Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Montgat: els partits fan balanç del mandat i encaren la campanya  (Llegit 1695 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Missatges: 1170
  • Karma: +0/-0
  • Informació Local
    • Veure Perfil

Les formacions de govern destaquen la dificultat d’aquest mandat per la feina que hi havia pendent. L’oposició critica el govern per “inacció” i creu que s’hauran de revisar els comptes de l’Ajuntament.


Francesc García (JxCAT)
“Necessitarem conèixer l’estat econòmic de
l’Ajuntament: ordenaré una auditoria”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Crec que aquest govern ha fallat en hores de dedicació, projecte de poble i diàleg. Montgat s’ha aturat, literalment.

Si després del maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
El 2015 el meu equip va deixar l’Ajuntament en superàvit, amb molts diners al banc i sense deute financer, per més que el govern actual hagi insistit a enviar missatges catastrofistes. El juny de 2019 necessitarem conèixer l’estat econòmic de l’Ajuntament i com estan els diferents departaments. Els treballadors municipals ja avisen que tenen molts problemes per falta de personal i excés de burocràcia. Ordenaré una auditoria econòmica i una anàlisi departamental.

Què proposa per millorar l’espai públic i la seguretat, dos dels grans temes de debat al municipi?
Proposo el que feia entre 2011 i 2015: caminar molt per Montgat, sense presses, escoltant els veïns i comerciants i actuant ràpidament. Cal gestionar bé els equips de treball i tornar a reforçar la brigada municipal d’obres, que des de 2015 gairebé ha desaparegut. En l’àmbit de seguretat, hem de tornar a centrar-nos en el contacte directe amb els veïns i comerciants, la policia ha de ser professional, però també atenta i servicial amb els ciutadans. Escoltar els agents policials és una altra assignatura pendent del govern actual. Cal aconseguir que deixin de marxar de Montgat a altres municipis que els ofereixen millors condicions de futur.

Està disposat a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Per gestionar bé un municipi s’ha de tenir la capacitat de parlar amb tots els grups polítics, centrar-se en la política local com a eix de diàleg i evitar la crispació. Proposarem mesures concretes que permetin a tots els grups participar en la gestió local.

 Rosa Funtané (ERC)
“S’han dut a terme projectes que ens
permeten abordar el futur amb il·lusió”

De l’1 al 10, com valora la seva gestió durant aquesta legislatura?
Hem treballat molt junts amb els treballadors de l’Ajuntament per posar ordre a la situació administrativa complicada que vam trobar. Amb tot, s’han dut a terme un bon nombre de plans i projectes que ens permeten abordar el futur immediat amb moltes ganes i il·lusió. Si haig de posar un número al mandat, seria un 7.

Si després del maig torna a ser alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
En l’àmbit operatiu intern, la primera decisió serà adequar el nombre de treballadors i treballadores a les necessitats del municipi per tal de poder dur a terme totes les accions necessàries per aconseguir fer tots els projectes que estan en marxa.

Quins projectes li han quedat pendents aquest mandat?
Més que pendents, són projectes que ja estan embastats. El Passeig Marítim, el parc de la Riera d’en Font, el clavegueram de diferents zones, la pacificació de la carretera de Tiana… Tots aquests projectes estan en marxa i pròximament seran licitats i executats.

Ara mateix el govern municipal, a més d’ERC, està integrat per diversos partits com ICV, MES i PRE. Si guanyen, seguiran en aquesta línia de buscar pactes per formar un govern més ampli?
La diversitat en un equip de govern és important. Governem per totes les persones.

Si es queda a l’oposició després dels comicis, quina serà la seva línia de treball?
ERC sempre ha tingut una línia de treball: treballar pel poble, pel desenvolupament, la igualtat i la cohesió social. El nostre objectiu és avançar en la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Sempre estarem al costat de les propostes que ajudin el poble.

 Andy Absil (PSC)
“Dotarem la Policia Local amb més recursos
i estudiarem implantar càmeres de seguretat”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 5 sembla més que generós per a un govern que no ha desenvolupat projectes rellevants per al municipi, al qual se li han caducat els contractes de neteja i manteniment i que ha aprovat al final de la legislatura, de cara a la galeria, projectes que no es poden implementar sense dotació econòmica, com l’Administració Electrònica.

Si després del maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Reconnectar amb els empleats municipals, ja que creiem que s’ha instal·lat un sentiment de desmotivació durant les últimes legislatures. Obrir vies de diàleg amb els treballadors en forma de taules mixtes, amb representants de tots els grups municipals. I revisar en profunditat l’estat dels comptes municipals.

Què proposa per millorar l’espai públic i la seguretat, dos dels grans temes de debat al municipi?
Dotarem la Policia Local amb més recursos econòmics i humans i perseguirem l’incivisme que castiga el nostre espai públic. També estudiarem la viabilitat i legalitat d’implantar càmeres de seguretat a la via pública.

Està disposat a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Definitivament, sí. Fins i tot plantejaríem el debat sobre un govern de concentració obert a totes les forces municipals.

Si es queda a l’oposició després dels comicis, quina serà la seva línia de treball?
Ens esforçarem igualment des del primer dia a defensar els interessos dels nostres veïns; exigirem feina i dedicació a l’equip de govern; col·laborarem fins a on ells vulguin la nostra ajuda; aportarem les nostres propostes i intentarem millorar les propostes dels altres.

 Montse Sanllehy (ICV)
“Ha estat un mandat complicat. S’ha hagut de
fer el doble de feina: la pendent i la corrent”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal, del qual han format part aquest mandat?
Valoro la gestió del govern municipal amb un 8. Ha estat un mandat molt complicat per la situació en la qual vam trobar l’Ajuntament. S’ha hagut de fer el doble de feina: la pendent i la corrent. El llistat de qüestions a modificar ha estat inacabable, però malgrat tot hem fet molta feina. Feina interna necessària per adequar l’Ajuntament a les exigències legals del segle XXI, però també feina externa com la construcció de l’embrió de la nova escola, la inversió en el clavegueram del poble…

Quins projectes li han quedat pendents aquest mandat?
No s’ha pogut acabar el Passeig Marítim ni el parc de la riera d’en Font. De fet, ambdós projectes han trobat diferents obstacles per poder-se materialitzar, però cada vegada estem més a prop d’aconseguir-ho. Restarà pendent continuar amb la inversió al barri de les Costes, continuar les obres de clavegueram, l’adequació dels terrenys per a la construcció de l’edifici de la nova escola (quan la Generalitat iniciï les obres), l’adequació del Parc de les Bateries al Pla d’Usos establert en aquest mandat i d’altres en els que estem començant a treballar.

*Sanllehy és la portaveu del grup municipal
d’ICV. El partit ha decidit no tornar-se a
presentar a les eleccions municipals.


 

Línia Nord ha ofert a Cs aparèixer en aquest espai, però des del partit han declinat la proposta. També s’ha posat en contacte amb MES i PRE, però no ha obtingut resposta.

« Darrera modificació: Març 28, 2019, 06:58:40 pm per Admin »

maria

  • Visitant
Re:Montgat: els partits fan balanç del mandat i encaren la campanya
« Respondre #1 el: Març 29, 2019, 06:12:49 am »
Por favor cuantas palabras bonitas y engañosas hay que leer de estos partidos que han estado esta legislatura sin dedicatoria al pueblo. Montgat ha estado mal cuidada la limpieza, jardineria, falta policias, en los plenos el ciudadano no ha tenido participación, esperamos que el tiempo ponga en su lugar a todos, porque estamos cansados de mentiras, tanto reirse del ciudadano. Hay gente nueva con ganas y fuerzas que seguro que lucharán por un Montgat mejor

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal