Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: [1] 2 3 4 5 6 ... 59
1
Noticias / L'Ajuntament de Montgat impulsa un Consell de la Vila
« el: Novembre 09, 2018, 08:26:36 am »
Els ciutadans de Montgat podran participar de manera més directa en la política local.
L’Ajuntament ha anunciat que ja ha començat el procés per formar el Consell de la Vila, que serà el màxim òrgan de participació i deliberació ciutadana al municipi i es constituirà abans que acabi l’any.

El Consell estarà format per set representants de les associacions, l’alcaldessa Rosa Funtané, la regidora de Participació Ciutadana Laura Ribot, representants de tots els grups polítics i vuit ciutadans que seran escollits per sorteig entre els inscrits al Registre Ciutadà.

El Plenari del Consell es reunirà dues vegades l’any, com a mínim, per debatre l’estat del municipi. Aquest òrgan servirà per demanar i rebre informació sobre temes d’interès públic, participar i deliberar sobre les principals qüestions de política municipal, elaborar propostes sobre matèries de competència municipal i proposar la creació de comissions de treball, entre altres funcions./Linea Nord


2
LOS DESPLAZAMIENTOS ENTRE LOS 36 MUNICIPIOS DE LA AMB AHORA SERÁN DE UNA ZONA TARIFARIA
La Autoridad del Transporte Metropolitano ha aprobado la creación de un nuevo modelo de tarifa plana para los desplazamientos entre los diferentes municipios del Área Metropolitana de Barcelona (AMB), independientemente de la zona tarifaria en la cual pertenezcan (zonas 1, 2A, 2B y 2C).

La medida se aplicará a partir del 1 de enero de 2019 a todos los títulos integrados, únicamente en los trayectos que tengan origen y destino dentro del ámbito de los 36 municipios metropolitanos (18 de la primera corona y 18 en la segunda corona) que integran el AMB con la tarifa equivalente a una zona tarifaria.
Por ejemplo, ir de la estación de Plaça Catalunya a Barcelona hasta Sant Cugat, ahora será una zona y no dos. O ir de Molins de Rei en Viladecans, o de Cerdanyola del Vallès a Begues, o de Montgat a Pallejà…

Consultad cuáles son los municipios que disfrutarán de la nueva tarifa plana.

El objetivo de esta medida es favorecer y facilitar el cambio de hábitos hacia una movilidad más sostenible y traspasar usuarios del vehículo privado al transporte público con el objeto de reducir las congestiones de las principales vías y de la contaminación atmosférica.

3

PFB-Serveis Funeraris llança una eina per confeccionar pressupostos en línia


La directora general de PFB-Serveis Funeraris, Ana M. Gassió, ha ressaltat que es tracta d'un espai web àgil i senzill amb el qual es facilita la selecció de tots els elements vinculats a un servei funerari" seguint set passos i triant en funció de l'enterrament i les despeses desitjades.

"Aquesta iniciativa neix de la nostra vocació de servei a les famílies, i amb la voluntat d'adaptar-nos a les seves necessitats també en termes econòmics", ha agregat la directora general de l'empresa, gestora del Tanatori de Badalona, entre d'altres centres.

La companyia ha subratllat que confeccionar un pressupost no compromet l'usuari a formalitzar-lo, sinó que la contractació ha de fer-se de forma personal al centre de PFB, i el pressupost resultant és vàlid durant l'any vigent i contempla l'IVA del 21% amb el qual es graven els serveis funeraris.

L'empresa compta amb sis tanatoris --a Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Montgat, Premià de Mar, Teià i Alella-- i s'encarrega de la gestió dels cementiris de Montgat i Sant Feliu de Llobregat, així com dels serveis de manteniment i inhumació dels dos municipals de Badalona./aldia.cat


4
Noticias / El ferrocarril va complir 170 anys a Espanya
« el: Octubre 29, 2018, 08:40:55 am »

El ferrocarril va complir
aquest diumenge el seu 170 aniversari a Espanya, una aposta que va arrencar el 28 d'octubre de 1848 amb la inauguració oficial de la línia Barcelona-Mataró.

  Amb la seva posada en marxa, gràcies a un projecte impulsat per l'empresari espanyol Miquel Biada, el ferrocarril va contribuir a facilitar el creixement i la prosperitat del Maresme i en el seu primer any va aconseguir la xifra de 675.000 viatgers, segons dades de Renfe.

El traçat original de la línia era de 28,4 km i la durada del trajecte -sense parades- de 35 minuts a una velocitat mitjana de 47 km / h. El túnel de Montgat, de 135 metres, o el pont sobre el riu Besòs van ser algunes de les obres més importants que es van dur a terme per fer realitat aquesta infraestructura.

Per a la construcció de la línia es va adquirir a Anglaterra tot el material de ferro necessari-quatre locomotores, 62 vagons de passatgers, 30 de mercaderies i dos especials per a transport de gran volum. Per la seva banda, la fusta per a les travesses vi de Rússia, mentre que les estacions s'encarregaven a constructors del país per abaratir els costos.
Clicar......... http://www.rtve.es/alacarta/videos/noticias-24-horas/tren/4814672/


Traducción del castellano al catalan Google.

                       

5
L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané (ERC), s’ha acollit al seu dret a no declarar aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia, on ha estat citada per haver col·laborat amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Funtané s’ha acollit al seu dret a no declarar. Foto: ERC Montgat
“Hem aconseguit moltes coses, però ara continuem endavant per aconseguir tot el que el poble ens demana, perquè volem complir amb el mandat que ens han donat”, va manifestar l’alcaldessa al sortir dels jutjats.

Polítics com l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, l’exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el regidor badaloní d’ERC, Oriol Lladó, van anar fins a la Ciutat de la Justícia per donar suport a l’alcaldessa de Montgat.

Funtané es va acollir al seu dret a no declarar per recomanació dels seus advocats. L’alcaldessa de Montgat explica que no va rebre cap pregunta per part del jutge i que ara ha d’esperar la decisió de la Fiscalia, que podria demanar la seva imputació per delictes de desobediència, prevaricació o malversació.

“DRETS FONAMENTALS”
En declaracions a Línia Nord, Funtané ha qualificat el procés judicial d’“indigne”, perquè “estan polititzant un fet que és un tema ciutadà”. “És la voluntat ciutadana i nosaltres vam ser escollits per complir el mandat que ens encarrega el poble, i el que no es pot vulnerar és la democràcia ni els drets fonamentals”, conclou l’alcaldessa./Linea Nord

6

L’arquebisbat de Barcelona va inscriure 133 immobles al registre de la propietat amb la ‘llei Aznar’

La diòcesi publica la llista de les 53 immatriculacions que va fer entre el 2000 i el 2014

L’antic ecònom assegura que es van fer les investigacions oportunes i només es van registrar allò que veien segur


ACN - BARCELONA
L’arquebisbat de Barcelona ha fet pública la llista de les 53 immatriculacions o inscripcions al registre de la propietat corresponents a 133 immobles que va fer entre l’any 2000 i el maig de 2014.

Antoni Matabosch, ecònom de l’Arquebisbat de Barcelona durant aquest període, ha explicat que es van fer les investigacions oportunes en cada cas i es va decidir procedir a registrar els immobles només si apareixien al cadastre i en documents històrics. En els 17 casos en què “hi havia ambigüitat o dubte”, principalment ermites del Maresme, es va decidir no seguir endavant i en alguns casos signar convenis amb els propietaris per permetre que s’hi pugui seguir celebrant el culte.

Durant el període que es van fer les immatriculacions hi havia en vigor l’anomenada llei Aznar, que autoritzava a l’Església a registrar els seus edificis després d’uns anys, des del 1863, en què els temples no es podien immatricular perquè “estava prohibit”, ha explicat Matabosch.

Ha exposat que s’ha decidit fer un esmorzar informatiu perquè considera que “s’ha fet una muntanya d’una cosa que parlant de tu a tu ho haguéssim pogut resoldre”.

En relació a la denúncia de la Unió de Pagesos contra el Bisbat de Vic per suposadament haver-se apropiat de propietats, Matabosch ha defensat que “en aquest moment no hi ha cap demostració” i que si algú té aquesta sospita “és qüestió de parlar-ho i arribar a un acord”. En qualsevol cas, ha volgut diferenciar el que s’ha fet a cada bisbat, responsabilitat de cada bisbe. “A Barcelona hem optat per immatricular el que veiem segur, i que el podem tenir dubtes hem dit que ja en parlarem”, ha manifestat.

Respecte les crítiques rebudes d’un afany especulador darrere de les immatriculacions, l’antic ecònom de l’arquebisbat ha defensat que la propietat dels béns immatriculats per l’Església garanteix la conservació d’aquests edificis i temples. Segons ell, els immobles registrats són bàsicament temples i els seus annexos, com cases i locals parroquials i els cementiris de Sant Genís i Vallvidrera.

La llista

A Barcelona, la llista de l’Arquebisbat inclou les esglésies de la Mare de Déu de Betlem, Mare de Déu del Carme, Mare de Déu dels Dolors, Mare de Déu de la Mercè, Sant Agustí, Sant Andreu, Sant Francesc d’Assís, Sant Jaume, Sant Joan de Gràcia, Sant Miquel del Port, Sant Pere de les Puel·les, Sant Vicenç, Santa Anna, Santa Creu d’Olorda, Santa Eulàlia de Vilapicina, Santa Madrona, Santa Maria de Gràcia, Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi, Santa Maria del Remei, Santa Maria de Sants, Santa Maria del Taulat, Santíssima Trinitat, Sants Gervasi i Protasi i Sants Just i Pastor. S’hi ha de sumar també la Catedral de Barcelona, el Palau Episcopal i el número 5 del carrer del Bisbe.

Pel que fa a altres municipis de l’Arquebisbat de Barcelona, formen part del llistat les esglésies de Sant Isidre, Sant Joan Evangelista i Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet de Llobregat. També hi ha la Mare de Déu del Pilar i Sant Pere del Masnou i Sant Josep i Santa Maria de Mataró. Finalment, hi ha Sant Feliu d’Alella, Sant Julià d’Argentona, Santa Maria de Badalona, Santa Creu de Cabrils, Santa Maria de Caldes d’Estrac, Sant Esteve de Canyamars, Santa Maria de Cornellà de Llobregat, Sant Aciscle i Santa Victòria de Dosrius, Sant Andreu d’Alfar, Sant Andreu de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Joan de Montgat, Sant Andreu d’Òrrius, Sant Cristòfol de Premià de Mar, Sant Adrià de Sant Adrià del Besòs, Sant Martí de Teià, Sant Cebrià de Tiana i Sant Joan de Vilassar de Mar./El Punt

7
Noticias / Citen a declarar l’alcaldessa de Montgat per l’1-O
« el: Octubre 19, 2018, 08:40:42 am »
L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané (ERC), ha estat citada a declarar per la Fiscalia Provincial de Barcelona el proper dimarts 23 d’octubre, a les 10 del matí, a la Ciutat de la Justícia com a investigada per haver facilitat la celebració del referèndum de l’1-O.Rosa Funtané | Foto: ERC Montgat


L’alcaldessa va rebre ahir aquesta citació amb data 11 d’octubre on s’indica textualment que el motiu de la mateixa és “la utilització com a centres de votació de centres de titularitat municipal en el referèndum il·legal de l’1 d’octubre de 2017”.

Funtané ja ha rebut el suport dels seus companys de partit i de diverses formacions municipals com, per exemple, ICV Montgat que ha manifestat a través d’un comunicat que donen el seu suport a l’alcaldessa, afegint que “sempre hem defensat que els conflictes polítics han de ser resolts políticament”, i reclamen l’arxiu de la causa./Diari Maresme

8
Noticias / Montgat, a punt de posar-se al dia amb el Tribunal de Comptes
« el: Octubre 19, 2018, 08:32:27 am »
L’actual govern municipal està gairebé a punt de regularitzar la seva situació amb el Tribunal de Comptes després d’anys de no haver presentat els corresponents informes anuals a aquesta entitat fiscalitzadora.


Des de l’equip de govern recorden que el 2015, quan van accedir a l’Ajuntament, es van trobar que no s’havien presentat els informes corresponents als anys 2013 i 2014. Durant aquesta legislatura, explica la regidora Laura Ribot, “hem anat treballant per regularitzar la situació, ja que quan vam entrar al govern el Tribunal de Comptes ens va picar el crostó”. Ribot afegeix que, el dia d’avui, “només ens queda presentar l’informe que fa referència al 2017”.

Aquesta setmana el Tribunal de Comptes ha presentat el seu informe anual, referent al 2016, sobre la fiscalització de la rendició de comptes dels ajuntaments. Montgat continua apareixent a l’informe com un dels municipis que té pendents la documentació del 2016, tot i que en un Ple celebrat el passat mes de juny es va tirar endavant la seva aprovació. L’informe del Tribunal de Comptes, però, va posar el 31 de desembre del 2017 com a data límit, per aquest motiu Montgat encara hi surt./Linea Nord

9
Badalona pot presumir de tenir el centre científic més gran d’Europa que es dedica exclusivament a investigar tractaments contra la leucèmia.
El centre té més de 10.000 metres quadrats. Foto: Ajuntament

La Fundació Josep Carreras va presentar, divendres passat, el nou campus de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia, situat al costat de l’Hospital de Can Ruti. L’acte va aplegar diversos investigadors, polítics com el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i el tenor Josep Carreras, que va impulsar la Fundació després de recuperar-se de la leucèmia.

Amb més de 10.000 metres quadrats, l’espai aplegarà centenars d’investigadors d’arreu del món per trobar una cura a aquesta i altres malalties relacionades amb la sang. Des del 5 d’octubre de l’any passat hi treballen un centenar de persones, però es preveu que aquesta xifra anirà creixent.

La Fundació Josep Carreras, juntament amb altres empreses privades com l’Obra Social La Caixa, ha invertit 26 milions d’euros en la construcció i posada en marxa d’aquest centre, que també ha comptat amb finançament públic.

5.400 NOUS CASOS CADA ANY

La leucèmia és un dels càncers amb més afectació a l’estat espanyol, sobretot entre els infants. De fet, cada any es diagnostiquen gairebé 5.400 casos nous de leucèmia. Evarist Feliu, el vicepresident de la Fundació i coordinador científic de l’Institut, va afirmar que s’ha passat “d’un 100% de mortalitat els anys seixanta a un 80% de curació en nens i un 40% en adults, però cal continuar investigant-ne les causes i els tractaments”.

Entre els objectius del nou centre hi ha la immunoteràpia i els tractaments especialitzats i personalitzats per a cada pacient. Hi treballaran, de manera conjunta i coordinada, investigadors amb diverses formacions: metges, biòlegs, bioquímics, bioinformàtics i farmacèutics, que buscaran noves línies de recerca./Linea Nord


10
Badalona (Barcelona), 11 oct - El Área Metropolitana de Barcelona (AMB) y el Ayuntamiento de Badalona han tenido que realizar hoy una actuación de emergencia en el tramo del colector de Levante situado en la playa de Badalona (Barcelona), para intentar evitar su rotura como consecuencia de los temporales.

Los trabajos que se están llevando a cabo consisten en proteger el colector con bloques de piedra, que están siendo colocados sobre la arena, con el objetivo de formar "un dique de defensa contra las olas", ha informado el Ayuntamiento de Badalona en un comunicado.

"El 7 de octubre, los servicios de playas del Ayuntamiento de Badalona detectaron que el colector de Levante quedaba al descubierto en el tramo de la playa del Patín a Vela, debido al temporal marino. El incidente se comunicó inmediatamente a la AMB", ha explicado el consistorio badalonés.

El Ayuntamiento ha destacado también que mientras se realizan estas obras de urgencia también se ha preparado el material necesario en caso de ruptura del colector, para poder efectuar un desvío provisional del mismo en el menor tiempo posible.

El colector de Levante es una infraestructura de saneamiento que recoge todas las aguas residuales de Montgat, Badalona y Sant Adrià de Besòs y las conduce hasta la depuradora del Besòs.La Vanguardia


11
Noticias / El comerç de Montgat surt al carrer en una nova Fira Turó
« el: Octubre 11, 2018, 10:35:27 am »
La rambla del Turó del Mar de Montgat va acollir dissabte una nova edició de la Fira Turó. Els comerços locals van sortir de les seves botigues per un dia i van envair al carrer per donar-se a conèixer entre els veïns i veïnes.

Des de les deu del matí i fins a les nou de la nit, es van poder veure parades amb de tota mena de productes. Hi va haver, entre d’altres, una oferta variada de cerveses artesanals o peces de roba. A més, els botiguers van oferir una degustació de tapes i van animar els visitants a participar en un sorteig dels seus productes.

De manera paral·lela, la Fira Turó va organitzar un programa lúdic amb activitats per a tots els públics. Una de les propostes que va tenir més bona acollida entre els més petits va ser la participació d’un pintacares que va maquillar els nens i nenes que van anar a la fira.

La jornada es va completar amb altres activitats, com ara un taller adreçat al públic familiar i un concert del grup ADT./Linea Nord


12
Noticias / Montgat acull l’assemblea territorial de la CUP
« el: Octubre 07, 2018, 08:59:46 pm »
La CUP ha iniciat un procés participatiu d’assemblees territorials obertes.

L


La que correspon a la zona del Barcelonès Nord i el Baix Maresme es va celebrar divendres passat a la biblioteca Tirant Lo Blanc de Montgat.

A partir de les vuit del vespre, els assistents van poder escoltar els debats estratègics relacionats amb el present i el futur de Catalunya fora dels despatxos. Els temes que es van tractar estaven relacionats amb el clima polític actual i la situació que viu el Govern català. A l’acte hi van assistir Eulàlia Reguant i Jordi Escoda, com a representants del Secretariat Nacional.

Entre les grans qüestions que es van analitzar hi ha “la inacció del Govern, la verticalitat i opacitat de la presa de decisions als més alts nivells, la repressió de l’Estat o la renúncia a la desobediència per la qual aposta la Generalitat”, segons va explicar David Palau, de la CUP de Montgat, a la ràdio municipal./Linea Nord


13
Noticias / S'ajorna la sessió del Ple del mes de setembre
« el: Setembre 27, 2018, 08:34:27 am »
El Ple ordinari de setembre previst per avui 27 de setembre de 2018 no se celebrarà degut a motius tècnics.

Per a la celebració d'un Ple és preceptiva l'assistència d'un secretari o secretària, funcionari amb habilitació de caràcter Estatal. Actualment està pendent de nomenar la persona que ha d'ocupar aquesta plaça per part de la Direcció General d'Administració Local. Tant bon punt s'ocupi la plaça de secretària, es convocarà el plenari de l'Ajuntament./Montgat.cat

 

14
Noticias / Agressió a una parella de 60 anys a Montgat per criticar Rivera
« el: Setembre 25, 2018, 02:04:05 pm »
Un home que duia tatuatges amb simbologia nazi va agredir una parella, de 61 i 64 anys, per criticar Albert Rivera el passat 14 de setembre en una terrassa d’un bar cèntric del poble.

Des de RAC1, l’emissora que va avançar la notícia, també van explicar que un jutge està investigant l’agressor per un possible delicte de lesions lleus.

Segons la informació de RAC1, l’agressió es va produir quan una de les víctimes li estava explicant a l’altra la polèmica sobre les irregularitats del currículum del líder de Ciutadans. En aquell moment, l’agressor es va abraonar sobre l’home i va començar a colpejar-lo mentre l’insultava i l’amenaçava. La víctima va acabar amb contusions i amb el jersei i les ulleres trencades. La dona també va ser agredida quan, intentant aturar l’agressor, va rebre una empenta. Segons l’informe mèdic, podria tenir una costella fissurada.

La parella va ser atesa de l’agressió a l’Hospital de Badalona i van denunciar els fets a comissaria. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local van explicar que l’agressor, que va quedar en llibertat amb càrrecs, ja havia estat fitxat per episodis similars i que té diagnosticat algun trastorn mental i consumeix tòxics./Linea Nord
15
Noticias / Germans Trias/El hospital/Historia y entorno
« el: Setembre 25, 2018, 11:59:08 am »
Can Ruti

Los terrenos de Badalona donde actualmente se asienta el Hospital Germans Trias correspondían, hasta principios de los años 1970, a una antigua finca llamada de Can Ruti. Este nombre es, a la vez, la evolución del apellido Urrutia, el de los primeros propietarios de los terrenos. De hecho, según la tradición popular, un miembro de esta familia descubrió la zona justo después del asedio de la guerra de 1714 y decidió quedarse en ella.
 

Años 1970, proyecto y construcción

En 1971, el Ayuntamiento cedió diez hectáreas de Can Ruti al Instituto Nacional de Previsión del Estado español, que aprobó construir una residencia sanitaria. Este tenía que ser el tercer gran hospital de la Seguridad Social en Barcelona, que se planteaba con una capacidad total de 1.275 camas, más del doble de las que finalmente ha acabado teniendo.

La estructura básica se hizo entre los años 1973 y 1977, pero la obra no se acabó hasta 1980 por problemas con las dotaciones de los servicios urbanos y con los accesos. Al final del año 1981, las competencias del Insalud (antiguo Instituto Nacional de Previsión) pasaron a la Generalitat de Catalunya. Y así, el hospital pasó a la Administración autonómica sin presupuesto específico. El hospital carecía de muchos servicios y equipamientos y no se pudo abrir hasta dos años después.


  

Puesta en marcha progresiva

Concretamente, fue el 14 de abril de 1983 cuando el presidente de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, y el consejero de Sanidad, Josep Laporte, inauguraron el centro, que en 1982 había recibido el nombre de Hospital Germans Trias i Pujol, en honor a Joaquim y Antoni Trias y Pujol, dos catedráticos de cirugía de origen badalonense represaliados por el franquismo.
 
El hospital abrió con 166 camas y progresivamente se pusieron en marcha nuevos servicios. Con el paso de los años, todo el edificio se fue llenando y la cartera de servicios fue creciendo, a la vez que el centro se acreditó para formar a médicos especialistas y empezó a investigar hasta construir un nuevo edificio dedicado exclusivamente a la investigación.

Después de más de 30 años, y con el intenso esfuerzo de todos los profesionales que trabajan y que han trabajado en él, Germans Trias es hoy en día uno de los grandes hospitales terciarios de alta complejidad de Cataluña. Y Can Ruti es el topónimo que designa toda la cresta que separa la parte alta de los valles de Canyet y de Pomar, en la cordillera de Marina de Badalona, a pocos kilómetros de Barcelona. Una cresta que acoge a gran cantidad de instituciones biomédicas y que se ha convertido en un campus.Mi pequeño homenaje al Hospital què en el mes  de Diciembre de 2005 me opero a corazón abierto y me salvo la vida y en Febrero de este año  con una Asepsia me la a vuelto a salvar. Miguel Tomás Romero

Pàgines: [1] 2 3 4 5 6 ... 59
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal