Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 79
61
Noticias / TRES SEQÜELES MÉS ENLLÀ DEL COVID
« el: Desembre 13, 2020, 12:55:27 pm »
*Jaume Carbonell Sebarroja*

No insistiré amb el que tothom ja sap. O millor dit, fins el que la ciència, a dia d´avui, ens pot explicar i demostrar. Després d´un temps d´incerteses, d´assaigs i errors, sembla que s´obre una llum esperançadora amb les vacunes anunciades. Ara bé, encara es fa difícil fixar calendaris i precisar l´abast de l´immunitat. En qualsevol cas, convindria que de manera paral-lela es redoblessin els esforços per afrontar amb polítiques públiques eficients i amb els recursos econòmics necessaris tres reptes que no s´afronten -o es fa de manera insuficient- degut a la Covid i que estant produint importants seqüeles: l´assistència primària al nostre país, la salut mental i la desprotecció de l´infància als països més vulnerables, on creixen de manera exponencial el nombre de morts.

Anem a pams. Els CAP (Centres d´Atenció Primària) es van convertir amb un dels pilars bàsics de la sanitat pública catalana. Però la política de retallades i de progressiva privatització, sobretot durant el govern d´Artur Mas, van anar despullant aquest servei, amb meny personal, un funcionament excessivament burocratitzat i altres mancances. I ara n´estem pagant les conseqüències, encara que alguns mitjans de comunicació obvien descaradament aquesta situació o la relativitzen. Moltes consultes s´atenen telefònicament -no sempre amb prou eficiència-. Moltes proves, operacions i rehabilitacions es van ajornant sine die.  Els usuaris resten penjats al telèfon desesperats, hores i hores. Alguns CAP han tancat les portes o segueixen amb el mínim personal -de seguretat, d´administració o d´auxiliar d´enfermeria, cap metge-  , i la gent s´ha de desplaçar a altres poblacions, quan una de les normes de seguretat és precisament reduïr la mobilitat, sobretot la de la gent gran.

Assun Reyes, metge de família jubilada i membre de la Marea Blanca de Sant Cugat, fa un diagnòstic tan colpidor com real  d´aquest panorama: “La paciència que ha demostrat la ciutadania durant mesos té un límit, les persones que necessiten consultar els seus professionals de referència van trobant injustificable no poder-ho fer, explicar detalls íntims de la seva salut i la seva vida al mig del carrer per poder accedir al centre els va semblant inaceptable. I el primer que es van plantejar els gestors per fer front a la nova situació va ser de quina manera es podien reprimir aquestes situacions d´angoixa, de queixes expresades contundentment, i van pensar en professionals de la seguretat privada. El resultat: una porta tancada custodiada per auxiliars clíniques i personal de seguretat i llargues cues de persones sol-licitants d´atenció, persones malaltes, dretes, sotmeses a les inclemències del temps i a les quals, probablement, se´ls negarà l´atenció que sol-liciten. Aquesta és la imatge habitual de molts dels nostres centres, a les quals, estranyament ens hi hem habituat. En aquest context és fàcil entendre que hi ha reaccions airades, enfadades i angoixades”.

Aquesta metgesa ho diu molt clarament: no passa a tot arreu però si a molts llocs. El deteriorament de la sanitat pública fa que s´incrementin les ofertes d´assegurances privades,  el producte estrella que venen les entitats financeres. Però això no es pot naturalitzar de cap manera: la ciutadania té el dret de rebre una sanitat pública de qualitat, amb personal sanitari ben remunerat i amb millors condicions de treball. Al govern que surti elegit de les eleccions del 14 de febrer se li gira molta feina per revertir aquesta situació. Però  és urgent actuar sense retard  perque no  es deteriori encara més.

El segon repte té a veure amb la salut mental de la població. L´aillament del semiconfinament, la manca de relacions socials i afectives, el cansament, l´estrès, els estats d´angoixa i ansietat, l´atur en que es veuen abocats moltes persones que, de cop i volta han estat acomiadades, no paren d´encadenar ERTOS o han de baixar definitivament les persianes de les seves botigues, no fan altra cosa que augmentar la vulnerabilitat social davant la falta d´expectatives de futur. Tot plegat es fa difícil gestionar-ho emocionalment, sense els suports adequats. D´aquestes afectacions i malaties mentals se´n parla poc i no s´ofereixen dades. ¿Per què, no es tenen o no es volen donar?  Una combinació de les dues coses. Cal recordar que aquest és un tema que, degut al dret a la intimitat i a altres raons, se´n parla poc als mitjans de comunicació. I mai no es donen les xifres de suicidis, quan algunes fonts parlen de que van en augment. Les seqüeles d´aquesta mena d´episodis i enfermetats triguen a desaparèixer, i més encara si els serveis de salut mental estan col-lapsats. Això és el que va passar a conseqüència de la crisi econòmica de l´any 2008 i el que sol succeir en conflictes bèl-lics, desplaçaments forçats o en pandèmies com aquesta on es posa a prova la fragilitat i desprotecció de tots els col-lectius socials: infants, joves, persones adultes i gent gran. 

Aquests dies es parla força de la necessitat de que les famílies es retrobin a les festes nadalenques,  fins i tot flexibilitzant algunes mesures, perquè signifiquen una  ocasió immillorable per superar les solituds i refer els vincles emocionals. És un error no extremar les mesures de seguretat -millor fer una mica més que no una mica menys del que es recomana-, perquè, en cas contrari, pot ser que algunes persones que aquests dies seguin a taula al cap d´unes setmanes ingressin a l´hospital i fins i tot s´hi quedin. I el nombre de morts és molt dolorós i s´està fent insuportable. Això, és el que veiem que està passant a altres països amb aquesta mena de celebracions. D´altra banda, una cosa és evident, la salut mental de les persones s´incrementarà encara més si hem de soportar una tercera onada i els confinaments, semiconfinament i les mesures sanitàries i de seguetat es van perllongant en el temps. Vaja, que la dita popular: “Per Nadal cada ovella al seu corral”, casa com l´anell el dit aquest any.

I el tercer repte afecta l´infància dels països més pobres. Com a conseqüència de la Covid-19 s´està reduint i fins i tot paralitzant l´atenció pediàtrica básica, posant en perill la vida de centenars de milers de nens i nenes, sobretot en les poblacions més vulnerables. Segons l´Organització Mundial de la Salut 13,5 milions d´infants ja han perdut la possibilitat de rebre una vacunació -com la del xarampió- en suspendre´s campanyes massives de prevenció per culpa de la Covid. L´ONG  Metges sense Fronteres diu que, des de l´any 2000, les vacunes contra el xarampió han evitat més de 20 milions de morts infantils i que no ens podem permetre renunciar a aquest èxit que és de tots. Per això fa una crida als seus associats perquè facin aportacions voluntàries  -amb dues dosis que costen 0,74 euros es garanteix l´immunització d´un infant- per evitar que aquesta pandèmia li robi el futur a la propera generació.

És del tot imprescindible que la societat civil, cadascú segons les seves possibilitats, contribueixi a recolzar accions solidàries com aquesta o d´altres igualment necessàries. Ara bé, quina és l´ajuda dels governs dels països rics o més rics -sigui el central, l´autonòmic o el municipal- al desenvolupapament i a la cooperació internacional. Ja fa anys que Nacions Unidades va recomanar que s´hi destinés un 0,7% del PIB. Quants països ho compleixen? A finals del segle passat va haver-hi àmplies mobilitzacions populars -amb acampades d´uns quants dies al centre d´algunes ciutats- per exigir que la recomació de l´ONU es complís. Des d´aleshores sembla que aquesta rivindicació hagi quedat oblidada en algun calaix. En efecte, la cooperació internacional viu hores baixes. Ja està bé que procurem tots els nostres veins i veines de Montgat, de Catalunya o de l´Unió Europea tinguem cobertes les nostres necessitats bàsiques. Però, ¿no hauríem de mirar una mica més enllà? ¿Qué potser la ciutadania d´altres paísos pobres i vulnerables no té dret a gaudir dels mateixos drets que nosaltres?[/sice]

*Ha estat director de la revista Quaderns de Pedagogia i va treballar-hi com a redactor des dels seus inicis el gener de 1975. És professor de Sociologia de l'Educació a la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic. Ha assessorat i dirigit diversos projectes editorials i ha escrit diversos articles i llibres. Treballa en qüestions relacionades amb la innovació educativa, l'escola pública, el professorat, història de l'educació, escola i entorn, i l'educació del futur.


62
Noticias / Reinserción que vence a la pandemia
« el: Desembre 13, 2020, 09:00:01 am »
 Hábitos saludables.La vida en el piso de acogida, como este de Montgat, se rige por una serie de normas de higiene y de tareas que ayudan a los usuarios a ganar en autonomía y a resocializarse Propias
La ONG ofrece entre sus servicios un piso bajo supervisión terapéutica en Montgat

No había otra salida que drogarse. Fue el pensamiento que tuvo Javi durante casi treinta años. “Vivía dentro de un agujero negro”, dice. Ahora, tras un intenso trabajo personal, este barcelonés ha conseguido algo que le parecía inalcanzable: salir de su adicción.

Y no lo ha hecho solo. Ha contado con el acompañamiento de Projecte Home Catalunya. Esta oenegé, que desde hace 25 años promueve la autonomía de las personas a partir de tratamientos y de la prevención en las drogodependencias y otras conductas adictivas, ofrece entre sus servicios un piso bajo supervisión terapéutica en Montgat, en el cual reside Javi con otros usuarios, que también se encuentran en la última fase de la reinserción.


Pero si la reinserción en la sociedad es algo difícil de por si en estas personas, que arrastran un estigma social y se encuentran en riesgo de exclusión social, la situación ha empeorado con la pandemia.

Tras el confinamiento, la demanda de ayuda ha crecido. En junio pasado hubo 116 peticiones frente a las 98 del 2019. “Al estar confinados en casa y ver que no podían dejar de consumir, la familia se ha dado cuenta del problema y eso ha forzado a que nos pidieran ayuda”, señala Oriol Esculies, director de Projecte Home Catalunya. Además, “se añaden las trabas que han surgido para cosas tan básicas como resocializare, ir al gimnasio o formarse”, afirma Esculies.

Con la pandemia, han aumentado las familias que piden ayuda por adicciones en Projecte Home Catalunya
Para hacer frente a estas dificultades adicionales del actual contexto social y económico, la oenegé cuenta con una dotación de 280.000 euros de la Fundació La Caixa para este y los próximos dos años, que asegurarán que las personas con adicciones tengan garantizadas sus posibilidades de reinserción social, a pesar de los efectos de la pandemia. No es la única colaboración entre ambos. En los últimos años, la fundación ha apoyado proyectos de la oenegé como la expansión de su actividad por el territorio –que cuenta con centros, algunos ambulatorios, en la provincia de Barcelona, Tarragona y Lleida–, así como la reforma del centro residencial de Montcada i Reixach, donde una treintena de usuarios residen de forma permanente para las primeras fases del tratamiento.

“Lo que nos ha dejado la Covid es que los colectivos vulnerables aún lo sean más. La mayoría es porque tienen una situación de debilidad ya de base y en un momento de grandes cambios aún lo tienen más difícil que el resto. Su capacidad de sobreponerse a lo nuevo es menor”, afirma el subdirector general de la Fundació La Caixa, Marc Simón. “Por esto, desde la fundación hemos reforzado todas nuestras iniciativas para paliar la nueva situación de vulnerabilidad. Ampliando los proyectos ya existentes como CaixaProinfància, que cuenta con una dotación especial para alimentación familiar o impulsando nuevos proyectos y ayudas para las personas más afectadas”, agrega.

En estos tres años de convenio, Projecte Home Catalunya, que durante el 2019 atendió a 1.520 personas (principalmente por cocaína y alcohol) y tuvo 651 nuevos ingresos, calcula que podrá culminar este engranaje de reinserción en el que trabaja desde diferentes ámbitos. “Nos permitirá no dejar de lado a las personas con adiciones en un momento en que necesitan tanto la ayuda de la sociedad. Luchamos por su dignidad. No es suficiente con que dejen de consumir, es necesario que sean autosuficientes y hagan importantes cambios en su vida”, recalca Esculies.

Projecte Home Catalunya atendió en 2019 a 1.520 personas, principalmente adictas a la cocaína y el alcohol
Esta dotación económica posibilitará, entre otras cosas, que continuen los cursos de agentes cívicos o que los usuarios sigan promoviendo hábitos de vida saludables a través del deporte. En este último caso, una colaboración con Sport2Live, asociación especializada en la rehabilitación de personas con adicciones a través del deporte, asegurará una actividad deportiva semanal, supervisada por un monitor. “La actual intermitencia perjudica a su proceso de rehabilitación. Aunque cierren los gimnasios, tienen la actividad garantizada al aire libre y no les costará dinero porque estarán becados”, dice Esculies.

La aportación de 280.000 euros de la Fundació La Caixa permitirá abrir un nuevo piso residencial
La oenegé también prevé abrir un nuevo piso de reinserción, un hogar temporal con más plazas. Viviendas en las que, tal como explica Ainhoa, otra usuaria, existen unas directivas de higiene y tareas. Esta mujer de 39 años sufría una adición a la cocaína y un año después se ha rehabilitado. Otro caso de éxito. Y los que vendrán, pese a la pandemia.

63

Un repartidor de Correus en una imatge d’arxiu. Foto: Correus(Facebook)
L’oficina de Correus de Montgat ja compta amb dos casos positius i mitja plantilla confinada després que es detectés un brot de coronavirus el dijous de la setmana passada.

Aquests primers contagis s’han produït just quan es compleix un mes del polèmic trasllat dels carters de Tiana a les instal·lacions montgatines, que es va materialitzar el passat 2 de novembre.

Fonts de la seu postal apunten que després de la detecció del primer cas es va realitzar una desinfecció exprés de les instal·lacions i que els catorze treballadors afectats van tornar al seu lloc de feina divendres sense fer l’aïllament preventiu corresponent i a l’espera dels resultats de les proves PCR, que van revelar un altre positiu. Les mateixes veus assenyalen que les vuit persones de baixa -entre infectats i contactes- obligaran la companyia a fer noves contractacions, fet que afectarà l’activitat normal del servei postal en una època “forta” de treball per l’imminent inici de la campanya de Nadal.

Recordem que aquesta centralització dels carters de Tiana a Montgat ha suposat multiplicar per dos la plantilla de distribució de l’oficina montgatina en plena situació de pandèmia, passant de sis a onze treballadors. Precisament, els sindicats CCOO i UGT van denunciar la setmana passada que Correus no pren les mesures preventives necessàries per evitar contagis entre els seus empleats i alertaven que ja s’havien detectat gairebé una vuitantena de casos positius només a la demarcació de Barcelona./Linea Nord

64
Noticias / Primer positiu confirmat a l’oficina de Correus de Montgat
« el: Desembre 05, 2020, 08:35:56 am »
Un repartidor de Correus en una imatge d’arxiu. Foto: Correus (Facebook)
L’oficina de Correus a Montgat ja compta amb el primer cas positiu per coronavirus entre els seus treballadors.

Segons han confirmat fonts de la seu postal, aquest dijous es va confirmar el contagi d’un dels empleats després que el passat novembre s’acabés materialitzant el polèmic trasllat dels carters de Tiana a les instal·lacions montgatines. Les mateixes veus apunten que -després d’una desinfecció exprés de les instal·lacions- els 14 empleats afectats ja han tornat al seu lloc de feina sense fer l’aïllament preventiu corresponent i a l’espera dels resultats de les proves PCR, que podrien revelar nous positius.

Recordem que aquesta centralització dels carters a Montgat ha suposat multiplicar per dos la plantilla de distribució de l’oficina en plena situació de pandèmia, passant de sis a onze treballadors. Precisament, els sindicats CCOO i UGT han denunciat aquesta setmana que Correus no pren les mesures preventives necessàries per evitar contagis entre els seus empleats i alerten que ja s’han detectat més de 75 casos positius només a la demarcació de Barcelona./Linea Nord

65
Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha decidit suspendre les visites al Centre Sociosanitari El Carme després de la detecció d’un brot de coronavirus amb 17 nous positius.

 Aquests casos -que s’han produït fora de l’àrea d’aïllament específica de l’equipament- afecten un total de dotze usuaris i cinc treballadors i també han obligat a suspendre l’entrada de nous pacients.

Des de l’organització apunten que el brot es va detectar dissabte i que els dotze residents infectats, que són majoritàriament asimptomàtics, ja han estat traslladats a la zona d’aïllament del centre, on hi ha una trentena d’usuaris positius. En conèixer els primers casos, la direcció va realitzar un cribratge als 187 interns i també als més de 200 treballadors de l’equipament.

A l’espera de veure l’evolució dels positius, els professionals de BSA ja estan fent un seguiment dels contactes i de la resta de pacients per poder prendre les mesures necessàries. Mentre s’allargui la suspensió de les visites i els nous ingressos, l’organització potenciarà les vies d’informació telemàtiques per assegurar el contacte virtual dels pacients amb els familiars i l’intercanvi d’informació amb el centre./Linea Nord

66
Noticias / La AMB construye 39 viviendas de protección oficial en Montgat
« el: Desembre 02, 2020, 08:40:10 am »
El AMB empieza una nueva promoción de vivienda en el Turó del Sastre de Montgat AMB 01/12/2020 (Servicio Ilustrado (Automático) / EP)

En dos edificios en el sector de Les Bateries ubicado en el Turó del Sastre

El Área Metropolitana de Barcelona (AMB), a través del IMPSOL, ha comenzado a construir una nueva promoción formada por 39 viviendas de protección oficial, 33 plazas de aparcamiento y un trastero en el sector Les Bateries, ubicado en el Turó del Sastre de Montgat (Maresme).

Tal como ha informado el ente, el proyecto está ubicado en un solar con terreno de pendiente pronunciada y constará de dos edificios adaptados y orientados al este, de manera que se potenciará la calidad paisajística con vistas al mar y la eficiencia de las viviendas, que aprovecharán las horas de sol.

Entre los dos edificios habrá una franja central no edificada que permitirá mejorar la luminosidad natural y la ventilación.El primer edificio se construirá en la cota más alta de la parcela, con una altura de dos plantas, 17 viviendas y 17 aparcamientos, mientras que el segundo se dividirá en dos bloques de cuatro plantas, 22 viviendas y 16 plazas de parking que se unirán mediante una pasarela exterior, unas escaleras y un ascensor.

El diseño se ha llevado a cabo teniendo en cuenta el modelo tradicional de familia y las nuevas formas de habitar y consiste en espacios diáfanos con menos pasillos y estancias más amplias, lo que permite flexibilizar los usos./La Vanguardia

67
Noticias / L'Ajuntament cancel·la el deute amb bancs i ens públics
« el: Desembre 02, 2020, 08:33:55 am »
L'amortització anticipada dels préstecs que tenia l'Ajuntament suposa un estalvi de 10.000€ anuals en despeses financeres.

L'Ajuntament de Montgat ha aprovat l'amortització anticipada dels tres préstecs que figuren al seu passiu. Aquests préstecs daten dels anys 2015 i 2017 i van ser atorgats per altres ens públics, per import d' 1.038.000 €, i per entitats bancàries, per import de 470.000 €.

La disponibilitat de Tresoreria a l'Ajuntament, certificada amb el tancament comptable dels exercicis 2018 i 2019 realitzat durant els últims mesos, permet l'amortització anticipada d'aquests préstecs.

D'aquesta manera, Montgat s'estalvia més de 10.000 € anuals en concepte de despeses financeres alhora que retorna diners públics d'altres administracions que han esdevingut innecessaris per al nostre municipi.

A més, l'Ajuntament de Montgat completa la regularització dels seus comptes amb el reconeixement d'obligacions dels exercicis 2016, 2017 i 2019 amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per import de 918.000 €. El "no reconeixement" comptable d'aquestes obligacions havia generat un excés de romanent fictici durant els tres exercicis esmentats, concretaments els anys 2016, 2017 i 2019.

La cancel·lació dels préstecs i el reconeixement comptable d'obligacions pendents permetran al nostre municipi disposar l'any 2021 del romanent real de tresoreria per a inversions i despesa corrent d'acord a la Llei d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera./Montgat.cat


68
Una de les activitats de l’organització Superacció. Foto: Superacció

L’Ajuntament de Barcelona ha reafirmat aquesta setmana la seva intenció de mantenir en funcionament la casa de colònies que el consistori va llogar per a joves desemparats a Montgat.

Aquest equipament es va habilitar durant els primers mesos de la pandèmia del coronavirus per tal d’acollir una quarantena de nois en situació de vulnerabilitat i dotar-los d’un espai on poder garantir unes condicions adequades de confinament.

Tanmateix, l’èxit de l’experiència amb el grup de joves -que segueixen un projecte educatiu i de recuperació a través de l’esport- ha portat l’executiu encapçalat per Ada Colau a continuar apostant pel projecte i no desmantellar-lo, tal com s’ha fet amb les instal·lacions de la Fira de Barcelona, els 176 inquilins de les quals han estat repartits entre tres hotels i residències de la ciutat.

Per la seva banda, des de l’organització Superacció -l’entitat encarregada de gestionar la casa de colònies de Montgat- asseguraven el passat setembre que l’experiència havia estat molt positiva i que estudiaven traslladar-se a Barcelona/Linea Nord
.

69
Noticias / Condiciones laborales precarias de la Policía Local de Montgat
« el: Novembre 23, 2020, 08:17:26 am »
"Sólo en los últimos 2 años un total de 8 compañeros han marchado a otras PL con mejores condiciones laborales"


La plantilla de la Policía Local (PL) de Montgat (Barcelona) la componen 20 efectivos: 1 cabo jefe, 3 cabos y 16 agentes (algunas vacantes), habiendo 3 efectivos en situación de Incapacidad Temporal de larga duración.

Se han firmado acuerdos de mejoras salariales con la Corporación, que nunca se trasladaron al Pleno Municipal para su aprobación. Tampoco han realizado la preceptiva Valoración de Puestos de Trabajo para poder diseñar un estudio organizativo de la PL.

Lo que solicitamos, como prioridad, es una equiparación del CD (complemento de destino) con el resto de trabajadores, aparte de otras mejoras y complementos. Trabajadores del mismo Ayuntamiento con categoría C1 tienen un CD 17 y 18 y sin embargo la plantilla de la PL tiene un CD 12 (agentes) y 13 (cabos), existiendo un agravio comparativo y discriminatorio.

La Policía Local de Montgat es un servicio esencial a la Comunidad. El colectivo necesita ver una apuesta real de la Corporación, reconocimiento y valoración del trabajo que desempeñamos y especialmente en estos momentos tan duros para todos. Llevamos varios años intentando negociar sin ningún resultado.

Sólo en los últimos 2 años un total de 8 compañeros han marchado a otras PL con mejores condiciones laborales. La solución política fue contratar, de manera urgente, este verano a 8 agentes interinos (sin formación ni arma de fuego) para poder cubrir los servicios mínimos.

Hace muchos años que NO se consolida una plantilla profesional. Aquellos que aprueban los concursos oposición (con el alto coste que supone), cuando finalizan el curso básico de formación oficial, enseguida se van a otras PL mejor organizadas.

En agosto de 2018 “contrataron” a un Inspector que ascendieron ad hoc desde otra administración pública (solución habitual) , pero en Julio de 2020 renunció y se marchó, sin organizarse absolutamente nada.

En resumen: años perdidos, desorganización, falta de estructura y mal ambiente laboral.

/elCatalan.es


70
L’índex de risc de brot ha protagonitzat una davallada important aquesta setmana al Barcelonès Nord.
Una professional sanitària realitza una prova PCR a una dona en una imatge d’arxiu. Foto: ACN Tiana i Montgat són per segona setmana consecutiva els dos municipis de la zona que registren millors xifres amb 131,84 i 253 punts respectivament. Especialment rellevants, però, són les dades de Badalona, que fa set dies presentava un índex de risc brot de 870 i ara es queda per sota de la barrera dels 500 punts amb 451.

Aquesta davallada de les xifres també s’ha vist en menor mesura a Sant Adrià de Besòs, on l’indicador cau fins als 550 després de situar-se prop dels 700, i a Santa Coloma de Gramenet, municipi que aquesta setmana registra les pitjors dades de la zona amb 590 punts. Quant a la taxa de reproducció de l’epidèmia, aquesta no supera l’1 en cap de les poblacions del Barcelonès Nord./Linea Nord

71
Noticias / Montgat commemora el 25N
« el: Novembre 17, 2020, 08:25:10 am »
L'artista Irantzu Lekue ha creat un mural commemoratiu del 25N al camí Ral just davant de la plaça de la Vila, es projectaran diversos documentals i el CRIC ha preparat un monòleg que es projectarà el mateix dia 25N.

L'Ajuntament de Montgat ha programat un seguit d'actes en commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones que es celebra el dia 25 de novembre.
Tan el dia 25 de novembre com els dies posteriors l'Ajuntament ha preparat diverses activitats de conscienciació i reflexió envers aquesta xacra social.
 Així, el dimecres 25 de novembre es llegirà el Manifest del dia Internacional a les 12 h a la plaça de la Vila, i tot seguit es presentarà el mural que l'artista Irantzu Lekue ha pintat de manera conjunta amb altres veïns i veïnes de Montgat a la paret que hi ha al camí Ral just davant de l'Ajuntament.
 Tot seguit, i a través de Youtube, es representarà en directe un monòleg contra la violència masclista, a càrrec de Mª Josep Soriano del grup de teatre del CRiC de Montgat.
 L'endemà, es farà a la Masia de Can Riera de Tiana l'espectacle Jo, Amy Plath – El conte de les sabates vermelles, organitzat per l'Escola d'Adults TIMÓ i l'Ajuntament de Tiana.
Tanmateix, el diumenge 29 de novembre es projectarà el documental Cachada, i el dimecres 2 de desembre es presentarà el documental Les resilients amb la seva directora; tots dos actes seran a la sala Pau Casals i caldrà inscripció prèvia.
 Finalment, la cooperativa Fil a l'Agulla farà una formació de perspectiva de gènere al personal tècnic i polític de l'Ajuntament.
Tots els actes presencials es poden veure modificats en funció de l'evolució de la pandèmia i ser emesos en directe pel canal YouTube municipal.
 Podeu consultar la programació complerta a l'enllaç https://www.montgat.cat/actualitat/agenda/dia-internacional-per-a-leliminacio-de-la-violencia-envers-les-dones.html
montgat.cat

72
Noticias / Montgat lidera la davallada del risc de brot al Barcelonès Nord
« el: Novembre 12, 2020, 08:44:03 am »
L’índex de risc de brot comença a baixar al Barcelonès Nord, on cap dels municipis supera aquesta setmana la barrera dels 1.000 punts.

Aquesta davallada la lidera la població de Montgat, que ha passat en només set dies de registrar 905 a fregar els 300 punts, una reducció de gairebé el 40%. L’indicador també ha patit una caiguda important a Tiana, on se situa en 314 després de quedar-se la setmana passada a escassos punts de superar els 700.

Malgrat que les xifres són considerablement millors, el risc de brot continua força alt a Sant Adrià de Besòs, municipi on l’indicador va arribar a superar els 1.200 punts i ara es queda prop dels 700 amb uns 140 nous casos detectats gràcies a les proves PCR. La millor notícia, però, la trobem en la taxa de reproducció de l’epidèmia. Segons les últimes dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya aquest dimecres, els contagis no s’estan multiplicant en cap d’aquestes tres poblacions, ja que l’indicador oscil·la entre el 0,7 i el 0,4. Recordem que si aquest número és superior a 1, es considera que els contagis per la Covid-19 estan creixent de forma exponencial.

Pel que fa a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, les xifres baixen, però continuen en cotes preocupantment elevades. Badalona registra les pitjors dades del Barcelonès Nord, amb un índex de risc brot de 870 i una taxa de reproducció d’1,1. Santa Coloma se situa lleugerament per sota en risc amb 821 punts, però no baixa fins al 0,92 en la taxa de creixement de l’epidèmia./Linea Nord

73
Noticias / Crida per participar a la creació d’un mural a Montgat
« el: Novembre 07, 2020, 09:04:44 am »

Coincidint amb l’organització dels actes commemoratius del 25N, aquest any la Regidoria d’Acció Social i Dona ha promogut la creació d’un mural participatiu al camí Ral davant la plaça de la Vila. foto :Irantzu Iralekue

L’objectiu és donar visibilitat a la lluita per a l’eliminació de la violència vers les dones en un espai urbà ben visible de Montgat. Per fer-ho comptarem amb l’artista vasca Irantzu Iralekue https://iralekue.com/portfolio-item/irantzu-lekue-lleva-su-muralismo-hasta-ali-con-kakiturri/

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Montgat ha convidat a participar a la pluja d’ idees inicials que faciliti a l’artista la creació del disseny del mural, i també a participar activament en la pintada els dies 9, 10 i 11 de novembre a les següents franges horàries: de 10 a 11 h, de 12 a 13 h, de 16 a 17 h i de 17 a 18 h. El mural quedarà exposat de forma permanent al Camí Ral (paret de la N-II) davant de l’Ajuntament.

74
Noticias / Estos son los municipios con mayor riesgo de rebrote del AMB
« el: Novembre 07, 2020, 08:51:24 am »
Efectivos de la UME en una residencia de Barcelona, que también actuaron en el AMB / EUROPA PRESS- DAVID ZORRAKINO

Los valores continúan notablemente elevado, con localidades por encima de los 1.000 puntos

Las cifras del coronavirus en el área metropolitana de Barcelona continúan siendo alarmantes. Pese a las restricciones como el toque de queda o el confinameinto municipal durante los fines de semana, el riesgo de rebrote de la mayoría de localidades sigue siendo extremo.

Preocupa especialmente la situación de tres municipios: Sant Adrià de Besòs, La Palma de Cervelló y Santa Coloma de Cervelló. En estas ciudades, el riesgo alcanza los 1.162, 1.095 y 1.091 puntos respectivamente.

MAYOR AFECTADOS

Al margen de las ciudades que cuentan con un riesgo de rebrote superior a los 1.000 puntos, más de una decena de municipios superan la media catalana. En concreto, estas ciudades son Sant Andreu de la Barca (975), L'Hospitalet (972), Santa Coloma de Gramenet (963), Castellbisbal (944), Montgat (890) y Sant Boi de Llobregat (835).

Los municipios de El Papiol (818), Sant Cugat (800), Badia del Vallès (774), El Prat (754), Esplugues (753), Castelldefels (745) y Ripollet (743) continúan el listado. Torrelles de Llobregat (715) y Viladecans (714) también se encuentran sobre los 700 puntos, según los datos de Salut.

MENOR INCIDENCIA

Por contra, entre las localidades que cuentan con un menor índice de rebrote se encuentran Begues (377), Pallejà (478), Gavà (543) y Sant Feliu de Llobregat (545)./Metropoli

75
Recreación del carril bici por la calle Sant Bru de Badalona (Aj. Bdn.)
Las principales actuaciones contemplan instalaciones semafóricas, renovación de pavimentos, montaje de piezas separadoras y la adaptación de la señalizació

El Ayuntamiento de Badalona ha iniciado las obras para construir el carril bici más largo –unos dos kilómetros– que unirá la ciudad con la vecina Montgat (Maresme). Las obras cuentan con un presupuesto de 481.000 euros.

Las principales actuaciones contemplan instalaciones semafóricas, renovación de pavimentos, montaje de piezas separadoras y la adaptación de la señalización. El primero de los tramos, de un kilómetro, es el que transcurre desde la calle Prim hasta el Torrent de Vallmajor, un carril bici bidireccional segregado y con piezas separadoras. La disposición final de la calzada en este tramo será por este orden: carril bici, carril de circulación y carril de circulación con carril bici. En el tramo entre el Torrent de Vallmajor y la calle Claret, de unos 900 metros, la propuesta es de un carril bidireccional central segregado y ubicado al centro de la calzada: carril de circulación, carril bici bidireccional y otro carril de circulación.

Durante la presentación pública de la nueva infraestructura, el alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, destacó que “es una gran ­noticia para la movilidad ya que moderniza nuestras calles y nos ­dota de una herramienta que es ­imprescindible para las ciudades del futuro”./LA Vanguardia

Pàgines: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 ... 79
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal