 el: Setembre 22, 2013, 01:43:32 pm »
Ai, JoseLu!!!, sense alies?????? je, je, je

Kiko

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #6 el: Setembre 22, 2013, 07:13:16 pm »
Ayer vi el programa de reporters en 8TV, me sorprendió cuando dijeron que el Ajuntament de Montgat no queria hacer declaraciones ni les facilitaron la información que solicitaron los reporteros.

Acaso temen que se les hiciese alguna pregunta y no tuviesen respuesta?
¿Quieren ocultar algo?

Dicen que la empresa concesionaria se queda con el 30% del importe de la multa., ¿durante cuanto tiempo será?
¿Hasta que se amortice la inverión?, ¿para siempre? ????

Todo lo que han argumentado respecto a los radares instalados que son para reducir la velocidad no es del todo cierto, solo es aceptable en el que está en NII Fonda Marina.

Los instalados frenta la estación en Plaza Mallorquinas solo actuan para los que pasan el semaforo en rojo, pero si lo pasas en verde a 120km/h no pasa nada,  porque no hay radar, solo el control fotografico si te lo pasas en rojo.
Es obvio que estos están instalados solo para recaudar y la prueba está en que estaba prevista una recaudación por valor de 190 mil €, que cosas tiene la vida.

Esperemos a que el sindic de greuges acabe la investigación y se aclaren las actuaciones de los reponsables de esta acción, también el 30% que se queda la empresa concesionaria donde va a parar.
Si recordais el Sr. Pascual Maragall ya dijo que CIU tenia un problema que se llama 3% y ahí está el caso Palau 
en principio no parece oler muy bien.

Saludos
Kiko


Usuari

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #7 el: Setembre 22, 2013, 09:29:21 pm »
A mi el que mes em va cridar l'atenció del reportatge, es que en diguessin "d'investigació", i no s'aportés res de nou documentat. Es a dir, molt em sapigut, ens han comentat i un extreballador (que pel sol fet de ser-ho ja fa sospitar), pero cap dada.
Si que van dir que l'ajuntament no ha volgut fer declaracions. Pero també hem de tenir en compte que aquesta noticia ja va sortir a 8tv fa uns messos i si en van fer, i no només aquí sino a diverses tv nacionals, diaris,etc... Per tant, no sé que més havien de dir, si no els hi podies possar davant cap document comprometedor.

El més graciós, per aixó, va ser el veí que deia estar en contra del radar del semàfor peruqe "has d'estar pendent de conduïr, no pots estar pendent de mirar si el semafor es posa groc o vermell"
Espero que algú li faci veure que conduïr implica estar atent dels senyals, i que es perillòs no fer-ho. Ja no per l'economia personal sino per la integritat física dels altres usuaris de les vies per on transita

pere

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #8 el: Setembre 22, 2013, 10:55:18 pm »
Usuari:  com que, en el programa de 8TV, no van aportar res de nou? et sembla poc que expliquesin que el decret amb efecte retroactiu no es legal en aquest cas?.  Et sembla poc que expliquesin que no es va consultar, en cap moment, a Trànsit?.  Et sembla poc que ens informesin de les dates del concurs i de les dates dels informes elaborats per Bilbaomatica?.
Potser tu ja ho sabies però no eren dades publiques.  Mira si no eren publiques que a la gent de la plataforma No Radars, encara no sel's a donat les dades que fa mesos que demanen.
Ara, això si, posiblement tu ja ho sabies per qué formes part del nucli que sap aquestes coses.
Apa, bona nit.

Usuari

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #9 el: Setembre 23, 2013, 12:12:44 am »
Dades s'en van donar poques, almenys de forma documentada. Es va dir que el servei català de trànsit no havia estat consultat. Res nou, perque la señora que realitza el documental ja ho havia dit fa messos, pero tampoc va sortir ningú del SCT pronunciant-s'hi.

I sobre els informes, no sé, potser esperaba que demostressin que el concurs l'havia guanyat de forma ilegal l'empresa que els ha instal.lat, pero no em va semblar que ho asseguressin. De fet, no van treure dades de quantes empreses i amb quines ofertes van concursar, per exemple.

Pel que fa a la retroactivitat del decret, estaría bé que fos cert, pero tampoc es res nou que no hagi dit ja per exemple la plataforma contra els radars, no?
No sé, potser, el meu concepte de "investigació" i el de aquest programa es diferent.

El més semblant, era l'extreballador d'esquena, difuminat i amb la veu distorsionada, pero no sé quin crèdit pot tenir. Es com si per parlar de de les bondats de la meva dona actual, portessin a la meva ex.
Potser es coneixen, si, pero potser está una mica condicionada, no?

Per cert, el de Mollet, també está sota sospita?

Gemma Liñán

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #10 el: Setembre 23, 2013, 02:32:57 pm »
Et responc alguns dubtes que sembla que tens.
Al concurs públic només es presenta Bilbomática. Els estudis són del gener i la licitació del concurs del juny.

El Servei Català de Trànsit es pronuncia clarament quan diu que no han parlat des de fa anys amb Montgat. Hi ha un tema de competències entre administracions. L'ajuntament les té totes per regular les seves vies, tot i que trànsit pot assessorar. Però no ha estat el cas i a més Trànsit deixa clar que ni té res a veure ni vol tenir res a veure amb el que ha fet l'Ajuntament de Montgat.

El decret és retroactiu, en el reportatge ho denuncia la Plataforma però la informació està contrastada amb fonts del Govern i l'oposició.

El reportatge només pretén explicar el què hi ha. No s'ha venut mai com un reportatge d'investigació.

Alcarit això, torna'l a mirar que veig que hi ha coses que no has entès prou bé.

Gemma Liñán

PERE ARAGAY

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #11 el: Setembre 23, 2013, 05:44:52 pm »
Jo soc partidari de ajuntarnos i denunciar al jutjat  l'ajuntament.  JA NI HA PRO DE PENDRENS POR IDIOTAS.

Veo veo

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #12 el: Setembre 26, 2013, 04:50:32 pm »
quien era el que salía pixelado y con la voz distorsionada? Eso sí que es transparente y d veracidad a todo... Jajajajaa


george

 • Visitant
Re:Els síndic de Greuges investiga l’adjudicació dels radars de Montgat
« Respondre #13 el: Octubre 10, 2013, 04:18:52 pm »
A veure...

"Al concurs públic només es presenta Bilbomática. Els estudis són del gener i la licitació del concurs del juny.
Que vol dir això?

El Servei Català de Trànsit es pronuncia clarament quan diu que no han parlat des de fa anys amb Montgat. Hi ha un tema de competències entre administracions. L'ajuntament les té totes per regular les seves vies, tot i que trànsit pot assessorar. Però no ha estat el cas i a més Trànsit deixa clar que ni té res a veure ni vol tenir res a veure amb el que ha fet l'Ajuntament de Montgat.
Hi ha cap problema de competències o no? Ok, no hi ha cap ja que les té totes el poble.

El decret és retroactiu, en el reportatge ho denuncia la Plataforma però la informació està contrastada amb fonts del Govern i l'oposició.
Fonts del Govern?   ;D ;D ;D
Que el decret sigui retroactiu i patatim i patatam, s'està dient a tot arreu fa massa temps, i cap lloc es diu quina es la normativa que digui que diu quan s'ha de fer aquest decret i si s'ha de fer.


El reportatge només pretén explicar el què hi ha. No s'ha venut mai com un reportatge d'investigació.
Alcarit això, torna'l a mirar que veig que hi ha coses que no has entès prou bé."

Aclarit això, s'entèn tot prou bé, per mi ni investigava ni informava...


 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal