Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS  (Llegit 4286 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Missatges: 1158
 • Karma: +0/-0
 • Informació Local
  • Veure Perfil
ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« el: Octubre 10, 2013, 02:10:24 pm »
Entrevista a Miguel Tomás president de la Confederació Europea del Taxi(CET)
"Mai cap gobern m'habia ni tan sols insinuat que tanqués aquesta pagina"

Miguel Tomás té setanta anys i en fa trenta que viu a Montgat. Actualment és el president de la Confederació Europea del Taxi (CET). Un activista nat no només a Montgat sinó arreu i la mostra és que actualment ha estat un dels impulsors del moviment dels iaioflautas. Tomás té una pàgina web a Montgat des de fa dotze anys que actualment es veu amenaçada.


Miguel, què és montgat.net?

Montgat.net és una web d’àmbit local i personal que vaig crear fa aproximadament 12 anys. Al poble no hi havia cap tipus de mitjà de comunicació. No existia ni la pàgina web de l’Ajuntament. Vaig tenir la idea de fer una pàgina de participació ciutadana, no té cap tipus de contingut polític.

Tot és comunicació local, moltes recollides d’alguns mitjans de comunicació que parlen de Montgat i, per altra banda, les que m’envia gent que hi col.labora. I el foro és una altre part que pot publicar-hi tothom.

Hi ha algún filtre?

Pot publicar-hi tothom. Però el problema que té aquest país és que hi publica tothom menys el que hi hauria de publicar que és l’Ajuntament.
 
En relació amb això, fa uns dies, el 16 de setembre, Miguel  Tomàs, va rebre un burofax d’un bufet d’advocats en el que li exigeixen la retirada immediata dels comentaris que afecten l’honor de l’Alcalde Francesc X. García Arrocha, del  regidor Tomàs Cabrejas o de qualsevol  altre regidor de l’Ajuntament de Montgat. En cas contrari iniciaràn accions legals. Ha fet o farà alguna cosa des que li han fet arribar l carta?

Jo no he fet absolutament res. Això ho ha de dir un jutge. L’honor és algo molt subjectiu. Aquesta ja és la segona vegada que han enviat  coses el mateix equip de govern amb el mateix discurs. Jo si no m’ho diu un jutge no faré absolutament res.

Segons aquest burofax, el responsable d’una web es també el  responsable de tot comentari que s’hi fagi. Hi esta d’acord? S’ha informat legalment?

Això és un criteri d’ells, el foro es un lloc perquè la gent s’hi expressi. Prenem per exemple Barcelona on  hi han milers de foros , si el seu Ajuntament hagués d’estar pendent de tots per veure qui parla del seu alcalde i regidors els jutjats estaríen saturats. Per tant, considero que és un tema d’ells. Són persones que no accepten les crítiques. En el moment que en reben una la qual no els afavoreix la seva reacció es dictatorial.

S’havia trobat alguna vegada amb una situació similar a aquesta amb governs anteriors?

Mai cap govern m’havia ni tan sols insinuat que tanqués aquesta pàgina, i com t’he dit fa 12 anys que la vaig crear. Ni socialistes ni convergents i ,també, en moltes ocasions han estat criticats en el foro.

A la pàgina de La Vanguardia trobem en el foro un comentari que fa referència la noticia “Un nuevo tipo de radares” que diu: “No es afán recaudatorio, son medidas confiscatorias propias de la edad media, los ladrones se estan instalando en los ayuntamientos, no los votemos!”. Tens coneixement d’algun altre mitjà com, per exemple, La Vanguardia que hagi rebut per part de l’Ajuntament algun burofax?

És més fàcil ficar-se amb montgat.net que no amb La Vanguardia. El poder econòmic i jurídic no és el mateix que pugui tenir jo. No tinc cap tipus de publicitat a la pàgina. És una web feta a títol personal i, per tant, és evident que el cost que et pot significar una querella judicial no és assumible per a mi com per a un mitjà gran. Jo he estat una persona pública molts anys com a President Europeu del Sindicat del Taxi i m’han posat a parir panteras, per tant, se el que és. La persona que és pública ha d’assumir que, a vegades, agradarà o no el que fagi. Si el senyor Francesc X. García i el senyor Tomás Cabrejas fossin ciutadans i res més, no s’en parlaria públicament d’ells. Si creuen que va contra el seu honor, que ho portin als jutjats. Ara, espero que ho fagin amb diners de la seva butxaca i no toquin ni un cèntim de la butxaca dels montgatins.

El burofax que se li ha enviat és en nom de l’Ajuntament o en nom de Francesc X. Garcia i Tomás Cabrejas?

No, l’Ajuntament de Montgat no apareix enlloc. Apareix Francesc X. Garcia , com a Alcalde de Montgat, i Tomás Cabrejas, com a Regidor de l’Ajuntement de Montgat.
Aquí al poble fa anys hi havia una revista que es deia “El gato verde”, era l’època en què governava la Rosa Alemany (PSC). Va ser una revista que va generar molta polèmica i que es va portar a un ple abans d’emprendre cap acció legal. Jo, en aquest cas, no tinc constància que fins ara s’hagi portat a cap ple el tema de Montgat.net.

Vostè considera que algun dels comentaris que apareix al foro de montgat.net és responsabilitat seva?

No, en absolut. A la pàgina hi escriu tothom qui ho vol i la resposabilitat no és meva. De fet, molts comentaris ni els llegeixo, no estic tot el dia pendent del què escriu la gent

Per escriure al foro d’aquesta pàgina t’has de registrar d’alguna manera?

Has de posar el teu mail i unes claus i res més. Encara que no es signi l’escrit queda enregistrat qui l’enviï. Si algun dia em demanés un jutge les adreces des d’on m’han enviat els comentaris doncs si que li hauria de facilitar.

Ha rebut alguna notificació dels jutjats des del dia que va rebre el burofax?

No.

Creu que algun d’aquests comentaris que Francesc X. Garcia i Tomás Cabrejas subratllen, no hi hauria de ser?

Home, personalmet… Jo no escriuria segons quines paraules perquè no crec que s’hagi de faltar al respecte. El meu nivell cultural faria que escrigués d’una altra manera.

S’ha plantejat tancar aquest foro de montgat.net

No, mentre jo visqui no es tancarà aquest foro. Si es tanca el foro no té cap sentit la pàgina. L’element principal d’aquesta pàgina des que va néixer és la participació ciutadana. Ells no volen aquesta participació ciutadana que és poder expressar en algun lloc el que penses sobre el que es fa al poble. A més, l’objectiu de l’Alcalde i d’aquest Regidor és que jo tanqui la pàgina i no ho faré.

Esther Martinez
Corresponsal Local
Publicat a TotBadalona
« Darrera modificació: Octubre 16, 2013, 10:15:32 pm per Admin »

perry maeison

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #1 el: Octubre 10, 2013, 02:48:33 pm »

no son críticas, si fuesen críticas no creo que hubiese problemas.

tb es gracioso lo de "no aparece el ayuntamiento, aparece tal como alcalde y tal como regidor..." con que dinero quieres que se pague si la supuesta calumnia es a un miembro del gobierno en el ejercicio de sus funciones y por acciones de gobierno?

sobre lo de si el administrador de la web es responsable... se recoge en la ley de forma clarita clarita...surfer

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #2 el: Octubre 10, 2013, 02:54:14 pm »


¡¡¡ como mola, colgar una entrevista tuya en tu propia web !!!

 8)


pere

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #3 el: Octubre 10, 2013, 07:04:48 pm »
Em sembla molt bé l'entrevista. I em sembla molt bé que la posis a la web.
Em fot que gent que ni signa amb el seu nom, critiqui a qui surt a cara descoberta amb les seves opinions.
Si no els agrada la web amb no entrar s'acaba el problema.
Anims i endavant amb la feina ben feta.

Pere García Ferrer

perry

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #4 el: Octubre 10, 2013, 07:16:33 pm »
mira, ahora resulta que aquí todo el mundo pone su dni y datos personales...

a mi que la gente que dice que va a cara descubierta se crea que por eso puede decir lo que le de al gana de quien le de la gana, e incluso a pensar que todo el pueblo piensa igual que el y además decir que el que no lo haga que no entre!

tomas cabreao

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #5 el: Octubre 10, 2013, 10:21:06 pm »
  ;D  Endavant Miguel Tomás, no estàs sol davant de tota aquesta mala gent que et vol silenciar.

Al final guanyarem a la prepotència i a la irresponsabilitat amb la que actuen aquests aprenents de polític que tenim a Montgat.

El poble i la gent de Montgat mereix persones com tu que es revelen contra les injustícies.

Endavant¡¡¡¡¡¡¡¡¡

jaja

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #6 el: Octubre 10, 2013, 10:30:51 pm »
 :o :o :o lo que es una injusticia parece que lo va a decir un juez... y el tema está clarito!!!!  ;D ;D ;D

Enric

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #7 el: Octubre 11, 2013, 09:38:50 am »
Bon dia :
Primer  : Trobo incongruent anar a Madrid  ( ? ), pressuposo que es deu fer per ser la seu de     l’ Audiència Nacional, ¡ és més impactant ¡. El Gat Verd es va passar i va desaparèixer, coneixem l’ història. Va ser una llàstima, desaparèixer un mitjà de comunicació d’ un poble ens hauria d’ entristir. Ara, pel que sembla, es vol silenciar una Web que ja s’ ha consolidat com a únic mitja d’ expressió al servei de tots els ciutadans de Montgat ¡ del color que siguin ¡. És comprensible , coneixem, també, l’ història. El meu criteri va cap a potenciar-la amb                    l’ aportació, assenyada, de tots i especialment  d’ aquells en formació universitària, ¡ NO PODEM PERMETRE LA SEVA DESAPARICIÓ ¡¡ NI QUE LI POSIN MORRIÓ ¡. Els càrrecs públics han de patir una disminució de la protecció de determinades prerrogatives que tenim els ciutadans.
  Sr. Tomàs ¡ endavant amb les atxes ¡
Enric
 :(

vei

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #8 el: Octubre 11, 2013, 10:48:29 am »
"Els càrrecs públics han de patir una disminució de la protecció de determinades prerrogatives que tenim els ciutadans."

Jo també estic a favor de la llibertat d'expressió, però en aquest cas no gaudeixen de cap prerrogativa, si no que simplement defensen elss seus drets de la mateixa forma que ho pot fer tothom!!


Enric

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #9 el: Octubre 12, 2013, 09:27:31 am »

Bon dia :
Quan s’ accedeix a un càrrec públic un dels inconvenients és la ventilació d’ afers en els mitjans de comunicació, el cas del Gat Verd, n’ és un exemple. El què es pot considerar suposadament delictiu per relatar  comportaments, hàbits personals o caricaturitzar-l’hi actuacions a un ciutadà, un càrrec públic  ha d’ assumir el poder-ho patir ja que és ell qui, voluntàriament,  surt a la palestra pública.  Ha de ser,  més transparent que els demés ciutadans, ho, com a mínim, semblar-ho. Pensem que hauria de transmetre valors i bons exemples, ¡en fi ¡, ser competent per honorar el  càrrec que       s' ocupa.
Enric   

vei

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #10 el: Octubre 14, 2013, 11:26:52 am »
si? tu creus que es així?

i la llei que diu al respecte?

Xavier

 • Visitant
Re:ENTREVISTA MIGUEL TOMÀS
« Respondre #11 el: Octubre 17, 2013, 09:12:14 pm »
Fa deu any enrera varem tenir el cas del Gat Verd a Montgat.
A resultes de com va anar vaig enviar a la redacció del Punt-Avui una carta al director que va ser publicada el diumenge 23 de febrer de 2003.
Com es fa refrencia al cas Gat Verd a  algunes de les intervencions d'aquest Forum , voldria "penjar" la carta publicada per que tothom prengui nota de qui es qui .
                     El Punt
                     El lector escriu.


diumenge, 23 / febrer / 2003

A voltes amb la llibertat de expressió :
 
En un article del seu diari del 21 de novembre del 2002  signat  per l’Emma Ros es fa referència a la poca  transcendència del butlletí municipal , la poca volada del Parlem-ne  que edita CiU , i culmina  l’article dient que la informació política serveix per articular debats  i que el butlletí es actualment l’únic mitja d’informació local.  Es ben curiós que quan hi havia un mitja de difusió com “El Gat Verd”  la seva redactora no va tenir cura de defensar-ho des de el seu diari i si mes ha ignorat voluntàriament , o no , que “El Gat Verd “ deixà de sortir al carrer al setembre del 2000 desprès de mes de tres anys de donar l’ informació que no donava l’Ajuntament . Els motius de la seva desaparició son molt senzilles .El peix gran destrossa el petit si li fa nosa . El plet iniciat per l’Ajuntament per defensar “l’honorabilitat” de la seva  alcaldessa (pagat per tots els montgatins ,jo inclòs ), i paral•lelament un altre iniciat per l’ex alcalde Pere José van portar a tots als joves que portaven el tema a no pogué pagar advocats i procuradors pel temps que calgui (la justícia es lenta,molt lenta) i a la vegada seguir aportant els  diners(que no cobrien amb els anuncis) per tirar endavant “El Gat Verd” , l’únic mitja de contrainformació municipal  gratuït que es distribuïa pel poble.
Ha passat el temps hi el judici contra les persones que portaven “El Gat Verd” ja te veredicte . En el cas de l’Alcaldessa ,la jutgessa ha dictaminat la innocència dels càrrecs contra la única persona que donava la cara públicament de tot el col•lectiu , en Carles de Vera .
Però vet aquí que els defensor de la llibertat d’expressió en el parlament de Catalunya , en el Parlament del estat  , els que es porten las mans al cap pel tancament  del Egin i ara del Egunkaria  , canvien de jaqueta a Montgat i es converteixen en els inquisidors de la llibertat  perquè les critiques del Gat Verd  els hi tocava a ells.  El recent “expurgat” regidor de ICV-Els verds  , Martín Enano es el primer a insistir en fer un recurs  a la sentencia per castigar al culpable de haver-ho  posat de volta i mitja pels mateixos motius pel qual la seva coalició l’hi ha dit que no el volen més de cap de llista per evitar una desfeta electoral. El regidor de Esquerra Republicana de Catalunya ,en Josep Manel Abad, defensor dels drets humans i de la llibertat del poble  saharaui ,i de tants pobles oprimits , tampoc dubta un instant a demanar el recurs de la sentencia. Ens podem enfotre del Rey però no de la “seva” (per ara) alcaldessa . No cal dir que en Joan Rivas del Partit dels Socialistes de Catalunya  en nom de la llibertat d’expressió en el cas Prestige ,en el tema del Iraq i en tots els que calgui també esta d’acord que es faci el recurs per que es castigui al “culpable” amb tot el pes de la llei, (sembla ser que les amenaces físiques al col•laborador del Gat Verd fetes per la seva família per publicar la foto del cotxe mal aparcat del regidor , no tenen importància). Convergencia va votar en contra  ,tant per fer la denuncia com amb fer el recurs de la sentencia. ( Poncio Pilatos qui ta vist i qui et veu)..
Es fantàstic com la doble moral s’aplica quan  les critiques son a ells directament i no a coses exteriors de les quals es parla però que no els afecten directament.
En el Punt, en Jap, pot fer una caricatura d’en Aznar amb la cara d’en Franco i ningú li posa cap plet.
Al Gat verd es motiu de denuncia penal per una foto trucada amb la cara del ex alcalde Pere José sobre un cos que se suposa Pinochet. (El final la denuncia no va ser admesa per la jutgessa per que el Pere de José ja no era alcalde i no podia ser per la via penal) . Es evident que el Punt te prou diners per pagar advocats i a ningú se l’hi ocorre posar cap plet .
 No se de que s’estranya l’Emma Ros  quan diu que no hi han mitjans alternatius d’informació .Potser cal pensar amb el cas de l’Egin que no va tornar a aparèixer  desprès d’un any de tancament  per les dificultat de tornar a engegar i que pensem que li passarà el mateix a Egunkaria . El mal ja es fet.
Us imagineu com es deuen de sentir els que varen col•laborar en El Gat Verd ?.   El butlletí extern del PSC , el Diàleg nº 4 de la Nova Generació  ,els va tildar de “personas de nula condición moral” .Mai es van retractar tot i coneixen la sentencia absolutòria.
La impotència davant la prepotència econòmica i la doble moral dels partits que conformen l’actual equip de govern de Montgat fa difícil que ningú es decideixi a prendre part i tenir compromís crític amb el funcionament de la societat actual montgatina.
No sigui que ha sobre els pelin per dir “NO a la Guerra” i els acusin de pro iraquians i antimontgatins ¡¡..

                Xavier de Vera Vilà
               Montgat.
« Darrera modificació: Octubre 17, 2013, 09:28:24 pm per Admin »

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal