Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Autor Tema: Montgat ultima la promoció de pisos de l'antiga Farggi  (Llegit 1457 cops)

0 Usuaris i 1 Visitant estan veient aquest tema.

Desconnectat Admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Missatges: 851
  • Karma: +0/-0
  • Informació Local
    • Veure Perfil
Montgat ultima la promoció de pisos de l'antiga Farggi
« el: Abril 15, 2017, 09:01:43 am »
El projecte urbanístic avança per la via administrativa després que el ple hagi aprovat la modificació provisional del PGM

 S'hi faran un màxim de 165 habitatges i el 30% seran de protecció pública


MARTA MEMBRIVES - MONTGAT

Projecte desencallat

La urbanització de l'illa Farggi, a Montgat, torna a reactivar-se després que les administracions hagin avançat la tramitació administrativa necessària per poder començar a aixecar una promoció d'habitatges en aquest espai, al barri de les Mallorquines, molt a prop del límit amb Badalona. Comença a culminar així un procés encetat l'any 2008, quan la fàbrica de gelats va decidir marxar del poble per poder créixer. Amb aquest canvi, Montgat guanya 165 habitatges, 290 places d'aparcament i nous comerços en una zona amb un dilatat passat industrial que va quedant cada cop més enrere. El Montgat del fum desapareix i al seu lloc apareixen noves zones residencials ben a prop de la primera línia de mar.

La transformació de l'illa que havia ocupat la fàbrica de gelats Farggi, a Montgat, tira endavant. En aquest espai, situat al barri de les Mallorquines, molt a prop del límit del municipi amb Badalona, està previst aixecar una promoció immobiliària que tindrà un màxim de 165 habitatges i 291 places d'aparcament, aproximadament.

La trajectòria d'aquest projecte urbanístic es va encetar l'any 2008, quan la fàbrica va decidir marxar de Montgat per la impossibilitat de poder créixer a l'espai que ocupava. En aquell moment, es va optar per traslladar el sòl industrial a un altre punt del municipi i es va iniciar la tramitació urbanística per requalificar el terreny, que va passar a ser sòl residencial.

L'espai està delimitat per l'autopista C-31, el passatge Pare Claret, els carrers de Joaquim Costa i Arno Jager i la carretera BV-5008 de Montgat a Tiana. Ocupa una superfície de 13.446,40 m². D'aquests, 780 tindran usos comercials i la resta, 12.666,40 m², estaran destinats a sòl residencial. Dintre de la superfície edificable, 8.866,48 m² seran per a pisos lliures, 2.533,28 m² es reservaran per a habitatges de protecció pública en règim general i 1.266,64 m² per a pisos de protecció pública en règim concertat. D'aquesta manera, la proporció és d'un 70% de pisos lliures i un 30% de pisos de protecció pública. Per a cada pis lliure s'estableix una dotació de dues places d'aparcament, mentre que a cada pis de protecció pública li correspon una plaça de pàrquing i per cada 50 m² d'ús no residencial hi ha també un estacionament.

Illa oberta

L'edifici projectat tindrà finalment forma de L, tot i que en un principi s'havia apostat per una illa tancada. D'aquesta manera seguirà el model del nou barri iniciat a la promoció de Residencial Montgat, uns metres més enllà. L'alçada dels blocs projectats anirà de planta baixa més quatre pisos fins a planta baixa amb sis pisos més golfes. D'aquesta manera es donarà continuïtat a les alçàries ja existents dels habitatges de nova construcció al mateix sector de les Mallorquines.

El ple municipal de Montgat ha fet recentment l'aprovació provisional de la modificació del pla general metropolità (PGM) després d'haver rebut els informes ambientals favorables. Ara la tramitació retorna a la comissió territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona per a l'aprovació. Un cop tancat el tràmit d'al·legacions, el ple farà l'aprovació definitiva i es podran atorgar els permisos necessaris per començar les obres. El regidor responsable d'Ordenació del Territori, David Sánchez, no vol avançar, de moment, en quin termini serà.

LA XIFRA

3,15
milions d'euros
rebrà l'Ajuntament de Montgat dels promotors de l'illa Farggi; una part serà en pisos socials.

Pagament en diners i habitatges

El conveni signat el 2008 entre l'Ajuntament de Montgat i els propietaris de l'illa Farggi fixava que l'Ajuntament havia de rebre 3.150.000 euros en concepte d'aprofitament del 10% de l'operació. L'Ajuntament s'ha mantingut ferm en aquest punt i no s'ha plantejat renunciar a aquests diners, tot i que en moments de dificultat per tirar endavant el projecte urbanístic, els promotors havien plantejat la possibilitat de renegociar la quantitat econòmica pactada, tal com ha reconegut l'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané. D'aquests diners, ja s'han pagat 200.000 euros. De la resta, mig milió d'euros s'abonaran mitjançant el lliurament d'habitatges de protecció pública de règim general, al mateix edifici, que es destinaran a finalitats d'interès social d'acord amb la normativa vigent. La resta de la quantitat, que es pagarà en efectiu, es destinarà íntegrament al Patrimoni Municipal del Sòl./El Punt-Avui

pepe

  • Visitant
Re:Montgat ultima la promoció de pisos de l'antiga Farggi
« Respondre #1 el: Abril 15, 2017, 10:23:53 am »
Durante los años 1998 y 1999 fui empleado de esta empresa, concretamente de las heladerías cafeterías Farggi en Barcelona. Estuve en Paseo de Gracia y Vila Olímpica.
Algunas de las prácticas habituales y normalizadas por esta empresa eran:
-   Trabajo esclavista con contratos precarios.
-   Renovación cada 3 o 6 meses, todo temporal siempre.
-   Cambios de horario repentinos, mañana, tarde o fin de semana sin darte derecho a reclamar.
-   Se les cambió la modalidad a algunas persones para que hicieran horario partido, hipotecando su día completo por un sueldo miserable.
-   Solo contrataban empleados de menos de 19 o 18 años, que fuera su primer trabajo.
-   Contratos de 6 horas por semana, mientras se trabajaban 40 o más horas por semana.
-   Si bajaba el volumen de clientela te enviaban para casa y ese día no cobrabas las horas que faltaban para completar la jornada.
-   Sueldos de 500 pesetas ( 3 € ) neto por hora. Los fines de semana y vacaciones estaban prorrateados en ese sueldo, no se pagaba extra ir trabajar domingos. Si te portabas bien te subían a 550 pesetas después de unos meses.
-   Amenazas y coacciones constantes.
-   Pagos de parte del sueldo en “b”, es decir que se daba en un sobre a final de mes y no constaba en ningún sitio.
-   Muchos meses retrasos en los pagos, a veces llegábamos a estar más de un mes y medio sin cobrar.
-   Presión constante de los gerentes para que las bolas de helado fueran siempre con peso menor a 90 gramos ( en 1999 se cobraban 290 pesetas por una bolita que era más de la mitad de nuestro sueldo por hora ). Presiones para ofrecer el mínimo en la cantidad a cualquier cliente, mínimo de nata, medio vaso de zumo de naranja a 500 pesetas, etc.
Me pregunto por qué la inspección de trabajo nunca ha controlado a esta empresa, yo nunca recuerdo una inspección en mis casi 2 años con ellos. Insisto en que la plantilla, contratos y sueldos eran una auténtica basura ilegal. Qué pena que en aquella época, con 16 años, no era consciente de lo que estaba pasando y no hubiera denunciado nada.
Por lo que sé, en 2017 sus prácticas no han cambiado nada pues conozco de primera mano gente que ha trabajado allí y siguen haciendo lo mismo, precariedad, humillación y maltrato constante a los empleados.

Espero que a los ex trabajadores de Montgat se les haga justicia y, al menos, personas con necesidad de vivienda social puedan acceder justamente a estos equipamientos e infraestructuras.

 
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal