Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: La Montgatina focus de problemas al poble  (Llegit 17338 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Missatges: 1261
 • Karma: +0/-0
 • Informació Local
  • Veure Perfil
La Montgatina focus de problemas al poble
« el: Juny 20, 2013, 11:02:12 am »
Des del tancament al desembre del 2010 de “La Montgatina”, un dels motors econòmics de Montgat, s’ha originat un focus de problemes al poble. Pep Baltasar ha volgut denunciar-ho com a expert en la materia i veí del poble.Quina és la problemàtica existent a La Montgatina? Què és el més preocupant ara per ara?


El més preocupant  és que s’està desballestant la fàbrica per part de persones totalment  incontrolades i que a la fàbrica es presenten grans riscos i per persones que actualment hi viuen, i també per les persones que estan ocupant l’espai per fer grafitis i manifestacions d’art. I tant que no hi ha el control de seguretat per part de l’Ajuntament de Montgat  poden haver-hi posibles accidents. Des de caigudes de persones que han pujat a espais que són inadaptats per estar-hi, com la presència de contaminants químics com per exemple dipòsits de gasoil que van quedar. I, d’altra banda, l’accés incontrolat de persones que sempre genera una preocupació  especial. Sobretot, si són infants per jugar i que es podrien trobar amb totes aquestes circumstàncies.

Hi ha hagut algún incedent fins ara?

Si. Hi ha hagut un incident fa cosa de dos mesos amb un transformador que està ubicat dins la mateixa fàbrica que es va incendiar i que va provocar molèsties importants per tot el veïnat d’aproximadament 12 hores sense llum. I, evidentment, és una situació que per  força s’ha de controlar.

Per força s’ha de controlar, però sembla ser que és molt complicat controlar-ho segons l’alcalde. Segons Francesc Garcia és un tema molt delicat i molt complexe i a l’hora de posar-se en contacte amb els propietaris, mitjnçant l’administrador., no és fácil.
La problemàtica s’ha traslladat als jutjats en forma de denúncia però tampoc hi ha hagut cap resposta. Per tant, que li dira vostè a l’Ajuntament, què és el que s’ha de fer en aquests casos?


En principi, les administracions públiques són bastant més àgils en aquests casos a través d’inspeccions. Es podria accedir al departament  de salut i/o al departament d’empresa i ocupació. Tots dos tenen competències sobre el tema de l’ambient i utilitzant sobretot el tema de la fàbrica que té elements d’ambient descontrolats i qualsevol persona pot activar que part d’aquests elements passin a l’ambient.
Aquí estem observant danys materials a la fàbrica tant importants que ja fan pensar que ja s’hagin trencat estructures d’uralita, segurement.


Per tant, tenim l’amiant a l’ambient?

Exacte. Aquest és un problema dels més importants.
Llavors, crec que l’Ajuntament com a ens i el responsable que és l'Alcalde ja té en el seu comandament de protecció civil. Ja es pot considerar que aquesta és una situació d’emergència i pot entrar dins del que és el recinte i entrar per la seva pròpia autritat. No necessita cap autorització ni per part de l’administrador ni per part dels jutges. Es pot considerar que la situació és de risc imminent, i és una situació constant. De vies n’hi ha. Des de demanar que intervinguin inspeccions del departament de salut o el departament de treball, o conjuntament. I això és immediat pot pasar en 24 hores amb la denúncia per motiu greu i imminent. I com a prioritat de protecció civil, el propi consistori, el propi alcalde, no cal ni que convoqui el ple és una activitat que ve manada de les seves funcions pot decretar que s’obrin portes i hi entri una patrulla cada quan ell cregui convenient.

Al costat hi ha una escola i molts  veïns…

Tenim problemes si es transfereixen contaminants de l’ambient. Les persones que estan més exposades són els nens. No són els veïns que estan tancats dins a casa sino els nanos que estan al pati. Encara que nosltres hi estem 24h estàs dins de casa teva. No tens tantes possibilitats com el nen que passa mitja hora o una hora al pati que està just al costat de la fàbrica. I a més aquestes fibres tenen tendència a desplaçar-se de dalt cap abaix. Tot cos té un cert pes i a fàbrica està situat per sobre d’aquest pati justament. Si no hi ha vent baixa i si hi ha vent s’escampa i afecta a qualsevol persona que passi  pel carrer.

Això en el moment que es denunciï en el departament de salut i treball, es procedirà a que els inspectors que vinguin facin les actuacions pertinents?

Només amb fotos de l’estat actual recinte per part de la policia local in situ mostraran lo suficient com perquè vinguin immediatament.

Al veure uralita vénen immediatament?

Si. Amb una redacció amb la documentació adjunta que expliqui els detalls tècnics i el  reglament actual vigent i les fotografies. Amb les recomanacions que fa l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene que és l’organisme més important que tenim del país. Amb aquest informe te’n vas al jutjat perquè el propietri posi un guarda de seguretat 24hores al dia o simplement el que tu consideres  que ja ho has pogut . És a dir, la visita periódica per part de la policia local cada dia. El jutjat llavors ja tindrà el referent per possibles futurs accidents.

Quan es faci el primer pas que és el del control i de vigilància de la fàbrica després arriba el segon pas que és treure tot el material perillós del que hem parlat. I això costarà diners…Això costarà calés perquè si la fàbrica tal com estava no la toca ningú no passa res.

 El problema de quan tens uralita és si la trinxes en un procés de demolició arbitrari de metall com s’està fent és quan es transfereixen i s’escampen a l’ambient. Ja t’he explicat que s’ha de seguir un procediment molt acurat. S’ha de posar tot amb unes bosses  i s’ha de llençar a uns abocadors especials perquè és un contaminant molt gran. Es considera de nivel 3, crec que és el més elevat que existeix.

A qui costarà diners?

Al propietari. Ara bé, el propietari dirà que fins que no hi hagi comprador no farà res. I, segurament, li surti més a compte tenir-hi un guarda de seguretat 24 hores que fer-hi res.

Segons l’Alcalde, Francesc Garcia, aquest és l’altre problema: el propietari. Són sis i, a més a més, entitats bancàries…

Però les entitats bancàries tenen molts calés i tard o d’hora faran alguna cosa. Si fós una persona que s’ho ha quedat per obligació, a disgust, que li ha tocat com un hereu i que està totalment arruïnat perquè ha hagut de pagar els drets de transmissió d’aquesta,  hauria estat pitjor. Si estem parlant de bancs ja es poden rascar la butxaca.
El principal és demostrar que el que hi ha ara és un problema de salut degut a la contaminació del medi. Si, actualment, la fàbrica estés en funcionament i hi hagués una inspecció de treball la proposta de paralització de les activitats hauria estat el mateix dia. Llavors no hi hauria tant problema. Ara el tema està en demostrar que hi ha un problema de seguretat estructural de la fàbrica que s’esta derruïnt i pot afectar a les persones que passen pel carrer amb la caiguda de cascots i elements que ja estan ballant, i que en dies de pluja i vent seran especialment  sensibles. I d'altra banda, demostrar que hi ha un problema de salut ja que s’estan retirant uralites de manera inadequada i hi ha fibres d’amiant a l’ambient.

Quin és el risc al que s’exposen les persones que respiren aquestes fibres d’aminat?

Hi ha estudis que parlen que hi ha d’haver una presència significativa de fibres d’amiant en l’ambient perquè realment hi hagi lesions 10 o 15 anys després de l’exposició. També n’hi ha d’altres que diuen que amb una sola fibra ja pots començar a tenir problemes. Clar, a veure, d’un extrem a l’altre, el que és segur és que hi ha d’haver exposició el que no està quantificada és la mida perquè apareixin problemes de salut.
Sense anar més lluny, hi ha un cas famós d'una fàbrica de Cerdanyola. Al principi van començar amb una malaltia els treballadors perquè van estar exposats a grans nivells pero ara també hi ha veïns que tenen la mateixa sintomatología. Són càncers de pulmó o pleura.

Esther Martinez
« Darrera modificació: Gener 09, 2019, 09:03:03 am per Admin »

Meritxell

 • Visitant
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #1 el: Setembre 30, 2013, 12:47:27 pm »
Bon día hem dic Meritxell Caminero i visc a la montgatina, ara fara un any, vivim jo i la Meva parella la cual a estat mes de dos messos acondisionam tots els llocs on podria averi perrill, tmb hem cet fora als rumans i gitanos a venian a fer la ferralla gracies tmb a una  veins, vem fer una reunió per decidir com ho fariem, arem decidir fer una convocatoria amb graffiters aixi vem aconseguir ser un ment de gent per espantar aquests indesitgebles q eren els q es possant e
Amb perill la seves propiedad vides pujatS a les taulades serán bogues de ferro jo e trucat varíes vegades a la policía pero esclar cuán arrivavem on eren ells ja avíen escapat per aixo vem fer aquesta convocatoria i es varen pintar murs q a la fi serán derruits. Derres per aver fet fora aquesta gent q si porta en problemes. Nosaltres cuidem i vigilen la montgatina 24h al diA Sen-sa cobrar res. Despres de producted químics no hi han linvito a voste a q entri a donar una Volta per casa i llavors podrá parlar amb seny un altre cosa fa 34 any i visc a montgat des-de q vai neixer tinc aquí la familia i els amics si jo mateare un día de la montgatina pero mentre jo i sigui hi ha vida respecta per el lloc cura i nateja sou tots invitats a coneixa aques nou espai maravellos on es fa danza i mecánica moltes grácies per la seva atencio att Meritxell Caminero

meritxell

 • Visitant
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #2 el: Setembre 30, 2013, 08:29:15 pm »
sobre l´acident produit aquest mes de març passat a una cixa electrica situada a peu de care sant antoni maia claret a l'alçada de lescola Mireya CE de la qual hem sigut alumnes jo el meu germa iels meus cosns va ser una mala gestio de  lempressa fecsa que no van fer els controls necessaris de sanejament anuals ja que per altre  passaris ja q per alte vanda lèmpressa cobra te una clau del candau de la porta pricipal que tmb tindran una copia la policia i ells entren i surten lliurement per fer les  revissions oportuunes a dalt als generadors la policia a entrat a casa diiverses vegades per realitzat les tasques ue ells han considerat oportunes aqui i vivim feliços en Ricard la meva parella desde fa 7 anys jo i tres presiosso gossos gaudim duna salut de ferro no creec que es tinguin que nominar nens en aquest cas pq als nens no els i passa res i n crec que l`'escola aixi ficat res del que ha dit amb manifest us convido a venir a fer un reportatge att Meritxell

Visitante

 • Visitant
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #3 el: Juliol 06, 2018, 10:42:47 pm »
Hombre admin!! Pero si hay más noticias en MONTGAT!!!
Vaya foto más horrible!! Q pasa q no hay periodistas de verdad?
Bueno visto el nivel de algunos que se creen periodistas yo tb me subo al periodismo sálvame, me entiendes?

Pere

 • Visitant
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #4 el: Gener 08, 2019, 11:13:14 pm »
Hola bona tarda,
algú sap o pot informar si s'ha possat alguna mesura per prevenir l'amiant en el ambient? Ja que es prou greu que hi hagi aquest problema tot just al costat d'un col·legi.
Gràcies

Visitant

 • Visitant
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #5 el: Març 15, 2021, 02:40:10 pm »
Com esteu? M'agradaria saber com podria sortir una possible notícia sobre Montgat a aquest fòrum.

Gràcies.

Desconnectat Admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Missatges: 1261
 • Karma: +0/-0
 • Informació Local
  • Veure Perfil
Re:La Montgatina focus de problemas al poble
« Respondre #6 el: Març 19, 2021, 08:22:18 am »
Escribiendo en el foro.

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal