Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Messages - Admin

Pàgines: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 75
901
Endesa ha instalado nuevos dispositivos de telecontrol en siete centros de transformación de la comarca barcelonesa del Maresme que se suman a los 167 existentes, y ya son 23.031 clientes los que se benefician de este sistema en este territorio.

La actuación ha consistido en instalar sistemas de telecontrol, que permiten accionar los dispositivos de maniobra desde el centro de control en Barcelona en caso de incidencia sin la necesidad de desplazarse, y también ofrecen información detallada de la línea que facilitan actuaciones más eficientes, ha informado la compañía este martes en un comunicado.

Los centros de transformación con nuevos dispositivos están en los municipios de Mataró, Montgat, Premià de Mar y Vilassar de Mar, y el objetivo de la compañía es implantar este sistema en todos los centros.

902
Noticias / S’acaba la Festa Major de Sant Jordi a Montgat
« el: Maig 04, 2014, 08:33:17 am »
Amb la panxa plena i un somriure d’orella a orella. Així es com es queda un, un cop ha finalitzat la Festa Major de Sant Jordi a Montgat.

El dimecres 23 d’abril a la Plaça de la Vila es va donar  el tret de sortida a les festes amb el pregó a dues veus a càrrec dels escriptors montgatins Laura Fernández i Matías Néspolo. Aquest any, per primera vegada, s’ha escollit aquest emplaçament i per facilitar l’accés a tothom desde la plaça Mallorquines, on els més menuts s’ho passaven d’allò més bé amb els jocs infantils, i la xocoltada , es va habilitar un trenet .

El divendres arrenca  el cap de setmana i arriba el tant esperat tastet de faves, gairebé cent quilos se’n van gastar. Començava el que seria el primer dels molts àpats dels que gaudiriem al llarg de les festes; dissabte, esperant el correfoc, botifarrada, diumenge per esmorzar ous ferrats i per dinar arròs. Tot cuinat amb gran esforç i il·lusió per l’Associació de Veïns de les Mallorquines.

I no hi pot haver Festa Major sense un element bàsic: el foc. Bèsties de foc i Diables van fer de les seves hi van aconseguir que el barri de les Mallorquines tornés a ser com era conegut ja fa uns anys el Montgat del Fum.

Dissabte, després del correfoc, pels que encara no n’havien tingut prou al Poliestoritu s’hi celebrava el concert amb els “De Mortimers” amb el  seu divertidíssim Live Karaoke i els “80 principales” que van fer un repàs de les millors cançons dels anys 80.

Diumenge, jornada castellera amb  els nostres veïns de Badalona i Castellers de Begues, puntaires,  esdeveniments esporitus, xerrades…han completat la Festa Major de Sant Jordi que  malauradament s’ha acabat, però, per sort, a Montgat no és la única. Ara ens queda esperar amb la mateixa il-lusió Sant Joan la nostra segona festa Major.

Esther Martinez
Corresponsal Local

903

Éxito en la primera edición de los Zoot Swim Games disputados el sábado 26 en Montgat

Con 60 participantes en los Zoot Swim Games y más de 200 nadadores en una travesía no competitiva de 1.5km se cierra esta primera prueba del circuito Zoot Swim The Costa Brava.

El triunfo fue para el nadador olímpico en Pekín y Londres, Kiko Hervás, recientemente pasado al triatlon, otro triatleta Abert Parreño fue segundo. En féminas, también otra triatleta, Anna Godoy consiguió subir al 2º cajón del podio.

La próxima parada será el 25 de mayo en Palamós.

Clica aqui...

904
Noticias / Es presenta Montgat en Acció
« el: Abril 26, 2014, 08:11:07 am »
Ahir a la tarda a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc es va presentar  Montgat en Acció.
Es tracta d’un conjunt d’esdeveniments que s’han organitzat a Montgat amb l’objectiu d’aconseguir una recaptació que es destinarà integrament a la Fundació Badalona Contra el Càncer. La idea neix d’una sèrie d’inquietuts provinents del Centre Recreatiu i Cultural del Casc Antic de Montgat.

El cap de setmana del 17 i 18 de maig es celebraran un seguit d’esdeveniments al municipi. L’acte central serà el concert de dissabte, en ell hi haurà actuacions dels Geiser, Miquel del Roig i Autoreverse. El concert es farà al Pavelló Municipal d’Esports de Montgat a partir de les 22.30h i l’entrada serà un donatiu de 3 euros. Una hora i mitja abans del concert s’ha organitzat una butifarrada. A més a més, al llarg del diumenge hi haurà diferents activitats destinades a públic de diferents edats, des dels més menuts fins als més grans. Les activitats infantils seran d’accés gratuit, s’instal·larà una urna on es podran fer donacions. Al matí actuarà a la Biblioteca Tirant lo Blanc el Mag Aleix, el Dj. Jonathan d’ ASPAMOTI i el “Duo Chasquiboom”. I a la tarda, es podrà gaudir també a la Biblioteca de l’ “Aplec d’artistes montgatins”.

Les entrades pel concert ja són a la venda, de moment, a l’Instiut Thalassa de Montgat, al Restaurant Montgat amb Gràcia i al Círcol Catòlic de Badalona. A més a més, podeu reservar-les al correu electrònic entrades@montgataccio.cat.

A la presentació d’avui hi assistiran membres de Montgat en Acció, representants de la Fundació Badalona Contra el Càncer, representants de l’Institut Català d’Oncologia i de l’Hospital Germans Trias i Pujol.
Esther Martinez
Corresponsal Local

905
Noticias / A Montgat els pressupostos s’encallen
« el: Abril 26, 2014, 08:04:52 am »
En el ple extraordinari del passat dimecres 16 d’abril s’han debatut i votat els pressupostos que ha presentat l’equip de govern (CIU i ERC) per aquest 2014.

Amb 8 vots a favor (CIU i ERC) i 9 en contra (PSC, PP, ICV i PRE) l’aprovació del nou pressupost no ha estat possible.


A partir d’ara els diferents grups polítics de Montgat continuaran debatent els pressupostos que s’han presentat per tal d’arribar a una entesa.
Esther Martinez
Corresponsal Local

906
La plataforma Stop Pujades, que des de principis d’any convoca concentracions setmanals en diferents estacions del metro de Badalona i Barcelona, entre d’altres municipis, contra la pujada de les tarifes aprovada per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ha acordat que buscarà un “nou enfoc” per a aquestes protestes.La Plataforma té previst celebrar un gran acte reivindicatiu per tenir més força.

907
Noticias / La zona Express de Montgat: Aparcar a peu de botiga
« el: Abril 22, 2014, 08:45:40 am »
Comprar el diari, el pa, la fruita, la verdura, el peix, el medicament … són tasques bàsiques que fem diàriament i que, malauradament, no sempre les fem tant ràpid com voldríem.
Trobar aparcament, sovint, es converteix en una odisea que ens fa perdre la paciència Aquest és el principal problema amb el que es troben els ciutadans a l’hora d’anar a comprar en comerços locals.

A Montgat fa un any que hem instal·lat l’anomenada Zona Express. Àrees d’estacionament totalment gratuïtes que permeten aparcar a tothom fins a un màxim de trenta minuts. Aquestes les podem trobar a la majoria de les zones on hi ha comerç i farmàcies.
Les Zones Express han facilitat i dinamitzat moltíssim la vida comercial a Montgat. Podeu trobar els rellotges horaris que regulen el temps d’estacionament a la majoria de comerços i a les dependències de la Policia Local de manera gratuïta./Totbadalona

908
El Tribunal Supremo dictamina que no se debería haber reducido el sueldo del personal en un 5% en 2010 |
Entre estos están los medicos enfermeras y personal administrativo del CAP de Montgat-Tiana

El Ayuntamiento pide al gobierno catalán que le ayude a resolver esta situación ofreciendo más facturación a BSA

El Ayuntamiento de Badalona deberá devolver cerca de siete millones de euros a los trabajadores de Badalona Serveis Assistencials (BSA).Dos sentencias del Tribunal Supermo han resuelto que la reducción del 5% del sueldo aplicada a la plantilla de la sociedad anónima municipal en 2010 no se ajusta a derecho. El gobierno local busca la fórmula para conseguir el dinero y reclama a la Generalitat de Catalunya que colabore incrementando la facturación de BSA, ya que según el concejal de hacienda, Ramón Riera, la medida se aplicó siguiendo las directrices del gobierno catalán.
Los trabajadores del Hospital Municipal, el Sociosanitari del Carme y los ambulatorios de la ciudad que dependen de BSA vieron reducido su sueldo en un 5%, entre junio de 2010 y julio de 2013, por la aplicación del decreto ley aprobado por el gobierno de José Luis Rodríguez Zapatero. En su día, la plantilla de BSA se manifestó contra esta medida alegando que ellos no eran funcionarios, sinó trabajadores de una sociedad anónima municipal.
El Tribunal Supermo les ha dado la razón y el Ayuntamiento de Badalona deberá devolver siete millones de euros al personal de BSA. Con previsión de que esto podía suceder, el actual gobierno de Badalona contabilizó tres millones de euros en el presupuesto de la empresa del año pasado para devolver el dinero a los trabajadores. Ahora el Partido Popular busca financiación para los cuatro millones que quedarían por pagar.
El regidor de Hacienda, Ramón Riera, ha explicado que el Ayuntamiento, entonces liderado por el PSC, aplicó el recorte aconsejado por la administración superior. Precisamente por este motivo, Riera pide ahora a la Generalitat que ayude a solucionar el conflicto. Una de las propuestas del gobierno de Badalona es que el Institut Català de la Salut (ICS) aumente la facturación de BSA para que la empresa pueda ser más eficiente y se acelere el proceso para devolver el dinero a los trabajadores.
Ramon Riera insiste en que los trabajadores no tienen ninguna culpa de esta situación y asegura que el Ayuntamiento de Badalona espera avanzar el dinero en cuanto la tesorería de la empresa lo permita.

909
Noticias / Montgat rehabilita el paseo marítimo
« el: Abril 12, 2014, 08:57:22 pm »
Primera fase de obras para mejorar la calidad del vial peatonal

Montgat.- El Ayuntamiento de Montgat (Maresme) ha iniciado la primera fase de obras en el Paseo Marítimo de la localidad. La actuación tiene una duración de tres meses y supone una mejora en la calidad de este tramo del Paseo, en los pavimentos, las instalaciones y el alumbrado público con led, lo que reduce el consumo y las emisiones de CO2.
El promotor del proyecto es el Área Metropolitana de Barcelona (AMB) por encargo del Ayuntamiento de Montgat. El proyecto ha sido redactado por la Dirección de Servicios del Espacio Público del Área Metropolitana de Barcelona, Proyectos y Obras III, de acuerdo con las directrices marcadas por los técnicos municipales .
El proyecto plantea la mejora de la urbanización existente del paseo peatonal que discurre entre la actuación realizada en el Turó de Montgat (2006 ) y la lonja de pescadores, logrando una longitud aproximada de 247metros. Próxima al ámbito de intervención se sitúa la Torre de Guaita (parte de la antigua masía de Ca l'Alzina) catalogada como Bien de Interés Cultural Nacional (BICN) . El año 1999-2000 desde la AMB ya se llevó a cabo la reurbanización de su entorno.
El objeto del proyecto de ampliación es la adecuación de la actual tramo de paseo peatonal que transcurre entre la actuación realizada en el Turó de Montgat (2006) y la actual lonja de pescadores. Con esta actuación se amplía la sección actual, allí donde es posible, se renueva el sistema de iluminación con led y se entierran los nuevos suministros y afectaciones de servicios del ámbito de actuación. El proyecto propone la regularización de la dimensión de la sección transversal del paseo peatonal, logrando una anchura pavimentada media de 5,20 m, acompañada de una franja vegetal y un nuevo cierre límite en el lado mar.
En el paseo se actuará en tres tramos diferenciados. El primero, rodea el Turó y se plantea como una continuación de la pavimentación actual manteniendo el carácter natural del entorno. El segundo, se desarrolla entre el Turó y la última edificación a pie de playa. En este tramo, se realiza la ampliación de la sección actual siempre que sea posible y se incorpora al ámbito la zona pavimentada del entorno de la Torre de Vigía. El último tramo, que va desde la última edificación hasta la lonja de pescadores, se repavimentarà manteniendo la anchura actual de paseo peatonal. La superficie de intervención aproximada es de 1.662m² y la actuación supone una inversión aproximada de 400.000 euros.

910
Noticias / L’Ajuntament de Montgat presenta dos nous projectes
« el: Abril 11, 2014, 08:36:48 am »
Aquest divendres tindrà lloc la presentació de la 1a fase de les obres del Passeig Marítim de Montgat.
Donada la importància de les obres, des de l’Ajuntament s’explicarà en què consisteixen tot i que ja estan en fase d’execució. El mateix dia també es presentaran les obres del nou Tanatori i sla reforma del Cementiri municipal. L’acte de presentació es farà a la Sala Pau Casals de la Biblioteca Tirant lo Blanc demà divevendres a partir de les 19.30h. La reunió informativa està adreçada a tots els veïns/nes de Montgat i comptarà amb la presència dels arquitectes dels projectes.

El projecte del nou Passeig Marítim ha generat polèmica al Casc Antic de Montgat. En principi, no s’havia contemplat una sèrie d’actuacions que finalment s’hauran de dur a terme. Una part de les casetes dels Banys Emporium s’enderrocaran. Concretament, seran 70 metres linials, 38 casetes segons veïns de la zona. És un terreny que pertany a ADIF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el que aquestes casetes s’han construït sense permís. També s’enderrocarà l’antic Tenyidor, un edifici propietat de l’Estat i que fa uns anys li van concedir a la Confraria de Pescadors Verge del Carme.

L’Alcalde de Montgat, Francesc X. Garcia, ha explicat que “des del Consistori s’ha de vetllar per la salubritat i seguretat al municipi. No ens n’haviem adonat fins que hem començat les obres, podriem aixecar la vista i mirar cap a un altre banda però no ho podem permetre”. D’altra banda, també ha fet referència a la llotja, s’està estudiant la possibilitat de desplaçar-la cap a la platja.

Aquest divendres l’Alcalde, diferents representants de l’Ajuntament,els arquitectes i tècnics explicaran la 1a fase de les obres del Passeig Marítim que ha suscitat la polèmica. A més a més, es posarà a l’abast dels veïns el projecte de la remodelació del Cementiri i la construcció del nou Tanatori Municipal. Les obres al cementiri es preveu que s’inicin al llarg d’aquest mes d’abril.

Esther Martinez
Corresponsal Local

911
Darrerament s'ha detectat l'existència de tèrmits a algunes cases del c/ Monsolís.
 L'Ajuntament, mitjançant una empresa contractada, va realitzar a finals de 2013 un estudi de diagnòstic per situar l'abast de la plaga.

De l'avaluació de l'estudi es va despendre que hi ha vivendes afectades, altres que es desconeix perquè no s'hi va poder accedir, i altres en bon estat. Com les plagues es poden estendre si les condicions són propicies, s'ha presentat un pla d'actuació, per tal de sanejar la part corresponent de via pública, i un pla d'actuació pels particulars afectats per la plaga.

A nivell municipal es realitzaran les actuacions previstes; a nivell particular depèn que cada particular permeti la inspecció, i els hi diagnostiquin si està afectat. Si és el cas, és convenient realitzar les actuacions de sanejament.

El tractament que es preveu és unitari per la via pública i els particulars. De manera que si els particulars afectats s'afegeixen al mateix tractament per tal d'aconseguir l'extinció de la plaga que realitza l'Ajuntament els suposarà una reducció del cost. Per fer-ho els veïns hauran de contractar directament el servei amb l'empresa que fa les actuacions a la via pública./Ayuntament

912
Noticias / Llegan los Zoot Swim Games
« el: Abril 09, 2014, 09:05:45 am »
Zoot se incorpora este año al circuito de travesías de Swim The Costa Brava como sponsor oficial en sus diferentes pruebas.La prueba inaugural de apertura serán los ZOOT SWIM GAMES, 26 de abril en Montgat, Barcelona.

La ZOOT SWIM GAMES cuentan con un novedoso formato de competición. Se trata de la primera prueba por eliminatorias donde cada participante deberá cubrir una distancia de 300 metros en cada una de las rondas. Los Zoot Swim Games presentaran una fase eliminatoria, semifinales y final. La característica principal del evento es su piscina de 200m de longitud de agua salada.

Cuatro seran los nadadores que se enfrenten en cada ronda, tres seran las fases a disputar si se consigue la clasificación y uno, tan solo uno podrà ser el ganador. Además, una vez terminados los Zoot Swim Games se disputará una travesía en aguas abiertas no competitiva en la playa de Montgat de 1.5km.

Tras la carrera llegará una fiesta “beach party” que dará paso al desfile de bañadores de la temporada 2014 una vez acabada la competición. Una consumición está incluida para todos los participantes y, además, se ofrece la posibilidad de comer en el restaurante del mismo recinto (bajo petición y reserva previa).


913

Montgat (Barcelona), 8 abr (EFE).- Los municipios barceloneses de Montgat, Argentona, Arenys de Mar y Tiana han puesto en marcha un mercado donde se comercializarán exclusivamente productos de la tierra del Maresme.
La iniciativa es un proyecto piloto y el mercado contará con quince paradas de frutas y verdura, cerveza, queso, pan, mermeladas y otros productos que elaboran en la comarca profesionales que forman parte del censo de Productos de la Tierra Maresme - Artesanía Alimentaria.
La filosofía de esta iniciativa es dinamizar los centros comerciales urbanos y el tejido productivo creando nuevos canales de comercialización de los productos de proximidad.
El Consejero Delegado de Promoción Económica del Consell Comarcal del Maresme, Santi Fontbona, ha destacado que esta comercialización de productos de proximidad "es uno de los sectores que el Plan Estratégico de Desarrollo Económico del Maresme, que se presentará las próximas semanas, considera como emergentes para los próximos cuatro años".
El Presidente del organismo supramunicipal, Miquel Àngel Martínez, ha manifestado que la iniciativa "demuestra que la colaboración entre administraciones es vital para llevar a cabo acciones que benefician a todo el mundo".
El Consell Comarcal del Maresme será la administración que coordinará y apoyará a los municipios y, por otro lado, la Diputación de Barcelona apoyará económicamente la iniciativa.
El mercado será itinerante, de forma que cada sábado se podrá encontrar en una de las cuatro poblaciones que participan en el proyecto.

914
Noticias / Carrera popular a beneficio de Fundación Stop Sanfilippo
« el: Març 27, 2014, 08:17:22 am »
Bajo el lema ‘Tú corres, ellos ganan’, la Fundación Stop Sanfilippo, miembro de Somos Pacientes, organiza este domingo, 30 de marzo, en Montgat (Barcelona) y en colaboración con la compañía Life for Events la ‘Carrera Popular Montgat Sanfilippo’ con el objetivo de sensibilizar a la población sobre esta enfermedad rara que afecta a 1 de cada 50.000 nacidos y de recaudar fondos para los programas de investigación de la Fundación.

Como explica Fundación Stop Sanfilippo, “la carrera tiene por objetivo difundir la realidad del síndrome de Sanfilippo y concienciar a la sociedad y las autoridades de sus consecuencias. Además, todos los corredores colaborarán con 1 euro de su inscripción, que será donado a la cuenta de nuestra Fundación”.La prueba, que partirá de la Plaza de los Mallorquines a las 9:30 horas, se disputará sobre las distancias de 10 y 5 kilómetros y está abierta a la participación de todo el público en general.

Inscripción y ‘dorsal 0′

El precio para participar en la prueba es de 14 euros (chip incluido) para la distancia de 10 kilómetros, y de 10 euros (chip incluido) para la distancia de 5 kilómetros. Y en ambos casos, 1 euro de cada inscripción se destinará a Fundación Sanfilippo.


Asimismo, los organizadores también han habilitado un ‘dorsal 0′ para todas aquellas personas que, no pudiendo participar en la carrera, quieran colaborar con los programas de la Fundación. Para colaborar con tu donativo a través de la ‘fila 0’, clica aquí.

Síndrome de Sanfilippo

El síndrome de Sanfilippo o mucopolisacaridosis tipo III (MPSIII) es una enfermedad rara causada por la carencia de enzimas lisosomales, lo que conlleva el acúmulo de una sustancia nociva –heparán sulfato– en el interior de las células.

Los síntomas iniciales del síndrome son la hiperactividad y la dificultad en el aprendizaje y suelen aparecer entre los 2 y los 4 años de edad. Tal es así que, en numerosas ocasiones, el afectado es diagnosticado de trastorno de déficit de atención con hiperactividad (TDAH). Sin embargo, y como recuerda la Fundación, “si a estos síntomas le añadimos otros de carácter físico, como infecciones respiratorias y de oído frecuentes, pelo grueso y cejas pobladas, entonces puede tratarse de una Mucopolisacaridosis tipo III o Sanfilippo”.

Por lo general, los afectados presentan una ligera hepatomegalia, caries, rinitis crónica, infecciones repetidas de las vías aéreas superiores y diarrea crónica durante la infancia, pudiendo llegar a fallecer prematuramente alcanzada la adolescencia.

- A día de hoy, 61 asociaciones de pacientes dedicadas a las enfermedades raras son ya miembros activos de Somos Pacientes. ¿Y la tuya?

915
Noticias / La llotja del peix es trasllada a la Pl. Sant Joan.
« el: Març 25, 2014, 06:19:52 pm »
Amb motiu deles obres del passeig marítim de Montgat s'ha traslladat la llotja del peix a la Pl. Sant Joan.
La subhasta cantada del peix es continuarà fent de dilluns a divendres a les 13h. L'emplaçament de la llotja a la plaça es perllongarà durant els tres mesos que es preveu que durn les obres.

Per tal d'acondicionar la celebració de la subhasta, l'Ajuntament ha subministrat als responsables de la llotja quatre carpes per protegir als venedors i compradors del sol.

Aquesta llotja centenària acull a pescadors i compradors d'una manera professional i familiar alhora, oferint el millor producte amb garanties d'haver estat pescat aquell mateix matí mitjançant tècniques que no malmeten el medi ambient i tractant les persones d'una manera amable i directa.

Estem parlant d'una activitat comercial. Els pescadors són persones autònomes, petits empresaris que treballen en dures condicions per pescar peix de la costa dels nostres pobles i vendre'l a persones que valorem la seva tasca, la matèria de primera qualitat i la tradició de poder comprar d'una manera única en tot l'estat català.

Anar a comprar el peix a la Llotja de Montgat no tan sols és una contribució directa a l'empresari pescador i a l'economia local, sinó que es participa en preservar el nostre medi natural i el patrimoni d'aquest país.

Pàgines: 1 ... 56 57 58 59 60 [61] 62 63 64 65 66 ... 75
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal