Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 73
121
Noticias / Funtané demana a Pastor fer front a l’incivisme a Can Ribó
« el: Octubre 09, 2019, 08:28:25 am »
L’Ajuntament de Montgat busca la complicitat del consistori de Badalona per fer front a l’incivisme als voltants de la zona d’oci nocturn de Can Ribó.
L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, es va reunir dilluns amb el seu homòleg badaloní, el socialista Álex Pastor, per tractar diversos temes que afecten les dues localitats. Funtané va transmetre a Pastor la seva preocupació per les situacions d’incivisme que es produeixen en el trajecte entre l’estació de trens de Montgat i la zona de Can Ribó (dins el terme municipal badaloní).

L’alcaldessa de Montgat ha explicat a Línia Nord que fa temps que sobretot els veïns i veïnes de Les Mallorquines es queixen que hi ha joves que fan soroll i botellón a la zona. Fins i tot hi ha hagut casos de vidres de cotxes trencats, assegura Funtané.

Segons l’alcaldessa, ara mateix els dos ajuntaments estan treballant des de les seves respectives policies locals i coordinant-se amb els Mossos d’Esquadra per saber què s’ha de fer i començar a plantejar una actuació conjunta per fer front al problema.

PLATAFORMA LITORAL I FÒRUM

A la reunió entre els dos alcaldes també es van tractar altres temes, com la necessitat dels municipis propers al Fòrum de Barcelona d’unir-se per demanar que hi hagi més limitació en el nivell de so dels concerts que es fan en aquest indret, ja que molesten també els veïns de les localitats properes.

Funtané també va apuntar a l’alcalde badaloní que la plataforma litoral, que està previst que es faci al solar de l’antiga fàbrica de lleixiu El Conejo, ha de ser “un passeig amigable i familiar” on no hi hagi grans infraestructures ni blocs de pisos. Una petició que hauran de traslladar a l’AMB./Linea Nord

122
Noticias / En projecte l’arranjament de diversos talussos de Montgat
« el: Octubre 07, 2019, 08:42:10 am »
Com a conseqüència dels forts aiguats que s’han produït els darrers anys, alguns
talussos de Montgat han patit esllavissades que han afectat els sistemes de protecció.

Per garantir les màximes condicions de seguretat viària, l’Ajuntament, amb el suport
de la Diputació de Barcelona, ha programat un projecte de sanejament, arranjament,
fixació i manteniment d’aquests talussos. Una intervenció és al turó de Montgat – Platja, on
s’instal·larà una línia de tanques per separar el talús del passeig que hi ha al seu peu. L’altre arranjament, segons ha informat l’Ajuntament de Montgat, és al talús del carrer Catalunya, on s’han produït despreniments i caigudes de blocs. El fet que hi hagi un pas de vianants a sota del talús obliga a protegir-ne les parets. Finalment, al talús del Camí Ral (Turó del Mar) es repararà i renovarà la seva xarxa metàl·lica de protecció, que va quedar inutilitzada a causa d’intenses tempestes/Tot Badalona

123
Noticias / Montgat es posiciona a favor de l’ONG Proactiva Open Arms
« el: Octubre 06, 2019, 08:30:35 am »
Montgat ha sortit en defensa del refugi i l’acollida i a favor de l’ONG Proactiva Open Arms.

 El Ple va aprovar una moció presentada per ERC i Montgat en Comú Podem (MCP) per donar suport a les entitats que rescaten migrants al Mediterrani, amb els vots de Junts per Montgat (JxM), Som de Montgat (SxM) i Montgat Guanya-Mes-Iniciativa.

“Donat el context actual, en ple auge de criminalització del que abans sempre s’havia entès com a imperatiu humanitari; i en una situació en la qual en nom de la gestió migratòria s’han legitimat pràctiques necropolítiques, basades en idees d’algunes instàncies de poder de dictaminar quines vides mereixen ser viscudes i quines no, ens veiem obligades a dir prou”, va explicar la regidora Alba Hernández Lacoma.

A la moció es va cridar a treballar per un marc digne per a l’acollida de persones nouvingudes i insistir que el “volem acollir” ha de transcendir en l’àmbit de les polítiques públiques i polítiques personals.
/Linea Nord

124
Noticias / Montgat celebra la 9a. Setmana de la Gent Gran
« el: Octubre 05, 2019, 08:43:33 am »
La regidoria d’Acció Social, Dona i Salut de Montgat ha organitzat, amb la col·laboració del Casal de Gent Gran Joan Maragall, la Setmana de la Gent Gran, que enguany celebra la novena edició.

Aquest esdeveniment es fa de l’1 al 12 d’octubre, coincidint el primer dia amb el Dia Internacional de la Gent Gran. Per a aquests dies s’han preparat actes diversos, com la inauguració amb espectacle i berenar gratuïts, la projecció de la pel·lícula Book Club, un taller de salsa i la trobada familiar amb esmorzar popular com a final de festa. Tots els actes estan oberts a tots els veïns i veïnes, sense limitació d’edat. A excepció dels programats a l’aire lliure, tots els actes es faran al Casal de Gent Gran Joan Maragall. La Regidoria d’Acció Social i la Regidoria de Consum col·laboren durant l’any amb el Casal de Gent Gran Joan Maragall en l’organització de diverses activitats de sensibilització i informació. L’organització de la Setmana de la Gent Gran és una de les accions que es programen conjuntament./Tot Badalona

125
Cada dia feiner, a la 1 en punt del migdia, els pescadors de la Confraria Verge del Carme de Montgat, el Masnou i Premià de Mar, van a vendre peix acabat de pescar a la Llotja del Peix de Montgat.

 Aquest local, a pocs metres de l’aigua, fa més d’un segle que ven peix, tot i que en els darrers anys ha anat perdent força i actualment només dos pescadors hi van a diari. Aquesta és la darrera subhasta cantada i oberta als ciutadans en general que queda a Catalunya. Tot i aquesta tradició, fa uns mesos han introduït les noves tecnologies amb una pàgina de Facebook “El Rotllo de Montgat” on s’informa a diari de si obre la subhasta o del peix que podrà comprar-se Tot i aquests avenços, pels consumidors, aquesta forma de vendre podria tenir els dies comptats. La jubilació dels dos pescadors, i la manca de relleu, fa perillar aquesta cantada de peix centenària. A Badalona, fa uns 8 anys que es va perdre aquesta cantada de peix al local del final del carrer de Mar. La instal•lació de la nova subhasta, al Port de Badalona, va fer perdre el mètode de cantar per automatitzar aquesta forma de vendre peix.

Els pescadors de Montgat s’han quedat sense local
La Confraria de pescadors de Montgat, el Masnou i Premià de Mar disposava d’un local administratiu a pocs metres d’on té lloc la subhasta, al carrer Església. Els propietaris van decidir donar un nou ús al local i els pescadors fa temps que busquen un nou espai d’oficines. L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané ha explicat al TOT que varen encetar converses amb el departament d’agricultura, ramaderia i pesca per trobar un local, perquè a Montgat no hi ha disponible cap. Ara, segons Funtané, els pescadors tindran aquest local al Masnou. Tot i això, l’alcaldessa aposta per seguir fent la subhasta a Montgat i de fet recorda que va ser declarada l’any 2012 bé patrimonial d’interès cultural. La Confraria de Montgat, Masnou i Premià de Mar té 5 embarcacions que surten normalment però venen el seu peix a les llotges d’Arenys de Mar i Blanes.

Com funciona la subhasta de Montgat?
Una vintena de compradors assisteixen a diari, menys quant el temps no ho permet, a la subhasta de peix. Els compradors busquen el peix més fresc al millor preu, però per això han d’estar puntuals a la 1 del migdia i sobretot seguir atentament la cantada de peix, tot un art. Fa uns anys varen passar de les pessetes als euros, però tot i així el funcionament de la subhasta de peix no ha variat en un segle.

Cantant el preu per saber que costa el peix
45 euros…45 a la banda..90,80,70,60,50,45,40,35,30,25,20,15,10,5.
44 a la banda…90..80…” I el subhastador va seguint a la baixa fins que hi ha un comprador que diu. “meu”
És demana el nom, tria la panera i li donen el peix en una bossa de plàstic i un paperet amb el nom i el preu per pagar quan acabi la subhasta.

A Badalona hi ha 5 embarcacions que venen peix habitualment
La llotja de pescadors de Badalona està situada al port. La Confraria de la ciutat és la responsable de gestionar aquesta subhasta, que té lloc de dilluns a divendres a les 12h del migdia. Des de la Confraria de Pescadors de Badalona han explicat al TOT que la venda de peix té lloc sempre que el temps ho permet o hi ha prou captura. Aquesta llotja només està oberta a professionals, peixateries o restauració, i actualment hi ha 5 embarcacions que treballen en aquesta llotja de peix badalonina./Tot Badalona

 

126
Noticias / Finalitzen els treballs a la Torre de Guaita
« el: Octubre 03, 2019, 07:43:37 am »
Aquest estiu han acabat les obres d’adequació a la Torre de Guaita.

 A principis del 2018, la regidoria de Cultura i els serveis tècnics municipals van definir un conjunt d’actuacions per millorar el perímetre de la torre i el seu ús, després de detectar-hi un empitjorament per actes de vandalisme. També es va constatar una afectació a l’edifici contigu dels Banys Emporium, causada per la manca d’un drenatge adient en cas de pluja. D’aquesta manera, durant els últims mesos s’hi ha col·locat una canaleta de formigó, que anirà connectada a un tub de PVC que va directament a la platja. També s’hi ha instal·lat una porta metàl·lica d’acer, seguint l’estètica del conjunt, i s’han fet diferents treballs de jardineria per millorar l’estètica i l’estabilitat del terreny. Finalment, a la sala inferior s’han fet caure els revestiments en mal estat. Els treballs han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. La Torre de Guaita té una planta absidal, per un costat és rectangular i per l’altre és semicircular, i està formada per planta baixa i dos pisos./Tot Badalona

127
Noticias / Montgat es tenyeix de violeta per l’Emergència Feminista
« el: Setembre 28, 2019, 08:41:31 am »
La ciutadania de Montgat es va unir divendres passat per declarar l’emergència feminista.

 Prop de setanta persones van participar en la manifestació nocturna organitzada per l’Acció Feminista Montgatina (AFM), la qual responia a la convocatòria iniciada per la Plataforma Feminista d’Alacant per protestar contra la violència masclista de forma simultània a l’Estat.

A la convocatòria es van sumar més de 170 municipis. A Montgat es va llegir un manifest (el mateix que es va llegir a totes les concentracions), en el qual es denunciava l’augment dels delictes sexuals a Espanya en els últims mesos i s’exigia l’aplicació efectiva de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, entre altres.

Des de l’AFM assenyalen que “s’ha de demanar algun tipus de repercussió” davant de l’augment de la violència de gènere a tot l’Estat, ja que “no pot ser que es normalitzi”. La concentració de Montgat va ser mixta, van participar-hi tant dones com homes, i tots van portar un llum de color lila./Linea Nord

128
Noticias / Montgat estrena la primera Fira de consum responsable
« el: Setembre 27, 2019, 08:35:17 am »
Aquest diumenge, 29 de setembre, Montgat organitza la primera Fira de consum responsable i cooperativisme, energies renovables i productes de proximitat.

Hi haurà dinar a preus populars i jocs per als infants, d’11 a 17 h al parc del Tramvia.

Organitzen: ANC Tiana, Montgat Decideix, Òmnium Montgat, Òmnium Tiana i CDR Tiana-Montgat

Hi col·laboren: Opcions, Som Energia, Parlem, Som Connexió, Arç Cooperativa, Sostre Cívic, Celobert, Som Mobilitat, Biciclot, COS, SomConfortSolar, La República Immobiliària i els productors de proximitat: Vins Quim Batlle, Melmelària, Mel

129
Noticias / Montgat en Comú Podem s’incorpora a l’equip de govern
« el: Setembre 20, 2019, 08:50:37 am »

Aquesta setmana ERC i Montgat en Comú Podem han acordat un Pacte de Govern per aquesta legislatura.

Les eleccions municipals celebrades el passat 26 de maig van concretar els grups municipals amb representació política a l'Ajuntament de Montgat.

Com a resultat de les eleccions municipals ERC, va ser la força política que va obtenir un major nombre de vots, 1.530, i una representació de 5 regidors/es que formen part de l'equip de govern al Consistori.

Aquesta setmana, ERC i Montgat en Comú Podem han acordat un Pacte de Govern per aquesta legislatura. L'alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané i Vilà, ha signat aquest dimecres 18 de setembre el Decret que estableix la delegació de competències entre els diferents regidors i regidores que formen part de l'equip de govern i la gestió les àrees d'organització municipal d'aquesta legislatura. L'alcaldessa també ha signat el Decret de nomenament de les tinences d'alcaldia, segons el qual Daniel Fuentes Fuentes serà 1a tinent d'alcalde, Daniel Sánchez Boutín serà 2n tinent d'alcalde, Laura Ribot i Cuenca 3a tinent d'alcalde i Jordi Ratera Sarra 4t tinent d'alcalde.

La distribució del nou cartipàs municipal amb la distribució de càrrecs i funcions de l'equip de govern format per ERC i Montgat en Comú Podem es donarà a conèixer de manera oficial al Ple ordinari del dia 26 de setembre.

Clica.....http://locals.esquerra.cat/documents/acord_ecp_erc.pdf

130
Los republicanos acusan a los postconvergentes de estar consiprando con el PSC para destronar de la alcaldía a Rosa FuntanéLas maltrechas relaciones entre ERC y JxCat, cuyos roces han marcado los pactos postelectorales en varios municipios de la comarca del Maresme, han protagonizado un nuevo capítulo en Montgat, donde los republicanos han sumado a los comunes al equipo de gobierno para abortar una posible moción de censura en su contra.,

Según fuentes conocedoras de la negociación, mediante una rápida jugada, fraguada fuera de los focos mediáticos, la alcaldesa Rosa Funtané (ERC) ha sellado un acuerdo de gobierno con En Comú Podem, lo que le permite sumar dos concejales a los cinco que hasta ahora comandaban en solitario el consistorio de este municipio costero.

Un giro de guión que tiene como objetivo reforzar el gobierno local y dificultar la moción de censura que, tal como aseguran fuentes cercanas a ERC, JxCat cuece entre bastidores desde hace tiempo.

/Foto :Ayuntamiento de Montgat

Los republicanos acusan así a los postconvergentes -socios en el gobierno en la Generalitat y en el Consell Comarcal del Maresme- de estar conspirando con el PSC para destronarlos de la alcaldía, una empresa para la cual sería necesaria, al menos, la suma de otras dos fuerzas políticas.

Y es que el pleno de Montgat está compuesto por 17 ediles, de los cuales tres son de JxCat y otros tres socialistas, por lo que, de concretarse la moción, necesitarían la ayuda de otras formaciones para llegar a los nueve concejales que suman mayoría.

Según las mismas fuentes, JxCat tendría prácticamente garantizado el apoyo de los dos ediles de SOM, cuyo cabeza de lista, Raül Abad, concurrió a las elecciones municipales de 2015 como número dos del PSC, la misma formación que en 2017 rompió relaciones con Funtané, que ejercía de alcaldesa por primera vez.Foto :Francesc Garcia Arrocha, exalcalde de Montgat, Junts per Catalunya (Aj. Montgat)

Sin embargo, incluso así, la aritmética obligaría a JxCat, PSC y SOM a buscar, al menos, un voto más: el del único concejal de Cs o el del edil de ICV.

Una tarea que muchos pronostican “complicada” pero también “verosímil”, sobre todo después del baile de negociaciones que vivió el pasado julio el Consell Comarcal del Maresme, que actualmente preside el republicano Damià del Clot.

Tras una carrera contrarreloj y gracias a la presión de diversas entidades independentistas, ERC convenció a JxCat para cerrar un pacto de gobierno ‘in extremis’ en el organismo supramunicipal, lo que evitó que los postconvergentes se aliasen con el PSC, el PP y Ciudadanos en este ente.

Sea como sea, la maniobra de los republicanos de Montgat al invitar a los comunes al ejecutivo municipal pretende frustrar o, cuanto menos, dificultar una posible moción de censura de la oposición.

Una pacto en el que confían para “protegerse” y con el que se proponen “velar por que las relaciones institucionales y políticas con el resto de grupos se desarrollen con corrección y respeto mutuos”, tal como señalan en el acuerdo, al que ha tenido acceso Efe.

A raíz de la alianza suscrita, la coalición morada tendrá el cargo de primer teniente de alcalde y las áreas de servicios a las personas, acción social y medio ambiente, mientras que los republicanos mantendrán las competencias sobre gobierno y ciudadanía, territorio y sostenibilidad y desarrollo local.

Con todo, fuentes republicanas no descartan incluso ampliar esta oferta a otras fuerzas políticas, como ICV, para continuar de este modo “construyendo un bloque de izquierdas” que aporte estabilidad al ejecutivo de Funtané./ /Alba Gil :La Vanguardia

131
Noticias / ERC i els comuns arriben a un acord de govern a Montgat
« el: Setembre 19, 2019, 12:25:59 pm »
L’assemblea de Montgat en Comú Podem (MCP) va decidir sumar-se al govern d’ERC divendres passat.

 El pacte entre comuns i republicans es va formalitzar dimarts, després de quatre mesos de negociacions entre totes les formacions d’esquerres per buscar un govern de majoria. Finalment, però, els comuns han estat els únics a arribar a un acord amb ERC.

El portaveu de MCP, Daniel Fuentes, assenyala a Línia Nord que van prendre la decisió d’entrar al govern com “un exercici de responsabilitat per treure Montgat del bloqueig”, tot i que espera que més endavant s’hi sumi alguna altra formació d’esquerres per arribar a la majoria de 9 regidors.

“Hi ha hagut molt bona sintonia des de l’inici. Tenim moltes ganes de treballar junts”, explica a Línia Nord l’alcaldessa Rosa Funtané. El govern té a partir d’ara set regidors (cinc d’ERC i dos dels comuns), a dos de la majoria.

Fuentes es converteix amb aquest pacte en primer tinent d’alcalde i en regidor delegat en matèria de medi ambient, sostenibilitat i canvi climàtic, manteniment de la via pública i parcs i jardins. Per l’altra banda, Simón passarà a encarregar-se de les àrees d’acció social, gent gran, polítiques de gènere i salut./Linea Nord

132
Noticias / Els comerç de Montgat sorteja 1.000 euros
« el: Setembre 15, 2019, 08:09:00 am »
L’Associació de Comerços i Serveis de Montgat (ACISM) ha organitzat per a aquesta pròxima tardor una campanya per impulsar i promocionar el comerç del municipi.


D’aquesta manera, s’incentivaran els clients que comprin en establiments locals amb un sorteig de 1.000 euros. La campanya va començar dimarts 10 de setembre i durarà fins al 19 d’octubre.
 
Durant aquest període, els clients que hagin comprat en qualsevol dels comerços associats a l’ACISM podran ser els guanyadors d’un val de compra de 1.000 euros, que podran gastar en els comerços adherits.

La persona afortunada disposarà de fins a quatre hores per gaudir del premi./Tot

133
Noticias / L’Enrroka’t a la sorra tornarà a sonar a Montgat
« el: Setembre 06, 2019, 08:41:17 am »
Montgat viurà un any més una nit d’animació i gresca per donar per acabat l’estiu.

 
L’Ajuntament de Montgat i els Diables de Montgat s’uneixen per organitzar, el proper dimarts 10 de setembre, la vuitena edició de l’Enrroka’t a la Sorra.

La festa comptarà amb diverses actuacions musicals de dos grups joves del moment: per una banda, la jove cantant Suu, que presentarà les cançons del seu primer disc Natural, i per l’altra Infumables, un grup de joves de Montgat que tenen molta marxa.

També hi haurà un grup de xaranga que ambientarà la nit. La nova edició de l’Enrroka’t començarà a les 22.30 h de la nit del dimarts a la platja de les Barques, al costat de l’espigó, i comptarà amb servei de bar./Tot badalona

134
Compra, Venda, Lloguer i Ofertes Treball / Oferta de trabajo
« el: Setembre 06, 2019, 08:35:16 am »
https://www.eltotbadalona.cat/bricomart-ofereix-130-llocs-de-feina-en-un-nou-magatzem-a-montigala/

Bricomart ofereix 130 llocs de feina en un nou magatzem a Montigalà

Bricomart contractarà 130 persones per al seu nou magatzem que s’està acabant de construir al barri de Montigalà, segons ha informat Addeco, que s’encarregarà del procés de selecció. El magatzem de Badalona ocuparà una parcel·la de 19.200 metres quadrats, amb una superfície total de vendes de 10.400 metres quadrats. Amb l’obertura d’aquest magatzem a Badalona, Bricomart compta amb quatre centres a Catalunya. Les persones interessades poden veure les ofertes, 130 llocs de feina, en aquest enllaç; https://bricomart.epreselec.com/Ofertas/Ofertas.aspx

135
Noticias / El desembarcament de 1705 torna un any més a Montgat
« el: Setembre 06, 2019, 08:21:23 am »
El mes de setembre a Montgat ja és sinònim de desembarcament de 1705.


L’Ajuntament impulsa la setena edició d’aquests actes commemoratius, que tindran lloc el 10 de setembre amb la recreació del campament dels Miquelets i del desembarcament.

A un quart de nou del vespre hi haurà un concert de rock amb Natural Thing, i mitja hora més tard començarà la recreació del desembarcament, amb l’arribada d’embarcacions i nedadors. A continuació actuaran els Miquelets de Badalona, els Tabalers de Montgat i els Bufons del Toc.
L’espectacle continuarà amb la representació teatral de la història del desembarcament, a càrrec de l’Agrupació Artística del Casal Tiana i del Centre Recreatiu i Cultural de Montgat. Per acabar es projectarà un mapping de cloenda de l’esdeveniment amb la participació dels Miquelets.Per altra banda, tant el dia 10 de setembre com el matí de la Diada se celebrarà una fira artesana al parc de les Moreres./Linea Nord

Pàgines: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 73
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal