Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 73
76
Campanya a la comarca d'un TITOL TRANSPORT INTEGRAL GRATUÏT.

Ens posem en contacte amb vostès per informar-vos que les assemblees locals que formen la Marea Pensionista del Maresme posem en marxa una campanya per aconseguir que els/las pensionistes i jubilats/des del Maresme disposin d'un TÍTOL DE TRANSPORT INTEGRAL GRATUÏT, per cobrir els desplaçaments que s'hagin de realitzar per motius de visites a especialistes, proves exploratòries, ingressos i atenció a familiars ingressats en centres hospitalaris que el CAT-SALUT ens té assignats obligatòriament en la nostra targeta sanitària. Aquest títol de “transport integral” haurà de cobrir tots els mitjans de transport públics necessaris des del seu domicili, fins als centres hospitalaris que tinguin assignats: Blanes, Calella, Mataró, Badalona i Barcelona.

Iniciarem aquesta campanya el dia 1 de març amb lliurament d'instàncies als 30 Ajuntaments del Maresme i a tots els grups polítics que en formen part d'ells, demanant-los-hi el seu suport i recolzament front a les administracions supra-municipals.

Paral·lelament es realitzarà una recollida massiva de firmes en totes les poblacions del Maresme per donar suport aquesta petició.

Un cop finalitzada la campanya, es farà la petició i lliurament d’aquestes signatures al Consell Comarcal del Maresme, a la Direcció de Transports de la Generalitat de Catalunya i al Parlament de Catalunya.

Preguem la màxima difusió.

Moltes gràcies.

Adjunt els envio els fitxers que contenen la nota de premsa de la campanya, les imatges que composen els flyers explicatiu i la fulla de recollida de firmes.

Atentament

Javier Albert

77
L'actuació és possible gràcies a la col·laboració i gestions de l'Ajuntament de Montgat amb Demarcació de Costes de l'Estat i el Port del Masnou.

L'Ajuntament de Montgat, Demarcació de Costes de l'Estat i el Port del Masnou han arribat a un acord per extreure part de la sorra sobrant a la bocana del Port del Masnou i aportar-la a la platja de Monsolis.
La sorra acumulada a la bocana del Port del Masnou com a conseqüència del temporal Glòria, que va impedir l'entrada i sortida dels vaixells amarrats al port durant deu dies, s'ha aportat en gran part (6000 m3) a la platja de Badalona.
Tot  i això, a la bocana del Port del Masnou continua havent-hi excedent de sorra i ara gràcies a les converses entre l'Ajuntament de Montgat, Demarcació de Costes de l'Estat i el Port del Masnou, un vaixell draga contractat pel Port del Masnou abocarà entre 9000 i 10000 m3 de sorra a la platja de Monsolis.
Tot és a punt perquè el vaixell draga comenci a extreure la sorra acumulada i encara sobrant al Masnou, i aporti la sorra per refer la platja de Monsolis molt afectada per l'impacte del temporal, tan en el mobiliari i equipament com en l'amplada de platja. /Montgat.cat78
Publicades les Bases i les llistes provisionals de persones admeses a la convocatòria dels pisos de lloguer del Turó del SastreL'Agència Catalana d'Habitatges de Catalunya ha publicat al la seva pàgina web la informació amb les bases que regulen les característiques i les condicions d'adjudicació dels 20 pisos de lloguer de la promoció del Turó del Sastre 18C, així com les llistes provisionals d'admesos entre les persones que ja havien fet la sol·licitud a través del Registre de sol·licitants d'Habitatge de Catalunya.

La relació provisional de les persones que tenen dret a participar en el procés de selecció dels adjudicataris està integrada per totes les que, complint els requisits de la convocatòria, segons les dades facilitades per les persones sol·licitants, constin inscrites en el Registre de Sol·licitants d'Habitatges amb Protecció Oficial, en la tipologia d'habitatges amb protecció oficial establerts a les bases.

Fins el dia 9 de març les persones interessades poden presentar al·legacions a la relació provisional de les persones amb dret a participar en el procés de selecció dels adjudicataris.

Dels 20 pisos de lloguer que s'adjudicaran, n'hi ha 15 del contingent general, per a persones que estiguin empadronades al municipi de Montgat amb 3 anys d'antiguitat continuada o bé acreditar haver estat antic resident durant 3 anys de forma ininterrompuda en els darrers 10 any (llista B1) o per a persones que estiguin treballant al municipi de Montgat des de fa 3 anys (llista B2)

A més hi ha 1 habitatge per a persones amb mobilitat reduida, i 4 habitatges del contingent especial reservat a sol·licitants amb risc d'exclusió social (persones que pertanyen als contingents especials de reserva –risc d'exclusió social- (art. 99 de la Llei del dret a l'habitatge), persones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, o persones amb una discapacitat diferent a la mobilitat reduïda.

A l'enllaç es poden consultar les Bases i les llistes provisionals de persones admeses
/Montgat.cat

79
Anton Rosa
La polèmica saltava el passat 31 de gener. L’Ajuntament de Badalona perdia per manca d’execució una subvenció de 200.000 euros de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per fer realitat el carril bici que ha de travessar la ciutat per connectar Sant Adrià de Besòs amb Montgat. La notícia queia com una llosa sobre el col·lectiu de la Massa Crítica. Aquesta agrupació d’usuaris de les dues rodes portava temps col·laborant amb el consistori per redactar el projecte i ara veia com un nou revés tornava a privar els veïns de comptar amb una infraestructura inexistent.

“Comparada amb altres municipis de l’àrea metropolitana, Badalona és un forat negre de carrils bici”, lamenta en Michael, un dels membres d’aquest grup veïnal. L’home d’origen holandès assegura sentir-se frustrat per la poca cultura de la bicicleta que hi ha a la ciutat i considera que no és una qüestió de diners. “Ja vaig haver de deixar d’anar en bici als 90 perquè era massa perillós. No tenim infraestructures. Només demanem una solució normal, la inversió és ridícula”.

Aquest dilluns es feia pública l’aprovació inicial del projecte de carril bici que ha d’unir el carrer Prim, al barri de Casagemes, amb Montgat. Tal com va assenyalar la regidora de Medi Ambient i Mobilitat, Rosa Trenado, la construcció d’aquest tram nord –que tindrà un cost de prop de 530.000 euros– es durà a terme amb les subvencions que l’Ajuntament va rebre de l’AMB per realitzar el tram sud, que ha d’arribar fins a Sant Adrià. L’anunci era rebut amb cert escepticisme per part dels usuaris habituals de les dues rodes. “Celebrem la notícia, però el tram més necessari i que té més sentit és el que connecta amb Barcelona”, apunta la Judit. Aquesta mestra de secundària va ser una de les impulsores de la Massa Crítica a la ciutat i també és una de les veïnes que va treballar en la definició del pla que va acabar caducant per manca d’execució. “Jo vaig començar a anar en bici fa cinc anys perquè era més ràpid, àgil i econòmic. Des d’aleshores, res ha canviat. Al final t’hi acostumes i després no pots deixar-ho”, afirma, que veu en la inestabilitat política local un dels hàndicaps del projecte.

TERÀPIA GRUPAL
Per a la Judit, poder trobar-se amb altres usuaris en la mateixa situació gràcies a la Massa Crítica li ha servit com una espècie de teràpia. L’agrupació -que ja compta amb gairebé mig centenar de membres i que té una forta presència a les xarxes socials- porta prop d’un any i mig reunint-se un diumenge de cada mes al Pont del Petroli per reivindicar l’ús de la bicicleta i pedalejar junts.

Un dels veïns que no falla a la cita mensual és la Selena. Aquesta jove utilitza el vehicle de dues rodes per anar cada dia a la feina a Barcelona. “A Badalona és on pitjor i menys segura em sento. Et piten a la mínima i la gent no té paciència. Un cop surto de la ciutat és meravellós perquè hi ha carril bici”, explica.

Un altre dels problemes al qual han de fer front els usuaris és l’aparcament de les bicicletes. Durant aquest 2020, la previsió és que es posi en funcionament un pàrquing amb 47 places a l’estació de Metro Pompeu Fabra i un Bicibox de gran capacitat al costat de les Rodalies. Tanmateix, segons denuncia l’agrupació veïnal, encara falten espais per deixar la bici en la majoria d’equipaments i serveis municipals. “L’últim cop que vaig anar al metge vaig haver d’entrar-la a dins perquè no hi ha lloc on posar-la a fora i tenia por que me la robessin”, afirma la Selena.

LA RECEPTA DEL CANVI
”Només amb disminuir la velocitat dels carrers ja aconseguiries que més gent utilitzés la bicicleta. Si pacifiquessis el trànsit no caldria ni un carril específic”, assenyala en Víctor. Aquest mecànic porta més de 30 anys utilitzant les dues rodes en el seu dia a dia i fins i tot se l’emporta per anar de vacances en família. “Em neguitejava anar en cotxe i aparcar i vaig decidir prescindir-ne. Si més persones perdessin la por, descobririen que la vida en bicicleta és activa”.

El punt d’inflexió que va fer en Jose decidir-se a anar en bici a la feina va ser una vaga de Metro. “Vaig comprovar que es podia fer i que a més a més m’estalviava uns deu euros a la setmana. De seguida també vaig constatar els beneficis físics de tenir una rutina activa a la meva vida diària”, recorda aquest veí. Per a en Jose, la impunitat amb la qual circulen els automòbils és massa gran perquè la bici sigui una opció per a tothom. “No deixaria els meus fills anar en bicicleta com hi vaig jo”./Linea Nord

80
Noticias / La Calçotada de Mallorquines
« el: Febrer 24, 2020, 07:42:57 am »81
Noticias / Llamas: "Ya podemos decir que es nuestra profesión"
« el: Febrer 21, 2020, 08:36:41 am »
La centrocampista de la UDG Tenerife Egatesa reconoce la importancia de "una regulación"
Las futbolistas de la UDG Tenerife Egatesa, así como el resto de la Primera Iberdrola, disputarán este fin de semana su primera jornada con las condiciones que garantiza un convenio colectivo. Eva Llamas, uno de los principales bastiones del conjunto blanquiazul, que juega este domingo (11:00) a domicilio frente a la Real Sociedad, valora positivamente la esperada firma.

"Todas las futbolistas estamos contentas porque, por fin, tenemos el primer convenio, lo cual hace que nuestra profesión esté regulada y coja más valor. A su vez, el garantizar unos derechos mínimos, hace que las nuevas generaciones puedan decir que quieren ser futbolistas", comenta la centrocampista Eva Llamas.

Más allá de que no se consiguieran los 20.000 euros brutos anuales y se viera reducida la cantidad en 4.000 euros, Eva Llamas la oriunda de Montgat se queda con que se haya creado "una base" que sirva de punto de partida. "Tendremos que seguir luchando para mejorar; no obstante, ya, por lo menos, podemos decir que el fútbol es nuestro trabajo. Antes estábamos desamparadas", aduce.

Con respecto a los pormenores del documento que se firmó el pasado martes, Llamas revela que el hecho de que se garantice un año adicional de contrato en caso de embarazo, supone "una protección de cara al futuro profesional y personal". Por su parte, en el caso de la contemplación hacia canteranas, "ayuda a que aumenten sus aspiraciones", apostilla.

Mientras, con respecto al duelo ante la Real Sociedad, afirma que llegan "con confianza y las ideas claras" a una Ciudad Deportiva de Zubieta que se les "ha dado bien"./El Dia.Tenerife


82
Noticias / Vine a la 16a Calçotada Popular
« el: Febrer 20, 2020, 08:53:08 am »
 La calçotada es celebrarà el diumenge 23 de febrer a les 13 h a la plaça de les Mallorquines.

El diumenge 23 de febrer l'Associació de Veïns de les Mallorquines organitza la 16a edició de la Calçotada Popular, tota una festa del calçot que any rere any té lloc a Montgat. L'àpat començarà a les 13 h a la plaça de les Mallorquines i tothom qui s'hi vulgui sumar haurà de comprar-ne els tiquets anticipadament. Els punts de venda són la plaça de les Mallorquines els dimecres i divendres de 10.30 a 12 h, i el Casal de la Gent Gran Joan Maragall de dilluns a divendres de 17.30 a 19.30h.

El preu és de 12 € per als socis i 15 € per als que no ho són. Les places són limitades. Més informació al 660447744 o al avvmallorquines@yahoo.es.


83
Noticias / Una baralla deixa un menor ferit per arma blanca a Montgat
« el: Febrer 19, 2020, 05:11:33 pm »

Un menor de 14 anys de Tiana va resultar ferit per arma blanca diumenge en una baralla a Montgat.
Segons ha informat el consistori encapçalat per Marta Martorell a través de les xarxes socials, la trifulca va estar protagonitzada per joves de Tiana, Montgat i Badalona, que s’haurien citat per barallar-se. Els Mossos d’Esquadra ja han arrestat el presumpte agressor, però la investigació del cas continua oberta i no es descarta que es puguin produir noves detencions al respecte. Aquest dimarts, l’alcaldessa de Tiana i dos representants del cos policial es reunien al consistori per tal de fer una valoració dels fets i establir un pla d’actuació.

El grup municipal de Junts per Tiana ha volgut desitjar una ràpida recuperació al menor ferit a través d’un missatge a Twitter: “Lamentem l’agressió a Montgat entre un grup de menors on va acabar ferit un jove de Tiana. Donem tot l’escalf a la família i confiem en la investigació policial per resoldre el cas”./linea nord

84
Noticias / Detenido un estafador ucraniano que residía en Montgat
« el: Febrer 05, 2020, 01:55:11 pm »


Material incautado a un estafador de Montgat .
Estafaba mediante webs de comercio electrónico y utilizaba el método del ‘phishing’

FEDE CEDÓ, MONTGAT
Mossos de la comisaría de Premià de Mar (Maresme) detuvieron el 30 de enero un hombre de 22 años, de nacionalidad ucraniana y vecino de Montgat como presunto autor de un delito de estafa por el método del ‘phishing’.

Los autores de estas estafas sustraen los datos de las tarjetas bancarias y sus contraseñas a las víctimas mediante el envío de un falso correo. Este correo simula una web con la que la víctima habitualmente compra y donde se informa el supuesto cliente que por algún problema informático requieren que vuelva a introducir los datos bancarios y personales. Cuando la víctima lo hace los estafadores reciben la información y la utilizan para estafar-la.

En este caso una víctima de este tipo de estafa denunció que se había hecho un cargo de 600 euros a su tarjeta bancaria para la compra de un teléfono móvil que él nunca compró. La compra se hizo a través de la tarjeta que tenía asociada a una conocida web de compras online.

La compra mostraba el domicilio de entrega, que no era el de la víctima sino un piso de la localidad de Montgat. Los investigadores se dirigieron a la dirección y localizaron un hombre que explicó a los agentes que cobraba un dinero para recibir paquetes a su nombre y que luego aseguraba enviar a Rusia. En el domicilio los agentes localizaron varios paquetes a nombre del arrestado que contenían material informático valorado en más de 6.000 euros. De hecho, el piso donde vivía el detenido había sido alquilado sólo por una semana con el objetivo de cometer el fraude y desaparecer después. El hombre pasó a disposición del Juzgado de Guardia de Mataró y quedó en libertad con cargos.

Consejos de seguridad para evitar sufrir phishing:

No facilitar datos personales o bancarios que se soliciten por internet

• No realizar pagos a través de páginas web no certificadas

• Cambia de vez en cuando las claves de acceso

85
Fòrum General / Detenido un estafador ucraniano que residía en Montgat
« el: Febrer 05, 2020, 01:52:46 pm »
 Material incautado a un estafador de Montgat .Estafaba mediante webs de comercio electrónico y utilizaba el método del ‘phishing’

FEDE CEDÓ, MONTGAT 04/02/2020 20:17
Mossos de la comisaría de Premià de Mar (Maresme) detuvieron el 30 de enero un hombre de 22 años, de nacionalidad ucraniana y vecino de Montgat como presunto autor de un delito de estafa por el método del ‘phishing’.

Los autores de estas estafas sustraen los datos de las tarjetas bancarias y sus contraseñas a las víctimas mediante el envío de un falso correo. Este correo simula una web con la que la víctima habitualmente compra y donde se informa el supuesto cliente que por algún problema informático requieren que vuelva a introducir los datos bancarios y personales. Cuando la víctima lo hace los estafadores reciben la información y la utilizan para estafar-la.

En este caso una víctima de este tipo de estafa denunció que se había hecho un cargo de 600 euros a su tarjeta bancaria para la compra de un teléfono móvil que él nunca compró. La compra se hizo a través de la tarjeta que tenía asociada a una conocida web de compras online.

La compra mostraba el domicilio de entrega, que no era el de la víctima sino un piso de la localidad de Montgat. Los investigadores se dirigieron a la dirección y localizaron un hombre que explicó a los agentes que cobraba un dinero para recibir paquetes a su nombre y que luego aseguraba enviar a Rusia. En el domicilio los agentes localizaron varios paquetes a nombre del arrestado que contenían material informático valorado en más de 6.000 euros. De hecho, el piso donde vivía el detenido había sido alquilado sólo por una semana con el objetivo de cometer el fraude y desaparecer después. El hombre pasó a disposición del Juzgado de Guardia de Mataró y quedó en libertad con cargos.

Consejos de seguridad para evitar sufrir phishing:

No facilitar datos personales o bancarios que se soliciten por internet

• No realizar pagos a través de páginas web no certificadas

• Cambia de vez en cuando las claves de acceso

86
Noticias / Josep Pena renueva la presidencia de ERC en el Maresme
« el: Febrer 02, 2020, 06:18:36 pm »
El congreso comarcal de ERC renueva la confianza al actual presidente frente a la candidatura de Núria EspunyLa candidatura ‘Maresme Seguim’ encabezada por el actual presidente de la Federació Comarcal de ERC en el Maresme, Josep Pena, ha recibido el apoyo mayoritario de la militancia del partido, en un congreso comarcal de renovación de su órgano rector celebrado en la Fundació Iluro de Mataró. ‘Maresme Seguim ha resultado vencedora en un congreso en el que también se había presentado la candidatura’ Un pas Endavant ‘, liderada por la premianense Núria Espuny.

Josep Pena seguirá, después de sólo dos años de tomar el relevo a la ahora diputada Mónica Palacín, al frente del proyecto comarcal con un equipo bastante renovado. La nueva permanente ha presentado a la militancia un proyecto que busca consolidar la implantación de ERC en la comarca en base a cuatro ejes muy claros: ser un partido decisivo en el Maresme, reforzar la estructura y la cohesión, abrirlo aún más empoderando la militancia. Laia Martín, Sergi Penedès y Nani Mora, serán los nuevos Consellers Nacionals.

Durante el congreso comarcal también se han renovado los nombres que representarán la comarca al Consell Nacional. De las siete personas que se han presentado, han resultado elegidas tres, la concejal de Arenys de Mar, Laia Martín, al frente. Martín compartirá responsabilidades con el mataronés Sergi Penedès y el alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora. Las tres personas son ampliamente conocedoras de la comarca desde diferentes ópticas que se complementan.

La nueva permanente queda formada por:

Presidente: Josep Pena (Argentona)

Secretaria General: Rosa Funtané (Montgat)

Secretaria de Organización: Paula Lloret (Vilassar de Dalt)

Secretaria de Finanzas: Laia Sorribes (Sant Vicenç de Montalt)

Secretario de Comunicación: Oriol Jordan (Palafolls)

Secretaria de la Mujer: Marta Paset (Tordera)

Secretario de Política Municipal: Àngel Castillo (Arenys de Munt)

Adjunto a la Secr. de Pol. Municipal Baix i Centre Maresme: Josep M. Molins (Premià de Mar)

Adjunta a la Sec. de Pol Municipal, Alt Maresme: Teresa Verdaguer (Malgrat de Mar)

Secretario de Nueva Ciudadanía: Hugo Ernesto Guffanti (Pineda de Mar)

Secretario de Transición Ecológica: Albert Alfaro (El Masnou)

Secretaria de Formación: Teresa Vidal (San Andreu de Llavaneres)

Secretaria de Política Comarcal: Laura Ribot (Montgat)

Secretario de Análisis y Prospectiva: Toni Sánchez (Vilassar de Dalt)

Secretario de Acción Política: Marc Bosch (Dosrius).


Vocalía de Grandes Ciudades: Anna Salicrú (Mataró)

Vocalía de Alcaldías: Rosa Pou (Caldes d’Estrac)
/La Vanguardia87
Noticias / L’Institut Thalassa aposta per la mediació de conflictes
« el: Gener 30, 2020, 05:29:31 pm »
Aquest curs escolar 2019-2020, l’Institut Thalassa de Montgat ha iniciat una formació per resoldre els conflictes que es produeixen en el dia a dia del centre a través de la mediació.

Amb l’objectiu final de millorar la convivència, un grup d’alumnes de 3r i 4t d’ESO assisteixen a sessions formatives que els faciliten eines bàsiques per mediar en situacions de conflictes entre companys.
Aquestes sessions es duen a terme gràcies al suport de l’AFA, que ha mostrat interès per aquesta activitat i ha ajudat a finançar la formació.
 Amb la mediació, el centre pretén atendre millor els petits conflictes que es produeixen fruit de la convivència diària, principalment trobant una via de resolució a través del diàleg, el respecte i de l’empatia.
El repte d’aquests alumnes que s’han iniciat en la mediació és molt important i cal valorar l’esforç que hi dediquen. Les sessions de formació són fora de l’horari lectiu. El centre els vol agrair les seves ganes de millorar l’entorn, la implicació i l’altruisme que estan demostrant./Totbadalona

88
Noticias / Pin parental: un atac a l’escola pública.
« el: Gener 28, 2020, 02:14:17 pm »
Pin parental: un atac a l’escola pública, al pluralisme democràtic i als drets de la infància.


Jaume Carbonell
Vox –el partit on es fon el franquisme històric amb els postulats de la nova extrema dreta– cavalca a galop en l'educació. La seva primera iniciativa és el Pin parental, mecanisme que permet a les famílies vetar activitats i continguts que s'oposin a les seves creences morals i ideològiques.

Aquesta iniciativa tracta d’arrossegar als altres partits de la dreta –Partit Popular i Ciutadans–, els quals governen en les comunitats autònomes de Madrid, Andalusia i Múrcia. El Ministeri d’Educació ha interposat un recurs perquè no s’apliqui el veto, ja que entén que vulnera la legalitat democràtica i els drets de la infància. Els continguts que es qüestionen per part de Vox són, de moment, els relacionats amb la diversitat afectiva-sexual i la igualtat de gènere. Per això també s’han pronunciat en contra seva diversos col·lectius educatius i socials, entre ells els feministes i LGTBI.

Això del Pin parental no pot llegir-se com una proposta aïllada, sinó que forma part d’una ofensiva que les forces conservadores i reaccionàries van forjant des de fa temps i que de ben segur, amb el nou govern d’esquerres, emergiran amb més virulència almenys en tres direccions i contextos.

La primera ofensiva és la de la privatització, concretada en la lliure elecció de centre, un procés que poc té a veure amb la llibertat educativa real, amb un dret democràtic i molt menys amb la igualtat d’oportunitats, perquè genera un alt grau de segregació i marginació. El seu discurs és clar: primer triem el centre que més ens convé per la nostra posició social i després fem un ús extensiu i abusiu de la llibertat per imposar el que els nostres fills han d’aprendre en funció dels nostres interessos particulars, de les nostres conviccions ideològiques i de les nostres creences religioses.

La segona ofensiva, expressada de forma encoberta, tracta de deteriorar la imatge de l’escola pública, atribuint-li a aquesta, mitjançant una basta manipulació, la falta de llibertat i l’adoctrinament ideològic. Per aconseguir tal propòsit no és necessari demostrar res amb dades i evidències. N’hi ha prou amb generar soroll mediàtic, confusió entre les famílies, por entre el professorat i dubtes i incerteses sobre el funcionament present i futur de l’escola pública, en un moment que aquest model escolar gaudeix de tanta o més qualitat que l’escola concertada. El futur sí que els preocupa i molt: perquè la pugna per la captació de més alumnat –clients, en diuen– augmenta en un moment de progressiu descens demogràfic. Una batalla d’enorme calat per l’hegemonia educativa i cultural.

La tercera ofensiva se situa en l’àmbit internacional i és compartida per tots aquells països governats o amb una influència poderosa de l’extrema dreta, i encoratjada per grups evangèlics extremistes o ultracatòlics. La llista és llarga i ve des de lluny. N’hi ha prou de recordar, a títol d’exemple, les negatives de bastants centres nord-americans a ensenyar la teoria darwinista de l’evolució o, més recentment, les temptatives de l’activisme dels drets dels homes blancs –que no humans– que “se senten discriminats”; la cacera de bruixes empresa contra la presència de Pablo Freire a les aules per part del govern brasiler de Bolsonaro; o les pressions de pares i mares perquè no es passin certs vídeos sobre qüestions considerades controvertides i que han acabat amb expulsions docents; i a diferents comunitats autònomes de l’Estat ja s’han donat casos de denúncies familiars que han acabat en el jutjat per defensar a les aules el legítim dret de vaga, per comentar conflictes socials i polítics, per qüestions relatives a la diferència sexual o per l’ensenyament d’altres llengües cooficials al costat del castellà. I demà, el focus de la denúncia i la censura pot traslladar-se a la immigració, les persones refugiades, el canvi climàtic o la memòria històrica. Tampoc ajuda massa el fet que el cordó sanitari que es mantenia a Itàlia contra el feixisme o a Alemanya contra el nazisme s’hagi relaxat i fins i tot desactivat en alguns aspectes.

La iniciativa del PIN parental o d’altres de caràcter similar atempten contra drets bàsics, el pluralisme en una societat democràtica i contra la funció d’una escola oberta a la realitat. Anem a pams.

En primer lloc, el Pin parental contradiu alguns articles bàsics de la Constitució, l’esperit i la lletra la LOMCE –l’actual llei educativa– que reconeix l’educació integral, així com a la normativa que desenvolupa el currículum a les comunitats autònomes, on s’inclouen continguts i activitats com els que es pretenen impugnar. També contradiu els diversos tractats internacionals com els Drets Humans i la Convenció dels Drets dels Infants, que reconeix que aquests són subjectes de drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, entre els quals cal esmentar el respecte a la diversitat de gènere, sexual i racial; el de la llibertat d’expressió, pensament, consciència i religió; i el dret a la informació i a no ser objecte d’intromissions. L’Estat i els poders públics, igual que vetllen per la protecció física i psíquica de la infància, també han de vetllar per la protecció dels seus drets ètics i democràtics. Aquests estan per sobre les creences del que pensin o creguin les famílies. La llibertat no s’imposa, sinó que s’exercita de manera autònoma. Ningú pot atribuir-se el seu monopoli.

En segon lloc, l’escola pública en una societat democràtica garanteix el pluralisme, amb la inclusió, l’intercanvi i l’aprenentatge de les diverses idees, visions i valors. Així mateix, assegura el més escrupolós respecte cap a les diferents maneres de ser, definir-se i relacionar-se que tenen els éssers humans, per raó del seu sexe, cultura o per altres raons, sempre que no atemptin als drets anteriorment assenyalats. Però el respecte a la diversitat no pot deslligar-se de la igualtat, perquè els éssers humans som o hauríem de ser més iguals –en drets– que diferents. L’escola democràtica no adoctrina, no imposa una determinada manera de pensar –el què pensar– sinó que obre camins al pensament i a la reflexió: al com pensar, una distinció que no és fútil. Per això, bandeja adoctrinaments, dogmatismes, sectarismes i fonamentalismes.

D’altra banda, no hi ha democràcia sense participació ni control. Per aquest motiu en l’actualitat es contemplen diversos mecanismes de participació i control democràtic dels diversos actors educatius i, entre ells, la família: associacions de mares i pares, consells escolars, representants de classes, etc. I si és necessari es creen uns altres amb la condició de millorar la fluïdesa informativa i comunicativa. I és en aquest context que, a principis de curs i quan faci falta, s’expliquen els projectes educatius de centre, els continguts del currículum i la programació de les diverses activitats. I, òbviament, en l’àmbit familiar, hi ha un ampli camp per desenvolupar lliurement un altre tipus d’intervencions educatives que poden molt o poc amb les contemplades en el currículum. Però les regles que regulen l’espai privat són diferents de les que conformen l’àmbit públic.

I en tercer lloc, existeixen raons pedagògiques de pes. Qui pot negar, a hores d’ara, que l’escola no ha d’obrir-se a la realitat i a la vida o que, al mateix temps, la riquesa de la vida quotidiana no entri a les aules? O potser una de les funcions de l’escola no és mostrar el món i comprendre’l a partir dels canvis esdevinguts en el camp tecnològic, econòmic, social i cultural? Quins moviments d’innovació o renovació pedagògica, des de la més àmplia pluralitat, no han tractat de respondre afirmativament a aquests interrogants? L’educació escolar educa per a la formació d’un pensament lliure i per a l’adquisició d’un criteri propi. Per això cal eixamplar la mirada i no tancar-la, així com aprendre a llegir una realitat cada vegada més complexa i canviant amb tots els seus colors i no reduint la paleta al blanc i negre. Hannah Arendt ho diu molt bé: “Com més punts de vista tinguem presents quan estiguem valorant un assumpte determinat, i com millor em pugui imaginar com sentiria i pensaria si estigués en el lloc d’uns altres, més forta serà la meva capacitat de pensament representatiu i més vàlides seran les meves conclusions, la meva opinió”.

El professorat, i la comunitat educativa en el seu conjunt, han d’estar molt alerta per a desentranyar totes les maniobres dels qui en nom de la llibertat volen carregar-se-la imposant els seus particulars punts de vista; o dels qui, apel·lant a la democràcia, ressusciten vells i nous autoritarismes.

[img]http://Aquesta iniciativa tracta d’arrossegar als altres partits de la dreta –Partit Popular i Ciutadans–, els quals governen en les comunitats autònomes de Madrid, Andalusia i Múrcia. El Ministeri d’Educació ha interposat un recurs perquè no s’apliqui el veto, ja que entén que vulnera la legalitat democràtica i els drets de la infància. Els continguts que es qüestionen per part de Vox són, de moment, els relacionats amb la diversitat afectiva-sexual i la igualtat de gènere. Per això també s’han pronunciat en contra seva diversos col·lectius educatius i socials, entre ells els feministes i LGTBI.

Això del Pin parental no pot llegir-se com una proposta aïllada, sinó que forma part d’una ofensiva que les forces conservadores i reaccionàries van forjant des de fa temps i que de ben segur, amb el nou govern d’esquerres, emergiran amb més virulència almenys en tres direccions i contextos.

La primera ofensiva és la de la privatització, concretada en la lliure elecció de centre, un procés que poc té a veure amb la llibertat educativa real, amb un dret democràtic i molt menys amb la igualtat d’oportunitats, perquè genera un alt grau de segregació i marginació. El seu discurs és clar: primer triem el centre que més ens convé per la nostra posició social i després fem un ús extensiu i abusiu de la llibertat per imposar el que els nostres fills han d’aprendre en funció dels nostres interessos particulars, de les nostres conviccions ideològiques i de les nostres creences religioses.

La segona ofensiva, expressada de forma encoberta, tracta de deteriorar la imatge de l’escola pública, atribuint-li a aquesta, mitjançant una basta manipulació, la falta de llibertat i l’adoctrinament ideològic. Per aconseguir tal propòsit no és necessari demostrar res amb dades i evidències. N’hi ha prou amb generar soroll mediàtic, confusió entre les famílies, por entre el professorat i dubtes i incerteses sobre el funcionament present i futur de l’escola pública, en un moment que aquest model escolar gaudeix de tanta o més qualitat que l’escola concertada. El futur sí que els preocupa i molt: perquè la pugna per la captació de més alumnat –clients, en diuen– augmenta en un moment de progressiu descens demogràfic. Una batalla d’enorme calat per l’hegemonia educativa i cultural.

La tercera ofensiva se situa en l’àmbit internacional i és compartida per tots aquells països governats o amb una influència poderosa de l’extrema dreta, i encoratjada per grups evangèlics extremistes o ultracatòlics. La llista és llarga i ve des de lluny. N’hi ha prou de recordar, a títol d’exemple, les negatives de bastants centres nord-americans a ensenyar la teoria darwinista de l’evolució o, més recentment, les temptatives de l’activisme dels drets dels homes blancs –que no humans– que “se senten discriminats”; la cacera de bruixes empresa contra la presència de Pablo Freire a les aules per part del govern brasiler de Bolsonaro; o les pressions de pares i mares perquè no es passin certs vídeos sobre qüestions considerades controvertides i que han acabat amb expulsions docents; i a diferents comunitats autònomes de l’Estat ja s’han donat casos de denúncies familiars que han acabat en el jutjat per defensar a les aules el legítim dret de vaga, per comentar conflictes socials i polítics, per qüestions relatives a la diferència sexual o per l’ensenyament d’altres llengües cooficials al costat del castellà. I demà, el focus de la denúncia i la censura pot traslladar-se a la immigració, les persones refugiades, el canvi climàtic o la memòria històrica. Tampoc ajuda massa el fet que el cordó sanitari que es mantenia a Itàlia contra el feixisme o a Alemanya contra el nazisme s’hagi relaxat i fins i tot desactivat en alguns aspectes.

La iniciativa del PIN parental o d’altres de caràcter similar atempten contra drets bàsics, el pluralisme en una societat democràtica i contra la funció d’una escola oberta a la realitat. Anem a pams.

En primer lloc, el Pin parental contradiu alguns articles bàsics de la Constitució, l’esperit i la lletra la LOMCE –l’actual llei educativa– que reconeix l’educació integral, així com a la normativa que desenvolupa el currículum a les comunitats autònomes, on s’inclouen continguts i activitats com els que es pretenen impugnar. També contradiu els diversos tractats internacionals com els Drets Humans i la Convenció dels Drets dels Infants, que reconeix que aquests són subjectes de drets civils, polítics, econòmics, socials i culturals, entre els quals cal esmentar el respecte a la diversitat de gènere, sexual i racial; el de la llibertat d’expressió, pensament, consciència i religió; i el dret a la informació i a no ser objecte d’intromissions. L’Estat i els poders públics, igual que vetllen per la protecció física i psíquica de la infància, també han de vetllar per la protecció dels seus drets ètics i democràtics. Aquests estan per sobre les creences del que pensin o creguin les famílies. La llibertat no s’imposa, sinó que s’exercita de manera autònoma. Ningú pot atribuir-se el seu monopoli.

En segon lloc, l’escola pública en una societat democràtica garanteix el pluralisme, amb la inclusió, l’intercanvi i l’aprenentatge de les diverses idees, visions i valors. Així mateix, assegura el més escrupolós respecte cap a les diferents maneres de ser, definir-se i relacionar-se que tenen els éssers humans, per raó del seu sexe, cultura o per altres raons, sempre que no atemptin als drets anteriorment assenyalats. Però el respecte a la diversitat no pot deslligar-se de la igualtat, perquè els éssers humans som o hauríem de ser més iguals –en drets– que diferents. L’escola democràtica no adoctrina, no imposa una determinada manera de pensar –el què pensar– sinó que obre camins al pensament i a la reflexió: al com pensar, una distinció que no és fútil. Per això, bandeja adoctrinaments, dogmatismes, sectarismes i fonamentalismes.

D’altra banda, no hi ha democràcia sense participació ni control. Per aquest motiu en l’actualitat es contemplen diversos mecanismes de participació i control democràtic dels diversos actors educatius i, entre ells, la família: associacions de mares i pares, consells escolars, representants de classes, etc. I si és necessari es creen uns altres amb la condició de millorar la fluïdesa informativa i comunicativa. I és en aquest context que, a principis de curs i quan faci falta, s’expliquen els projectes educatius de centre, els continguts del currículum i la programació de les diverses activitats. I, òbviament, en l’àmbit familiar, hi ha un ampli camp per desenvolupar lliurement un altre tipus d’intervencions educatives que poden molt o poc amb les contemplades en el currículum. Però les regles que regulen l’espai privat són diferents de les que conformen l’àmbit públic.

I en tercer lloc, existeixen raons pedagògiques de pes. Qui pot negar, a hores d’ara, que l’escola no ha d’obrir-se a la realitat i a la vida o que, al mateix temps, la riquesa de la vida quotidiana no entri a les aules? O potser una de les funcions de l’escola no és mostrar el món i comprendre’l a partir dels canvis esdevinguts en el camp tecnològic, econòmic, social i cultural? Quins moviments d’innovació o renovació pedagògica, des de la més àmplia pluralitat, no han tractat de respondre afirmativament a aquests interrogants? L’educació escolar educa per a la formació d’un pensament lliure i per a l’adquisició d’un criteri propi. Per això cal eixamplar la mirada i no tancar-la, així com aprendre a llegir una realitat cada vegada més complexa i canviant amb tots els seus colors i no reduint la paleta al blanc i negre. Hannah Arendt ho diu molt bé: “Com més punts de vista tinguem presents quan estiguem valorant un assumpte determinat, i com millor em pugui imaginar com sentiria i pensaria si estigués en el lloc d’uns altres, més forta serà la meva capacitat de pensament representatiu i més vàlides seran les meves conclusions, la meva opinió”.

El professorat, i la comunitat educativa en el seu conjunt, han d’estar molt alerta per a desentranyar totes les maniobres dels qui en nom de la llibertat volen carregar-se-la imposant els seus particulars punts de vista; o dels qui, apel·lant a la democràcia, ressusciten vells i nous autoritarismes.

89
S'obre el període de sol·licituds dels habitatges de promoció pública de venda a Montgat

Del 27/01/2020 al 28/02/2020
Les sol·licituds podran presentar-se concertant cita prèvia a l'OAC de l'Ajuntament de Montgat.


L'IMPSOL ja ha obert el termini de sol·licituds per prendre part en el procés d'adjudicació dels habitatges amb protecció oficial de venda amb règim de preu concertat de l'edifici que s'està  construint al c/ Joanot Martorell, 7-9 de Montgat.

El període per presentar les sol·licituds és des del 27 de gener a les 9 h fins el 28 de febrer de 2020 a les 14 h. Les persones que ho desitgin podran presentar la sol·licitud a:

A l'OAC de l'Ajuntament de Montgat c/ Francesc Moragas (Galeries) Els dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 9 a 14 h. Cal concertar cita prèvia a través de l'enllaç https://citaprevia.gestorn.com/montgat/

a l'IMPSOL c/ 62 núm. 16 Edifici A 4a. planta (Zona Franca) de dilluns a divendres de 10 a 14 h

Concretament, es tracta del procediment de sol·licitud i adjudicació dels piso en venda de l'edifici en construcció al c/ Joanot Martorell, 7-9 (Turó del Sastre), que té 62 habitatges (dels quals 42 de venda i 63 pàrquings).

Dels 42 pisos en venda, 1 dels quals per a persones amb mobilitat reduïda i 3 més per a persones amb risc d'exclusió social. S'entén per a exclusió social (Famílies monoparentals, o persones amb discapacitats psíquics i/o persones amb malaltia mental reconeguda com a disminució que puguin ser autònoms).

Requisits econòmics:

Tenir un màxim d'ingressos 5,50 vegades l'IRSC.
Nivell d'endeutament no superior al 30% dels ingressos anuals bruts.
La forquilla de preus aproximats dels pisos (amb plaça de garatge inclosa  i traster opcional) serà entre 134.000€ i 247.000€ + IVA.
Les bases d'adjudicació, plànols i preus es poden consultar a la pàgina Web de l'IMPSOL, i fent clic a la pestanya “PROMOCIONS”. Entre les condicions destaca que cal estar donat d'alta al Registre de sol·licitants i només es podrà presentar una sol·licitud per unitat familiar acompanyada sempre de la resolució d'alta del Registre de Sol·licitants, i que els ingressos de la unitat familiar siguin inferiors a 5.50 vegades l'IRSC (1 persona 58.430,02€ - 2 persones 60.237,13€ - 3 persones 62.827,98 € i 4 persones o més 64.922,24 €).

Podeu descarregar-vos l'imprés de sol·licitud i les Bases aquí:

Documentació
Bases pisos de protecció oficial venda 18C Turó del Sastre - file:///Users/migueltomas/Downloads/bases_pisos_de_proteccio_oficial_venda_18c_turo_del_sastre.pd

Imprés de sol·licitud habitatges promoció 18C Turó del Sastre - 163Kb - file:///Users/migueltomas/Downloads/impres_de_sollicitud_habitatges_promocio_18c_turo_del_sastre.pdf

Ayuntament de Montgat

90
Noticias / El temporal fa estralls a les platges de Montgat
« el: Gener 25, 2020, 12:27:10 pm »

El fort onatge ha envaït gran part de la superfície de la platja de Montgat, reduint l’amplada de sorra, malmeten de nord a sud passeres de fusta, escales d’accés, rampes, plataformes de les dutxes,  i també hi ha hagut desperfectes als ponts de fusta del passeig.
També s’han vist afectades i malmeses les xarxes de sanejament, les plataformes d’aparcabicicletes, les papereres, bancs i cartells i senyals informatius. El temporal també ha afectat a les zones de joc esportiu i infantil com la zona de vòlei i ha deixant immensos bassals d’aigua salada a la sorra. El temporal també ha afectat greument la zona de varada de barques del Club Marítim i les instal·lacions de l’Escola de Vela força deteriorades per la intensitat de la pluja i el vent. A més, el passeig marítim es va haver de tancar pel perill de l’onatge, i es van inundar els accessos soterrats a la platja, de Can Tano,  de la Torre de guaita i  l’Av. Mediterrània, generant problemes de mobilitat als vianants. Al tram del Passeig que comunica Montgat o Masnou també s’han registrat força desperfectes./Tot Badalona

La borrasca Glòria també ha deixat forts desperfectes al litoral de Montgat - Badalona Tres60

Pàgines: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 73
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal