Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Messages - Admin

Pàgines: [1] 2 3 4 5 6 ... 90
1
Noticias / El mercat de Montgat celebra sis anys amb música i activitats
« el: De Novembre 24, 2022, 05:42:57 p. m. »
El mercat de Montgat celebra sis anys de vida, en els quals ha donat servei no només als montgatins del barri del Pla, sinó també a poblacions veïnes, com és el cas del barri de la Virreina de Tiana. Per celebrar l’aniversari, l’Ajuntament ha programat una setmana d’activitats i concerts.

Sortejos i activitats

Fins demà es pot participar en un Rasca i guanya digital. Per participar-hi, cal escanejar els codis QR que hi ha als comerços del mercat. Els premis són lots diaris de productes del mercat i un xec regal de 120 euros. Demà també es farà una exhibició de ball de Duodance Montgat i dissabte el consistori organitza una marxa de vuit quilómetres, amb 320 metres de desnivell positiu. Un cop arribats a la meta, als participants els esperarà una botifarrada a la Botigueta Cuina de Mercat. Per acabar, a les 12 del migdia, hi haurà el concert dels Swing Engine a la mateixa plaça del mercat, que servirà com a final de festa.

Revulsiu per la zona

Fa sis anys, els diaris recollien el temor que els veïns del Pla de Montgat i de la Virreina de Tiana tenien sobre l’obertura del mercat. “Acabarà amb les botigues de tota la vida”, s’hi llegia. Passat el temps, el president de l’Associació Veïnal la Virreina, Jaume García, assegura que la plaça del mercat “ja és un punt de trobada” per als veïns. A banda, hi ha la facilitat per fer la compra. “Abans del mercat, els de la Virreina havíem d’anar a comprar al centre de Montgat o de Tiana, ara ja no”, explica Garcia./Linea Nord
2
Noticias / La subhasta cantada del peix de Montgat s’endú el premi Josep Mercader
« el: De Novembre 17, 2022, 12:38:34 p. m. »
Els premis Josep Mercader d’enguany han guardonat Ángel Domínguez i Ángel Matons, els dos pescadors de la llotja de Montgat que encara fan la subhasta cantada del peix.

Els reconeixements, atorgats en el marc del Gastronomic Forum Barcelona que s’ha celebrat els darrers dies, distingeixen la tasca de persones dels sectors de la gastronomia i la restauració.

En aquesta ocasió, han estat la mateixa alcaldessa Mercè Marín, acompanyada del primer tinent d’alcalde, i anterior batlle del municipi, Andreu Absil, els encarregats de lliurar el premi als dos pescadors.

A banda de la distinció a la tradició montgatina de la subhasta cantada, el Gastronomic Forum Barcelona ha comptat amb la presència de nou empreses maresmenques. Una d’elles, la productora montgatina de licors artesanals, Maria Serra, amb l’empresa Licors Onalic, l’estand de la qual va ser visitat per Mercè Marín i Andreu Absil.


Una subhasta única

Els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, els del Masnou i els de Premià de Mar venen el peix que pesquen cada matí a la llotja de Montgat, en el que és l’última subhasta de peix cantada que roman amb vida en tot el litoral català. Cal recordar que, des de fa mesos, els pescadors no poden dur a terme la subhasta al passeig marítim per les obres que s’hi estan fent.

Segons les darreres previsions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui se n’encarrega de la reforma, les obres del passeig marítim es reprendran a finals d’aquest any./Linea Nord


3
Noticias / Montgat recupera el dia de la policia local després de la pandèmia
« el: De Novembre 17, 2022, 12:25:17 p. m. »
Un moment de l’acte de divendres passat.
L’acte institucional del dia de la policia local, que es va celebrar divendres passat, va servir per reconèixer la tasca dels agents, i per agrair la dedicació durant la pandèmia de les empreses, entitats i comunitats locals.

Durant l’acte es va reconèixer la trajectòria de tots els agents de la policia local que s’han jubilat els darrers anys, i es van lliurar diplomes de reconeixement a tots els agents en actiu per la seva dedicació i esforç per garantir la seguretat al municipi.

L’alcaldessa, Mercè Marín, i el regidor de Seguretat Ciutadana Raül Abad, van destacar “la importància de tenir un equip humà qualificat, cohesionat i preparat per afrontar els reptes de la seguretat ciutadana”.

Però els policies no van ser els únics homenatjats. Es va reconèixer la tasca solidària d’empreses i entitats que van tenir un paper destacat en el subministrament de materials sanitaris durant la pandèmia, com ara l’empresa ICT Filtraciones, o de la comunitat xinesa del municipi, que van facilitar bates i mascaretes en els moments més difícils del confinament. També es va lloar la dedicació altruista de totes les persones voluntàries de protecció civil, que van tenir un paper rellevant durant la pandèmia. No va faltar tampoc el reconeixement de Marín i Abad a la tasca de Badalona Serveis Assistencials, que va estar al capdavant dels serveis sanitaris del municipi en uns moments de màxima alerta. També va ser guardonada la farmacèutica Marta Espinàs per la seva col·laboració com a formadora de la policia local en temes sanitaris./Linea Nord

4
Noticias / El port del Masnou deixa les platges de Montgat sense sorra
« el: De Novembre 03, 2022, 01:36:16 p. m. »
Platja de l’Estació el març de 2022, després del temporal Cèlia. Foto: AMB

Els estudis fets per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) del litoral metropolità nord conclouen que les platges de Montgat tenen un dèficit important de sorra a causa del port de Masnou.

I és que aquest port fa de barrera. L’AMB calcula que entre 50.000 i 100.000 metres cúbics de sediment es queden atrapats cada any al port del Masnou. La solució, segons planteja en el seu informe l’AMB, exigeix restablir el moviment de sediments amb un bypass, que vol dir portar en vaixell sorra des del nord.

Si no es porta a terme un pla estructural de resiliència, adverteix l’AMB, les platges podrien perdre més de 20 metres en 30 anys. És per això que l’ens supramunicipal demana al govern de l’Estat un pla d’estabilització i protecció del litoral.

L’AMB proposa una sèrie d’actuacions al litoral per estabilitzar-lo. D’una banda, a Montgat nord, la construcció de tres espigons i un dic, cosa que generaria cinc platges de mig quilòmetre cadascuna. A banda, caldria aportar entre 220.000 i 315.000 metres cúbics de sorra.

D’altra banda, a la platja de les Roques, una solució implicaria aixecar un espigó de 75 metres de llarg i 30 d’ample que protegeixi la platja de les pèrdues provocades per l’onatge.

També a Badalona

Més cap al sud, a Badalona, l’AMB suggereix construir dos espigons a la platja de la Mora, retirar l’escullera actual a la platja de la Barca Maria, i substituir-la per un tub de geotèxtil omplert de sorra. Pel que fa a l’aportació de sorra, hauria de ser de 58.500 metres cúbics./Linea Nord

5
Noticias / Pas endavant per als futurs pisos de les Mallorquines de Montgat
« el: D'octubre 27, 2022, 02:02:50 p. m. »
Un dia de mercat a la plaça de Les Mallorquines. Foto: Twitter (@Montgat)

L’Ajuntament va convocar amb dos dies d’antelació un ple municipal extraordinari per al 19 d’octubre.
Un dels tres únics punts del dia era l’aprovació de l’avanç de la modificació del pla de les Mallorquines, i del procés participatiu que se’n desprèn: “Vam aprofitar que s’havien d’aprovar les ordenances fiscals per incloure el tema de les Mallorquines —explica a Línia Nord l’alcaldessa Mercè Marín—. A banda, hi havia moltes demandes per part de la ciutadania de tenir més informació”./Linea Nord

El ple extraordinari va aprovar la proposta amb els vots a favor del govern i els vots en contra de tota l’oposició. Per a David Sánchez, regidor d’ERC a l’oposició, tot i no ser un planejament definitiu, el projecte aprovat “hipoteca” el futur del poble: “Hem demanat encarregar un estudi que digui quins equipaments reals tenim i quins necessitaríem si es construeixen els pisos”, assegura Sánchez. El regidor republicà diu que el sector de les Mallorquines és l’últim que es podria desenvolupar urbanísticament. Si tira endavant, el pla suposaria construir uns 460 pisos a la zona: “No tenim prou equipaments, i no estan en la condició que hauriem d’estar”, es lamenta Sánchez.

L’alcaldessa Marín assegura, tanmateix, que el planejament urbanístic només tirarà endavant si s’aconsegueix el consens general de tota la ciutadania de Montgat: “Trobo que hi ha qui s’ha posicionat com si el procés estigués tancat i tot dat i beneït, i ara s’obrirà un procés de participació ciutadana”, explica Marín. Un procés que segons el consistori serà vinculant.

6
Noticias / Els pressupostos participatius aposten per millorar les escoles
« el: D'octubre 22, 2022, 07:09:27 p. m. »
L’audiència pública en què es van presentar els resultats. Foto: Ajuntament

Gairebé 500 persones han pres part del procés engegat per l’Ajuntament per decidir els projectes guanyadors dins dels pressupostos participatius d’enguany.

Els resultats es van donar a conèixer en el marc de l’audiència pública de dimarts. Es finançaran les cinc propostes més votades per la ciutadania. Entre totes cinc, sumen un pressupost de 125.000 euros, que es repartirà a parts iguals.

Concretament, la votació popular ha decidit que s’inverteixi en la creació d’espais d’ombra a les escoles Norai (156 vots), Sant Joan (164 vots) i el condicionament climàtic a l’escola bressol municipal Els Montgatets (133 vots). El projecte més votat ha estat la millora dels accessos a les platges (198 vots) i la millora de l’espai adjacent a la passarel·la que travessa l’autopista entre el Turó i les Vilares (141 vots).

El procés participatiu va començar el maig, amb la recollida de més de cent propostes, de les quals 65 van ser validades per l’equip tècnic i la resta van quedar inadmeses per tres motius. O bé ja eren actuacions previstes pel consistori, o tenien un pressupost massa elevat o tècnicament resultaven inviables.

L’Ajuntament valora positivament la participació en el procés, tot i que el percentatge de persones que han votat és d’un 4,59% del total. Segons l’empresa Neòpolis, l’índex de participació en processos com aquest en ciutats d’entre 20.000 i 50.000, se situa en el 4,1%. El consistori es compromet a executar les propostes, i assegura que tindrà en compte pel futur les que no han estat escollides./Linea Nord


7
Noticias / El barri de les Mallorquines de Montgat gaudeix del millor arròs
« el: D'octubre 13, 2022, 12:25:50 p. m. »
  Imatge de l’arrossada popular. Foto: Twitter (@esquerramontgat)

La plaça de les Mallorquines, a tocar de l’estació de Renfe, va acollir diumenge passat la 20a edició de l’arrossada popular.

L’esdeveniment va ser organitzat per l’Associació de Veïns i Residents del barri de les Mallorquines, amb la col·laboració de Construccions Roque Carranza SL, Decor Montgat, Mambo club i Mandu-k. La cita va començar a dos quarts de dotze i va aplegar desenes de persones, que van premiar els arrossos pel seu gust i per la presentació.

D’altra banda, el mateix barri de les Mallorquines va ser dijous passat l’escenari d’una acció de l’Ajuntament, tal com va informar el mateix consistori, per mirar de reduir la quantitat de rates que hi ha al barri.

Concretament, la tasca es va dur a terme al carrer Barcelona amb el final del carrer Lleida, a la plaça dels Segadors, al carrer de Tarragona, a la plaça de la Generalitat, i al carrer Girona. El consistori informa que més endavant es tornarà a fer el mateix però de forma reactiva./Linea Nord

8
Noticias / Montgat reivindica el seu patrimoni històric
« el: D'octubre 10, 2022, 06:31:13 p. m. »
El niu de metralladores de la platja de Montgat. Foto: Diputació

Montgat fa seves les Jornades europees de patrimoni i prepara visites comentades i portes obertes a diversos punts d’interès del municipi.

Serà el cap de setmana del 8 i 9 d’octubre, però caldrà inscriure’s abans, adreçant-se al consistori per telèfon o per correu electrònic. Dissabte, en dues convocatòries, a les 11:30 i a les 17:30 hores, es duran a terme les visites guiades. El punt de trobada serà el peu de l’escala que puja al Turó de Montgat.

Els punts d’interès que es visitaran seran la torre de guaita de Ca n’Alzina, el túnel del tren, el Turó de Montgat i els nius de metralladores de la platja.

Precisament aquest últim punt, les metralladores, van ser declarades per l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació a principis d’agost com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) per la seva singularitat patrimonial, social i arquitectònica.

Des dels nius es disparava artilleria lleugera contra vaixells i aviació. Segons expliquen des de la Diputació, sembla que els nius de metralladores els feien servir els republicans, en la seva defensa de l’entrada nord de la capital. La Diputació també va declarar Bé Cultural d’Interès Local els búnquers de la Riera de la Font, de la platja de Montsolís i les Bateries de Montgat.
Les jornades de patrimoni aniran més enllà de les visites guiades. L’endemà, el diumenge 9, l’Ermita de Sant Martí obrirà les portes als visitants. Ho farà a partir de les 17 hores. Per acabar, hi haurà el recital de la cantant Gessamí Boada, que es durà a terme en un primer passi a les 18 hores i un altre 45 minuts després./Montgat Nord
9
Noticias / Raül Abad, de Som de Montgat, repetirà candidatura a l’alcaldia
« el: D'octubre 10, 2022, 06:19:14 p. m. »
    L’assemblea de Som de Montgat, celebrada el passat 30 de setembre, va escollir per unanimitat Raül Abad com a candidat a l’alcaldia de Montgat.

La seva va ser l’única candidatura proposada: “Entomo l’encàrrec amb moltes ganes i empenta”, ha declarat Raül Abad a Línia Nord.


“Tot i la pandèmia i malgrat el temporal Glòria, hem pogut tirar endavant un projecte, un Pla d’Actuació Municipal amb un percentatge alt d’assoliment”.

Preguntat per aquest diari sobre els reptes que haurà d’afrontar Montgat en el proper mandat, Abad parla d’augmentar la cohesió social: “Hem de cosir el poble amb projectes importants, de mobilitat i accessibilitat”, diu el candidat, i cita elements com ara el contracte de neteja i la construcció de nous pisos a Les Mallorquines. Abad és actualment el segon tinent d’alcalde i regidor de Seguretat ciutadana, mobilitat i transport i de foment de l’ocupació./linea Nord[/size]

10
Noticias / Reparteixen la targeta que obrirà els contenidors a Montgat
« el: De Setembre 22, 2022, 05:30:36 p. m. »
  Ja queda menys pel canvi radical que suposarà la introducció dels contenidors intel·ligents per a la recollida selectiva de residus.

Des del dia 20 de setembre, i fins al dia 29 d’octubre, l’Ajuntament duu a terme una campanya de repartiment, casa per casa i empresa per empresa, de les targetes identificatives que obriran els contenidors.

Qui vulgui més targetes, les podrà demanar de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, del 2 al 30 de novembre.
No serà, tanmateix, completament necessari per a la ciutadania portar la targeta sempre al damunt. Els contenidors també s’obriran a través de l’aplicació per a telèfons mòbils, Civiwaste.

No tots els contenidors estaran sempre tancats, només els de la fracció orgànica, els envasos i la fracció de resta. Amb les dades que reculli el consistori es bonificarà els usuaris dels contenidors que més bé separin els residus. L’Ajuntament diu que el sistema començarà a funcionar a partir del mes de novembre./Linea Nord

11
Noticias / Montgat viatja al passat i commemora el 1705
« el: De Setembre 17, 2022, 12:03:22 p. m. »
La representació del 1705 en una imatge d’arxiu. Foto: Twitter (@Montgat)

El 22 d’agost de 1705 van desembarcar a les platges de Montgat les tropes de l’Aliança de l’Haia. Aquest pacte reunia les tropes angleses, germàniques i holandeses; enfrontades als exèrcits borbònics.

El desembarcament de Montgat va ser el punt de partida d’una de les poques victòries del bàndol austriacista durant la guerra, anys abans de la derrota final a terres catalanes que va suposar la caiguda de Barcelona l’11 de setembre de 1714. En commemoració d’aquell moment històric, Montgat va celebrar el passat dia 10 la recreació històrica del desembarcament de 1705. Durant la vetllada es va poder gaudir de la teatralització d’aquell moment històric, a càrrec de la secció de teatre del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat i actors amateurs de Montgat i de Tiana. No van faltar tampoc les actuacions dels Miquelets de Badalona, els Cuirassers de Moià, els Tabalers de Montgat i els Bufons del Toc. Per acabar, hi va haver un mapping amb la batalla sobre el turó de Montgat./Linea Nord


12
Noticias / La reforma de les Mallorquines genera dubtes a l’oposició
« el: De Setembre 15, 2022, 11:28:48 a. m. »
Imatge de l’assemblea que va dur a terme l’oposició al juliol. Foto: ERC
La zona del barri de Les Mallorquines, antigament dedicada als usos industrials, espera una remodelació que inclou una xifra important de pisos nous.


Tot plegat ha de passar invariablement per un acord entre el govern municipal, l’oposició i la ciutadania.

Aquest darrer punt seria l’únic en què l’alcaldia i el grup local d’ERC a l’oposició semblen estar d’acord, que s’ha de parlar entre tots el futur del barri.

La base de la discòrdia té a veure més aviat amb la forma que no pas amb el fons. Els grups d’ERC, Montgat en Comú Podem i Montgat Guanya acusen de “manca d’informació i de transparència” al consistori. “Volem que el govern convoqui trobades i que ens doni informació sobre l’avantprojecte de la modificació del planejament urbanístic de les Mallorquines”, diu Rosa Funtané, regidora d’ERC i exalcaldessa. Aquest avantprojecte, que impulsa l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), és una mena d’esborrany, pendent de redacció final i posterior aprovació, que marca com s’haurà de transformar el barri.

Segons l’actual alcaldessa, Mercè Marín (Junts), la informació ja ha estat presentada als grups polítics de l’oposició, i demana que l’avantprojecte de modificació tiri endavant amb agilitat: “Necessitem que s’aprovi en el ple, i aleshores tots podrem dir la nostra, no només els polítics, sinó també la ciutadania”. Un dels extrems que ja es coneix sobre l’avantprojecte és la intenció d’aixecar 500 habitatges, el que podria suposar un creixement de la població del 15%. “S’ha de parlar sobre quin model de creixement volem, però en cap cas hauria de ser d’aquesta magnitud”, assegura la cap de l’oposició, Rosa Funtané./Linea Nord

13
Noticias / Montgat estrenarà contenidors que només s’obriran amb targeta
« el: De Setembre 05, 2022, 05:27:56 p. m. »
Aquesta tardor Montgat fa un canvi radical en el sistema de recollida de residus: s’instal·laran els anomenats contenidors intel·ligents, que estaran tancats i s’hauran d’obrir fent servir targetes identificatives. D’aquesta manera, es controlarà millor qui fa servir correctament cada contenidor, i es podran aplicar bonificacions en les taxes en cas que se separin bé els residus.

L’Ajuntament començarà a repartir les targetes al veïnat el dia 7. De fet, del 7 al 17 de setembre hi haurà diversos punts informatius, on s’explicarà el funcionament dels contenidors i es repartiran les targetes, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h

En paral·lel, l’Ajuntament organitzarà diverses xerrades informatives per a la ciutadania i els comerços. Del 20 de setembre al 29 d’octubre es faran visites a tots els habitatges i empreses per repartir les targetes identificatives, i qui en vulgui més podrà sol·licitar-la de manera gratuïta a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del 2 al 30 de novembre.

14
Noticias / Bus directe per anar a Can Ruti des de Montgat
« el: D'agost 30, 2022, 05:21:22 p. m. »
Des d’aquest estiu, la línia d’autobús 849 que va de Teià a l’Hospital dels Germans Trias i Pujol (Can Ruti), passant pel Masnou també dona servei a la població de Montgat amb dues parades; una que s’atura d’anada cap a Badalona a la Plaça Ciurana i la segona que s’atura de tornada de Badalona a la Colònia Argentina (Ajuntament de Montgat). L’aturada del bus 849 a les dues parades que hi ha a Montgat té com a objectiu facilitar el transport directe de la població montgatina que acudeix als serveis mèdics de Can Ruti i altres serveis assistencials de Badalona, com ara l’Institut Gutmman.

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Montgat ha gestionat i sol·licitat aquest servei de bus per facilitar l’accessibilitat i la mobilitat de la població de Montgat als serveis assistencials de Can Ruti amb la Direcció General de Mobilitat i Transport de la Generalitat de Catalunya i amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que ha autoritzat l’ús d’una de les marquesines d’autobús que és d’aquesta administració supramunicipal.

La línia d’autobús 849 funciona de dilluns a divendres (dies feiners), i hi ha set expedicions al dia per sentit de la marxa (anada i tornada), que podeu consultar a la taula horària adjunta.

Aquesta línia d’autobús funciona des de juny de 2021 i connecta les poblacions de Teià, el Masnou i Alella amb  l’hospital de Can Ruti i altres centres sociosanitaris de Badalona, com l’Institut Guttmann, o el centre de Badalona. Ara, els veïns i veïnes de Montgat també tenen accès a aquesta línia de bus que els facilita la mobilitat per traslladar-se a aquests serveis hospitalaris de la ciutat de Badalona, amb el mateix títol de transport que tenen per l’Àrea Metropolitana de Barcelona. El cost del servei és finançat per la Generalitat de Catalunya./TotBadalona

15
Noticias / El Club de Tennis Turó del Mar continuarà tancat
« el: D'agost 10, 2022, 05:36:43 p. m. »
Aquest inici d’agost, l’Ajuntament de Montgat ha realitzat una nova inspecció tècnica amb un informe desfavorable a l’obertura per incompliment de requeriments de seguretat i salut pública.

Després del tancament cautelar del Club de Tennis Turó del Mar del passat 26 de juliol, l’Ajuntament de Montgat ha mantingut diverses reunions amb els responsables de la instal·lació amb l’objectiu de regularitzar el compliment de les normatives que incomplien i poder obrir les instal·lacions esportives el més aviat possible.

Per tal d’agilitzar el procés el passat 1 d’agost es va realitzar una inspecció per part dels tècnics municipals i s’ha observat que el Club continua sense complir amb les normatives de seguretat i salut pública que li són d’aplicació, fet que ha motivat un nou informe desfavorable per part dels tècnics municipals. Mentre no es solventin els requeriments de seguretat i salut pública requerits pels tècnics municipals les instal·lacions del Club continuaran tancades de manera cautelar./Tot Badalona

Pàgines: [1] 2 3 4 5 6 ... 90
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal