Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 73
31
Noticias / Montgat i Tiana se sumen a la prevenció de residus
« el: Juny 19, 2020, 05:48:01 pm »
Imatge d’una edició anterior de la Fira de segona mà de Tiana. Foto: Ajuntament
Montgat i Tiana se sumaran aquest diumenge a la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb dues activitats molt similars que aposten per la reutilització.

 Durant tot el matí, montgatins i tianencs podran gaudir d’un mercat i d’una fira de segona mà, respectivament.

Des de les 10, el parc del Tramvia acollirà el Mercat de segona mà de Montgat, que s’allargarà fins a les dues del migdia. Aquesta iniciativa permetrà als visitants comprar i bescanviar tota mena d’objectes, com ara llibres, roba o joguines. A més, tothom que s’hagi inscrit a l’activitat podrà col·locar la seva parada per vendre aquells productes que ja no fa servir.

Pel que fa a Tiana, la Fira de segona mà tindrà lloc a la plaça de la Vila i als carrers del centre, des de les 10.30 hores fins a les dues del migdia. Com en el cas anterior, els veïns i veïnes tindran l’oportunitat de fer intercanvis o compres i vendes d’objectes usats però en bon estat, per tal que puguin tenir una segona vida.

Ambdues activitats tenen objectius compartits: fomentar la reutilització i reduir així la generació de residus. I és que totes dues s’emmarquen en una proposta europea que persegueix aquestes finalitats arreu del continent. Es tracta d’un projecte que funciona des de fa 3 anys i que enguany s’està celebrant entre el 16 i el 24 de novembre. En l’àmbit català, l’Agència de Residus de Catalunya dona suport i promou aquesta iniciativa, que lluita per afavorir el medi ambient./Linea Nord

32
Noticias / La Festa Major de Sant Joan de Montgat recupera el carrer
« el: Juny 19, 2020, 09:00:04 am »
Montgat ja té a punt la Festa Major de Sant Joan, que recupera una part dels actes de carrer, però amb precaucions de seguretat.

El tret oficial d’inici de la festa serà el divendres 19 de juny amb un pregó teatralitzat a càrrec del Centre Recreatiu i Cultural, i un lipdub organitzat pels veïns i veïnes de l’AV de Casc Antic i Monsolís. Clourem el primer dia de festa major amb un concert de música jove amb Mabel Flores i Roba Estesa. Tot plegat s’estrenarà en directe al canal You Tube municipal https://www.youtube.com/channel/UCwrcmYotd2Sk4jdPuHl-daw

Dissabte 20 de juny al matí s’han programat activitats esportives i un tastet d’esports de mar organitzat per l’escola de vela. A les 19 h hi haurà un concert de música de Cobla amb la Cobla de Premià de Mar que anirà seguit d’un cinema a la fresca a les  22.30 h per a públic familiar, tot plegat a la plaça de la Vila. La festa continuarà diumenge 21 de juny amb una lectura de contes pels més menuts i un taller de dibuix a càrrec de Montgat Pinta. Per finalitzar, a les 20.30 h s’estrenarà l’obra de teatre “La Poseïda” a càrrec del CRiC de Montgat.

Els dies 22 i 23 de juny hi haurà més activitats: receptes culinàries, lectura de contes per a infants, i el lliurament de premis de la Mostra Literària del Maresme, entre d’altres. El 23 de juny a les 18 h s’estrenarà la divertida obra de teatre “Revolta de bruixes i bruixots” del CRiC de Montgat. A més, a la nit de la revetlla de Sant Joan no hi faltarà la música, amb les actuacions de los Infumables i el grup Retro’s, concerts que començaran a les 23 h al canal You Tube municipal.

La festa finalitzarà el dia 24 de juny amb jocs infantils al carrer Esglèsia, i més teatre a les 18 h amb l’estrena de l’obra “Del cel a l’infern” a càrrec del grup de teatre del CRiC. Clourem la festa a les 21 h amb un sentit homenatge a totes les víctimes del COVID-19 de Montgat a través del canal You Tube i a les 22.30 h amb un vídeo mapping “Òpera Show” que tindrà lloc a la plaça de la Vila.

Les persones que vulguin participar a les activitats presencials programades durant la festa major, cal que abans reservin seient a l’enllaç,  podeu cercar la informació de l’activitat posant el nom de Montgat  https://www.entrapolis.com/ca/TotBadalona

33
Una de les platges de Montgat tancada al públic per no complir amb els requisits mínims. Foto: Aj. de Montgat
Montgat reclama reprendre les obres d’adequació de les platges

L’Ajuntament de Montgat ha demanat al Ministeri de Medi Ambient del govern espanyol que reprengui les obres d’emergència d’adequació de les platges del municipi que van quedar aturades a causa de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus.

Segons ha informat el consistori en un comunicat, la previsió és que les actuacions -que haurien d’haver-se enllestit sobre el passat 11 de maig- puguin tornar a començar a finals d’aquest mes de juny, coincidint amb l’estabilització de la situació d’emergència sanitària.

Recordem que, actualment, l’Ajuntament només ha pogut reobrir l’accés a la platja de les Barques, l’única que compleix amb les mesures i els requisits mínims de seguretat establerts pel govern espanyol. La resta de zones de bany del municipi o bé no compleixen amb el mínim de superfície útil per respectar la distància social o bé no presenten un estat que permeti garantir la seguretat dels usuaris a causa dels estralls provocats pel temporal Glòria./Linea Nord

34
El Ministeri va suspendre totes les actuacions d'emergència a les platges a causa de l'estat d'alarma per la COVID-19.

L'Ajuntament està mantenint converses amb Demarcació de Costes de Catalunya perquè s'agilitzin les actuacions previstes a  les platges de Montgat, aturades de manera unilateral pel Ministeri a causa de l'estat d'alarma per la COVID-19.

Al mes de febrer el Ministeri de Medi Ambient va comunicar a l'Ajuntament que en breu començarien les obres d'emergència a la platja per arranjar els efectes del temporal Glòria. Aquest fet però no es va arribar a produir a causa de la declaració de l'estat d'alarma  per la COVID-19 i la suspensió de totes les obres d'emergència per part del Ministeri. Aquesta decisió va suposar l'aturada de totes les obres d'emergència que havia d'executar el Ministeri des del 17 de març fins a l'11 de maig, data en que si es van iniciar les obres d'emergència a altres municipis de la costa. Segons informacions del Ministeri, la previsió és que a finals d'aquest mes de juny comencin les actuacions d'emergència a les platges de Montgat.

Els darrers anys les platges de Montgat han patit forts temporals que han malmès l'amplada de sorra i també les infraestructures de serveis, com ara plataformes de dutxes, passeres, escales d'accés, etc... , en alguns dels casos, com és el cas  del pas del temporal Glòria i les posteriors llevantades d'aquesta primavera, el pas dels temporals han tingut un fort impacte sobre les platges fins a provocar el seu tancament aquest inici de temporada d'estiu amb la finalitat de garantir la seguretat de les persones.

Els darrers mesos, Serveis Tècnics municipals han redactat diversos informes alertant de la situació de les platges de Montgat que l'Ajuntament ha traslladat  a la Cap de Demarcació de Costes de Catalunya, Maria Riansares Toledano Gutiérrez, administració que té competència sobre les platges i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest fet va motivar que els dies 10 i 14 de gener, l'Ajuntament i representants de Demarcació de Costes fessin una visita d'inspecció a les platges de Montgat per avaluar les conseqüències de la regressió de la sorra els darrers anys i programar les actuacions d'emergència.

Entre tant, l'Ajuntament, Demarcació de Costes i el Port del Masnou van arribar a un acord per extreure part de la sorra sobrant a la bocana del Port del Masnou i aportar-la a la platja de Monsolís, l'actuació va suposar l'aportació de entre 9000 i 10000 m3 de sorra a la platja de Monsolís amb un vaixell draga, que lamentablement es va tornar a endur la llevantada del mes d'abril.

La llevantada del mes d'abril també va malmetre la platja de les Roques, especialment en una zona del Passeig de Mar, i l'Ajuntament va tornar a enviar un informe al Ministeri de Medi Ambient perquè actues sobre aquesta zona, sol·licitud que s'està tramitant a Madrid i de la qual de moment l'Ajuntament no en té resposta.

Des de l'Ajuntament de Montgat es continua insistint i fent gestions perquè l'administració que té competència sobre el litoral, Demarcació de Costes en Catalunya, executi les obres el més aviat possible i es pugui recuperar la normalitat en l'ús de la totalitat de les platges de Montgat./Ajuntament de Montgat

35
Ningú dubta que la salut és un servei públic imprescindible. Però existeix la mateixa consciència i percepció sobre l'educació? En la situació actual es requereixen plans de xoc preventiu perquè sigui accessible a tota la població.

Jaume Carbonell Sebarroja*
Colaborador de montgat.net

“Els governs que estalvien despeses en els últims anys retallant serveis de salut ara gastaran molt més a causa de l’epidèmia”, sosté Ignacio Ramonet a Un hecho social total, un brillant i documentat article amb tota sort de dades i sòlides argumentacions. En efecte, a partir de la crisi del 2008, les polítiques antisocials de bona part dels governs –als quals no els va tremolar el pols a l’hora d’aplicar severes retallades en salut, educació i benestar social– s’han vist complementades amb els processos de privatització, seguint la consigna sacrosanta de més mercat i menys Estat. Ara en paguem les conseqüències i tot són improvisacions i bones promeses pel que ve a dir-se la nova normalitat.

Ningú discuteix, per raons òbvies, que la sanitat és un servei públic essencial i imprescindible, però ho és l’educació en les prioritats de l’agenda política i en la consciència de la ciutadania? Ningú posa en dubte que, per raons diverses, és important i tothom s’atreveix a opinar i a pontificar sobre com hauria de ser l’educació i el que hauria de fer el professorat, encara que molts opinadors fa temps que van deixar les aules. Però, més enllà de la retòrica, la frontera entre l’important i l’imprescindible és abismal.

Ara, en què bona part dels analistes coincideixen que els Estats han de recuperar el seu protagonisme, és l’hora també que l’educació pública per tota la població, des de l’educació infantil fins a la universitat i l’educació de persones adultes –des del bressol a la tomba–, mereixi l’estima i la dignificació que es mereixen. Per això es requereix, sobretot, assentar bé aquests dos pilars: l’acció de l’Estat –de les seves administracions centralitzades i descentralitzades– i el compromís de la comunitat educativa: professorat, alumnat, família i altres professionals educatius i actors socials. Només a partir d’aquesta convergència de sensibilitats i voluntats es pot construir l’escola pública comunitària: l’escola del poble i per al poble.

A l’Estat li correspon, sobretot, tenir la convicció profunda que l’escola pública és un servei essencial i obrar en conseqüència, construint i dotant als centres amb els recursos necessaris, baixant les ràtios per garantir una millor cura i aprenentatge, i contractant més professorat i altres equips multiprofessionals que incloguin l’atenció psicològica, l’orientació i la intervenció social. Quelcom que únicament pot aconseguir-se si el percentatge destinat a educació s’acosta al 6% del Producte Interior Brut. Són molts diners, clar, però cal entendre-ho com la millor inversió de futur perquè, igual com succeeix en sanitat, la despesa que ens estalviem ara serà més gran en el futur, en haver d’afrontar els costos quantitativament i qualitativament majors que suposen l’elevat nombre de fracassos, desercions, mancances culturals i accentuació de tota mena de desigualtats. D’aquí la necessitat de plans de xoc de caràcter preventiu.

D’altra banda, l’Estat ha de garantir el ple dret a l’educació per tothom mitjançant la gratuïtat per accedir a tots els nivells educatius sense restriccions, la qualitat en els processos d’ensenyament i aprenentatge i l’obtenció d’uns resultats diversos però reeixits per tot l’alumnat. Perquè l’escola inclusiva, de la qual tant es parla, no hauria de deixar a ningú en el camí. Poques vegades s’ha expressat tan bé aquest desig com a Carta a una mestra, escrita pels alumnes de l’escola de Barbiana on s’explica l’obstinació del seu mestre, Dom Milani, per demostrar que l’èxit escolar és possible quan es posa l’accent en les altes expectatives i possibilitats de l’alumnat, i no en les seves dificultats. Milani explicava una i cent vegades les coses perquè tot el grup les entengués, convertint la classe en una animada i permanent conversa on el llenguatge i el pensament conformaven l’ADN del procés educatiu: “L’aprenentatge ha de prioritzar el raonament i l’ús crític de la paraula: si no es domina la paraula difícilment es podrà participar i ser subjecte de drets”. Una lliçó preciosa sobre l’escola que ensenya a pensar de manera inclusiva i democràtica, i que posen el focus en tres conceptes inherents al públic i al bé comú: equitat, qualitat i èxit.A l’educació pública se li presenta un desafiament majúscul que no sempre afronta adequadament: trencar els murs físics, ambientals mentals i simbòlics, així com els estereotips i prejudicis culturals, ètnics i de gènere, per aconseguir una educació en valors i drets democràtics que permeti avançar cap a una emancipació individual i col·lectiva. L’escola pública perd la seva raó de ser quan no aconsegueix acollir la més àmplia heterogeneïtat social de l’alumnat, provocant processos de segregació i fins a guetos escolars. També la perd quan, havent de respectar i atendre la necessària diversitat de l’alumnat, acaba reforçant o reproduint la desigualtat. O quan en nom de la igualment desitjable autonomia pedagògica dels centres, es percep una marcada diferenciació social. A qui correspon regular aquests processos? Ni és convenient deixar-ho només a mans de l’Estat, mitjançant un intervencionisme massa reglamentista i burocràtic, però tampoc es pot deixar al socaire de cada centre. Es requereixen poders compartits i coordinats de control democràtic per part de l’Estat i de la comunitat educativa, per fer possible aquesta educació pública. Els contrapoders comunitaris serveixen per denunciar i controlar derives burocràtiques, economicistes i autoritàries, que posen en perill el respecte als Drets Humans i a la pròpia essència del bé públic i de la justícia social.

L’escola pública comunitària, com s’ha assenyalat, és finançada, regulada i controlada democràticament per l’Estat, però el que li dóna vida i sentit és la participació quotidiana de tota la comunitat, amb les seves veus, relacions, pràctiques educatives i iniciatives de tota mena. Amb els projectes educatius i pedagògics de cada centre, amb el capital cultural al servei de l’escola i amb les innovacions pedagògiques que es nodreixen de la rica tradició pedagògica que tracten d’enriquir amb les noves aportacions de la modernitat i adaptar a cada context específic. Les metodologies són afortunadament molt variades, i sempre és bo fugir de la uniformitat i de la temptació de les modes, però com diu el proverbi, no tots els camins condueixen a Roma. Hi ha evidències i suficient experiència acumulada per entendre que hi ha maneres d’ensenyar i aprendre que afavoreixen més que uns altres el desenvolupament d’un pensament lliure i crític, d’un coneixement significatiu i profund i del desenvolupament integral de l’alumnat en totes les seves dimensions. Que ajuden a detenir-se en el més bàsic del currículum –cotinguts i competències, que en cap cas s’oposen sinó que es complementen–. Que omplen de vida les aules, mentre s’educa al mateix temps en l’entorn natural i social. Que afavoreixen la lectura i la comprensió del món, local i global, i la necessitat de transformar-lo, al mateix temps que millorem els nostres col·lectius en els quals intervenim i ens transformem com a persones, perquè, com molt bé diu Tolstoi, “tothom vol canviar el món, però ningú vol canviar-se a si mateix”.

Finalment, cal subratllar que a l’escola pública comunitària es conjuguen dos verbs molt emblemàtics: acompanyar i participar. El primer comporta l’acolliment, l’ajuda, la cura, el seguiment i l’acompanyament cultural, social i emocional perquè qualsevol alumne progressi adequadament i trobi a l’escola l’estima que precisa a cada moment. Així mateix, suposa la cura mútua entre el professorat i l’acompanyament que requereixen les seves intervencions a l’aula i els processos d’innovació col·laboratius. I, per descomptat, comporta una estreta relació i intercanvi educatiu amb les famílies. Sense oblidar tota la contribució educativa del territori, condensada en espais naturals, socials, artístics i culturals.

I l’altre verb genuí de tota comunitat democràtica és participar. És a partir d’aquí que es pensa, es viu i s’actua democràticament. Que es comparteixen espais de deliberació i presa de decisions col·lectives. Aquestes veus intergeneracionals construeixen i enriqueixen dia a dia l’escola comunitària. Però també aquestes veus, incardinades en nombrosos col·lectius i xarxes educatives, demanen ser escoltades més enllà d’aquest espai micro perquè les polítiques educatives que afecten a tota la població siguin el resultat d’aquest necessari compromís democràtic. entre l’Estat i la comunitat.


*Pedagog, periodista i sociòleg. Ha estat director de la revista “Cuadernos de Pedagogía” i professor a la Facultat d´Educació de la Universitatde Vic fins a la seva jubilació.  Actualment és president del consell assessor del “Diari de l´Educació”. És autor d´una dotzena de llibres. El darrer és: “L´educació és política”

36
Montgat només podrà obrir la platja de les Barques

L’obertura de la platja a Montgat començarà aquest dilluns coincidint amb l’entrada en vigor de la fase 2 a l’Àrea Metropolitana. A partir del 13 de juny començarà la temporada de bany oficial amb serveis de socorrisme i vigilància a la platja de Montgat.

De moment, a Montgat només obrirà la platja de les Barques, la única que compleix els requisits i les condicions de seguretat que especifica el Ministeri de Sanitat a l’Ordre SND/445/2020 de 26 de maig, en el qual s’estableix el criteri de càlcul de la superfície útil de les platges.

En un comunicat de premsa, l’Ajuntament de Montgat assenyala que ha pres aquesta decisió un cop valorats dos criteris fonamentals: el primer la superfície útil de les platges seguint les indicacions del Ministeri arran de l’obligatorietat de mantenir la distància social, i el segon en el que preval la seguretat de les persones per l’estat en que es troben les platges, en algun dels casos inexistents, com és el cas de: Cala Taps, la Platja de Monsolís, i la Platja dels Toldos, que a causa dels estralls del temporal Glòria i de les successives llevantades s’ha vist com pràcticament desapareixien en la seva totalitat, o en d’altres casos en què els desperfectes en les infraestructures existents fan inviable el seu ús,  com és el cas de la Platja de les Roques i la Platja de Can Tano.

Per tan, i d’acord amb els amidaments de les platges, les normatives  i l’estat d’ús de les infraestructures malmeses pels temporals, es mantindrà tancat l’accés a la Platja de les Roques, i es mantindrà efectiu el tancament dels accessos als passos soterrats així com les escales i les rampes d’accés des del passeig a les platges de Can Tano, Monsolís i Els Toldos.

Per aquests motius, la platja de les Barques és la única que reuneix les condicions adequades per ser oberta al públic a partir de demà 8 de juny. Les condicions actuals d’obertura i tancament de les platges de Montgat es podran modificar cas que el Ministeri actuí en les infraestructures i zones malmeses del litoral montgatí que ara mateix, i per garantir la seguretat de les persones, han d’estar tancades. El control de l’aforament, el distanciament social i el seguiment dels protocols de seguretat sanitaris els duran a terme agents de la Policia Local.

37
L’oposició de Montgat denuncia la “manca d’informació” sobre la residència de Tiana
Un equip especialitzat desinfecta la residència geriàtrica Sant Cebrià de Tiana. Foto: Aj. de Tiana

Els grups municipals de l’oposició a Montgat han denunciat la “manca d’informació” del govern encapçalat per Andreu Absil respecte a la residència Sant Cebrià de Tiana. En un comunicat conjunt, ERC, Montgat En Comú Podem i Montgat Guanya-Iniciativa-Més mostren la seva preocupació per la “desinformació” del consistori sobre l’estat i evolució del geriàtric de la població veïna, on des de l’inici de la pandèmia s’han produït una trentena de morts i on s’han vist afectades moltes famílies montgatines.

Segons assenyalen les formacions, la manca d’informació sobre la residència de Tiana és un exemple la “inacció” i de “l’absència de mesures concretes” de l’Ajuntament de Montgat pel que fa a la gestió dels efectes de la pandèmia del coronavirus, que ja va portar els grups de l’oposició a forçar un ple extraordinari durant la primera etapa de la crisi sanitària.

En aquest sentit, des de l’oposició es posa èmfasi en la resposta que l’alcalde Andreu Absil va donar en ser preguntat per quin era l’actual estat a la residència Sant Cebrià en el Ple municipal del passat 28 de maig. “Ara mateix està intervinguda i l’Ajuntament de Tiana ha iniciat totes les accions legals. La residència està tancada, barrada i sense ningú dins. Segons les últimes informacions havien desplaçat totes les persones a altres centres hospitalaris i residències”, va assegurar Absil.

Aquesta informació -denuncia l’oposició- contrasta amb les últimes dades facilitades per l’Ajuntament de Tiana, que apunten que el geriàtric ha obtingut la qualificació de residència verda o sense casos positius i que parla d’un total de 49 persones que continuen residint a l’equipament./Linea Nord

38
L’oposició de Montgat demana informació més clara sobre la Residència Sant Cebrià

Els grups municipals d’ERC, Montgat En Comú Podem i Montgat Guanya han emès un comunicat conjunt on fan arribar al govern municipal de Montgat la seva preocupació per la manca d’informació afegida a la inacció i l’absència de mesures concretes de l’Ajuntament. Segons les tres formacions, la situació es va veure clarament reflectida en una qüestió com és l’afectació de la Covid-19 a la residència Sant Cebrià de Tiana, en el passat Ple municipal del 28 de maig. Les tres formacions recorden que hi ha famílies de Montgat afectades pels positius a la Residència Sant Cebrià, on fins al 28 de maig havien mort 31 residents. Des d’ERC, Montgat En Comú i Montgat Guanya consideren que l’alcalde de Montgat, Andreu Absil, tenia poca informació sobre la residència i mancada de rigor. Podeu veure la resposta de l’alcalde en aquest enllaç:

39
Noticias / ACTUALITZACIÓ IMPORTANT:
« el: Maig 30, 2020, 08:46:44 am »
 Comunicat informatiu de la situació a la Residència i centre de dia Sant Cebrià de Tiana per la pandèmia de la COVID-19

La Residència i centre de dia Sant Cebrià va obtenir ahir dijous del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la qualificació de residència verda, que significa que és un espai lliure de COVID-19. L’estat dels residents del centre a data d’avui és el següent:

0 residents positius
0 residents que presentin símptomes
49 residents negatius
Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19 han mort 31 residents de la Residència.


Tornem a reiterar el nostre més sentit condol a les famílies i amics que han perdut a algun resident o usuari de la Residència i centre de Dia Sant Cebrià de Tiana i els recordem que l’Ajuntament de Tiana continua tenint a la seva disposició el correu electrònic tiana.alcaldia@tiana.cat a fi d’ajudar-los en qualsevol dubte que existeixi, sens perjudici de les limitacions que puguin existir derivades de l’eventual inici d’una investigació i del seu caràcter reservat.

Finalment, tornem a agrair la col·laboració de totes les institucions sanitàries, la tasca de les treballadores del centre i de les famílies.

Tiana, 29 de maig de 2020.

40
La gestora de la residència de Tiana al·lega que l’Ajuntament els va “negar l’ajuda”
Una usuària del geriàtric en una imatge d’arxiu. Foto: Residència Sant Cebrià
Anton Rosa|

L’empresa gestora de la residència Sant Cebrià de Tiana assegura que l’Ajuntament els va “negar l’ajuda” quan van demanar “mitjans personals i materials” per combatre el coronavirus al centre, on va causar una trentena de morts. Segons apunta la concessionària en l’escrit d’al·legacions presentat contra la intervenció de la gestió del geriàtric municipal, el consistori hauria incomplert les seves obligacions com a titular de l’equipament, ja que l’auxili va arribar “tard i malament”, i considera que l’actuació per prendre el control de la direcció de les instal·lacions no està fonamentada i comporta una “desviació de poder improcedent”.

Al document, que ja va ser desestimat pel govern local en el ple extraordinari del passat 14 de maig, l’empresa assenyala que l’única intervenció que preveu la Generalitat atesa la situació d’emergència sanitària és en l’àmbit “assistencial” i concreta que aquesta no es va produir fins al 21 d’abril, “moltes setmanes després de la declaració de la crisi sanitària provocada per la Covid-19”. “Pretendre justificar un segrest d’una concessió en l’emergència sanitària actual és fer dir a la normativa el que no diu”, argumenta la gestora, que afirma que el Departament de Salut “no va proposar en cap moment” aquest tipus d’intervenció i que no existeix una causa ni cap “raó d’interès públic” que justifiqui aquesta decisió.

Malgrat que aquestes al·legacions ja van ser desestimades i el consistori va fer efectiva la intervenció de la gestió, des de la concessionària no claudiquen i es preparen ara per presentar un recurs contra aquesta actuació./Linea Nord

41
Noticias / Sílvia Domínguez és escollida la millor base
« el: Maig 27, 2020, 08:27:03 am »
Lliga Femenina. Ha estat escollida pels tècnics, capitanes i aficionats en una votació popular
Dominguez dirigint el Perfumureías FEB.

L’ESPORTIU - MONTGAT
Sílvia Domínguez ha estat escollida la millor base de la Lliga Femenina segons les votacions dels tècnics, de les capitanes i dels aficionats que han donat el seu vot a les xarxes socials. La base montgatina va debutar a la Lliga Femenina fa divuit anys enrere i va passar a exercir de referent de la competició des de la posició de base. En 10 anys al Perfumerías Avenida ha sumat un total de 13 títols nacionals i internacionals i als quals ha sumat aquest any la Copa de la Reina disputada a Salamanca. D’aquesta manera, la jugadora internacional culminava un any en què ha exercit com la millor assistent de la competició amb 5,64 per partit. Domínguez s’ha mostrat satisfeta: “ És una mica complicat el poder fer una valoració d’un any tan atípic com aquest en què no s’ha pogut completar temporada però estic feliç”.

42
Noticias / S’obren les inscripcions al Casal Esportiu d’Estiu
« el: Maig 24, 2020, 09:13:28 am »
L'Ajuntament obre el període de presentació d'inscripcions al Casal Esportiu d'aquest estiu. 

Si tot va bé i la normativa ho permet la regidoria d'Esports preveu realitzar el Casal Esportiu d'aquest estiu que s'organitzarà en tres torns, el primer del qual serà del 29 de juny al 3 de juliol, el segon del 6 al 17 de juliol i finalment el tercer, del 20 al 31 de juliol.

Les activitats esportives i de lleure que es programaran, s'organitzaran seguint les indicacions i les pautes sanitàries i s'utilitzaran els espais del Poliesportiu municipal, al Camp de Futbol municipal, l'Institut Thalassa, així com els parcs i  la platja de Montgat. Aquest estiu, però, i per tal de minimitzar riscos no es faran excursions fora del municipi.

A partir del 26 de maig i fins el 5 de juny s'obre el període d'inscripcions i les famílies que ho desitgin les poden presentar per correu electrònic a mgt.esports@montgat.cat  o sol·licitar cita prèvia per fer la inscripció presencial a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) ubicada al Cr Francesc Moragas, s/n, trucant al telèfon 93469 4900.

Les places són limitades  i les sol·licituds es seleccionaran per rigorós ordre d'entrada.  El dia 10 de juny es publicarà el llistat amb les sol·licituds admeses al Tauler d'edictes https://www.seu-e.cat/web/montgat . La resta de sol·licituds quedaran en llista d'espera.

Per tal que les famílies que sol·licitin la inscripció amb cita prèvia, tinguin igualtat d'oportunitats, respecte les persones que les tramitin per correu electrònic, el número d'inscripció s'assignarà en el moment de concertar cita prèvia.

Com ja és habitual els darrers anys, aquest estiu també hi haurà bonificacions socials d'entre un 25% i un 95% de les quotes dels preus públics del Casal, que es calcularan en funció del nivell de renda de les famílies, i també descomptes d'entre un 10% i un 50% per a famílies nombroses o per a persones que puguin acreditar disminució física, psíquica o sensorial.

Tant bon punt s'autoritzi la seva organització us informarem de la data d'inici i del procediment a seguir per fer efectiu el pagament dels preus públics que formalitzarà la inscripció definitiva.


Documentació
mprès sol·licitud inscripció Casal d'Estiu 2020 - 290Kb - PDF
Informació Casal Esportiu d'Estiu - 22Kb - PDF

43
Un grupo de 15 familiares de internos de la residencia municipal de Sant Cebrià de Tiana (Maresme) han presentado una denuncia por la gestión del coronavirus en el centro, donde habrían muerto 31 personas desde el inicio de la pandemia.

Tal como han informado a Efe fuentes jurídicas, la denuncia se ha presentado ante el juzgado de instrucción número 1 de Badalona (Barcelonès), que ya investiga otra denuncia del Ayuntamiento contra la empresa concesionaria del servicio.

Se investiga la responsabilidad en, al menos, cinco homicidios imprudentes graves de la concesionaria del geriátrico, el Ayuntamiento de Tiana y la Generalitat. La denuncia recoge el testimonio de los familiares que detallan cada uno de los casos de diferentes usuarios que murieron o que se han visto afectados por el coronavirus en la residencia, indicios para sustentar la denuncia por un delito de homicidio por imprudencia grave y si la concesionaria del geriátrico, el Ayuntamiento de Tiana y la Generalitat son imputables por estas muertes. Las mismas voces confirman que la denuncia de los cinco casos también recoge el testimonio de cerca de una decena de familias de usuarios del centro que dieron positivo en las pruebas de detección de la enfermedad.

El escrito presentado por los familiares critica la falta de comunicación por parte de la empresa gestora y pone de relieve la ausencia de medidas de prevención para contener el contagio del coronavirus.

La residencia municipal de Sant Cebrià de Tiana es uno de los once centros intervenidos. De acuerdo con los últimos datos divulgados por el consistorio, actualmente el centro cuenta con cuatro residentes contagiados de coronavirus, uno con síntomas de infección, pero que no ha sido diagnosticado, y 38 de negativos./Agencias

44
 

Desde la declaración del estado de alarma por parte del Gobierno de España a través del Real Decreto 463/2020, del pasado 14 marzo, el comercio de proximidad está haciendo todo lo posible para adaptarse y asegurar la compra a sus clientes de siempre, con el mínimo tiempo de espera y garantizando al máximo la seguridad sanitaria.

Muestra de esta voluntad y de ir un paso más allá es El Mercat de Montgat, un centro comercial de proximidad en formato de mercado, que ha invertido en medidas sanitarias y organizativas nada habituales en centros de este tipo para convertir sus instalaciones en un #espacioseguro:

Medidas extraordinarias de limpieza: aumento de la desinfección y limpieza de las instalaciones varias veces al día, colocación de dispositivos bacteriostáticos, dispensadores de gel desinfectante y difusores de purificación de aire repartidos por zonas comunes del mercado, uso de EPIS y sistemas de protección para todas las tiendas y sus trabajadores, pantallas protectoras, etc.

Capacidad limitada y controlada: Se ha limitado el aforo al 15%. Para controlarlo, se han tomado medidas que van desde sistemas informatizados para contar personas a través de herramientas de tracking; hasta la presencia de informadores en los accesos (greeter); y especialmente con líneas de vinilo en el suelo y carteles para dirigir los flujos de personas, marcando una distancia de seguridad y evitando los cruces.
Cambio de acceso y movilidad en las zonas comunes. Se han establecido accesos únicos de entrada y salida; se ha prohibido el uso compartido de los ascensores y se ha cerrado el parque infantil.

Aparcamiento. Se ha sustituido el dispensador de tickets de aparcamiento por un sistema de reconocimiento de la matrícula, para evitar el contacto manual con los botones, y se permite la salida a través de un código QR sin tener que tocar la pantalla.

Gestión de colas: Otra área problemática son los sistemas de turnos y colas para comprar y las zonas de espera. Las colas se organizan como en los aeropuertos con sistemas de catenarias para ordenar y reorientar los movimientos del cliente en las zonas comunes, tanto para ir al supermercado como al resto de comercios, garantizando una distancia mínima de 1,5 m. Todo está reforzado con elementos de señalización en pantallas digitales, megafonía, señalización tradicional y un innovador sistema de vinilos en el suelo (floor marking).

Forma de pago. Aumento de la implementación de la tecnología adaptada para evitar el pago en efectivo: máquinas de caja que permiten la no manipulación de dinero, dispositivos móviles, sistemas que cobran directamente a la cuenta del cliente, etc.

Compra online. Fomento de pedidos online, puntos de recogida in situ, citas previas y servicio de entrega a través de nuevas aplicaciones (web, app, WhatsApp, teléfono, etc.) que están utilizando sus comerciantes, con el objetivo de reducir el tiempo presencial en el centro comercial, siempre dando prioridad y ayudando a las personas mayores, personal sanitario y colectivos vulnerables, o con servicio de entrega a domicilio gracias a una red de voluntarios.

Proactividad en el uso de carteles, megafonía y pantallas digitales informativas que emiten mensajes de concienciación, a la vez que informan a los clientes de las medidas que se están tomando (por ejemplo: “Hemos desinfectado este espacio hace sólo unos minutos”).

“Hemos querido impulsar todas estas medidas porque creemos que, ahora, lo que necesitan nuestros clientes es saber que pueden comprar productos y servicios de primera necesidad con tranquilidad y confianza porque el espacio cuenta con el sello #espacioseguro. Este concepto no sólo se refiere a medidas higiénicas y sanitarias, sino también de organización. Actualmente, poder comprar de forma ágil y ordenada genera confianza”, explica Ignasi Arce, representante de El Mercat de Montgat. "Esperamos que nuestra experiencia pueda ayudar y servir como modelo a otros tipos de centros y ejes comerciales, de los que forman parte muchos comercios, grandes y pequeños, y familias que dependen de ellos, para ponerse en marcha en el momento actual de desescalada por fases”, apunta.

Todo el comercio de El Mercat de Montgat ofrece productos y servicios de primera necesidad de proximidad, por lo que siempre ha estado abierto según recomendaba el estado de alarma decretado el 14 de marzo para garantizar el suministro a su zona de influencia, con la excepción de 4 locales que por la tipología de su actividad tuvieron que cerrar (y ya se están preparando para reabrir). “El hecho de tener un comercio familiar profesionalizado ha hecho que todos ellos hayan buscado desde el primer día fórmulas y herramientas para ofrecer un servicio adaptado a las nuevas necesidades. Nosotros, como gestores del mercado, hemos querido estar a su altura y hemos decidido reforzar sus iniciativas apoyándolas con la implantación de todas estas medidas”, concluye Ignasi Arce.

“Además, en lo que respecta al supermercado Mercadona integrado en el conjunto del mercado, hemos querido adherirnos a la iniciativa de su presidente, entre otros, #EstoNOtienequePARAR” concluye.

45
Noticias / Montgat obre la preinscripció escolar per al curs vinent
« el: Maig 14, 2020, 06:09:20 pm »
La preinscripció escolar per al curs 2020-2021 ja està oberta i per primera vegada es podran fer tots els tràmits de manera telemàtica.

Segons ha informat la Generalitat de Catalunya, per tal de poder facilitar la gestió a causa de la pandèmia del coronavirus i la situació de confinament, les famílies interessades podran dur a terme tot el procés a través d’un portal habilitat especialment per a l’ocasió. En el cas de Montgat, les preinscripcions per als cursos d’educació infantil i secundària es pot fer via online des del 13 de maig i de forma presencial a partir del 19 i fins al 22 de maig. Aquesta segona opció només estarà adreçada a famílies que no tenen connexió a Internet o que no saben com realitzar els tràmits telemàticament i requereix demanar hora per telèfon o a la pàgina web de l’escola que vulguin com a primera opció. En aquestes mateixes plataformes digitals s’anunciaran els resultats per als 4 col·legis del municipi: les escoles Norai, Salvador Espriu, Marina i Thalassa.

Pàgines: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 73
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal