Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Messages - Admin

Pàgines: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 68
196
Noticias / El parc de surf de Montgat fa aigües
« el: Març 06, 2018, 12:51:41 pm »

L’Ajuntament no renovarà la concessió al Malamar Wake Park, el ‘beach club’ amb parc nàutic del litoral


FEDE CEDÓ, Montgat

Personatges famosos, alta gastronomia i competicions internacionals de surf indoor. El Malamar Wake Park, el pretensiós projecte que va néixer al solar que durant anys va acollir la fàbrica de la històrica Lejía Conejo, a la costa de Montgat, pretenia ser el motor econòmic del municipi, però ha acabat enfonsat econòmicament i sense possibilitat de renovar la concessió que va caducar l’1 de març passat.

L’alcaldessa de Montgat, Rosa Funtané, va reconèixer que “no renovarem la concessió” a una empresa que no ha aportat al municipi el que s’esperava i que, a més, en el seu segon intent de reobrir la instal·lació ha entrat en concurs de creditors. Els terrenys són una cessió de l’ Àrea Metropolitana de Barcelona ( AMB) per a cinc anys, amb la possibilitat de prorrogar per cinc més, previ acord de totes les parts.

El futur que espera la instal·lació és el seu desmantellament total, tret que es produeixi una nova licitació per a una activitat que no resulti molesta per als veïns. “El primer és el descans dels veïns i després el negoci”, va sentenciar l’alcaldessa. En cas contrari, va assegurar que requeriran a l’ AMB que torni el solar al seu estat original, o sigui un descampat de sorra. L’espai consta de diversos mòduls de restauració, que havien de ser un referent de l’alta gastronomia, i una gran piscina.

“Des de l’inici la instal·lació va generar problemes”, especialment al veïnat, ja que s’ignoraven repetidament les peticions municipals i els mesuraments sonomètrics i es mantenia la música a tot volum fins a la matinada, tal com havia pogut comprovar personalment l’alcaldessa. Segons els veïns, quan arribava l’estiu “començava el calvari” fins al punt d’haver de tancar les finestres en plena canícula.

El debat sobre la idoneïtat de la instal·lació aviat va generar controvèrsia, ja que, segons els residents, no era un establiment que aportés res positiu. Com han reconegut altres fonts de l’Ajuntament, el benefici econòmic va ser mínim, durant els tot just dos anys que va estar en ple funcionament. “Més aviat tenien deutes”, afirmen, perquè al Consistori se li deuen 72.000 euros, només dels impostos i taxes municipals.

En dues ocasions els socis del projecte van intentar reobrir tant el restaurant com la gran llacuna artificial per a la pràctica del surf. El Wake Park de Montgat es va inaugurar el juliol del 2013, va tancar al desembre i va anunciar una reobertura per al març que no es va arribar a produir. La instal·lació destacava per disposar del cable més llarg de la Península per practicar surf i sis mòduls especials per a les acrobàcies en aquest esport, que el feien únic al sud d’Europa. El beach club, amb una piscina de 200 metres amb instal·lació de cable per practicar esports marítims, es va convertir durant uns mesos en una atracció a la costa del Maresme, especialment quan a la nit es convertia en sala de festes.

El que els promotors definien com el primer beachamb un parc nàutic de la Península, era propietat del grup Bilbao Berria i es va inaugurar el 22 de juliol del 2013 amb una gran presentació gastronòmica a càrrec del primer guanyador del concurs Masterchef l’andalús Juan Manuel Sán­chez, que va ser contractat com a xef de la cadena basca de restau­ració.

A Montgat, un cop tancat el Malamar, torna a obrir-se el debat sobre la implantació d’una nova instal·lació relacionada amb el surf, el Wavegarden, una llacuna d’aigua dolça en la qual es generaran onades artificials. Serà un equipament de 48.500 m² i una piscina de 15.000 m³ per a la pràctica de l’esport nàutic.

Després de la presentació pública, en la qual el govern municipal va mostrar la seva predisposició a permetre l’obertura previ estudi detallat, va sorgir la plataforma Salvem Montgat que discrepa en considerar que l’espai comportarà una massificació turística i provocarà la destrucció d’un bosc de 45.000 m²./La Vanguardia

197
Los episodios de lluvia y viento de los últimos días han agravado la situación.
Esta es especialmente preocupante en la zona norte de la costa barcelonesa.
La playa de Montgat durante uno de los temporales con fuerte oleaje que han afectado este invierno a la costa barcelonesa. AMB

El servicio de playas del Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) alerta de la detección de una importante y acelerada regresión de algunas playas del litoral metropolitano a lo largo de los últimos años.
El ente advierte que los episodios de lluvia y de viento, como los de la semana pasada, aún agravan más el problema.
 En este sentido, el AMB ha anunciado que está trabajando junto a la Generalitat y al Estado para elaborar un plan de estabilización conjunto para paliar la situación.
 Dentro de este escenario, indica que la zona más perjudicada es la de la costa norte de la capital catalana, donde se ubican playas urbanas y estrechas, y que en los últimos tiempos han experimentado una pérdida muy importante de su longitud y de la superficie de arena.
Un kilómetro menos de litoral en Montgat Nord Es el caso de Montgat Nord, donde ha desaparecido más de un kilómetro de litoral y ha provocado el movimiento de roca del rompeolas que soporta la línea de Rodalies del Maresme, así como la destrucción de duchas, escaleras de acceso a la playa o juegos infantiles.
Igual que en Montgat, el escenario es complejo en la playa de la Mora de Badalona, que ha vuelto a desaparecer. En cuanto a Barcelona, la playa de la Barceloneta se ha reducido en algunos puntos hasta a menos de cinco metros de anchura, y el mar llega hasta equipamientos y prácticamente hasta locales comerciales.198
Noticias / S’ha acabat córrer
« el: Març 05, 2018, 02:05:18 pm »
Dues línies del servei de bus nocturn de Barcelona, l’N1 i l’N9, ofereixen des de fa una setmana un servei de parades per a dones a la demanda per acostar les clientes a casa seva

 La mesura pretén millorar la seguretat de les usuàries del servei

 Moltes clientes encara desconeixen que poden fer ús de l’oferta del bus a la carta


JORDI PANYELLA - BARCELONA
Ho explica la Pilar, una dona de 29 anys, mentre amb una mà sosté el telèfon mòbil i amb una altra la nansa retràctil d’una maleta de petites dimensions: “Jo, quan baixo de l’autobús en plena nit, em poso a córrer fins a arribar a casa o truco a una persona i hi vaig parlant mentre dura el recorregut pel carrer.” No és l’única que té por d’endinsar-se tota sola en la foscor de la nit d’una gran ciutat. L’Ángel, un habitual de l’autobús N9, el mateix on viatja la Pilar, ho corrobora: “Moltes noies surten corrent, jo ho veig.”

Des del dissabte 24 de febrer, el servei d’autobusos nocturns de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana ha incorporat una experiència pilot que pretén contribuir a donar més seguretat a les usuàries del servei un cop baixen de l’autobús. Les línies de la companyia Tusgsal N1 i N9 han incorporat un sistema de parada a la carta que permet a les dones –i també als menors de 18 anys– sol·licitar que l’autobús s’aturi en el lloc que les deixa més a prop de casa, al marge de les parades habituals, però sempre dins de l’itinerari de la línia. Els usuaris ho han de sol·licitar al xofer, que tria el lloc i el moment més convenient per aturar-se i obre la porta davantera del vehicle, per on surt la passatgera.

“La idea és bona i em sembla una bona manera de millorar la seguretat, però de moment a mi encara no m’ho ha demanat ningú.” Així s’explica el Juan, xofer de l’autobús N9, que cobreix la ruta entre la plaça Catalunya de Barcelona i el municipi de Tiana, travessant Santa Coloma, Badalona i Montgat, i en què hi viatgen la Pilar, l’Àngel i un grapat més d’usuaris que majoritàriament han pujat al punt d’origen del servei i que van baixant fins a deixar el Juan tot sol a Montgat, abans d’enfilar l’últim tram fins a Tiana.

És precisament en aquesta última part del seu itinerari, entre Montgat i Tiana, on es pot demanar la parada a la carta, de la mateixa manera que a la línia N-1 es pot sol·licitar en el seu últim tram, per la Zona Franca. Però com que en aquest últim tram és on menys demanda hi ha –tret dels dissabtes a la matinada, que fan servir el bus els nois de Tiana que baixen a la discoteca de Badalona– i pràcticament ningú coneix la novetat de la parada a la carta, el nou servei encara no s’ha estrenat.

És divendres i l’autobús del Juan ha sortit poc després de la una de la matinada de la plaça de Catalunya. Aquest viatge és el que més passatgers porta, perquè arreplega tota la gent que ha trobat el metro tancat. A bord de l’autobús hi ha fonamentalment homes i durant l’hora i quart que dura el viatge el nombre de dones que hi pugen no arriba a deu, la majoria acompanyades per la seva parella.

La Pilar desconeix que s’ha posat en marxa el nou servei, i com ella la Laia, l’Elisabet i la Triina, una dona d’Estònia a qui li sembla “molt bona idea”, tot i que assegura que és un servei que ella no necessita perquè des que viu a Catalunya no ha tingut mai problemes de seguretat.

En canvi la Laia reconeix que de nit té “por” d’anar pel carrer i que més d’una vegada s’ha sentit violentada per nois que li han dit alguna cosa. “No només al carrer, al metro també m’ha passat”, detalla. De totes les passatgers de l’N9 només una, la Laura, està al corrent del sistema de parada a la carta i se sent molesta, com a dona, que s’hagin de posar en marxa mesures d’aquest tipus. “Aquest servei no hauria d’existir, no perquè no millori la nostra seguretat, sinó perquè hi hauria d’haver un nivell de civisme i convivència i de respecte que el fes innecessari.”

Vist el públic de l’N9, la necessitat de la parada a la carta sembla que tindria més sentit en trams com ara el del barri del Fondo, de Santa Coloma, molt densament habitat i també inhòspit quan la nit es converteix en matinada. És aquí on ha baixat la Pilar, empenyent la petita maleta i amb el seu telèfon a la mà. Aquesta nit, potser perquè va carregada o per la raó que sigui, no arrenca a córrer.

Qui sí que ho fa és el Juan, donant gas perquè el seu autobús va amb un retard d’11 minuts sobre l’horari previst. Mentre accelera en direcció a Tiana fa una última reflexió abans d’arribar a la fi del trajecte amb només 3 minuts de retard: “El temps de pas dels autobusos és de 20 minuts i això vol dir un temps d’espera llarg a les parades que es pot arribar a fer molt llarg de matinada per a una persona que espera tota sola.”

Una mesura que s’estén

L’autobús amb parada a la carta no és un invent català, si bé a més a més de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ho apliquen també ciutats com ara Terrassa i Tarragona. La iniciativa va sorgir al nord de l’Estat espanyol i la primera ciutat que va adaptar el servei dels seus autobusos va ser Vigo. Després s’hi va afegir Bilbao i almenys Santander també ho té en marxa. Altres ciutats com ara Sant Sebastià estan estudiant si adapten el seu servei./El Punt

199
Noticias / Barcelona y Madrid, las más ‘atascadas’
« el: Març 05, 2018, 01:57:24 pm »
Según datos del Informe Anual de Medición del Tráfico 2015, que publica INRIX y que acaba de recoger la agencia europea Eurostat en su estudio anual sobre las carreteras y ciudades más congestionadas de Europa, estableciendo un ranking de las horas perdidas en atascos, los españoles perdemos al año unas 18 horas de media en atascos. ¿Las peores? Barcelona y Madrid.

En la primera está la considerada como la vía más congestionada: se trata de 20 kilómetros de la B-10, comprendidos entre Montgat y la Zona Franca, donde los conductores pierden una media de 23,3 horas y donde el peor momento para circular son los viernes a las 15:00 horas. El segundo puesto también corresponde a Barcelona. En concreto, a 15 kilómetros de la B-23, entre la Avenida Diagonal y Molins de Rei. Allí los conductores, especialmente los que la eligen los lunes a las 8 de la mañana (es la peor hora), pierden 22,5 horas. Las otras tres vías del top five de peores vías están en Madrid: se trata de dos tramos de la A-2 y de 19 kilómetros de la M-40. La pérdida de tiempo oscila entre las 8 y las 18 horas.

¿Qué ciudadanos europeos pierden más horas en atascos? Los londinenses. Y es que las 28 horas perdidas en Barcelona quedan muy lejos de las 101 horas de media de Londres, que encabeza la lista de urbes con mayores congestiones. Allí está la A-217, donde 17 kilómetros entre Rosehill Roundabout y New Kings Road acumulan al año 101 horas de atascos, casi 5 veces más que la peor vía de España.

Las ciudades más congestionadas de España tras Barcelona, con 28 horas perdidas –lo que equivale a más de un día al año atrapados en el coche– y Madrid, la cifra se queda en 22 horas, encontramos a Sevilla, que ocupa el tercer puesto con 18 horas, Bilbao (16 horas), Valencia (12) y Zaragoza (11).

Por cierto, Bélgica fue el país de la UE con mayores niveles de congestión en 2015. No en vano, allí los conductores perdieron una media de 44 horas por culpa de los atascos. A continuación, se situaron los Países Bajos (39 horas), Alemania (38), Luxemburgo (34), Suiza (29) y Reino Unido (30). ¿Y España? En la decimoprimera posición del ránking de países más congestionados de Europa. Más en http://inrix.com/press/scorecard-es/.
Publicado Hace 1 año el 24/10/2016 Por Joan Carles Vázquez :SoloMoto

200
La boba eres tu donde pone que ese chiringuito sea el de los permisos anulados,la sentencia habla de la concesión de los chiringuitos unos estan bien otros mal.

201
Noticias / El Nitbus fa parades intermèdies per millorar la seguretat
« el: Febrer 25, 2018, 09:49:39 am »


Les línies d’autobús nocturn metropolità han encetat aquest cap de setmana una prova pilot de parades intermèdies a demanda per a dones i menors d’edat amb l’objectiu de millorar la seguretat d’aquests col·lectius.

 Aquestas parades permetran als usuaris acostar-se al màxim possible al seu punt de destinació i haver de caminar menys temps sols.
 En el servei, que funciona cada dia, també s’intenta atendre les peticions d’altres persones, en funció de les possibilitats.
“Seguint amb l’objectiu d’oferir un servei de qualitat i cada vegada més adaptat a les necessitats dels usuaris, posem en marxa aquesta prova pilot per dotar de més seguretat i confiança les dones i menors que viatgen de nit en autobús”, explica el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda.
 Les dues línies triades per a la prova són l’N1 i l’N9. En el cas de l’N1 el tram on s’ofereixen parades intermèdies és al polígon industrial de la Zona Franca, entre el carrer A i Mercabarna.
 A l’N9 la prova pilot es fa al pas pels municipis de Montgat i Tiana, que coincideix amb una zona urbana amb poca densitat de població.
El sistema de funcionament requereix avisar del lloc aproximat on es vol fer la parada i el conductor decideix el lloc més segur per aturar-se./El Punt202
Noticias / Sentencia sobre la concesión de los chiringuitos de la playa
« el: Febrer 23, 2018, 10:56:36 pm »
Sentencia sobre la concesión de los chiringuitos de la playa

www.montgat.net/platges-montgat-sentecia.pdf

203
Noticias / L’Arbúcies tanca el triomf amb ofici des del tir lliure
« el: Febrer 19, 2018, 12:01:22 pm »
ARBÚCIES 72

MONTGAT68


ARBÚCIES:Sánchez (4), Román (20), Grau (20), Pires (11), Vilà (5); Noguera, Vilaginés, Masnou (3), Noguer (4), Ribó (2). 4 triples: 3 Grau, 1 Masnou. 31/40 en tirs lliures. 18 faltes.

MONTGAT:Balletbó (6), Baluda (10), De la Torre (7), X. González, Sánchez (9); Arenas (6), Lorente, A. González (8), Pascual (2), Blanco, Ventura, Corominas (9). 7 triples: 2 Balletbó, 2 Baluda i 2 Corominas, 1 Arenas. 8/14 en lliures. 28 faltes.

PARCIALS:
17-19, 21-11, 15-18, 19-20.

COMENTARI:Victòria local en un partit molt intens. Gràcies a la zona, els arbuciencs van travar l’atac visitant i, a més, van saber superar la pressió del Montgat, que tants problemes els havia causat en l’anada. En un bon segon quart, l’Arbúcies va marxar amb més 8 als vestidors. En la represa el signe del partit va ser el mateix, però el Montgat va aconseguir retallar diferències fins a l’empat a 66 quan faltava un minut i mig per al final. Uns darrers instants en què l’Arbúcies va tancar el triomf des del tir lliure.

204
Noticias / Montgat ja ha constituït el seu primer Consell d’Infants
« el: Febrer 15, 2018, 06:29:40 pm »
Dilluns es va constituir al Saló de Plens de l’Ajuntament el primer Consell d’Infants de Montgat, un òrgan de participació infantil format per infants del municipi.
 
El nou ens és impulsat per la Diputació de Barcelona, que aposta per aquest tipus d’òrgans a tota la demarcació des del 1997. L’objectiu principal és que els infants puguin manifestar la seva opinió sobre diversos àmbits del poble.

El consell està integrat per 20 infants de cinquè i sisè de primària de les escoles públiques Salvador Espriu i Marina, escollits democràticament per l’alumnat. A banda de les escoles, però, l’òrgan també tindrà representació d’infants que reben educació no formal a Montgat. Concretament de dues nenes que participen en les activitats organitzades a l'Esplai el TIMO del GAT. El primer objectiu de tots els integrants serà treballar el reglament que estableixi el funcionament del consell, la creació d'un logo que l'identifiqui i debatre i tractar temes d'interès del municipi.

La freqüència de les sessions del consell serà mensual i se celebraran a la Sala Josep i Pere Santilari. La feina continuarà a les respectives aules, on traslladaran als seus companys la feina feta. També hauran de fer balanç de la tasca desenvolupada al Ple municipal, coincidint amb la fi del curs escolar.

El mandat dels infants és de dos anys i el Consell es renova cada any parcialment. Per aquesta raó, els infants de 6è del primer Consell dels infants de Montgat només tindran un mandat d'un any./Lineanord

205
Fòrum General / El CAP se Montgat cada día peor.
« el: Febrer 13, 2018, 09:24:58 pm »
Pides visita con tu médico te lo dan para 15 o 20 días si es urgente te visita una enfermera que te receta lo que a ella le parece y cuando vas al médico o has ido de urgencias al hospital o ya te has curado.

206
MONTGAT 53

SALT B46


MONGAT:Balletbò, De La Torre (10), Sánchez (7), González (3), Arenas (15) –cinc inicial–; Baluda, Escamilla, Lorente (4), González (2), Pascual (3) i Blanco (4). 7 triples: 4 Arenas, 1 Escamilla, 1 De La Torre, 1 Sánchez. 10/18 en tirs lliures. 26 faltes personals.

BERMA C.B. SALT:Artiz (4), Mateu, Carrera (8), Portaló (2), Pérez (9) –cinc inicial–; Manzano (3), Martínez (4), Capell (6), Figueras (2), Carpintero (8). 6 triples: 2 Carrera i 1 Manzano, Carpintero, Martínez i Pérez. 6/15 en tirs lliures. 19 faltes personals.

PARCIALS:11–7, 11–17, 8–10 i 22–12.

COMENTARI:Derrota del Salt a Montgat. Els saltencs van ser incapaços d’anotar cap punt els primers sis minuts de partit i els primers cinc de l’últim quart i això els va condicionar molt un matx que, malgrat tot, van tenir possibilitats fins al final d’endur-se. Ara bé, tres triples consecutius dels locals amb el partit igualat van decidir el resultat.

207
Caldes, Dosrius, Llavaneres, Mataró, Montgat i Sant Vicenç escenaris d’una sèrie per a televisió

T.M - MATARÓ
El día de mañana, la nova sèrie de ficció de Movistar +ni dirigida per Mariano Barroso ha enllestit el rodatge que en bona part ha tingut com a escenari diferents municipis del Maresme. En concret, i tal i com destaquen els responsables, s’han enregistrat localitzacions a Caldes d’Estrac, Dosrius, Mataró, Montgat, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt. La sèrie, de sis episodis, està protagonitzada per Oriol Pla, Aura Garrido, Jesús Carroza y Karra Elejalde, narra un drama generacional amb elements de thriller policíac i es basa en la novel·la del mateix nom d’Ignacio Martínez de Pisón. Alguns dels municipis maresmencs que surten a la ficció pertanyen a la Catalunya Film Commission (CFC), un servei públic i gratuït de la Generalitat de Catalunya (Institut Català de les Empreses Culturals) que està a disposició del sector audiovisual amb la voluntat de promoure i facilitar els rodatges a tot Catalunya. La comarca s’ha convertit en aquests darrers temps en un atractiu indiscutible per a les produccions audiovisuals, sent un dels exemples amb més recorregut la sèrie de TV3 La Riera que va durar vuit temporades./El Punt

208

El objetivo es fomentar el uso del transporte público facilitando la intermodalidad con el coche

 El Área Metropolitana de Barcelona (AMB) ha puesto en marcha los dos primeros aparcamientos de intercambio en el entorno de las estaciones de tren de Castelldefels (100 plazas) y Sant Joan Despí (41 plazas). El objetivo del servicio, conocido como 'park&ride', es potenciar el transporte público facilitando que los vecinos que hasta ahora utilizaban el vehículo privado lo puedan aparcar gratuitamente junto a la estación para desplazarse en tren.

Aparcamiento público en los alrededores de la estación ferroviaria de Montgat.
Una 'app' contra la picaresca en el 'park & ride'
Para utilizar el servicio, que funciona de forma muy similar a las zonas azul y verde, los usuarios deben descargar y registrarse en una 'app' que les servirá para iniciar el servicio y a la vuelta del viaje validar el título de transporte en una máquina instalada en el vestíbulo de las estaciones.

Si no se valida el título de transporte, los usuarios registrados pueden ser dados de baja temporalmente del servicio y los no registrados pueden ser sancionados. El objetivo del AMB es extender el servicio a otros municipios y habilitar unas 1.500 plazas de aparcamiento.

Salto cualitativo

El director de Movilidad del Área Metropolitana de Barcelona, Joan Maria Bigas, explicaba a este diario el pasado noviembre que el salto cualitativo se dará con la implantación, a finales del 2018, si no hay más retrasos, de la T-Mobilitat, el título de transporte que sustituirá todas las tarjetas vigentes a día de hoy.

El AMB ha localizado unas 85 estaciones que son susceptibles de albergar plazas de 'park&ride'. Por el momento, se mantienen conversaciones con los ayuntamientos de Montgat, Badalona, Papiol, Castellbisbal y Sant Boi. Todos ellos, sostiene Bigas, "interesados en una movilidad más sostenible". "Aunque lo ideal sería que todos los municipios dispusieran de este servicio", sostiene este experto.

En la inauguración han estado los alcaldes de Castelldefels y Sant Joan Despí, Maria Miranda y Antoni Poveda, respectivamente, que también acidía a la inauguración en calidad de vicepresidente de Movilidad y Transporte del AMB, y el director de Rodalies de Catalunya, Félix Martín.

Servicios complementarios
"Desde Europa nos acaban de volver a llamar la atención por los niveles de contaminación del aire, con afectaciones directas para la salud. Únicamente lo podremos cambiar si tomamos medidas estructurales y cambiamos los hábitos", ha recalcado Poveda. Martín ha señalado que los trenes pueden ser parte de la solución.

Para Ricard Riol, presidente de la asociación Promoción del Transporte Público (PTP), lo ideal sería que los aparcamientos disuasorios se acompañen de ciertos servicios, esto es, que en el lugar “haya una cierta actividad comercial y de restauración”. En este sentido, el presidente de la PTP recomienda al AMB estudiar la posibilidad de alcanzar acuerdos con grandes superficies, como el Ikea de L’Hospitalet, el ‘outlet’ de Viladecans o el Eroski de Cornellà, para que sus "aparcamientos infrautilizados también se usen como 'park&ride'"./La Vanguardia


209
Noticias / Paralitzat el contracte de zones verdes a Montgat
« el: Febrer 07, 2018, 07:56:33 am »
Los empleados de Urbacet denuncian que el gobierno municipal no ha tenido en cuenta la función social de la antigua concesionaria

La licitació del nou contracte del servei de manteniment general dels espais verds, mobiliari urbà i parcs infantils haurà d’esperar. En el darrer Ple municipal els vots de l’oposició -PDeCAT-Unió, el PSC i Ciutadans, que van presentar una moció conjunta- van servir per paralitzar el procés d’adjudicació. El motiu, les característiques que segons els tres partits ha de tenir l’empresa que es faci càrrec del servei. Un servei que ara mateix és assumit per un Centre Especial de Treball (CET), un tipus d’empresa que té com a funció assegurar un lloc de treball remunerat a persones amb discapacitat.

En el plec de condicions del nou contracte, l’Ajuntament ha incorporat clàusules que garanteixen que si una altra empresa es fa amb el servei garanteixi la subrogació dels treballadors actuals i que les empreses que hi optin han d’acreditar serveis de suport als treballadors discapacitats. Amb tot, l’oposició no en té prou, tot i que PSC i Ciutadans van votar a favor de la licitació quan es va presentar al Ple.

GARANTIR EL CARÀCTER SOCIAL
El grup municipal amb més representació, el PDeCAT-Unió, argumenta que la paralització de la licitació té com a objectiu crear una comissió de treball amb representants de tots els grups. El seu portaveu, Francesc Garcia, avança que vol plantejar la possibilitat d’atorgar el servei només a un CET. “No sabem si és viable però hi ha la possibilitat que una empresa convencional acabi prescindint dels treballadors amb discapacitat”, argumenta.


Per la seva banda l’alcaldessa, Rosa Funtané, avisa que els serveis jurídics municipals no donaran llum verda a modificar l’adjudicació un cop ja s’havia obert el termini per presentar ofertes. La comissió servirà per aclarir dubtes./Linea nord


210
Noticias / 54 propostes als pressupostos participatius de Montgat
« el: Gener 18, 2018, 07:44:36 pm »
Un 20% de les propostes presentades pels veïns i veïnes de Montgat per ser incloses als pressupostos participatius han estat acceptades per l’Ajuntament.
 Dit d’una altra manera, de les 281 propostes, 54 han passat el primer tall segons l’avaluació que n’han fet els tècnics municipals.

De la resta de projectes presentats, 205 s’han descartat perquè no s’ajusten plenament a les normes del procés. Els factors que han estat més comuns per considerar una proposta no vàlida han estat el fet que els projectes no corresponguessin al capítol d’inversions, que no complissin la normativa vigent, que no fossin realitzables amb les competències que té l’Ajuntament actualment o que el seu cost d’execució superés els 45.000 euros establerts com a límit. També hi ha hagut 22 propostes que no han passat el tall de selecció perquè l’Ajuntament ja té previst tirar-les endavant, perquè se solapen amb algun projecte impulsat des del consistori o bé perquè el govern està estudiant dur-les a terme.

15 PROPOSTES FINALS
Ara un grup motor format per ciutadans i representants d'entitats del poble escollits per sorteig estudiarà les 54 propostes preseleccionades per triar-ne 15, que seran les que se sotmetran a votació dels veïns i veïnes.

Entre les propostes que ara mateix el grup motor té sobre la taula hi ha la millora de diversos espais de les escoles, una major accessibilitat a diferents punts del poble, nous paviments a diferents punts de la via pública, la instal·lació de mobiliari urbà o nous elements d’enllumenat públic, el manteniment de diferents equipaments esportius, repensar la circulació de vehicles en algunes zones per prioritzar els vianants i l’adequació de diferents espais verds.

Totes les propostes es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i el grup motor en triarà 15, que els montgatins i montgatines hauran de votar.
/Linea Nord


Pàgines: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 68
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal