Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Temes - Admin

Pàgines: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 67
91

El Consell Comarcal del Maresme, amb la col·laboració dels consistoris de la comarca
entre els quals el de Montgat) ha creat l’Oficina Itinerant de Pobresa Energètica.

Durant aquest abril, s’instal·larà a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Montgat, pertal d’atendre les poblacions d’Alella, Tiana i Montgat. En concret, el dia d’atenció serà els dilluns, en l’horari de 9 a 14h. Per ser atès, caldrà cita prèvia donada pels serveis socialsde cada municipi. En aquest espai s’atendran persones vulnerables en l’àmbit de pobresa energètica per assessorar-les i informar-les sobre aquest tema. El personal de l’oficina també ajudarà a formalitzar tràmits relacionats amb el consum, els bons socials o els deutes de subministraments. Es coneix com a pobresa energètica la dificultat de mantenir la llar amb unes condicions adequades de temperatura a un preu just. L’Oficina Itinerant de Pobresa Energètica pretén donar una resposta efectiva per millorar l’eficiència energètica i reduir les despeses de les famílies i les llars més desafavorides./Tot Badalona

92

Les formacions de govern destaquen la dificultat d’aquest mandat per la feina que hi havia pendent. L’oposició critica el govern per “inacció” i creu que s’hauran de revisar els comptes de l’Ajuntament.


Francesc García (JxCAT)
“Necessitarem conèixer l’estat econòmic de
l’Ajuntament: ordenaré una auditoria”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Crec que aquest govern ha fallat en hores de dedicació, projecte de poble i diàleg. Montgat s’ha aturat, literalment.

Si després del maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
El 2015 el meu equip va deixar l’Ajuntament en superàvit, amb molts diners al banc i sense deute financer, per més que el govern actual hagi insistit a enviar missatges catastrofistes. El juny de 2019 necessitarem conèixer l’estat econòmic de l’Ajuntament i com estan els diferents departaments. Els treballadors municipals ja avisen que tenen molts problemes per falta de personal i excés de burocràcia. Ordenaré una auditoria econòmica i una anàlisi departamental.

Què proposa per millorar l’espai públic i la seguretat, dos dels grans temes de debat al municipi?
Proposo el que feia entre 2011 i 2015: caminar molt per Montgat, sense presses, escoltant els veïns i comerciants i actuant ràpidament. Cal gestionar bé els equips de treball i tornar a reforçar la brigada municipal d’obres, que des de 2015 gairebé ha desaparegut. En l’àmbit de seguretat, hem de tornar a centrar-nos en el contacte directe amb els veïns i comerciants, la policia ha de ser professional, però també atenta i servicial amb els ciutadans. Escoltar els agents policials és una altra assignatura pendent del govern actual. Cal aconseguir que deixin de marxar de Montgat a altres municipis que els ofereixen millors condicions de futur.

Està disposat a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Per gestionar bé un municipi s’ha de tenir la capacitat de parlar amb tots els grups polítics, centrar-se en la política local com a eix de diàleg i evitar la crispació. Proposarem mesures concretes que permetin a tots els grups participar en la gestió local.

 Rosa Funtané (ERC)
“S’han dut a terme projectes que ens
permeten abordar el futur amb il·lusió”

De l’1 al 10, com valora la seva gestió durant aquesta legislatura?
Hem treballat molt junts amb els treballadors de l’Ajuntament per posar ordre a la situació administrativa complicada que vam trobar. Amb tot, s’han dut a terme un bon nombre de plans i projectes que ens permeten abordar el futur immediat amb moltes ganes i il·lusió. Si haig de posar un número al mandat, seria un 7.

Si després del maig torna a ser alcaldessa, quina serà la primera decisió que prendrà?
En l’àmbit operatiu intern, la primera decisió serà adequar el nombre de treballadors i treballadores a les necessitats del municipi per tal de poder dur a terme totes les accions necessàries per aconseguir fer tots els projectes que estan en marxa.

Quins projectes li han quedat pendents aquest mandat?
Més que pendents, són projectes que ja estan embastats. El Passeig Marítim, el parc de la Riera d’en Font, el clavegueram de diferents zones, la pacificació de la carretera de Tiana… Tots aquests projectes estan en marxa i pròximament seran licitats i executats.

Ara mateix el govern municipal, a més d’ERC, està integrat per diversos partits com ICV, MES i PRE. Si guanyen, seguiran en aquesta línia de buscar pactes per formar un govern més ampli?
La diversitat en un equip de govern és important. Governem per totes les persones.

Si es queda a l’oposició després dels comicis, quina serà la seva línia de treball?
ERC sempre ha tingut una línia de treball: treballar pel poble, pel desenvolupament, la igualtat i la cohesió social. El nostre objectiu és avançar en la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Sempre estarem al costat de les propostes que ajudin el poble.

 Andy Absil (PSC)
“Dotarem la Policia Local amb més recursos
i estudiarem implantar càmeres de seguretat”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal aquest mandat?
Un 5 sembla més que generós per a un govern que no ha desenvolupat projectes rellevants per al municipi, al qual se li han caducat els contractes de neteja i manteniment i que ha aprovat al final de la legislatura, de cara a la galeria, projectes que no es poden implementar sense dotació econòmica, com l’Administració Electrònica.

Si després del maig és alcalde, quina serà la primera decisió que prendrà?
Reconnectar amb els empleats municipals, ja que creiem que s’ha instal·lat un sentiment de desmotivació durant les últimes legislatures. Obrir vies de diàleg amb els treballadors en forma de taules mixtes, amb representants de tots els grups municipals. I revisar en profunditat l’estat dels comptes municipals.

Què proposa per millorar l’espai públic i la seguretat, dos dels grans temes de debat al municipi?
Dotarem la Policia Local amb més recursos econòmics i humans i perseguirem l’incivisme que castiga el nostre espai públic. També estudiarem la viabilitat i legalitat d’implantar càmeres de seguretat a la via pública.

Està disposat a pactar amb alguna altra formació per entrar al govern municipal?
Definitivament, sí. Fins i tot plantejaríem el debat sobre un govern de concentració obert a totes les forces municipals.

Si es queda a l’oposició després dels comicis, quina serà la seva línia de treball?
Ens esforçarem igualment des del primer dia a defensar els interessos dels nostres veïns; exigirem feina i dedicació a l’equip de govern; col·laborarem fins a on ells vulguin la nostra ajuda; aportarem les nostres propostes i intentarem millorar les propostes dels altres.

 Montse Sanllehy (ICV)
“Ha estat un mandat complicat. S’ha hagut de
fer el doble de feina: la pendent i la corrent”

De l’1 al 10, com valora la gestió del govern municipal, del qual han format part aquest mandat?
Valoro la gestió del govern municipal amb un 8. Ha estat un mandat molt complicat per la situació en la qual vam trobar l’Ajuntament. S’ha hagut de fer el doble de feina: la pendent i la corrent. El llistat de qüestions a modificar ha estat inacabable, però malgrat tot hem fet molta feina. Feina interna necessària per adequar l’Ajuntament a les exigències legals del segle XXI, però també feina externa com la construcció de l’embrió de la nova escola, la inversió en el clavegueram del poble…

Quins projectes li han quedat pendents aquest mandat?
No s’ha pogut acabar el Passeig Marítim ni el parc de la riera d’en Font. De fet, ambdós projectes han trobat diferents obstacles per poder-se materialitzar, però cada vegada estem més a prop d’aconseguir-ho. Restarà pendent continuar amb la inversió al barri de les Costes, continuar les obres de clavegueram, l’adequació dels terrenys per a la construcció de l’edifici de la nova escola (quan la Generalitat iniciï les obres), l’adequació del Parc de les Bateries al Pla d’Usos establert en aquest mandat i d’altres en els que estem començant a treballar.

*Sanllehy és la portaveu del grup municipal
d’ICV. El partit ha decidit no tornar-se a
presentar a les eleccions municipals.


 

Línia Nord ha ofert a Cs aparèixer en aquest espai, però des del partit han declinat la proposta. També s’ha posat en contacte amb MES i PRE, però no ha obtingut resposta.


93
Noticias / Montgat celebra la seva primera audiència pública
« el: Març 23, 2019, 08:18:21 am »
El projecte Wavegarden, les voreres de la ronda Països Catalans i la construcció del passeig Marítim van ser els únics temes que van sorgir dilluns a la primera audiència pública que ha organitzat l’Ajuntament de Montgat, en la qual van participar prop d’una trentena de persones.

La primera pregunta feia referència al complex de surf de Montgat que mai no es va arribar a fer, Wavegarden. L’alcaldessa Rosa Funtané va explicar que l’Ajuntament va decidir no fer la modificació necessària del Pla General Metropolità per permetre la construcció del complex a principis de juliol de 2018 en una comissió informativa i per aquest motiu no es va portar al Ple.

El regidor Gabriel Salguero va informar, en canvi, que esperen poder començar a arreglar una de les voreres de la ronda Països Catalans en els pròxims quinze dies i l’altra vorera a partir de setmana santa.

Finalment, l’alcaldessa Funtané va subratllar que el projecte del passeig Marítim està acabat i en fase de licitació, però hi ha un inconvenient referent a la disponibilitat d’un terreny, del qual la cofraria de pescadors en reclama el dret, i per aquest motiu no s’ha pogut avançar. Els serveis jurídics de l’Ajuntament treballen per solucionar-ho./Linia Nord

94
Noticias / Exposició per recuperar la memòria històrica de Montgat
« el: Març 19, 2019, 08:36:48 am »
El dilluns 25 de març a les 19 h s’inaugurarà l’exposició “MONTGAT 1933-1950: retrat d’una època.
 Recuperem la memòria a través de l’arxiu municipal”, a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc, una mostra carregada de documents curiosos i representatius de la vida en aquest període del segle XX.
L’exposició presenta un recull de la recerca feta a l’arxiu municipal de l’Ajuntament gràcies a la tasca realitzada per l’historiador local Abelard Chimisanas Julià, amb documents que van des de l’inici de l’autonomia municipal de Montgat (el nostre poble es va segregar de Tiana el 16 de juliol del 1933) fins a la dècada dels anys cinquanta del segle passat.
 L’exposició aplega documentació de l’època de la Segona República, la Guerra Civil i la postguerra, que mostra l’impacte que van tenir a Montgat aquests episodis de la història del país.
 L’exposició es podrà visitar des del 26 de març fins al dia 29 d’abril en horari de biblioteca (tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 hores i els dijous i dissabtes al matí de 10 a 14 hores)./Tot Badalona


95
Noticias / Montgat celebra les Jornades del Dia del Consumidor
« el: Març 16, 2019, 08:47:45 am »
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de Montgat (OMIC) arriba aquest divendres al seu 10è aniversari. Per celebrar-ho, l’Ajuntament de Montgat ha organitzat les Jornades del Dia del Consumidor, que aquest any arriben a la seva 12a edició i que tindran lloc aquest divendres i els dies 20 i 21 de març.

Aquest divendres, la Sala Pau Casals acollirà un acte per celebrar l’aniversari de l’OMIC i donar el tret de sortida a les Jornades del Dia del Consumidor.

Aquestes jornades continuaran el 20 de març amb la Unitat Mòbil de Consum de la Diputació de Barcelona, que se situarà a la plaça de les Mallorquines, i tancaran el 21 de març al Casal de Gent Gran amb l’activitat La música en consum.

L’OMIC és un servei gratuït d’informació, ajuda i orientació que depèn de l’Ajuntament i que està obert a tota la ciutadania els dilluns i dimarts al Centre Cívic. El seu objectiu és garantir que les persones consumidores puguin exercir els seus drets bàsics./Linea Nord


96
Noticias / Es constitueix el Consell de la Vila de Montgat
« el: Març 09, 2019, 08:49:01 am »
Aquesta setmana s’ha constituit primer Consell de la Vila de Montgat a la Sala Pau Casals.


Al Plenari de constitució hi van participar regidors/es en representació dels grup municipals de l’Ajuntament, així com representants d’entitats cíviques, socials, culturals i esportives i persones escollides entre la ciutadania de Montgat. El Consell de la Vila és l’òrgan de participació creat per tal que els representants de la ciutadania debatin amb responsables polítics i tècnics municipals els assumptes públics de la ciutat. Regulat a l’article 23 del Reglament de Participació Ciutadana té com a funcions els plans d’actuació generals, canalitzar queixes i suggeriments, emetre informes, promoure estudis i fer propostes en matèria de desenvolupament econòmic, local, planificació estratègica de la ciutat i grans projectes urbans./Tot Badalona

97
L’alcaldessa celebra l’arxivament de la causa. Foto: ERCL’alcaldessa, Rosa Funtané, ja no serà investigada pel cas del referèndum sobiranista de l’1 d’octubre de 2017.
La Fiscalia Provincial de Barcelona va notificar el cap de setmana a Funtané que les diligències d’investigació contra ella havien estat arxivades.

L’alcaldessa estava sent investigada per delictes de desobediència, prevaricació i/o malversació de cabals públics per l’organització del referèndum de l’1-O a Montgat. El decret de la Fiscalia va concloure que no es va poder acreditar la comissió d’aquests delictes i, per tant, van decidir arxivar la causa.

Funtané explica a Línia Nord que va rebre la notícia amb “molta il·lusió”, tot i que estava tranquil·la perquè tenia clar que “votar no és un delicte, en canvi colpejar la gent sí que ho és”. “Tinc la tranquil·litat que, ara que la causa ja està arxivada, ja no he de preocupar-m¡hi ni pensar-hi”, assenyala.

L’alcaldessa destaca que ara tot queda en mans del seu advocat, a qui ha agraït la feina feta, perquè no només va aconseguir que s’arxivés el seu cas, sinó també el de tots els alcaldes i alcaldesses que van ser citats a declarar a les mateixes dates.

“Senzillament és un acte de justícia. La injustícia era que estiguéssim investigats. No podien justificar per cap mena d’acció el que volien pretendre i acusar-nos d’una cosa que no és il·legal”, ressalta Funtané./Linia Nord

98
Noticias / Obito de Francisco Corro .
« el: Març 03, 2019, 12:02:42 pm »
Obito de Francisco Corro Vazco ,Primer responsable politico del P.S.U.C en la transición y primer Teniente de Alcalde en el primer Ayuntamiento democratico en Montgat en 1979,hoy dia 3 de Marzo a las 12:30 en el tanatorio de Montgat a las 19 será el sepelio

99
L’Ajuntament de Montgat celebrarà el pròxim 18 de març la primera audiència pública ciutadana del municipi.

Els veïns i veïnes de Montgat podran participar-hi en nom propi o en representació d’entitats, associacions o col·lectius del poble, sempre que sol·licitin la intervenció a l’Ajuntament.

Les persones que vulguin proposar temes per tractar-los poden presentar les seves propostes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) o de manera electrònica a través de la pàgina web municipal. Dos dies abans de la data de l’audiència es publicarà al Tauler d’Edictes l’ordre del dia amb els temes que es tractaran a l’audiència.

Les sol·licituds d’intervencions de la ciutadania s’avaluaran tenint en compte que el nombre màxim de sol·licituds d’intervenció en una audiència pública és de vuit i que la concreció de la pregunta ha de ser d’un assumpte de competència municipal, entre altres condicions que s’especifiquen al reglament de participació ciutadana de l’Ajuntament de Montgat./Lnia Nord

100
Del 26 de abril al 5 de mayo tendrá lugar la segunda edición del Telefèric Fest 2019, el festival que nació el año pasado en Badalona y Montgat. El evento catalán ha anunciado ya su cartel y los horarios de las actuaciones....
Para esta segunda edición como decimos, sus responsables siguen apostando por la calidad artística nacional como máxima. Y contando con tres espacios para sus conciertos en Badalona (La Donzella de la Costa y Sarau 08911), así como el Panoràmic, en Montgat. En el cartel de este año figuran Maika Makovski, Roger Mas, Caïm Riba, Los Hermanos Cubero, Quimi Portet, Oriol Tramvia, Brighton 64, Azucarillo Kings y Diego Cortés.

HORARIOS TELEFÈRIC FEST 2019

VIERNES 26 ABRIL-ROGER MAS – 22.30 h. – SARAU 08911

SÁBADO 27 ABRIL- BRIGHTON 64 (ACÚSTICO) – 19.30 h –PANORÀMIC

DOMINGO 28 ABRIL- LOS HERMANOS CUBERO – 19.30 h. – LA DONZELLA CLUB DE PLATJA (interior)

 MARTES 30 DE ABRIL- QUIMI PORTET – 23 h. – SARAU 08911

MIÉRCOLES 1 MAYO- ORIOL TRAMVIA – 16.30 h. – LA DONZELLA CLUB DE PLATJA (exterior)

VIERNES 3 MAYO – MAIKA MAKOVSKI- 23 h. – SARAU 08911

SÁBADO 4 MAYO- CAÏM RIBA – 19.30 h. – PANORÀMIC

SÁBADO 4 MAYO-  AZUCARILLO KINGS- 23: 59 h.- SARAU 08911

DOMINGO 5 MAYO- DIEGO CORTÉS- 19.30 h.- LA DONZELLA CLUB DE PLATJA (interior) ...


101
Noticias / Anuncio del Ayuntamiento de Montgat
« el: Febrer 21, 2019, 10:31:33 am »
Anuncio del Ayuntamiento de Montgat por el que se formaliza el contrato de servicios de mantenimiento general de los espacios verdes, mobiliario urbano y parques infantiles del municipio de Montgat.

Nº de Disposición: BOE-B-2019-6726|Boletín Oficial: 42|Fecha Disposición: 0000-00-00|Fecha Publicación: 2019-02-18|Órgano Emisor: Administración Local

1. Entidad adjudicadora:
a) Organismo:

Ayuntamiento de Montgat.
[b]2. Objeto del contrato:
a) Tipo:[/b]
Servicios.
b) Descripción:
Mantenimiento general de los espacios verdes, mobiliario urbano y parques infantiles del municipio de Montgat.
g) Medio de publicación del anuncio de licitación:
Boletín Oficial del Estado.
h) Fecha de publicación del anuncio de licitación:
06/04/2018
5. Presupuesto base de licitación.
Importe total: 1.499.080 euros.
6. Formalización del contrato:
a) Fecha de adjudicación:
20/12/2018.
b) Fecha de formalización del contrato:
07/02/2019.
c) Contratista:
Urbacet, SLU.
d) Importe o canon de adjudicación:
Importe total: 1.486.829,82 euros.
Montgat, 8 de febrero de 2019.- Alcaldesa, Rosa M. Funtané Vila.

Trámites

Registro de la Propiedad  Nota simple  Servicio de búsqueda de propiedades Registro de marcas  Informes DGT
Contenidos

Contratos  Artículos  Foros
Copyright Jurisweb Interactiva S.L. 2017
Derecho.com


102

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha començat aquesta setmana el projecte Petjades que acompanyen, una iniciativa d’acompanyament i suport amb gossos a la planta de Pediatria per disminuir l’ansietat que poden sentir els infants quan s’han de sotmetre a proves o tractaments.


El projecte sorgeix de la col·laboració amb ItCan i amb la Fundació Somni dels Nens, amb la qual l’Hospital, a través de la seva Unitat d’Atenció a la Ciutadania, coopera des de fa 14 anys. Gràcies a aquesta col·laboració, cada dilluns, les nenes i nens de l’Hospital de Dia de Pediatria Can Ruti compartiran el seu tractament amb gossos educats específicament per aquesta tasca. També, el primer dijous de cada mes, els gossos visitaran la consulta que es realitza conjuntament de neuroortopèdia amb rehabilitació.

“Els gossos aporten als infants una disminució de l’ansietat, una millor tolerància als procediments dolorosos i una ajuda en la rehabilitació motora. Ajuden a què l’entorn sigui més amigable, menys hostil. Després d’aquesta primera teràpia, hem confirmat que els nens estaven més tranquils i mostraven menys ansietat amb els professionals sanitaris quan eren sotmesos a processos dolorosos”, explica la pediatra de Germans Trias, Maria Méndez./Tot Badalona

103
Anton Rosa
Roger Casanovas ha denunciado al profesor Miquel Ibran por abusos sexuales.

 El exalumno de la escuela Mireia de Montgat ha presentado en la comisaría de los Mossos d'Esquadra de Ripoll (Ripollès) este martes la querella contra el que fue su tutor y maestro de religión durante el curso comprendido entre los años 1984 y 1985, aunque el acusado murió hace unos años. La denuncia de la víctima no se dirige contra el colegio al entender que "ya tiene poco que ver" con el incidente que se produjo hace 35 años.

"Después de una semana de emociones, noches sin dormir y muchos nervios lo dejaremos aquí", asegura el exalumno en un mensaje en las redes sociales. Según explica el denunciante, llevar el caso a los tribunales servirá para cerrar a un paréntesis de más de tres décadas.

Casanovas ha querido agradecer a Joaquin Rodriguez, la segunda víctima que denunció haber sufrido abusos sexuales por parte de Miquel Ibran, que también hiciera público su testimonio y su valentía. Los dos casos tienen bastantes similitudes con respecto al modus operandi del profesor de religión y, de confirmarse su veracidad, supondrían que no se trata de un incidente aislado sino que el maestro respondía al perfil de un pederasta.

Después del estallido de los posibles casos de abusos, el colegio afectado ha decidido abrir una investigación interna para aclarar los hechos.

La directora del centro, Mariló Vidal, asegura que son "momentos difíciles para la escuela", ya que el nombre y el prestigio del centro se podrían ver "manchados". Sin embargo, Vidal asegura que "ni la dirección ni las personas que formamos parte de la comunidad educativa del centro desde 1990 somos responsables de ningún hecho o situación que pudiera tener lugar, antes como es este caso, supuestamente ocurrido hace 35 años".

Casanovas decidió hacer público su testimonio a raíz del estallido de los últimos casos de pederastia en Montserrat y Constantí (Tarragona).

Según explicó a El Nacional, el profesor de religión del colegio se masturbó delante suyo al menos en dos ocasiones durante el curso comprendido entre los años 1984 y 1985, cuando la víctima tenía sólo 14 años. "Era una bellísima persona, pero se ve que yo le gustaba"./El Nacional.cat


104
Noticias / LA LACRA DE LA PEDERASTIA
« el: Febrer 08, 2019, 08:34:42 am »
Dos exalumnos denuncian los abusos sexuales de un profesor de religión de Montgat

Roger Casanovas y Joaquim Rodríguez, de cursos distintos, revelan los ataques de M.Y. en la década de los ochenta
El primero colgó anoche un mensaje en Facebook para "destapar toda la mierda" tras indignarse con las palabras del arzobispo de Tarragona
Fachada del colegio Mireia de Montgat.  / GMAPS

Un profesor de Religión del col·legi Mireia de Montgat abusó sexualmente de al menos dos alumnos entre los años 83 y 85, según aseguran ambas víctimas, Roger Casanovas y Joaquim Rodríguez. El primero de ellos fue quien encendió la mecha a través de un mensaje que colgó en Facebook el miércoles por la noche. Lo hizo indignado con las declaraciones del arzobispo de Tarragona, Jaume Pujol, que tras la crisis de pederastia que vive la diócesis minimizó los abusos de dos de sus curas investigados por el Vaticano.

Casanovas explica que el profesor de Religión M. Y., ya fallecido, abusó de él en dos ocasiones. Una de estas la detalla en el mensaje colgado en la red social. El maestro le pidió que le acompañara para "hablar" y se encerró con él en una habitación pequeña, debajo de las escaleras que "conducen a las aulas". Se tumbó en el sofá e hizo que Roger se sentara sobre sus piernas, de espaldas a él y con la vista fija en una estatua del niño Jesús. En esa posición, se masturbó, sujetando la cabeza del menor cada vez que este trató de darse la vuelta al notar qué estaba ocurriendo. "Al finalizar, hizo que me estirara sobre él". "Destapemos la mierda", concluye un mensaje del que ya se han hecho eco diversos medios de comunicación como 'El Nacional.cat' y ha obligado a la directora del centro a comparecer ante ellos este jueves.

En una entrevista telefónica con EL PERIÓDICO afirma que no es capaz de recordar si el docente abusó en otras ocasiones. "En esa época tenía migrañas tan fuertes que acababa vomitando, él venía a hacerme compañía en una sala en la que descansaba cuando estas se agudizaban y me abrazaba mientras dormía. No sé qué haría entonces".

Mensaje colgado por Roger Casanovas en FaceBook.

El gesto de Casanovas provocó una reacción que le ha "sobrepasado", a él y a su familia, y le dejó "toda la noche en vela". También ha activado otro resorte, tal vez más inesperado. Otro alumno se puso en contacto con él este jueves por la tarde para decirle que había pasado por una situación similar.

A los 17 años

Joaquim Rodríguez sufrió los tocamientos de M.Y. un año antes, durante el curso de 1983-84. Él era mayor que Roger, había repetido primero de BUP y estaba terminando tercero. Calcula que tendría unos 17 años. Como en el caso de Roger, el profesor de Religión era su tutor, un hombre cercano del que las malas lenguas decían que era excesivamente cariñoso con los alumnos.

"Yo era mal estudiante y me invitó varias veces a su casa para que me diera clases de repaso su hijo. Creo que con Roger usó la misma estrategia y estoy seguro que lo hacía para ganarse nuestra confianza". El día de los abusos su tutor le llevó a una sala del colegio para hablar con él sobre qué opciones tenía de superar el curso con las asignaturas que había suspendido.

La mano sobre la pierna

"Me sentó junto a él, y mientras me hablaba, me puso la mano sobre la pierna. Después, comenzó a subirla hasta mis genitales. En cuanto lo noté, di un respingo hacia atrás. La misma acción se repitió otras dos veces. Con la tercera fue más directo y el gesto fue inequívocamente de pretender cogerme el paquete que impedí levantándome de la silla", explica. Lo que más llama la atención ahora a Joaquim, que estaba seguro que tarde o temprano se abriría el caso de este profesor, es la que calma que conservó en todo momento, "su frialdad". Una forma de actuar que cuadra con alguien que está acostumbrado a comportarse de este modo con menores.

Tanto Casanovas como Rodríguez estudian presentar una denuncia policial contra M. Y. El primero, en realidad, está ya convencido. La escuela, que cambió de dueños en 1990, "desconocía" el caso y ha comunicado a las familias que ha abierto "una investigación" para aclarar el caso. /El Periodico de Cataluña


Pàgines: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 ... 67
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal