Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Messages - Admin

Pàgines: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68
931
Fòrum General / Residencial Montgat
« el: Juliol 08, 2013, 04:19:22 pm »
En la revista municipal del mes de Julio no fue publicada la fiesta de Verano organizada por la Asociación y a la fiesta no acudio nadie del Ayuntamiento ni Gobierno ni Oposición,bueno estuvo el regidor de Playas de Montgat que es vecino del barrio se les nota a todos el cariño que sienten a la
Asociación,no obstante fue un exitazo sobre todo con el espectaculo de la Batuca,baile que se esta enseñando en dependencias municipales.

932
Noticias / Entrevista a Judith Masoni, responsable de MALAMAR
« el: Juliol 07, 2013, 01:23:25 pm »
Judith Masoni, amb 25 anys, és sòcia i la responsable del departament de màrqueting de l’empresa MALAMAR-WAKEPARK. És un dels projectes més ambiciosos que s’han muntat a Montgat. Aquest wake park està previst que sigui dels més importants d’Europa. On antigament hi havia la fàbrica de Lejía Conejo ara es podran veure campionats a nivell mundial de wake, un esport en creixement a tota Europa.


Heu obert portes ara justament fa deu dies, com ha anat?

Bé, no hem parat. Aquest cap de setmana ha fet bon temps i el cable estava ple tot el dia. Obrint de deu del matí a nou de la nit i sense fer cap tipus de promoció.

Com funciona el cable esquí? Què s’ha de fer per venir i practicar aquesta activitat?

Simplement véns, mirem el nivell que tens i depenent del que tinguis, doncs podràs utilitzar un nivell o l’altre. De moment, hi ha dos cables però està previst que n’hi hagi tres. Són dos cables de diferents nivells. Si tens un nivell avançat faràs servir el cable de la dreta perquè hi ha uns obstacles per professionals. I l’altre de l’esquerra és el cable d’iniciació per qui no en sap tant.

Quines són les tarifes de preus?

De 10:00h a 11:00h del matí és com una “happyhour” i val 11 euros. A partir de les 11:00h fins l’hora de dinar són 18 euros. I a partir de les 15:00h val 20 euros. A part, si vols classes, l’hora amb un monitor et costa 30 euros.

Per tant, podríem dir que una activitat cara a l’hora de practicar-la aquí, a MALAMAR, seria asequible?

Aquest esport abans només hi tenia accés gent d’un poder adquisitiu alt. S’ha de tenir en compte que per practicar-lo necessites una llanxa només per anar fins el lloc que has de realitzar l’activitat i, a més a més, el material és car.

El nostre concepte és molt més ecològic i econòmic. Perquè el cable consumeix com una rentadora, molt poc. I el que val, una hora com a màxim 20 euros és també poc. I al mar el que estàs contaminant i el que estàs consumint de benzina, material i demés és molt més. Per tant, nosaltres estem intentant que un esport com aquest destinat des de sempre a un públic amb un poder adquisitiu alt arribi a tot tipus de públic.

Quantes instal·lacions hi ha a Europa d’aquest tipus?

A Europa hi ha molta cultura de wake sobretot a Alemanya i França. I ara, és un moment de creixement d’aquest esport, perquè ara han obert un cable al Canal Olímpic de Castelldefels, al Fòrum de Barcelona també n’hi ha un i al Penedès. A més, el de Madrid, el de Marbella i el de Benidorm.

El d’aquí Montgat serà un dels més importants d’Espanya?

Si. Aquest és nou i és molt important, perquè té un sistema de doble cable. Hem de diferenciar dos tipus de wakepark: els que són de cable circular i els que són d’anada i tornada. Els circulars consten de cinc torres amb politges i la persona va voltant, saltant mòduls, obstacles.

El vostre és més agressiu?

Si. És més agressiu. Per fer-nos una idea amb el concepte d’skate o el de longboard. Aquest últim és per anar més tranquil i l’skate és per anar a un parc i fer salts i trucs, més per professionals. Tenim els millors mòduls de tot el sud d’Europa, no hi ha un wakepark que hi hagi aquest mòdul que estàs veient. El Quarter només el saben fer servir professionals d’aquest esport. Nosaltres, però, també tenim en compte la gent que no en sap i, per això, hem fet un cable d’iniciació. Inclús els nens a partir de set anys poden fer-lo servir.

I, segons tinc entès, encara n’han d’arribar dos més…

Han d’arribar dos més. Un de 18 metres que és l’skateboard. I aquesta marca és la millor, la marca UNIT. I a Espanya no hi ha cap wakepark que tingui aquests obstacles tant bons. Tenint aquests cables i aquest sistema ens situa en una bona posició a nivell europeu. Els europeus practiquen wake fins l’octubre que fa un fred increïble allà. A Alemanya, sobretot, es congelen els llacs. I aquest públic està començant a conèixer el wakepark de Montgat i els atrau moltíssim, i, és clar, nosaltres volem captar aquest públic i portar-los cap aquí en temporada d’hivern.

Teniu previst ja algun campionat a nivell internacional?

En tenim un, gairebé tancat que és el campionat més important a nivell mundial que és el “The Wake Line”. Les classificacions es fan a cada país on hi ha cultura de wake: una a Austràlia, una a França, una a Canadà, una a Estats Units, i ara potser se’n faci una a Espanya i que sigui aquí. Per tant, la repercussió a nivell mundial és immesurable. Primer, perquè coneixeran el parc i, segon, perquè ho retransmetran totes les televisions esportives d’arreu del món.

La gent sap què és el wake?

Molt poca gent coneix aquest esport.

Quins esports es podran practicar a les vostres instal·lacions?

Wakeboard, wakeskate i paddlesurf.

Què és el paddle surf?

El paddle surf és navegar sobre una taula semblant a les taules de surf convencional però més llarga i ample, i per tant, més estable. Et poses de peu sobre la taula i vas amb un rem. És una fusió entre kayac i surf. Vas navegant sobre la taula i si hi ha onades les pots agafar i sinó vas remant tranquil·lament. És un esport molt atractiu perquè treballes moltes parts del cos, i, sobretot, agrada molt a les noies, perquè és fàcil dins aquests tipus d’esports amb taula.

A Malamar-Wakepark també es podran practicar esports de sorra?

Si. Hi ha pistes de voleí platja i tennis platja. Allà hi tenim els Oasis Beach que són un grup de nois que es dediquen a fer campionats d’aquests esports. Estem units, però cadascú, tenim la nostra part.

Avui hem vist per aquí a Julio Salinas, veurem famosos a Montgat?

En veurem molts segur. S’ha de dir que el restaurant és del grup Bilbao Berria, aquest grup té restaurants a Londres, Formentera, Barcelona i Bilbao. Hi ha molta experiència a nivell gastronòmic.

Molts treballadors són de Montgat?

El 90% del restaurant són de Montgat. I hi ha dues persones en la part esportiva també del poble.

Es va arribar a un acord amb l’Ajuntament?

Ells ens cedien el terreny i nosaltres, a canvi, intentarem que hi hagi feina aquí per la gent de Montgat també.

Esther Matinez
Corresponsal local

933
Noticias / Primera Triathló a Montgat
« el: Juliol 04, 2013, 04:25:32 pm »
El passat diumenge 30 de juny va tenir lloc per primera vegada una triathló a Montgat. A la cursa hi van participar un total de 650 triatletes que van realitzar diferents proves. Una de natació de 750 metres, una amb bicicleta de 20 quilòmetres i 5 quilòmetres de cursa a peu. Hi havia diferents grups: popular (no federats), per equips, federats en categoria femenina i federats en categoria masculina. La cursa també tenia una vesant solidària amb el Projecte Home dins la campanya “Corro per les adiccions”.

934
Les Mallorquines / Re:VENDO FUENTE EN BUEN ESTADO
« el: Juliol 02, 2013, 10:44:38 pm »
La deben de haber robado.

935
Noticias / LA POLÈMICA DELS RADARS DE MONTGAT A 8TV
« el: Juny 29, 2013, 11:56:27 am »

936
Noticias / ENTREVISTA A FRANCESC GARCIA, ALCALDE DE MONTGAT
« el: Juny 29, 2013, 09:51:03 am »
L'Alcalde de Montgat, Francesc Garcia, arriba a la meitat del seu mandat amb 21 projectes per executar. Atravessa un moment delicat amb una polémica que ha sorgit arrel de la decisió d'intal·lar tres radars a la Nacional II.

Alcalde, just arribat l'equador de la seva legislatura, es pot fer un balanç força fiable de tot el que s'ha fet fins ara i de tot el que queda per fer al poble. Quin balanç en faria vostè, així en trets generals?

És un balanç molt positiu. Efectivament, estem a l'equador, i l'ajuntament té vint projectes en marxa a la vegada en diferents estadis i alguns són cabdals pel municipi com per exemple el cementiri, el nou tanatori que tindrem. I d'altres que estan aflorant com la recuperació de la Nacional II com a via urbana. Són diferents projectes de caire social, urbanístic i econòmic que comencen a estar en fase d'execució i creiem que en els propers vuit mesos començarem a veure els inicis d'aquests projectes. Presentarem un pressupost per un Pla d'Ocupació de 90.000 euros del qual MALAMAR-WAKE PARK ja en forma part. Un dels grans projectes, ja fet realitat, és MALAMAR-WAKE PARK.   

Són unes instal.lacions lúdicoesportives que han obert portes aquest cap de setmana amb personal montgatí. Quantes persones han contractat del poble?

Han estat 17 persones totes de la borsa de desocupats de Montgat i formats íntegrament per Montgat. És un pla molt ambiciós.

Quantes persones es van formar finalment?

Van formar 25 persones. Només comencen 17 però les restants formaran part de serveis futurs, l'empresa manifesta que conforme vagi creixent els trucaran.

Per tant, estem satisfets tot i que hi ha un moment complicat de crisi i el pitjor moment per estar a política en una administració local. Jo,però, sempre he dit que era el millor perquè és el moment de buscar fórmules noves per reinventar-te. I això nosaltres ho hem fet.

El mes de gener es va reunir amb la cap de la demarcació de costes de Catalunya i representant de l'àrea Metropolitana de Barcelona per parlar d'aquesta remodelació del passeig marítim des del túnel fins a la subhasta del peix. En quina fase ens trobem d'aquest procés?

Força avançada. Estem en una fase de redacció del projecte. Crec que tindrem el projecte executiu a finals del mes de juliol i l'objectiu és, com a mínim, marxar de vacances amb aquest sobre la taula per tenir el rubricat del gerent de l'Àrea Metropolitana i tenir-ho tot enllestit per passar a fer-se la licitació d'obres al setembre. Això vol di que estariem iniciant l'execució al primer semestre del 2014.

De fet, Montgat ja està apostant clarament per aquesta remodelació i ens ho mostra la instal·lació de l'equipament lúdico esportiu Malamar-Wakepark…

Si, d'alguna manera la façana marítima estarà esquitxada d'equipaments. Creiem en l'esport. Això seria un discurs de campanya que jo havia fet. Creiem que l'esport fa que passin coses i crec que és un motor econòmic.

Continuem parlant de l'esport perquè el 30 de juny tindrà lloc la primera triathló aquí a Montgat. Quines són les expectatives per aquesta cursa?

Hi haurà molts participants, uns mil si no m'equivoco. En tot cas, anem de la mà de la mateixa empresa que ens va montar la BH 6.2 perquè va ser un èxit en participació i d'imatge.

Tindrem les pistes de pàdel tot i la denuncia feta recentment per DEPANA referent a la ocupació d'aquests terrenys que havien dit que eren de protecció biológica? Ho han desmentit des del Consistori?

Si, nosaltres vam fer un comunicat de prensa la semana passada. De fet, La Vanguardia l'ha publicat. Hi ha hagut una confusió per part de DEPANA.

Una de les mesures més polèmiques amb que se l'ha qüestionat fins ara ha estat la instal·lació d'aquests radars de la N-II. Unes mesures que han provocat molta pressió social i també mediática. Aquests canvis s'han realitzat per pacificar el trànsit, per fer d'aquest tram de carretera una via urbana. Realment eren necessaris per pacificar el trànsit?

Ve de la pròpia necessitat de canvi de l'ús de la via. La gent no respectava el semàfor ni la velocitat de 50km/h. Nosaltres no pensàvem que la resposta per part de la població seria la preocupació que sembla que està essent. Ho entenem i estem en un estudi d'aquest sistema continuament, com qualsevol mesura està viva.

Per això una de les mesures que s'han fet aquesta semana és millorar la senyalització visual dels sistemes de control i estem estudiant posibles ajustos. Però estem segurs que els sistema funciona correctament. La gent s'acostumarà i no hi haurà tantes sancions.

Aquests punts de la via es podien titllar de punts negres?

No especialment en accidents però si en sensibilitat.

I perquè es determina fer aquest estudi?

S'ha criticat l'aplicació del radar però també et dic que és cert que hem fet servir altres mitjans.

Abans heu fet servir altres mesures per pacificar la via? Com quines?

Senyalització, dibuix de fórmules amb pivots verds i blancs, estretar la via i fer noves zones d'estacionament. Tot això fa que els conductors redueixin la velocitat.

Per tant, es pot dir que no hi ha cap defecte en aquests radars?

Entenem que no. Ni jurídica, ni de servei, ni técnica.

Si és així, ara què és el que diu que s'hauria de revisar?

Estem estudiant algún marge de velocitat. No et puc donar explicacions massa profundes sobre aquest tema, seria més concret el regidor de mobilitat Tomàs Cabrejas.

Sap que s'estan recollint signatures?

Si. És normal, no hi estem en contra i intentarem donar resposta.

Esther Martinez
Corresponsal Local

937
Noticias / JULIO SALINAS A MONTGAT
« el: Juny 27, 2013, 11:19:38 pm »
MALAMAR-WAKE PARK ha obert portes aquest passat cap de setmana i ahir dimarts ja hi podíem veure cares conegudes del món de l'esport. Julio Salinas, ex-jugador del Barça, va visitar el nou complex lúdicoesportiu i es va mostrar encantat davant d'aquest projecte fet ja una realitat.

  Julio Salinas a les instal.lacions de MALAMAR-WAKE PARK
S'ha de tenir en compte que aquest recinte de wakepark serà un dels més importants a nivell europeu.
Esther Martinez
Corresponsal local

938
Noticias / Engega la Campanya de Recogida de Firmes a Montgat.
« el: Juny 25, 2013, 11:00:30 pm »

Aquest dijous s'ha iniciat la recollida de signatures a Montgat i Tiana per  la supressió dels radars de la carretera Nacional II. Una protesta que va començar a les xarxes socials i ara es pot trobar a la majoria de comerços de Montgat i Tiana. Amb el lema "Plataforma per la supressió de radars i càmeres a Montgat" es vol aconseguir que s'eliminin els controls semafòrics de l'estació de Montgat i Montgat Nord i els controls de velocitat del davant de la Fonda Marina. Acari Bertran, impulsor d'aquest moviment, ha fet el primer pas posant en marxa aquesta recollida de firmes. D'altre banda, divendres es va reunir a l'Ajuntament de Montgat per rebre explicacions d'Adrià Martínez, Caporal responsable de l'àrea de proximitat i mediació. Segons l'instructor dels expedients de trànsit tots els controls són dins el marge de la legalitat. Tot i això, Bertran ha pogut comprovar a la pàgina web del Servei Català del Trànsit que aquest tram de nacional a Montgat té un índex de perillositat baix.
Esther Martinez
Corresponsal Local

939
A partir d'avui els comerços de Montgat i Tiana ja tenen els fulls per signar i demanar que retirin els 3 radars que hi ha a la N-II a Montgat. Són els dos dels semàfors de les estacions de Montgat i Montgat Nord i el de velocitat que hi ha davant la Font de Marina.


 
S'ha creat la "Plataforma  per la supressió de radars i càmeres a Montgat". A  més de la recollida de firmes també hi ha un compte de twitter on s'informa de les accions: @RadarsMontgatNo!

Els fulls per signar són als comerços de la Riera Sant Jordi, als bars de la Plaça de les Mallorquines i al Condis del Turó de Mar. A Tiana es pot signar a l'Espai Ecològic i El Casal. La recollida de signatures s'extendrà a Badalona i El Masnou.

La plataforma al·lega que són dispositius abusius en el moment actual de crisi que viu la societat: "Davant de mesures incoherents iniciatives coherents! Comença la campaña de recollida firmes per la supressió dels radars a montgat!!!"

Demà hi ha prevista una reunió amb l'Ajuntament.

Gemma Liñan

940
Noticias / Re:POLÈMICA AMB ELS RADARS A MONTGAT
« el: Juny 20, 2013, 03:51:43 pm »
En Montgat y Tiana se esta montando una plataforma contra los radares y las camaras,ya se cojen firmas.

941
Noticias / La Montgatina focus de problemas al poble
« el: Juny 20, 2013, 11:02:12 am »
Des del tancament al desembre del 2010 de “La Montgatina”, un dels motors econòmics de Montgat, s’ha originat un focus de problemes al poble. Pep Baltasar ha volgut denunciar-ho com a expert en la materia i veí del poble.Quina és la problemàtica existent a La Montgatina? Què és el més preocupant ara per ara?


El més preocupant  és que s’està desballestant la fàbrica per part de persones totalment  incontrolades i que a la fàbrica es presenten grans riscos i per persones que actualment hi viuen, i també per les persones que estan ocupant l’espai per fer grafitis i manifestacions d’art. I tant que no hi ha el control de seguretat per part de l’Ajuntament de Montgat  poden haver-hi posibles accidents. Des de caigudes de persones que han pujat a espais que són inadaptats per estar-hi, com la presència de contaminants químics com per exemple dipòsits de gasoil que van quedar. I, d’altra banda, l’accés incontrolat de persones que sempre genera una preocupació  especial. Sobretot, si són infants per jugar i que es podrien trobar amb totes aquestes circumstàncies.

Hi ha hagut algún incedent fins ara?

Si. Hi ha hagut un incident fa cosa de dos mesos amb un transformador que està ubicat dins la mateixa fàbrica que es va incendiar i que va provocar molèsties importants per tot el veïnat d’aproximadament 12 hores sense llum. I, evidentment, és una situació que per  força s’ha de controlar.

Per força s’ha de controlar, però sembla ser que és molt complicat controlar-ho segons l’alcalde. Segons Francesc Garcia és un tema molt delicat i molt complexe i a l’hora de posar-se en contacte amb els propietaris, mitjnçant l’administrador., no és fácil.
La problemàtica s’ha traslladat als jutjats en forma de denúncia però tampoc hi ha hagut cap resposta. Per tant, que li dira vostè a l’Ajuntament, què és el que s’ha de fer en aquests casos?


En principi, les administracions públiques són bastant més àgils en aquests casos a través d’inspeccions. Es podria accedir al departament  de salut i/o al departament d’empresa i ocupació. Tots dos tenen competències sobre el tema de l’ambient i utilitzant sobretot el tema de la fàbrica que té elements d’ambient descontrolats i qualsevol persona pot activar que part d’aquests elements passin a l’ambient.
Aquí estem observant danys materials a la fàbrica tant importants que ja fan pensar que ja s’hagin trencat estructures d’uralita, segurement.


Per tant, tenim l’amiant a l’ambient?

Exacte. Aquest és un problema dels més importants.
Llavors, crec que l’Ajuntament com a ens i el responsable que és l'Alcalde ja té en el seu comandament de protecció civil. Ja es pot considerar que aquesta és una situació d’emergència i pot entrar dins del que és el recinte i entrar per la seva pròpia autritat. No necessita cap autorització ni per part de l’administrador ni per part dels jutges. Es pot considerar que la situació és de risc imminent, i és una situació constant. De vies n’hi ha. Des de demanar que intervinguin inspeccions del departament de salut o el departament de treball, o conjuntament. I això és immediat pot pasar en 24 hores amb la denúncia per motiu greu i imminent. I com a prioritat de protecció civil, el propi consistori, el propi alcalde, no cal ni que convoqui el ple és una activitat que ve manada de les seves funcions pot decretar que s’obrin portes i hi entri una patrulla cada quan ell cregui convenient.

Al costat hi ha una escola i molts  veïns…

Tenim problemes si es transfereixen contaminants de l’ambient. Les persones que estan més exposades són els nens. No són els veïns que estan tancats dins a casa sino els nanos que estan al pati. Encara que nosltres hi estem 24h estàs dins de casa teva. No tens tantes possibilitats com el nen que passa mitja hora o una hora al pati que està just al costat de la fàbrica. I a més aquestes fibres tenen tendència a desplaçar-se de dalt cap abaix. Tot cos té un cert pes i a fàbrica està situat per sobre d’aquest pati justament. Si no hi ha vent baixa i si hi ha vent s’escampa i afecta a qualsevol persona que passi  pel carrer.

Això en el moment que es denunciï en el departament de salut i treball, es procedirà a que els inspectors que vinguin facin les actuacions pertinents?

Només amb fotos de l’estat actual recinte per part de la policia local in situ mostraran lo suficient com perquè vinguin immediatament.

Al veure uralita vénen immediatament?

Si. Amb una redacció amb la documentació adjunta que expliqui els detalls tècnics i el  reglament actual vigent i les fotografies. Amb les recomanacions que fa l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene que és l’organisme més important que tenim del país. Amb aquest informe te’n vas al jutjat perquè el propietri posi un guarda de seguretat 24hores al dia o simplement el que tu consideres  que ja ho has pogut . És a dir, la visita periódica per part de la policia local cada dia. El jutjat llavors ja tindrà el referent per possibles futurs accidents.

Quan es faci el primer pas que és el del control i de vigilància de la fàbrica després arriba el segon pas que és treure tot el material perillós del que hem parlat. I això costarà diners…Això costarà calés perquè si la fàbrica tal com estava no la toca ningú no passa res.

 El problema de quan tens uralita és si la trinxes en un procés de demolició arbitrari de metall com s’està fent és quan es transfereixen i s’escampen a l’ambient. Ja t’he explicat que s’ha de seguir un procediment molt acurat. S’ha de posar tot amb unes bosses  i s’ha de llençar a uns abocadors especials perquè és un contaminant molt gran. Es considera de nivel 3, crec que és el més elevat que existeix.

A qui costarà diners?

Al propietari. Ara bé, el propietari dirà que fins que no hi hagi comprador no farà res. I, segurament, li surti més a compte tenir-hi un guarda de seguretat 24 hores que fer-hi res.

Segons l’Alcalde, Francesc Garcia, aquest és l’altre problema: el propietari. Són sis i, a més a més, entitats bancàries…

Però les entitats bancàries tenen molts calés i tard o d’hora faran alguna cosa. Si fós una persona que s’ho ha quedat per obligació, a disgust, que li ha tocat com un hereu i que està totalment arruïnat perquè ha hagut de pagar els drets de transmissió d’aquesta,  hauria estat pitjor. Si estem parlant de bancs ja es poden rascar la butxaca.
El principal és demostrar que el que hi ha ara és un problema de salut degut a la contaminació del medi. Si, actualment, la fàbrica estés en funcionament i hi hagués una inspecció de treball la proposta de paralització de les activitats hauria estat el mateix dia. Llavors no hi hauria tant problema. Ara el tema està en demostrar que hi ha un problema de seguretat estructural de la fàbrica que s’esta derruïnt i pot afectar a les persones que passen pel carrer amb la caiguda de cascots i elements que ja estan ballant, i que en dies de pluja i vent seran especialment  sensibles. I d'altra banda, demostrar que hi ha un problema de salut ja que s’estan retirant uralites de manera inadequada i hi ha fibres d’amiant a l’ambient.

Quin és el risc al que s’exposen les persones que respiren aquestes fibres d’aminat?

Hi ha estudis que parlen que hi ha d’haver una presència significativa de fibres d’amiant en l’ambient perquè realment hi hagi lesions 10 o 15 anys després de l’exposició. També n’hi ha d’altres que diuen que amb una sola fibra ja pots començar a tenir problemes. Clar, a veure, d’un extrem a l’altre, el que és segur és que hi ha d’haver exposició el que no està quantificada és la mida perquè apareixin problemes de salut.
Sense anar més lluny, hi ha un cas famós d'una fàbrica de Cerdanyola. Al principi van començar amb una malaltia els treballadors perquè van estar exposats a grans nivells pero ara també hi ha veïns que tenen la mateixa sintomatología. Són càncers de pulmó o pleura.

Esther Martinez

942
Noticias / Montgat rechaza la acusación de Depana
« el: Juny 17, 2013, 08:21:47 am »
 
El ayuntamiento asegura que las pistas de pádel se instalarán en un terreno de equipamientos no protegido 

Zona del Pla de Montgat que DEPANA define como corredor biológico Google Maps /Ecologistes en Acció

Montgat.- El Ajuntament de Montgat rechaza la denuncia de Depana referente a la ocupación de unos terrenos de protección biológica y asegura que la instalación de unas pistas de pádel se llevará a cabo en una zona calificada de equipamientos que anteriormente habían acogido un restaurante, que fue demolido y un aparcamiento de caravanas.

En un comunicado, el ayuntamiento aclara que el Pla Director de Protecció Costanera al que aluden los ecologistas en su denuncia, determina en este territorio una franja de protección paisajística de 12 metros de anchura situada al este de la autovía entre la N-II y la autopista. El resto de terreno, según el consistorio está determinado para “uso de equipamientos”. Así, informan que el uso provisional que se ha autorizado es para un equipamiento deportivo de pádel que, según “han informado los organismos pertinentes” se ajusta a los fijado por el planeamiento urbanístico./LaVanguardia
943
Noticias / Crònica de Tiana: “Alerta Roja” (per Gemma Liñan)
« el: Juny 14, 2013, 08:26:14 pm »
A Montgat no es parla de res més i l’ona expansiva ja arriba a Tiana. L’Ajuntament ha instal·lat un radar semafòric davant l’estació de les Mallorquines i un altre davant l’estació de Montgat Nord. Fa tres mesos que funciona i ja fa l’agost. L’allau de multes ha deixat a algun veí ja sense carnet de conduir. La sanció són 200 € i 4 punts. Un conductor d’autobús ha perdut 12 punts, al Banc de Sabadell de Tiana hi ha entre 6 i 7 tianencs que van cada setmana a pagar multes i cada dia hi ha cues a l’Ajuntament per veure la seqüència fotogràfica del seu cotxe passant en vermell. El radar l’ha fet posar l’Ajuntament de Montgat, segons explica l’alcalde Francesc Garcia, i forma part d’un pla “per pacificar la via”. El que es pretén és reduir la velocitat dels cotxes i evitar atropellaments, tot i que admeten que no és un punt negre ni hi ha una índex alt d’accidents. L’alcalde el justifica dient que “la gent es passa sistemàticament el semàfor”, admet que té un feix de multes però l’ajuntament no en facilita les dades de quantes se n’han posat. També admet que els conductors sancionats, que són mig veïnat, no són conductors agressius però que es despisten i passen en vermell. El semàfor per girar cap a l’esquerra dura 24 segons. La càmera es dispara tant bon punt es posa en vermell i a molts cotxes els enganxa el cul, tot i que l’alcalde diu que les seqüències fotogràfiques demostren que el cotxe se’l passa totalment en vermell. Garcia diu que “hi ha marge suficient” com per passar en verd abans que el semàfor canvií i caigui la multa. Per tant asseguren que no hi ha cap errada tècnica: “tinc confiança que està funcionant bé”, diu l’alcalde. Amb tot el rebombori que ha generat el radar s’ha visualitzat a les xarxes socials. Els veïns s’han rebel·lat i han compartit més de 500 vegades l’article que explicava la situació i han mostrat el seu enuig al facebook. Fins i tot l’ex alcalde de Tiana Emili Muñoz s’ha posat al costat dels veïns i ha proposat una possible recollida de signatures. L’alcalde diu que és una “mesura que fa mal a la butxaca” i per això “entenc que s’enfadin”. Amb tot no canvia d’idea. Es manté ferm. Diu que s’està denunciant bé i que com a molt es planteja senyalitzar millor el radar. I ho justifica dient que alguns cotxes passen a 120 km/h per un punt on no es pot anar a més de 50. No discutirem les mesures per reduir la sinistralitat ni regular la velocitat. Ni tant sols, les mesures per sancionar aquells que infringeixen una vegada i una altra la llei i les normes bàsiques de convivència i en aquest cas, les normes bàsiques de trànsit. Però el que està clar és que alguna cosa falla quan mig veïnat col•lecciona multes i perd punts i quan un autobús ara no passa ni que estigui verd, per por a perdre els 4 que li queden i perdre també la feina. Si és cert que es va fer més d’un mes de prova, s’hauria d’haver detectat que el radar multa els que passen indiscriminadament en vermell i els que la càmera els fotografia pels pèls. Igual que es poden regular els radars de velocitat que no es disparen al límit establert, també s’hauria de retardar el radar fotogràfic del semàfor. El problema no és que es multi els infractors, és la regulació d’un radar que ara mateix és una maquina de fer diners i que està situat en un punt, on tot i que l’objectiu és pacificar el trànsit, genera confusió pel laberint de semàfors, carrils de canvis de sentit, passos de vianants i parades d’autobús. L’alcalde diu que els conductors es despisten. No m’estranya. Aneu-hi un dia i contempleu l’escena. En només 5 minuts entendreu què passa amb tots els senyals de trànsit, semàfors i vianants que creuen a tota velocitat per no perdre l’autobús, que recordem no està coordinat amb els trens de Renfe. Un caos, vaja. Un caos que no se soluciona amb el radar del semàfor./El TotBabalona


944
Noticias / Estado de las pista de esqui acuatico por cable de Montgat
« el: Juny 14, 2013, 08:08:59 pm »

Els responsables calculen obrir portes a finals d’aquest mes.


945
Aquesta passada setmana s’han realitzat els treballs d’asfaltat i senyalització del tram de la nacional II comprès des de l’estació de Renfe de Montgat fins l’entrada a Badalona.  
Unes obres que comporten canvis significatius a la circul·lació i també a l’estacionament. Fins ara, aquest tram de via d’ aproximadament 300 metres, comptava amb un carril en cada sentit i una illeta central d’incorporació per als cotxes que venien de muntanya per incorporar-se en sentit Mataró. Ara hi ha un carril en cada sentit, igualment s’incorporen vehicles des de muntanya però se n’ha suprimit la illeta central d’incorporació. També en forma part la nova zona d’estacionament exprés, gratuïta amb una limitació horària de trenta minuts. El cost de les obres és d’ aproximadament uns 100.000 euros i ha estat assumit per la generalitat. Són la prèvia a la concessió de la via a Montgat. Segons l’alcalde, Francesc Garcia, en les properes setmanes ja es tancaran els tràmits per la la concessió del tram de la carretera Nacional al municipi montgatí

Esther Martinez
Totbadalona

Pàgines: 1 ... 58 59 60 61 62 [63] 64 65 66 67 68
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal