Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76
1111
Noticias / Montgat posa en marxa una campanya informativa de voluminosos
« el: Novembre 16, 2012, 05:34:39 pm »
C. Carvajal


Amb l’edició dela Revista Municipalde Montgat del mes de novembre, s’ha repartit a totes les cases un iman de nevera amb la informació del telèfon 93 112 00 26, al que hem de trucar abans de tirar qualsevol moble vell o voluminós a la via pública. Un cop truqueu a aquest telèfon us faran saber el dia que ho podeu deixar al punt de recollida. Treure els mobles fora dels dies estipulats, és sancionable, tal i com preveu l’Ordenança de convivència ciutadana.

1112
Renuncia a mi cargo de regidora en el Ayuntamiento de Montgatde Cristina Ares, el Viernes, 2 de noviembre de 2012 a la(s) 20:59 ·


A todos los amigos/as y compañeros/as que me seguís, quiero comunicaros que esta semana he presentado mi renuncia al cargo de regidora. Se trata de una decisión difícil, pero que tomo con determinación. Los motivos son varios y suficientemente importantes para dar este paso, no sin cierta tristeza.
 
El principal motivo que me ha llevado a tomar la decisión es una cuestión de salud. Algunos sabéis que soy afectada de fibromialgia, una enfermedad para muchos invisible pero que reduce mis energías en determinados periodos de tiempo. El estrés y el alto ritmo de actividad están suponiendo para mi un esfuerzo que ahora mismo no puedo asumir.
 
En segundo lugar, mi actividad profesional requiere de toda mi energía y atención. Sumando ambos motivos, considero que no puedo cumplir con mis obligaciones políticas como quisiera, por lo que entiendo que debo dejar paso a quiénes ahora pueden aportar más de lo que yo puedo.
 
Nunca he querido un cargo simplemente por serlo, he aceptado las responsabilidades que conlleva hasta las últimas consecuencias, responsabilidades que actualmente no puedo asumir.
 
Existen otros motivos que, a pessar de no ser los principales, también han influido en mi toma de decisiones. Soy crítica en cuanto a ciiertas actitudes y posicionamientos del socialismo catalán y español y, por ello, quiero opinar libremente, como militante de base y sin comprometer a quiénes represento. Abogo por un partido con mayor democracia interna, por un partido que evolucione junto con la sociedad y, sobre todo, que escuche a la militancia y a la ciudadanía, su razón de ser.
 
Mi renuncia como regidora viene acompañada de mi renuncia a otros cargos orgánicos que, hasta ahora, he ejercido en el PSC.
 
Aprovecho estas líneas para agradecer el apoyo siempre recibido de mi familia, de mis compañeros de la agrupación de Montgat y de muchos compañeros y amigos, socialistas, de otras formaciones políticas, personal del ayuntamiento y muchos otros. Agradezco también la confianza depositada en mi para ejercer mi cargo durante más de 5 años, primero en el gobierno y, después, desde la oposición. Un cargo por el que tengo profundo respeto.
 
Comienzo una nueva fase, en la que me esperan otros proyectos y en la que aportaré mi granito de arena desde otras posiciones.
 
Finalmente, deciros que mi renuncia se hará efectiva en el pleno del próximo 29 de noviembre y que me gustaría que los que puedan y quieran me acompañen en un día que, sin duda, será duro.
 
a los que seguís al pie del cañón, ánimo y, sobre todo, luchad por vuestros ideales con total libertad.
 
 
 
Salud!

.

1113
Noticias / Charter suma seis nuevos supermercados en un mes
« el: Novembre 13, 2012, 08:59:44 am »
La franquicia de Consum abre hoy en Almussafes (Valencia) e Iniesta (Cuenca) y suma un total de 24 establecimientos durante este año.


Charter, la franquicia de Consum, sigue abriendo tiendas y desde octubre ha inaugurado seis nuevos supermercados que se suman a los 18 establecimientos que lleva abiertos en este ejercicio. Los nuevos Charter están ubicados en las provincias de Barcelona, Alicante, Valencia, Murcia y Cuenca.

Concretamente, hoy abre sus puertas el Charter de Almussafes (Valencia) situado en la calle Santa Ana, 24, con 442 m2 de superficie, y el de Iniesta (Cuenca), ubicado en la calle Cañadas, 6, con 400 m2 de sala de ventas.

Las otras 4 aperturas se produjeron en octubre: Charter de Montgat (Barcelona) en la Ronda 8 de Març, 145 con 220 m2 de sala de ventas; en la calle Catedrático Daniel Jimenez Cisneros en Alicante capital, con una superficie de 426 m2, el Charter de Benimaclet (Valencia) en la calle Enrique Navarro, 35 de 176 m2, y por último, el Charter de Cartagena, sito en la calle Ocaña, 3 del Barrio del Peral de 400 m2 de sala de ventas.

Los nuevos supermercados cuentan con una amplia variedad de producto fresco (con servicio diario integrado: corte, envasado, congelados, detall, etc.) y gran surtido de marcas.

Los clientes de las franquicias Charter también pueden beneficiarse de todos los descuentos y promociones que Consum realiza, a través del Programa de Fidelidad de la Cooperativa. Además, tienen a su disposición los nuevos productos de cuidado corporal y capilar para mujer, hombre e infantil, de las marcas exclusivas para Consum: Kaviva, Kyrey, Om Line y Consum Kids, de venta también en las tiendas Charter.

Con estas aperturas, Charter suma 24 tiendas nuevas desde febrero. Actualmente, la franquicia de Consum está presente en Cataluña, Comunidad Valenciana, Murcia, Aragón, Castilla-La Mancha y Andalucía. En 2012 prevé superar los 106 millones de euros de facturación y abrir 28 nuevos supermercados.

1114
Noticias / “El túnel de Montgat el van començar a pic i pala”
« el: Novembre 11, 2012, 10:53:21 pm »
XAVIER NUBIOLA  ENGINYER I AUTOR D'UN ESTUDI SOBRE EL TÚNEL DE MONTGAT
Xavier Nubiola (Barcelona, 1953) és enginyer industrial tèxtil de formació i historiador de vocació. Vinculat al Cercle Històric Miquel Biada de Mataró col·labora en les diverses activitats que fa l'entitat per donar a conèixer el llegat de Miquel Biada, el mataroní que va fer arribar el tren a la península Ibèrica. Nubiola avança que ja treballa en un nou estudi sobre la ‘Mataró', la primera màquina de tren.

Tantes vegades passant-hi amb el tren i no havia pensat mai que tingués res d'especial
Doncs és el primer túnel que es va construir a la primera línia de ferrocarril de la península Ibèrica, la que va unir Barcelona i Mataró l'any 1848. Una muntanya foradada amb molta història!
D'això, suposo que ja se'n tenia constància, però d'aquí a fer-ne tot un estudi...
El projecte es va gestar a la Fira Ferroviària del 2009 quan el Club Ferroviari de Mataró va construir una maqueta en què es va reproduir el túnel i, a partir d'aquí, vam veure que hi havia molt de material per estudiar.
I què el fa tan especial?
Fins llavors ningú a l'Estat espanyol havia travessat una muntanya. No existia aquest tipus d'enginyeria, perquè els camins es limitaven a vorejar els obstacles. Era un sistema nou i completament desconegut pels professionals de l'època.
Per això van haver de contractar un estranger.
El ferrocarril va ser una iniciativa privada i l'any 1846 es va anar a buscar un dels grans especialistes de l'època en el seu camp: l'anglès Joseph Locke, que en va fer el projecte i va deixar en mans del contractista Mackenzie & Brassey l'execució de l'obra.
Una obra que es va començar de manera ben primitiva.
Cert. La documentació consultada confirma que la junta del ferrocarril no va esperar l'arribada del contractista per iniciar els treballs... a pic i pala! Els promotors eren gent entusiasta i, alhora, calia un impacte mediàtic de cara als accionistes i el públic en general. Ara bé, quan Mackenzie se'n fa càrrec, utilitzarà la pólvora.
Quines característiques té?
Es va construir amb una llargada de 134,90 metres, una alçada d'uns 6 metres i una amplada de 7,55 metres. Inicialment, només hi passava una via, però ja es va projectar perquè en passessin dues. Tot i això, no va ser fins 52 anys més tard quan s'hi va instal·lar la segona via que va obligar a eixamplar el túnel de 70 centímetres perquè llavors els trens s'havien fet més amples.
Déu n'hi do, l'obra.
Va ser tota una atracció per l'època. La gent de Montgat i municipis veïns s'hi apropava per veure com avançava el túnel, i quan va estar enllestit, les famílies benestants s'hi feien fotos.
Les façanes hi ajudaven.
Només n'ha quedat una, d'original, l'altra es va haver de refer perquè va quedar destruïda per bombes durant la Guerra Civil espanyola. Van ser projectades com un arc de triomf de l'home, per haver superat els obstacles de la natura.
El preu final del túnel es coneix?
I tant! La factura va ser de 62.000 duros, que traduïts a euros són 1.875. Va ser considerat un preu excessiu, tant que fins i tot va donar lloc a l'expressió “ser més costós que el túnel de Montgat”
Què va significar pee al municipi la construcció de l'obra?
En va forjar la identitat. El turó de Montgat separava les dues realitats del poble, el barri de les Mallorquines al sud i el barri antic, al nord. El tren acabaria de posar barreres entre el Montgat “del fum” i el seu desenvolupament industrial i l'arribada del telègraf, i el Montgat “del peix”. Encara avui les diferències es mantenen.
Algun episodi remarcable?
El turó ja era conegut a l'antiguitat. S'hi van trobar restes ibèriques i s'hi va aixecar una torre de vigilància a l'edat mitjana. Va ser utilitzat com a pedrera fins a reduir-lo a la meitat i, al seu cim, s'hi va fundar l'any 1876, el Centre Excursionista de Catalunya.
Per cert, quina va ser la reacció dels passatgers quan el tren va passar per primer cop pel túnel?
Les cròniques recullen que la majoria va aplaudir quan va sortir de la foscor!
El Punt/Avui


1115
Noticias / Montgat ya és Municipi per la Independència.
« el: Novembre 08, 2012, 01:03:57 pm »
El darrer Ple de l’Ajuntament de Montgat, celebrat la setmana passada, es va votar la adhesió de Montgat a Municipis perla Independència. Vaguanyar el si,  amb els vots favorables de CIU i ERC. La votació arribava després d’un treball de l’Assemblea Nacional a Montgat que varen fer una ronda de reunions amb tots els partits polítics del poble, PP, PRE, ICV, CIU, ERC, PSC,  explicant el full de ruta i les avantatges d’un estat propi, segons ha explicat Francesc Gómez. coordinador de Montgat per la Independència. L’objectiu de l’Assemblea Nacional era que la moció la presentessin tots els partits en conjunt, però al final només ho varen fer CIU i ERC. Francesc Gómez,com a Coordinador de la territorial, i d’altres membres de l’Assemblea, han explicat que han treballat intensament per portar al ple municipal l’adhesió, abans de les eleccions del 25N.

1116
La Associació de Municipis per la Independència sigue creciendo tras llegar a las 600 localidades
Esta última semana 16 municipios se han declarado "territori català lliure" y ya son 152 los municipios catalanes que se consideran 'libres' de la legislación española a la espera que el Govern y el Parlament de Catalunya asuman la soberanía nacional. Estos territorios siguen el ejemplo de Sant Pere de Torelló, el primer pueblo que se declaró territorio catalán libre el 3 de septiembre.
 
Molins de Rei, en el Baix Llobregat, se ha declarado 'libre' gracias a una moción de ExMdR, aprobada por los votos de ERC, la CUP, CiU, la abstensión del PSC y el voto en contra del PP. Tordera, en el Maresme, ha cambiado su estatus de forma simbólica gracias a una moción presentada por ERC y pactada con CiU. Olot, en la Garrotxa, lo ha hecho gracias a la voluntad de CiU, Reagrupament, ERC, SI y la CUP. En Santa Cristina d'Aro, en el Baix Empordà, ha sido SI quien ha presentado la moción sobre la independencia, que ha aprobado también CiU, dos ediles del PSC y  ha contado con la abstención de dos concejales del mismo PSC y del representante de ERC, Jordi Mulà, por no estar de acuerdo con la forma en que se ha organizado, y el voto en contra del PP.
 
Por su parte, Agramunt, en el Alt Urgell, ha aprobado la moción presentada por el grupo d'Acord d'Esquerra y aprobada con el apoyo de CiU, la abstención del PSC y el voto en contra del PP. Santa Maria de Palautordera, en el Vallès Oriental, se ha declarado libre con los votos de CiU, GdP- ERC y la CUP.
 
Moià en el Bages, Sant Carles de la Rapita en el Montsià, Campelles en el Ripollès, Sant Pere Pescador en el Alt Empordà, l'Aldea en el Baix Ebre, Amposta en el Montsià, Folgueroles y Perafita en Osona y  Sant Pau en la Garrotxa, son también desde esta semana 'libres' de la legislación española.
 
L'AMI continua creciendo
 
Después de que la semana pasada la Asociación de Municipios para la independencia llegase a los 600 municipios, esta semana ha crecido en siete poblaciones más: El Far d'Empordà, Castellolí, Alins, Montgat, Alàs y Cerc, Parlavà y Palamós.
/El Periodico.

1117


Clica para ver http://youtu.be/PhWpBYovAfE

Coincidiendo con el primer aniversario del movimiento, los y las iaioflautas han intentado este 27 de octubre de 2012 entrar por sorpresa en la sede del gobierno catalán, el Palau de la Generalitat, mientras estaba reunido el govern, pero se han topado con la resistencia de una unidad de antidisturbios de los mossos d’esquadra, quienes han propinado empujones y han llegado a tirar al suelo a algunos de ellos. Dos de los iaioflautas han tenido que ser atendidos por los servicios sanitarios debido a ataques de ansiedad por los momentos de tensión vividos. El movimiento quería entrevistarse con un representante del govern pero los mossos les han dicho que no había ningún político dentro del edificio, cuando era público y notorio que el govern estaba reunido dentro. Iaioflautas han llamado a la acción contra las políticas neoliberales, promovidas tanto por el PP como CiU, y han exigido la creación de una “República catalana del 99%”.
Un reportaje de Òscar Martínez, con licencia Creative Commons by-nc. Se permite la generación de obras derivadas siempre que no se haga un uso comercial. Tampoco se puede utilizar la obra original con finalidades comerciales.

http://youtu.be/Rfx8C_OTuFc
Clica para ver

1118
Noticias / Pacte per a la regeneració de les platges del Maresme
« el: Octubre 20, 2012, 11:11:48 am »
20/10/12 02:00 - mataró - Teresa Márquez
El govern i els sis municipis afectats consensuen una desena de trams que requereixen una actuació més urgent
Amb el projecte conjunt enllestit trucaran a la porta del ministeri per demanar que hi inverteixi


Granet a granet. El llarg camí per garantir l'estabilització i frenar la regressió de les platges del Maresme va escriure ahir un nou capítol en què els protagonistes, per primer cop, veuen un futur comú. Segons ha pogut saber aquest diari, representants de la direcció general de Ports i Transports de la Generalitat i els consistoris de Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, el Masnou i Montgat van compartir ahir taula per debatre i consensuar quines han de ser les actuacions prioritàries a desenvolupar en el litoral del territor

Dels 26 trams considerats com a susceptibles de ser millorats, només una desena van superar l'últim sedàs. Van ser escollits per consens i sota criteris tan diversos com ara resoldre la perillositat dels efectes d'un temporal a la via del tren de la costa i garantir que la sorra s'hi podrà mantenir estable independentment de l'estat de la mar. Amb aquesta llista sota el braç, els tècnics s'encarregaran a partir d'ara d'estudiar a fons cada tram i resoldre quines solucions mediambientalment sostenibles s'adeqüen millor a les característiques de cada platja.

Fonts properes a la reunió afirmen que no hi ha una resposta idèntica per a cada problema. “Hem pensat globalment per poder actuar localment”, apunten les mateixes fonts, que remarquen que cadascuna de les decisions que es prenguin hauran de tenir molt en compte les possibles conseqüències que provoqui en el municipi veí.

De moment, i amb els deures mig enllestits, ajuntaments i Generalitat s'han donat fins a principis d'any per començar a pactar un calendari de futures regeneracions, unes actuacions que necessitaran la participació econòmica de l'Estat, responsable últim de la gestió del litoral. “Creiem que obtindrem el suport de Madrid, perquè el projecte que presentarem haurà estat pensat des del territori, amb solucions per les platges que, si bé no són definitives, com a mínim no seran tan poc estables com l'abocament de sorra del fons marí que s'ha practicat fins ara”, avancen els afectats. Es desconeix de moment on començaran els treballs, però tot apunta que Montgat podria ser el primer beneficiari: “Els temporals de llevant són els que més afecten les platges, per això és molt probable que s'actuï en el municipi més a ponent i es vagi pujant per la costa.” Tot i això, hi ha el compromís que no hi haurà baralles a l'hora de decidir l'inici dels treballs, perquè el consens entre els consistoris, que fins fa poc feien la guerra pel seu compte, ara és evident.

El juny passat, a Cabrera de Mar, una primera reunió amb experts i polítics ja va deixar clar que garantir que tot el litoral del Baix Maresme tindria sempre platja és, avui, impossible. Per corroborar-ho, sobre la taula s'amunteguen una seixantena d'estudis que barregen solucions molt diverses i que, com a conclusió, recomanen “vestits a mida” per a cada tram de la costa maresmenca.


8
milions
de metres cúbics d'arena s'han abocat al litoral amb uns resultats més aviat pobres.
23
milions d'euros
han costat les regeneracions de les platges del Baix Maresme fetes amb sorra del fons marí.


Coincidència política i efectes de la crisi
Teresa Márquez 
La coincidència d'un mateix color polític a tots els ajuntaments del Baix Maresme afectats per la històrica pèrdua de sorra a les platges, el Consell Comarcal i el govern de la Generalitat ha estat un aspecte decisiu a l'hora de trobar punts d'entesa per a les solucions del litoral del sud de la comarca. Sota el paraigües de CiU s'aixopluguen interessos comuns i es dispersen accions individuals de cada consistori que sovint no aconseguien traspassar la porta de l'administració corresponent. A més, aquesta unió ha donat pes a la reivindicació d'una zona que, tot i no viure del turisme de platja, sí que exigeix poder gaudir d'una costa en millors condicions.

Imatge d'arxiu de la platja sense sorra a Premià. Foto: QUIM PUIG.1
D'altra banda, es manté el compromís de la Generalitat que els ports continuaran pagant l'aportació a les platges de la sorra que s'acumula als espigons com a efecte dels temporals fins que no s'hagin dut a terme les actuacions previstes. En tot cas, es tracta de buscar, en una època de recessió com l'actual, el màxim profit i l' optimització dels diners públics i superar la imposició marcada als despatxos de Madrid amb regeneracions realitzades a destemps, sense un coneixement profund del litoral del territori i que han tingut una durada tan efímera com ineficaç./El Punt


1119
BARCELONA,  (EUROPA PRESS)

El delegado de la Cámara de Comercio de Barcelona en el Barcelonés Norte, Ferran Alberch, y el presidente de la Federación de Empresarios de Badalona y Asociación Empresarial de Montgat (Feb), Josep Maria Puente, han firmado un acuerdo para ofrecer servicios de internacionalización y formación en los centros de trabajo y para directivos.


El acuerdo también contempla servicios con los que asesorar a las compañías de la zona en cuanto a las oportunidades de negocio, promocionar los polígonos industriales, y ayudar en los trámites empresariales con la Administración Pública, ha informado la Cámara este lunes en un comunicado.


De esta forma, ambas entidades buscan facilitar la apertura de los empresarios al mercado exterior, además de contribuir a la competitividad de las compañías, las cuales también recibirán información sobre el Club Cambra.
1120
Fòrum General / Contenedores
« el: Octubre 02, 2012, 11:15:17 am »
Estado de los contenedores de Av. Mediterranea un miercoles por la tarde.

1121
Fòrum General / Ejemplo de como no se debe aparcar
« el: Octubre 02, 2012, 11:01:22 am »
Tenemos un ejemplo de lo que no se debe hacer por un ciudadano normal, ahún menos por unos agentes que tienen la obligación de dar ejemplo.Sucedio el pasado dia 28 a las 11,15 frente al CAP de Montgat

1122
Noticias / Cervesa artesana arran de mar
« el: Setembre 30, 2012, 10:25:58 am »
José Carreño i Albert Vázquez són els emprenedors que hi ha al darrere de la marca de cerveses Dimoni Foto: M.M.Dimoni és la marca triada pels seus creadors per identificar-la amb la ciutat de BadalonaMARTA MEMBRIVES

Esperen poder traslladar la producció a Badalona per ser més competitius
Han venut 12.000 ampolles de cervesa des de la sortida al mercat el gener
Notícies de ...
 
Badalona
 Ordi, aigua i llúpol són els ingredients de la cervesa, una beguda tan antiga com la civilització ibera i que a Catalunya està vivint uns bons moments, derivats de l'eclosió de tot un seguit d'artesans, que aposten per una elaboració tradicional que cuida al màxim el procés de producció. I és que els consumidors són cada cop més exigents. Ara fa un any, uns emprenedors de Badalona van apuntar-se al carro i, després d'un temps de proves casolanes, van decidir que el producte tenia prou qualitat per fer-se un lloc en un mercat tan competitiu com és actualment el de la cervesa. Així va sorgir Dimoni, un nom que, segons els seus creadors, la identifica amb la ciutat que l'ha vist néixer per la tradició de la cremada del Dimoni a Badalona durant les Festes de Maig.

L'aventura va començar amb tres socis que van fundar una cooperativa. Ara, d'aquests tres, només en queden dos de disposats a tirar-ho endavant. Busquen un nou soci per poder mantenir l'estructura de cooperativa. Els resultats del primer any els encoratgen a seguir endavant i ja pensen en la creació de nous productes que es puguin afegir a les varietats de cervesa que tenen al mercat. Dimoni es presenta ara amb tres cerveses identificades amb tres colors. La groga és la cervesa de blat, que recorda les que es produeixen a la zona alemanya de Baviera. La vermella, la torrada, és la que està tenint més èxit gràcies al seu sabor de doble malta a l'estil anglès. També hi ha una tercera varietat, la negra tipus stout, feta a l'estil de les cerveses irlandeses, més minoritària però que també va trobant el seu públic. Les vendes es distribueixen de manera que la vermella copa el 50% de les comandes i la de blat i la negra es reparteixen la resta en una proporció del 30% i el 20%, respectivament.

El producte es fa de forma artesanal i les tres cerveses són totalment naturals, sense cap mena d'additius. De moment, els responsables del projecte asseguren que no es plantegen buscar una certificació ecològica perquè encara és difícil aconseguir ingredients de cultiu ecològic com algunes de les maltes minoritàries que fan servir, tot i que els processos de producció sí que són artesanals. La diferència entre les cerveses Dimoni i altres marques comercials més conegudes és la utilització del llúpol, “que no només es fa servir per donar amargor sinó també per crear un gust característic”, explica José Carreño, soci i artífex de la recepta de la cervesa, que destaca el baix contingut alcohòlic de les seves varietats i el fet que la fermentació sigui alta “perquè aporta més matisos al resultat final”.

Des de la sortida al mercat del producte, el gener d'aquest any, n'han venut 12.000 ampolles, xifra que Albert Vázquez, soci responsable del departament comercial, qualifica de “bona” tot i que reconeix l'esforç de “cremar carrer” que han hagut de fer per donar a conèixer el producte i introduir-lo a cerveseries, bars i comerços especialitzats. Asseguren que les fires han estat una bona manera d'arribar al consumidor. En un any han aconseguit situar-se en un centenar de punts de venda, majoritàriament de Badalona i la resta del Barcelonès nord, i també han rebut comandes de Tarragona, Madrid i Almeria.

La cervesa es produeix en una fàbrica de València, una opció que no requeria grans inversions inicials i que garantia als emprenedors el control de tot el procés. Ara l'objectiu és traslladar la producció a Badalona. “Ens trobem amb molts llocs on no podem entrar per una qüestió de preu, i estem segurs que si poguéssim apropar la producció podríem ser més competitius”, argumenta José Carreño. Asseguren que aquest és l'objectiu a mitjà termini per fer avançar un negoci en el qual van entrar amb il·lusió i que, després d'un any, creuen que té possibilitat de tirar endavant i fins i tot créixer amb la creació de noves cerveses que complementin l'oferta existent./El Punt


1123
Noticias / Les retallades arrasen a les àrees de sanitat i educació
« el: Setembre 30, 2012, 10:10:51 am »
Al ministeri d'Ana Mato li han rebaixat fins i tot els crèdits un 3,1%
L'FP, les escoles d'idiomes i l'ensenyament secundari pateixen junts una reducció de més del 38%Que el govern popular s'apliqués més a disminuir les despeses que a augmentar els ingressos en els pressupostos generals de l'Estat (PGE) no va ser cap sorpresa. Per tant, pocs han estat els departaments que incrementen o igualen les quantitats del 2012. De retallades, n'hi ha hagut per a tothom.

La nota mínimament positiva del PGE l'aporten les partides de pensions i serveis socials i promoció social, que s'incrementen un 4,9% i un 34,4%, respectivament. Els pressupostos preveuen que les pensions abonades pel sistema de la Seguretat Social i de classes passives tindran un increment de l'1% el 2013. Es fixa en 10.798,20 euros l'any la pensió mínima de jubilació per a les persones de 65 anys o més amb cònjuge a càrrec, mentre que per als beneficiaris menors d'aquesta edat serà de 10.119,20 euros.

La llista més llarga correspon, però, a les retallades, especialment les d'educació (14,4%), cultura (19,6%), comerç, turisme i pime (18,8%), exteriors (11,2%), infraestructures (13,5%) i desocupació (6,6%).

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, però, és el que pateix la retallada més gran, amb una reducció de 415 milions en la seva dotació per al 2013, quantitat que s'eleva fins als 2.970 milions si s'inclouen les aportacions a la Seguretat Social, el Servei Públic d'Ocupació Estatal i les obligacions d'exercicis anteriors. Si s'exclouen aquestes partides, Sanitat pateix una retallada del 22,6%, mentre que si s'hi inclouen, el ministeri experimenta un augment de la despesa del 28,6%, la més gran de tots els departaments. Els PGE també preveuen per a l'any vinent per a sanitat un total de crèdits de 3.852 milions, un 3,1% menys que el 2012.

Dins de l'apartat d'ensenyament, les més colpejades han estat les partides a la formació professional (FP), les escoles d'idiomes i l'ensenyament secundari, que han experimentat una reducció del 38,3%. El govern també ha retallat la partida de beques i ajudes als estudiants, que baixa un 3,8%, tot i emportar-se més de la meitat del pressupost d'educació.

Fins a l'eliminació

La cooperació per al desenvolupament, que depèn del Ministeri d'Exteriors, també pateix un descens del 23,4%, i es retallen un 18% els crèdits a programes de telecomunicacions i societat de la informació. Les subvencions al transport es reduiran un 6% i igual percentatge afecta el Ministeri de Defensa. També la dotació de Justícia cau un 4,3%.

Per primera vegada es redueix la inversió en Seguretat Ciutadana, que baixa un 5%, tot i que es manté la partida d'auxili a les víctimes, i institucions penitenciàries també rep una reducció del 4,4%. El que sí que ha eliminat el govern popular dels PGE per al 2013 és el pressupost destinat a la memòria històrica, que el 2012 va ser de 2,5 milions.


LA XIFRA
4,9
per cent
augmenta la partida per a pensions el 2013, mentre que els recursos a serveis socials creixen un 34%.
/El Punt

1124
Noticias / Pleno Municipal Septiembre 2012
« el: Setembre 28, 2012, 09:16:37 am »
De este Plenario, cabe destacar  la moción presentada por los grupos municipales del PRE, PSC, ERC y ICV-EUiA,para la supresión de la exención de pago del IBI a la iglesia católica y otras confesiones religiosas.
 Puesta a votación, fue desestimada por el voto de calidad del alcalde Sr Francesc Garcia y los votos en contra de  CiU y PP. 

El punto 6, que hacia referencia a la contratación de la Gerente de Playas de Montgat, la Nº 3 de la lista del PP en las ultimas elecciones y hija del actual regidor del PP Sr Ismael Gonzalez, generó un amplio debate. El portavoz del PSC denunció la incidencia que esa decisión tendría en las votaciones de los próximos plenos.   La proposición de que se anulara la contratación presentada por ICV-EUiA quedo rechazada, al  quedar claro que no correspondía al Pleno pronunciarse en este tema por ser una decisión de una empresa mercantil Municipal. El salario de ese puesto de trabajo se cuantifica en 22.000 Euros anuales a media jornada más coste de la Seguridad Social.

1125
Noticias / Moments-Els ancians i la jubilació/19 set. 2012
« el: Setembre 20, 2012, 12:32:37 pm »
 La gent gran i del seu paper en la nostra societat 19 set. 2012 .
El psicòleg Josep Lluís Conde ens explica com vivim el pas a la vellesa, el tracte que cal donar a la gent gran i les aportacions que aquest col-lectiu pot fer a la societat.D`altra banda Miguel Tomás,juvilat del taxi,explica com s`ha integrat al moviment dels iaioflautas i com aquest fet li ha donat sentit a la seva vida.També,Albina Francitorra,que ja ha fet 100 anys,ens parla con viu la vellesa.


http://www.rtve.es/alacarta/videos/moments/moments/1531711/


Un grupo de iaioflautas en el Ateneu Roig

Pàgines: 1 ... 70 71 72 73 74 [75] 76
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal