Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 80
46

El Ple telemàtic de març a l’Ajuntament de Montgat. Foto: Aj.

Pas endavant de l’Ajuntament de Montgat per regular el preu dels lloguers al municipi.

En el Ple ordinari celebrat el passat 25 de març, els grups van donar llum verda per unanimitat a l’inici dels tràmits per declarar la població com a zona amb mercat d’habitatge tens, un dels requisits previs per poder acollir-se al flamant reglament aprovat in extremis el passat 9 de setembre al Parlament.

Malgrat la importància d’aquest avenç, la sessió telemàtica va veure’s eclipsada per l’oficialització del decret per cessar l’excap de llista de Ciutadans i actualment no adscrit, Luís Antonio Fariña, que fins ara s’encarregava de l’àrea de Sostenibilitat i Medi Ambient com a membre del govern. ERC i Montgat en Comú Podem van celebrar la decisió, que es produeix després del recurs presentat per les dues formacions on demanaven deixar sense efecte els nomenaments a favor del regidor per anar en contra del criteri fixat pel Tribunal Suprem pel que fa al transfuguisme./Linea Nord

47
Noticias / Tot a punt per la Festa Major de Sant Jordi!
« el: Abril 08, 2021, 08:32:09 am »
Del 16 al 27 d'abril Montgat celebrarà la Festa Major de Sant Jordi recuperant la presencialitat en alguns actes, que per descomptat seguiran fil per randa totes les mesures de seguretat sanitària.
Enguany, per Sant Jordi s'engega una Campanya amb l'objectiu de promoure el comerç local i donar a conèixer els establiments que hi ha al poble. Més de 45 comerços de la vila amagaran als aparadors dracs de Sant Jordi i animen tothom a buscar-los per optar a diversos premis. En concret, es farà un sorteig per guanyar 100 euros en vals per al Mercat de Montgat i 100 euros en vals per als comerços associats a l'ACISM. Per participar al concurs, els veïns i veïnes hauran d'anar a comprar als comerços, on trobaran un tríptic de la campanya que té diverses caselles amb el nom dels comerços participants. Hi hauran d'apuntar com a mínim 20 dracs amagats que hagin trobat i, juntament amb les dades de contacte, dipositar el tríptic en unes urnes situades en diversos punts del poble.

Els bars i restaurants del poble també s'han sumat a la festa i del 18 al 25 d'abril oferiran les millors Tapes de festa major a preus assequibles.

La Festa major, torna amb més força que mai, i hi trobareu bona part dels actes tradicionals de les festes majors de Sant Jordi d'altres anys, com el pregó de Festa Major, que es celebrarà el diumenge 17 d'abril a les 12 h a l'esplanada d'ERT, amb un homenatge al personal sanitari i una enlairada de globus. També s'ha programat la celebració de  la Festa de la Gent Gran de Montgat, que aquest any podrà ser presencial i es celebrarà el diumenge 18 d'abril a les 18 h a la Sala Pau Casals. Per altra banda, del 19 al 22 d'abril la Sala Pau Casals acollirà diverses activitats culturals a la Biblioteca Tirant lo Blanc, com l'hora del conte (dilluns 19 d'abril a les 18 h), el taller “El llibre de l'artista” (dimarts 20 d'abril a les 18h), Combat d'escriptors: GURT versus COMES (dimecres 21 d'abril a les 19h) i la projecció d'un documental del mes (dijous 22 d'abril a les 19.30h) o el Taller de papiroflexia "Fes la rosa i el punt de llibre per Sant Jordi" a càrrec de Montgat Pinta.

El divendres 23 és la diada de Sant Jordi i, a més de les parades, a les 12 h sonaran sardanes amb la Cobla Marinada a la plaça de les Mallorquines.

Finalment, el dissabte 24 és el dia gran, amb diversos concerts d'artistes locals a partir de les 12h en diversos espais públics del poble; entre d'altres, actuaran Jordi Torrent, Ariel i Paola, Manu i Chema, i Marta Casas. Al vespre hi haurà l'espectacle de Festa Major amb la presència de les bèsties de foc, amb "Teatre de la llegenda de Sant Jordi" a càrrec de la Colla de Diables de Montgat. Es programaran tres passis a les 19 h, a les 20 i a les 21 h al Parc del Tramvia.

A continuació, diumenge 25 d'abril també es podrà gaudir d'una novedosa proposta de joc d'escape room pel poble, amb “Alerta, Montgat està en perill!, un concert vermut a les 13 h a la plaça de les Mallorquines, i un petit espectacle de pirotècnia a les 21 h a diferents punts de Montgat.

Aquest any la festa major de Sant Jordi recupera la presencialitat als actes, tot i que seguint les recomanacions del PROCICAT, per assistir-hi caldrà fer reserva prèvia de les entrades a www.entrapolis.com. Moltes de les entrades als actes previstos ja estan disponibles i per tan les persones que hi estiguin interessades ja les poden reservar.

La Festa major d'enguany comptarà amb la participació d'entitats montgatines com la Colla de Diables de Montgat, el CRiC de Montgat, l'Agrupació Sardanista de Montgat, l'Escola de Vela, el Club Marítim Montgat, el Mercat de Montgat, l' ACISM, i la Biblioteca Tirant lo Blanc.


Programa de Sant Jordi - 3363Kb -

48
Noticias / Montgat estrena un hotel d’insectes
« el: Abril 07, 2021, 12:50:44 pm »
 L’Ajuntament de Montgat ha instal·lat al parc del Vaixell un hotel d’insectes.

Aquest projecte permetrà que el veïnat pugui observar com és la vida d’aquests invertebrats i el seu impacte positiu en l’entorn natural, a la vegada que es posa en relleu la importància de preservarlos. Es tracta d’una instal·lació de fusta amb petits forats i escletxes que serveixen de refugi a molts insectes, com per exemple les marietes.

Però les espècies que en sortiran especialment beneficiades són les abelles i vespes solitàries, les que no viuen en ruscs. Aquests insectes són pacífics i beneficiosos
per al medi ambient, perquè contribueixen a la pol·linització de les plantes.
 
A més, són molt sensibles a la contaminació i a la pèrdua de zones verdes, de manera que aquest hotel els proporciona un lloc idoni per viure-hi. Perdescomptat, aquestes espècies no suposen cap tipus de risc per a la ciutadania.

49
per Jaume Carbonell

No fa gaire, Arcadi Oliveres va escriure ‘Paraules d’Arcadi. Què hem après del món i com podem actuar’ (2021), un testimoni de les idees que va defensar incansablement des de l’activisme social i des de les seves classes d’Economia Aplicada a la UAB. També durant els seus últims dies rebia milers de missatges d’ànim i admiració, molts dels seus estudiants.“Amb els anys d’experiència de la universitat he trobat uns quants alumnes que m’han dit que després d’haver vingut a alguns cursos meus han canviat de feina. Potser eren gent que treballava en un banc especulatiu i no els agradaven alguns valors, i van intentar evitar aquesta feina i fer-ne una altra amb un pensament econòmic diferent”. Arcadi, com es pot veure, no ensenyava precisament economia perquè els rics es fessin més rics, sinó que l’impartia amb una orientació radicalment anticapitalista. De la mateixa manera, denunciava que a les escoles s’hi introduís l’assignatura d’educació financera perquè l’alumnat aprengués a especular millor. Utilitzava la paraula per sacsejar i transformar consciències, amb un discurs ben sostingut, amb tota mena de dades i argumentacions, que viatjava des dels orígens de les causes de les més diverses formes d’explotació, injustícia i discriminació, fins a les seves últimes conseqüències.

En la seva vida no es pot destriar la militància social de la vocació docent, amb el propòsit de difondre les seves idees i posicionaments amb una clara voluntat de divulgació didàctica, perquè tothom l’entengués. Per això la seva paraula neta, clara i contundent s’escoltava a les aules universitàries, a les escoles, a les places, en múltiples xerrades –n’havia arribat a fer fins a 300 en un any– i en la pròpia família, amb constants converses i preguntes que llençava als seus nets: “Sabeu per què algunes persones venen cap aquí?”; “Per què hi ha guerres?”; “On es compren les armes?”. Tenia una obsessió: “Hem de ser capaços d’anar canviant la manera de veure les coses”. Però no n’hi havia prou amb el pensament, calia ser també conseqüent amb els actes de cadascú. A on diposites els diners? Què consumeixes? On vas a comprar? T’has plantejat l’objecció fiscal per no seguir engruixint la despesa bèl·lica?  Per ell la lluita contra la globalització i la transformació social s’havia de combinar amb les petites accions quotidianes que transformen les nostres vides i els entorns més propers. D’aquí la seva indestructible coherència entre el que pensava, el que deia i el que feia. Sí, com els bons mestres, predicava amb l’exemple.

La vida d’Arcadi Oliveres serveix per resseguir i explicar la història dels moviments socials a Catalunya des de finals del franquisme. O dit d’una altra manera: les lluites socials no s’expliquen sense la seva presència. Perquè sempre hi era, treballant juntament amb altra gent, sobretot en el marc d’entitats com Justícia i Pau. La llista és llarga: el Sindicat Democràtic d’Estudiants a finals del franquisme, la Caputxinada, l’Assemblea de Catalunya, la Marxa per la llibertat, la protesta contra l’entrada a l’OTAN, la campanya ‘Papers per a tothom’, amb la tancada a la barcelonina església del Pi per modificar la llei d’estrangeria, les acampades per aconseguir el 0,7% del pressupost per la cooperació amb els països no desenvolupats (pobres), el ‘No a la guerra’ per evitar que l’Estat espanyol entrés a la guerra d’Iraq, que va culminar amb una de les més grans manifestacions ciutadanes, el moviment dels indignats del 15-M o el ‘Volem acollir’ als refugiats. Un seguit de mobilitzacions, amb victòries o derrotes, amb causes perdudes i no tan perdudes,  perquè  si menys no van aconseguir col·locar-les a l’agenda social i política. L’Arcadi sempre hi era, conferenciant, discutint, organitzant accions, trenant consensos i col·laborant amb qui fes falta. Anava d’un lloc a l’altre sense parar, descansant poc i llegint molt. El preu d’un compromís tan tenaç i generós.

Tenia molt clar que l’educació és la palanca que ha d’accionar el canvi per inculcar els valors de pau, sostenibilitat i solidaritat. I que això havia de permeabilitzar tota la intervenció educativa, dins i fora de l’escola

En aquest llibre es sintetitzen els conceptes més emblemàtics que van guiar el seu pensament. El capitalisme: “Un sistema injust i assassí que s’ha d’erradicar, no es pot reinventar”. Les desigualtats: “Una xifra que mai cal oblidar: que l´1% de la població té el 99% de la riquesa”. El consumisme: “Les accions del nostre consum poden canviar el món”. Les lleis i la desobediència: “No sempre cal obeir, sobretot si considerem que les lleis no són legítimes.  Protestar, desobeir i perdre la por”. Les guerres: “La immoralitat de gastar 56 milions d´euros al dia en despesa militar”. Europa: “El somni de veure una Europa més solidària i menys financera”. Refugiats: “On queda la dignitat humana, què ha passat amb el dret d’asil?”. Democràcia: “Es construeix exercint-la”. Monarquia: “No hi ha cap mena de legitimitat històrica que la sustenti”. Desenvolupament sostenible: “Aquesta pandèmia és un avís del planeta perquè canviem el nostre model econòmic: hem de viure amb menys”. La perseverança en el canvi: “Només falta voluntat. Voluntat generalitzada i voluntat individual per combatre l’egoisme i per caminar cap a una dignitat global”.  Optimista de mena, mai va perdre l’esperança.

Aquest incansable defensor de la pau, dels drets democràtics i de la justícia social tenia molt clar que l’educació és la palanca que pot permetre accionar el canvi, per ensenyar i practicar els valors de pau, sostenibilitat i solidaritat. I entenia que això no es podia convertir en una assignatura sinó que havia de permeabilitzar tota la intervenció educativa, dins i fora de l’escola, en la família, en els mitjans de comunicació, en tots els àmbits de socialització de la infància i la joventut. Sempre arribava a la mateixa conclusió: educació, educació i educació, amb reflexió i pensament crític. Aquesta és una de les lliçons que ens deixa aquest gran mestre d’humanitat, just quan acaba de fer un any d’aquesta maleïda pandèmia.[/sice]

*Ha estat director de la revista Quaderns de Pedagogia i va treballar-hi com a redactor des dels seus inicis el gener de 1975. És professor de Sociologia de l'Educació a la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic. Ha assessorat i dirigit diversos projectes editorials i ha escrit diversos articles i llibres. Treballa en qüestions relacionades amb la innovació educativa, l'escola pública, el professorat, història de l'educació, escola i entorn, i l'educació del futur.

50
Noticias / Montgat municipi verd de Covid-19
« el: Març 26, 2021, 08:22:45 am »
Montgat ha aconseguit, durant aquesta setmana sé municipi verd per Covid-19.

L’índex de rebrot s’ha situat en els 17.80 (Molt baix). Només s’ha detectat un positiu durant els darrers 7 dies a Montgat. La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) s’ha situat a Montgat en els 0.43 (l’epidèmia creix si és superior a 1).

 A Badalona, el risc de rebrot ha pujat aquest dijous amb 2 punts respecte dimecres. Ara mateix l’índex s’ha situat en els 170 punts.

La taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment (rho7) també ha pujat i ara mateix està en els 0.98 .

En canvi, a Tiana les dades no són bones. Puja en 25 punts, en 24 hores, l’índex de rebrot i ara mateix ja està en 225 punts.

Preocupa les dades de la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment que s’ha situat en els 2.21.

51
Noticias / Montgat, la playa en peor estado de Barcelona
« el: Març 21, 2021, 08:26:07 am »
Tras abrir los lectores de 'La Vanguardia' el debate sobre la regresión de las playas, el Área Metropolitana señala este punto del Maresme como el más crítico y pone en marcha medidas a corto y largo plazoJORDI ASINS MOYA
"El mar engulle la playa de Les Casetes del Garraf". Así describió Xavi Cabo en Las Fotos de los Lectores de La Vanguardia la preocupación de los usuarios por el avance del mar.

A las puertas de la primavera, se puso en marcha El Debate de los Lectores de La Vanguardia, bajo la pregunta: "¿Habrá playas este verano?".

"En Gavà, Castelldefels y Sitges nos estamos quedando sin playas", insistía Xavi Cabo, uno de los lectores que ha denunciado esta situación con sus fotografías.

Para dar respuesta a las preguntas abiertas en este debate, nos hemos puesto en contacto con Ramon Torra, gerente del Área Metropolitana de Barcelona (AMB), quien señala que la playa más afectada por este fenómeno es la de Montgat, en la comarca del Maresme.

"El motivo principal por el que está pasando esto se debe a las numerosas construcciones de la costa", apunta, "los puertos y edificios a pie de playa impiden la acumulación de arena y la llegada de sedimentos que a la larga se convierten en arena".

El gerente del AMB añade, además, que el cambio climático agrava esta situación y pone en evidencia los problemas estructurales anteriormente mencionados.

Esta es la gran preocupación de los usuarios de las playas. Xavi Cabo definía así una de sus fotos de denuncia: "Este sábado nos hemos levantado con esta estampa en la playa de Gavà, es decir, SIN playa".

Consciente de ello, el AMB busca dar solución al conflicto mediante acuerdos entre todas las competencias involucradas en el sector (como, por ejemplo, la Dirección General de Mar y Costa) para llevar a cabo acciones globales.

Ramón Torra explica que una de ellas es la realización de trabajos de recuperación de las costas, pero que es algo que, por desgracia, se ha ido perdiendo durante los últimos años.

Los Fondos Europeos

"Un apoyo importante sería el del Fondo Europeo que, con su financiación, ayudaría a garantizar el bienestar de las playas, que forman parte de una de las mayores fuentes de reactivación económica", apunta.

La realización de estudios colaboracionales con instituciones como la Universitat Politècnica de Catalunya o la Universidad de Cantabria también es algo importante, pues ayudan a saber cómo actuar y cuáles son los elementos naturales para proteger las playas y minimizar los daños, según indica Torra.

El gerente del AMB asegura que el propósito final de estas acciones conjuntas es el de dotar de más resistencia y terreno al litoral con medidas estructurales.

Torra afirma que, aunque el cambio climático y sus temporales lo hacen más difícil de predecir, la intención es seguir trabajando (sobre todo en aquellas playas que se encuentran en peor estado) para que se puedan abrir todas las playas, tal y como se ha hecho hasta ahora.52
El 18 de diciembre del 2019, sólo 6 meses después de las investiduras de las elecciones municipales, en Montgat una moción de censura echaba a la alcaldesa de ERC Rosa Funtané.

Gemma Liñán

Junts per Catalunya, PSC, Som Montgat y Cs se aliaban para formar un nuevo gobierno y echar a ERC, que había ganado las elecciones. En el transcurso de las negociaciones, el concejal de Cs, necesario para sumar y hacer efectiva la moción de censura, deja el partido y entra en el gobierno como concejal del grupo mixto. El nuevo acuerdo de gobierno se aguantaba por un tránsfuga que cogía las competencias de Sostenibilidad y Medio Ambiente.

En aquel momento la dirección de JxCat en el Maresme desautorizó el pacto y anunció la apertura de un expediente disciplinario a los tres concejales del partido que le dieron apoyo. Pero lo cierto es que Montgat ha tenido un nuevo gobierno cuatripartito el último año y medio, con una alcaldía compartida por PSC y JxCat.

Ahora, la jurisprudencia del Tribunal Supremo ha obligado al gobierno de Montgat a cesar al concejal tránsfuga. Es la primera vez que eso pasa desde que el alto tribunal dictó una sentencia sobre el transfuguismo, que marca la pauta para evitar el juego sucio político entre formaciones. ERC pidió acatar la sentencia del Tribunal Supremo y el alcalde de Montgat, Andreu Absil, no ha tenido otro remedio más que cesar al concejal. El caso, junto con la sentencia, marca un antes y un después en el transfuguismo, sobre todo en pueblos pequeños.

ERC Montgat lo tuvo claro desde el primer momento y busca la restitución de Rosa Funtané como alcaldesa. Si el caso acabara en los tribunales, no se puede descartar que, con la jurisprudencia del Supremo, se acabara anulando el acuerdo de gobierno que llevó a la alcaldía el PSC y JxCat con un cuatripartito aguantado por un tránsfuga de Ciutadans.

De momento el concejal tránsfuga continúa en el equipo de govierno, sin competencias, a la espera de un dictamen de la Diputación de Barcelona para saber si lo tienen que expulsar del gobierno. El equipo de gobierno quiere saber si se tiene que marchar o si lo pueden readmitir. Sin el concejal tránsfuga el gobierno se quedaría en minoría.

"Eso pasa en todas partes", dicen fuentes del gobierno de Montgat. "Te aprovechas del acta y puedes provocar un cambio de gobierno", añaden. El transfuguismo, de hecho, altera las mayorías democráticas y la sentencia del Tribunal Supremo pretende impedir este tipo de juego sucio. Por eso el Supremo despoja de competencias y remuneraciones a los concejales que dejan su partido para fortalecer minorías.

Qué dice la sentencia del Tribunal Supremo

El 27 de octubre del 2020 el Tribunal Supremo declaró que los concejales tránsfugas no pueden asumir nuevos cargos o retribuciones que supongan mejoras políticas y económicas. En la práctica, la resolución actúa de cortafuego contra conductas poco éticas que persigan más el provecho personal que el bien común o los intereses de la institución y la ciudadanía. Sin sueldos ni cargos, pasar de un partido al otro para entrar a formar un gobierno, ya es más complicado. Y en este sentido la jurisprudencia del Supremo actúa de cortafuego.

La Sección Cuarta de la Sala de lo Contencioso-Administrativo de Tribunal Supremo ha dictado una sentencia en la cual fija como doctrina que el paso a la condición de concejal no adscrito, como consecuencia o en razón de un supuesto de transfuguismo, "impide que se asuman cargos o que perciban retribuciones que antes no ejercía o percibía e impliquen mejoras personales, políticas o económicas. Queda excluida de esta limitación la incorporación a las comisiones informativas ".

La Sala declara que el alcance del límite previsto en el artículo 73.3.3º de la Ley reguladora de las bases del Régimen Local (LRBRL) "se interpreta en el sentido que las limitaciones que impone el concejal no adscrito no puede afectar a los derechos políticos y económicos ligados al ejercicio del mandato representativo otorgado por los electores como concejal electo".

El tribunal interpreta el artículo 73.3.3º de la Ley mencionada, en concreto, qué alcance tiene que los derechos económicos y políticos del concejal no adscrito no puedan ser superiores a los que le hubieran correspondido de haber estado en su grupo de procedencia.

La intención del tribunal es clara y lo refleja el mismo magistrado que dicta la sentencia José Luis Requero, que explica que del mencionado artículo se deduce una intención disuasoria del transfuguismo, idea que recoge la doctrina del Tribunal Constitucional y la jurisprudencia de esta Sala. Añade que es consecuencia del Acuerdo del 7 julio 1998 firmado por varios partidos políticos, que fue renovado en el 2006, asentado en la idea de que el transfuguismo implica una alteración o falseamiento de la representación política, cuánto supone una actuación desleal hacia la voluntad que los ciudadanos manifestaron con sus votos.

La sentencia disuade de que el paso a la condición de concejal no adscrito, para incurrir en transfuguismo, suponga un incremento o mejora del estatus, y se toma como referencia aquellos beneficios políticos o económicos diferentes de los que supone la condición de concejal.

Por lo tanto, la sentencia afecta a los cargos que delega la alcaldía como el de teniente alcalde e integrarse en la Junta de Gobierno, y la asunción de cualquier otro cargo político.

El caso de que motiva la sentencia


El Tribunal Supremo ha dictado esta sentencia a raíz del caso de transfuguismo que se produjo al Ayuntamiento de Fuente de la Figuera (Valencia). Después de las elecciones de 24 de mayo de 2015, fue elegido alcalde el candidato de Compromiso con tres votos de su partido, dos de PSPV-PSOE y uno de Ciutadans. El cabeza de lista del PP obtuvo cinco votos (los de su partido). Seis días después de la elección, la concejala de Ciutadanos pidió el paso a concejala no adscrita. Después fue nombrada primer teniente de alcalde con una retribución de 350 euros en el mes; concejala delegada del Área de Promoción Económica y Turismo, Sanidad y Tráfico; miembro de las tres comisiones informativas municipales; miembro de la Junta de Gobierno Local; representando de la Corporación a la Asamblea del Consorcio de Bomberos de Valencia ia la Dirección General de Prevención, Extinción de Incendios y Emergencias de la Generalitat Valenciana con 42 euros por desplazamiento y Tesorera-depositaria, con retribución de 150 euros al mas.

El cabeza de lista del PP recurrió los nombramientos de la concejala no adscrita y un juzgado del Contencioso-Administrativo le dio la razón al anular-para considerar probado que los mismos fueron una compensación para romper la disciplina de su partido. La decisión fue confirmada por el Tribunal Superior de Justicia de la Comunidad de Valencia. Disconforme con ella, el Ayuntamiento de Fuente de la Figuera recurrió ante el Tribunal Supremo que ahora anula la sentencia recurrida exclusivamente en la parte de la sentencia que anula la integración de la concejala no adscrita en las comisiones informativas./El Nacional.cat

 
53
Noticias / Arriba a Montgat l’app Aprop Online
« el: Març 19, 2021, 08:26:49 am »
La plataforma digital per digitalitzar el comerç de proximitat.

L’Ajuntament de Montgat presenta aquest dijous la plataforma de venda en línia Aprop Montgat Online, una iniciativa que busca posar a disposició dels comerços del municipi les eines per poder digitalitzar-se i acostar-se a la població en un context de pandèmia com l’actual oferint un servei de repartiment a domicili per als clients. L’acte tindrà lloc a la sala Pau Casals i anirà acompanyat de la conferència El Comerç de Proximitat del 2021 a càrrec de l’assessor, formador i especialista en ecommerce, Lluís Serra, que també és autor del llibre Històries d’un botiguer, les eines del canvi.

Cal recordar que aquesta nova plataforma consisteix en una aplicació on els establiments locals tenen l’oportunitat d’oferir els seus productes o serveis en format digital sense que aquesta operació impliqui un cost afegit i amb la possibilitat de fer repartiments a domicili als clients. Els comerços montgatins interessats poden donar-se d’alta de franc a la plataforma.

54
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Premià de Mar van detenir el 2 de març un home de 20 anys, veí de Barcelona i nacionalitat marroquina, com a presumpte autor de fins a 23 delictes de robatori a interior de vehicle a Montgat en una mateixa nit.

En aquest context, el 2 de març es va rebre l’avís d’un robatori dins d’un vehicle a la riera de Sant Jordi de Montgat. El testimoni va facilitar la descripció de dos joves, els quals havien trencat el vidre d’un cotxe aparcat i s’havien endut objectes de l’interior, també va explicar als agents que els joves havien continuat saquejant vehicles.Els agents van iniciar una recerca per la zona i van observar un cotxe que havia estat forçat i un home que buscava entre diversos objectes que havia deixat a terra. L’home, en veure els agents, va intentar fugir, però finalment va ser detingut. Després de fer recerca per la zona els agents van comprovar que l’autor havia saquejat fins a 23 vehicles. L’home va passar a disposició del jutjat de guàrdia de Badalona el qual va decretar llibertat amb mesures cautelars per l’arrestat.

55
Noticias / Jornada de les Dones a Montgat
« el: Març 04, 2021, 08:10:05 am »
Un any més, el 8 de Març a Montgat barrejarà reivindicació, cultura, esport i oci per visibilitzar i conscienciar sobre la situació de desigualtat que pateixen moltes dones.

Durant tot aquest mes de març es duran a terme activitats relacionades amb el Dia Internacional de les Dones, que començaran aquest 3 de març amb una xerrada online “El Congo a la butxaca” a càrrec de Glòria Martí.

El 8 de març a les 19h es farà l’acte commemoratiu a la Sala Pau Casals amb la lectura del manifest, seguida del monòleg Ens mereixem un monument, a càrrec del CRIC.

El 9 de març, al mateix espai i a la mateixa hora, hi haurà la taula rodona “Emprenedores montgatines”, per visibilitzar el talent professional al municipi, a càrrec de l’empresària i periodista Eli Vivas.

També s’han organitzat activitats relacionades amb la salut, com per exemple la xerrada “El sòl pelvià i la menopausa” (dia 11 a les 19 h, Sala Pau Casals) o el taller “Autocoñocimiento”, a càrrec de Sexeducation (dia 17 a les 19 h, Sala Pau


Casals). Per participar en les activitats caldrà reservar plaça a través del portal Entràpolis.

56
Els grups municipals d’ERC i de Montgat en Comú Podem han presentat un recurs contra les atribucions del regidor “trànsfuga” de l’Ajuntament de Montgat per “nul·les”.

 Les formacions demanen a través d’un recurs de revisió d’ofici deixar sense efecte els nomenaments que es van fer en favor de l’excap de llista de Ciutadans i actualment no adscrit, Luís Antonio Fariña, en considerar que van en contra del criteri fixat pel Tribunal Suprem pel que fa al transfuguisme.

Aquesta acció administrativa es produeix després que l’executiu encapçalat per Andreu Absil tombés en el Ple celebrat la setmana passada la moció presentada per republicans i comuns en rebuig al transfuguisme. Aquest contundent posicionament del govern local -format pel PSC, JxCat, SOM i Fariña- ja va aixecar molta polseguera en la sessió ordinària del mes de gener, on Absil va assenyalar que no pensava actuar davant la situació denunciada per republicans i comuns.

En concret, des de l’oposició demanen la “nul·litat” dels decrets d’Alcaldia on es van atribuir els càrrecs de govern, la retirada de la remuneració i el retorn de les percepcions indegudes cobrades per l’exregidor de Ciutadans en compliment amb la sentència del Suprem que impedeix que els “trànsfugues” assumeixin càrrecs o que percebin retribucions que impliquin “millores personals, polítiques o econòmiques”./Linea Nord

57
Aquesta setmana s'ha iniciat la campanya de vacunació contra la COVID-19 al CAP de Montgat.

L'Ajuntament informa que el CAP de Montgat ha iniciat aquesta setmana la campanya de vacunació contra la COVID-19 als veïns i veïnes de Montgat, començant pel grup 4 que inclou les persones amb gran dependència (grau III). Aquest grup també inclou la vacunació a les persones amb grau reconegut de dependència II i I que acudeixen a centres de dia, i progressivament a persones del programa d'atenció domiciliària de l'Atenció Primària (ATDOM) i a les persones de 80 anys o més.


Aquestes persones, de manera progressiva, podran rebre la vacuna Pfizer/BioNTech, sempre previ avís per part dels professionals del Centre d'Atenció Primària de Montgat. És per aquest motiu, que des del CAP  es demana que les persones que pertanyen a aquests grups estiguin atentes al telèfon i evitin ocupar les línies demanant informació sobre la vacunació, ja que sempre serà el CAP el que es posi en contacte amb els veïns i veïnes.


La campanya vacunal contra la COVID-19 continuarà ampliant-se de manera progressiva, tot depenent de la disponibilitat i de la quantitat de vacunes rebudes al centre. Al Canal Salut del Departament de Salut trobareu la resposta a les preguntes més freqüents, així com el Pla de vacunació contra la COVID-19 a Catalunya per a la ciutadania. Cliqueu aquí ..https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/       

58
La polèmica pel possible cas de “transfuguisme” a l’Ajuntament de Montgat tornarà a primera línia en aquest Ple de febrer.

En la sessió que se celebrarà de manera telemàtica aquest dijous, els grups municipals d’ERC i dels comuns portaran a votació una moció en rebuig al transfuguisme com una pràctica de “corrupció política”.

Cal recordar que els republicans ja van demanar el passat desembre a l’alcalde Andreu Absil que deixés “sense efecte” les atribucions com a membre del govern que es van fer en favor de l’exregidor de Ciutadans i actualment no adscrit, Luís Antonio Fariña, en compliment de la sentència del Suprem que impedeix que els “trànsfugues” assumeixin càrrecs o percebin retribucions que impliquin “millores personals, polítiques o econòmiques”.

En el Ple de febrer també es portarà a aprovació una modificació pressupostària i dues mocions en suport a l’amnistia dels presos i en defensa de la llibertat d’expressió artística.


ERC Montgat demana invalidar les atribucions com a membre de govern del regidor "trànsfuga"

59
Comienza la construcción de 39 viviendas de protección oficial en el Turó del Sastre, Montgat

A través del IMPSOL (Instituto Metropolitano de Promoción de Suelo y Gestión Patrimonial), el Área Metropolitana de Barcelona AMB, ha dado inicio a la construcción de una nueva serie de viviendas con protección oficial (VPO) en la parcela 18J, ubicada en el sector de Les Bateries en el Turó del Sastre de Montgat (España). Los ejes principales del diseño de las viviendas fueron la sostenibilidad ambiental, la inclusividad y la flexibilización de usos de los diferentes espacios.

Específicamente,  el proyecto prevé la construcción de 39 viviendas, 33 plazas de aparcamiento y 1 depósito en un terreno caracterizado por poseer una pendiente pronunciada. Constará de dos edificios adaptados al terreno inclinado y orientados hacia el este, de modo que se potenciará la calidad paisajística con vistas al mar y la eficiencia energética de las viviendas a través del aprovechamiento de las horas de sol. Además, una franja no edificada en medio de los dos edificios permitirá mejorar la luminosidad natural y la ventilación.


El primer edificio, ubicado en la cota más alta de la parcela, tendrá una altura de dos pisos y constará de 17 viviendas y 17 plazas de aparcamiento. El segundo edificio, dividido en dos bloques y situado en la cota más baja de la parcela, tendrá una altura de cuatro pisos y constará de 22 viviendas y 16 plazas de aparcamiento. Los dos bloques estarán conectados por una pasarela exterior común en cada planta y por el núcleo de escaleras y el ascensores.

La sostenibilidad es uno de los ejes prioritarios de la promoción, ya que el AMB tiene el compromiso firme de paliar la emergencia climática en el ámbito de la vivienda. Las estrategias ambientales implementadas en el proyecto permiten obtener una calificación energética A. Las más importantes son las siguientes:

Creación de galerías bioclimáticas –galerías cerradas con doble acristalamiento– orientadas al sur que tienen una función diferente según la estación del año: en invierno actúan como un sistema de captación de energía solar para reducir la demanda energética de las viviendas, mientras que en verano permiten la ventilación cruzada y, en consecuencia, la reducción de la demanda de aire acondicionado en el interior de los hogares.
Reducción de la demanda energética en las viviendas gracias a los aislamientos y la ventilación cruzada.
Uso de instalaciones de alta eficiencia energética mediante aerotermia para la calefacción y la producción de agua caliente.
Incorporación de materiales saludables reciclados y reciclables, como la madera de las puertas de los balcones, el mármol de las encimeras de las cocinas, el hormigón reciclable de los pavimentos exteriores o la grava generada en la obra que se utilizará como grava ornamental en los parterres.

Estas viviendas se han diseñado teniendo en cuenta el modelo tradicional de familia, así como las nuevas formas de habitar. Incorporan espacios diáfanos para ofrecer unos aposentos más amplios y reducen el uso de pasillos. Así, los diferentes compartimentos de la vivienda tienen dimensiones similares, lo que permite flexibilizar su uso y adaptarlos a los cambios.

Las viviendas son inclusivas y están diseñadas teniendo en cuenta la perspectiva de género: no existen jerarquías espaciales y se deja de lado el reparto tradicional de roles y de poder. Todas las estancias buscan la máxima calidad espacial y son lo bastante amplias para acoger a dos personas a la vez, de modo que reivindican la importancia de compartir las tareas domésticas, como por ejemplo aquellas relacionadas con los cuidados a personas o con la ropa, la alimentación, la basura y el reciclaje.

Para conocer más detalles sobre las viviendas, ingresa al sitio web del Área Metropolitana de Barcelona AMB.60
L’empresa ferroviària ADIF ha iniciat, aquesta setmana, les obres d’actuació per arranjar l’esborrany que hi ha davant de l’estació de Montgat Nord, que va motivar el tancament del passeig per motius de seguretat afectant la mobilitat de vianants.

Finalment, l’Ajuntament ha pogut aconseguir que Adif, tot i que aquest tram pertany a Costes, sigui la responsable d’arranjar aquest esfondrament de finals del passat octubre. Des de llavors, ara fa dos mesos, el passeig marítim entre Montgat i El Masnou segueix tancat. Segons ha explicat el consistori, la previsió és que durant aquest mes es resolgui la incidència.

Pàgines: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 80
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal