Uso de cookies: Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle información relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideramos que acepta su uso.

Missatges

En aquesta secció pots veure els missatges d'aquest usuari.


Messages - Admin

Pàgines: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70
961
Noticias / Re:POLÈMICA AMB ELS RADARS A MONTGAT
« el: Juny 20, 2013, 03:51:43 pm »
En Montgat y Tiana se esta montando una plataforma contra los radares y las camaras,ya se cojen firmas.

962
Noticias / La Montgatina focus de problemas al poble
« el: Juny 20, 2013, 11:02:12 am »
Des del tancament al desembre del 2010 de “La Montgatina”, un dels motors econòmics de Montgat, s’ha originat un focus de problemes al poble. Pep Baltasar ha volgut denunciar-ho com a expert en la materia i veí del poble.Quina és la problemàtica existent a La Montgatina? Què és el més preocupant ara per ara?


El més preocupant  és que s’està desballestant la fàbrica per part de persones totalment  incontrolades i que a la fàbrica es presenten grans riscos i per persones que actualment hi viuen, i també per les persones que estan ocupant l’espai per fer grafitis i manifestacions d’art. I tant que no hi ha el control de seguretat per part de l’Ajuntament de Montgat  poden haver-hi posibles accidents. Des de caigudes de persones que han pujat a espais que són inadaptats per estar-hi, com la presència de contaminants químics com per exemple dipòsits de gasoil que van quedar. I, d’altra banda, l’accés incontrolat de persones que sempre genera una preocupació  especial. Sobretot, si són infants per jugar i que es podrien trobar amb totes aquestes circumstàncies.

Hi ha hagut algún incedent fins ara?

Si. Hi ha hagut un incident fa cosa de dos mesos amb un transformador que està ubicat dins la mateixa fàbrica que es va incendiar i que va provocar molèsties importants per tot el veïnat d’aproximadament 12 hores sense llum. I, evidentment, és una situació que per  força s’ha de controlar.

Per força s’ha de controlar, però sembla ser que és molt complicat controlar-ho segons l’alcalde. Segons Francesc Garcia és un tema molt delicat i molt complexe i a l’hora de posar-se en contacte amb els propietaris, mitjnçant l’administrador., no és fácil.
La problemàtica s’ha traslladat als jutjats en forma de denúncia però tampoc hi ha hagut cap resposta. Per tant, que li dira vostè a l’Ajuntament, què és el que s’ha de fer en aquests casos?


En principi, les administracions públiques són bastant més àgils en aquests casos a través d’inspeccions. Es podria accedir al departament  de salut i/o al departament d’empresa i ocupació. Tots dos tenen competències sobre el tema de l’ambient i utilitzant sobretot el tema de la fàbrica que té elements d’ambient descontrolats i qualsevol persona pot activar que part d’aquests elements passin a l’ambient.
Aquí estem observant danys materials a la fàbrica tant importants que ja fan pensar que ja s’hagin trencat estructures d’uralita, segurement.


Per tant, tenim l’amiant a l’ambient?

Exacte. Aquest és un problema dels més importants.
Llavors, crec que l’Ajuntament com a ens i el responsable que és l'Alcalde ja té en el seu comandament de protecció civil. Ja es pot considerar que aquesta és una situació d’emergència i pot entrar dins del que és el recinte i entrar per la seva pròpia autritat. No necessita cap autorització ni per part de l’administrador ni per part dels jutges. Es pot considerar que la situació és de risc imminent, i és una situació constant. De vies n’hi ha. Des de demanar que intervinguin inspeccions del departament de salut o el departament de treball, o conjuntament. I això és immediat pot pasar en 24 hores amb la denúncia per motiu greu i imminent. I com a prioritat de protecció civil, el propi consistori, el propi alcalde, no cal ni que convoqui el ple és una activitat que ve manada de les seves funcions pot decretar que s’obrin portes i hi entri una patrulla cada quan ell cregui convenient.

Al costat hi ha una escola i molts  veïns…

Tenim problemes si es transfereixen contaminants de l’ambient. Les persones que estan més exposades són els nens. No són els veïns que estan tancats dins a casa sino els nanos que estan al pati. Encara que nosltres hi estem 24h estàs dins de casa teva. No tens tantes possibilitats com el nen que passa mitja hora o una hora al pati que està just al costat de la fàbrica. I a més aquestes fibres tenen tendència a desplaçar-se de dalt cap abaix. Tot cos té un cert pes i a fàbrica està situat per sobre d’aquest pati justament. Si no hi ha vent baixa i si hi ha vent s’escampa i afecta a qualsevol persona que passi  pel carrer.

Això en el moment que es denunciï en el departament de salut i treball, es procedirà a que els inspectors que vinguin facin les actuacions pertinents?

Només amb fotos de l’estat actual recinte per part de la policia local in situ mostraran lo suficient com perquè vinguin immediatament.

Al veure uralita vénen immediatament?

Si. Amb una redacció amb la documentació adjunta que expliqui els detalls tècnics i el  reglament actual vigent i les fotografies. Amb les recomanacions que fa l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene que és l’organisme més important que tenim del país. Amb aquest informe te’n vas al jutjat perquè el propietri posi un guarda de seguretat 24hores al dia o simplement el que tu consideres  que ja ho has pogut . És a dir, la visita periódica per part de la policia local cada dia. El jutjat llavors ja tindrà el referent per possibles futurs accidents.

Quan es faci el primer pas que és el del control i de vigilància de la fàbrica després arriba el segon pas que és treure tot el material perillós del que hem parlat. I això costarà diners…Això costarà calés perquè si la fàbrica tal com estava no la toca ningú no passa res.

 El problema de quan tens uralita és si la trinxes en un procés de demolició arbitrari de metall com s’està fent és quan es transfereixen i s’escampen a l’ambient. Ja t’he explicat que s’ha de seguir un procediment molt acurat. S’ha de posar tot amb unes bosses  i s’ha de llençar a uns abocadors especials perquè és un contaminant molt gran. Es considera de nivel 3, crec que és el més elevat que existeix.

A qui costarà diners?

Al propietari. Ara bé, el propietari dirà que fins que no hi hagi comprador no farà res. I, segurament, li surti més a compte tenir-hi un guarda de seguretat 24 hores que fer-hi res.

Segons l’Alcalde, Francesc Garcia, aquest és l’altre problema: el propietari. Són sis i, a més a més, entitats bancàries…

Però les entitats bancàries tenen molts calés i tard o d’hora faran alguna cosa. Si fós una persona que s’ho ha quedat per obligació, a disgust, que li ha tocat com un hereu i que està totalment arruïnat perquè ha hagut de pagar els drets de transmissió d’aquesta,  hauria estat pitjor. Si estem parlant de bancs ja es poden rascar la butxaca.
El principal és demostrar que el que hi ha ara és un problema de salut degut a la contaminació del medi. Si, actualment, la fàbrica estés en funcionament i hi hagués una inspecció de treball la proposta de paralització de les activitats hauria estat el mateix dia. Llavors no hi hauria tant problema. Ara el tema està en demostrar que hi ha un problema de seguretat estructural de la fàbrica que s’esta derruïnt i pot afectar a les persones que passen pel carrer amb la caiguda de cascots i elements que ja estan ballant, i que en dies de pluja i vent seran especialment  sensibles. I d'altra banda, demostrar que hi ha un problema de salut ja que s’estan retirant uralites de manera inadequada i hi ha fibres d’amiant a l’ambient.

Quin és el risc al que s’exposen les persones que respiren aquestes fibres d’aminat?

Hi ha estudis que parlen que hi ha d’haver una presència significativa de fibres d’amiant en l’ambient perquè realment hi hagi lesions 10 o 15 anys després de l’exposició. També n’hi ha d’altres que diuen que amb una sola fibra ja pots començar a tenir problemes. Clar, a veure, d’un extrem a l’altre, el que és segur és que hi ha d’haver exposició el que no està quantificada és la mida perquè apareixin problemes de salut.
Sense anar més lluny, hi ha un cas famós d'una fàbrica de Cerdanyola. Al principi van començar amb una malaltia els treballadors perquè van estar exposats a grans nivells pero ara també hi ha veïns que tenen la mateixa sintomatología. Són càncers de pulmó o pleura.

Esther Martinez

963
Noticias / Montgat rechaza la acusación de Depana
« el: Juny 17, 2013, 08:21:47 am »
 
El ayuntamiento asegura que las pistas de pádel se instalarán en un terreno de equipamientos no protegido 

Zona del Pla de Montgat que DEPANA define como corredor biológico Google Maps /Ecologistes en Acció

Montgat.- El Ajuntament de Montgat rechaza la denuncia de Depana referente a la ocupación de unos terrenos de protección biológica y asegura que la instalación de unas pistas de pádel se llevará a cabo en una zona calificada de equipamientos que anteriormente habían acogido un restaurante, que fue demolido y un aparcamiento de caravanas.

En un comunicado, el ayuntamiento aclara que el Pla Director de Protecció Costanera al que aluden los ecologistas en su denuncia, determina en este territorio una franja de protección paisajística de 12 metros de anchura situada al este de la autovía entre la N-II y la autopista. El resto de terreno, según el consistorio está determinado para “uso de equipamientos”. Así, informan que el uso provisional que se ha autorizado es para un equipamiento deportivo de pádel que, según “han informado los organismos pertinentes” se ajusta a los fijado por el planeamiento urbanístico./LaVanguardia
964
Noticias / Crònica de Tiana: “Alerta Roja” (per Gemma Liñan)
« el: Juny 14, 2013, 08:26:14 pm »
A Montgat no es parla de res més i l’ona expansiva ja arriba a Tiana. L’Ajuntament ha instal·lat un radar semafòric davant l’estació de les Mallorquines i un altre davant l’estació de Montgat Nord. Fa tres mesos que funciona i ja fa l’agost. L’allau de multes ha deixat a algun veí ja sense carnet de conduir. La sanció són 200 € i 4 punts. Un conductor d’autobús ha perdut 12 punts, al Banc de Sabadell de Tiana hi ha entre 6 i 7 tianencs que van cada setmana a pagar multes i cada dia hi ha cues a l’Ajuntament per veure la seqüència fotogràfica del seu cotxe passant en vermell. El radar l’ha fet posar l’Ajuntament de Montgat, segons explica l’alcalde Francesc Garcia, i forma part d’un pla “per pacificar la via”. El que es pretén és reduir la velocitat dels cotxes i evitar atropellaments, tot i que admeten que no és un punt negre ni hi ha una índex alt d’accidents. L’alcalde el justifica dient que “la gent es passa sistemàticament el semàfor”, admet que té un feix de multes però l’ajuntament no en facilita les dades de quantes se n’han posat. També admet que els conductors sancionats, que són mig veïnat, no són conductors agressius però que es despisten i passen en vermell. El semàfor per girar cap a l’esquerra dura 24 segons. La càmera es dispara tant bon punt es posa en vermell i a molts cotxes els enganxa el cul, tot i que l’alcalde diu que les seqüències fotogràfiques demostren que el cotxe se’l passa totalment en vermell. Garcia diu que “hi ha marge suficient” com per passar en verd abans que el semàfor canvií i caigui la multa. Per tant asseguren que no hi ha cap errada tècnica: “tinc confiança que està funcionant bé”, diu l’alcalde. Amb tot el rebombori que ha generat el radar s’ha visualitzat a les xarxes socials. Els veïns s’han rebel·lat i han compartit més de 500 vegades l’article que explicava la situació i han mostrat el seu enuig al facebook. Fins i tot l’ex alcalde de Tiana Emili Muñoz s’ha posat al costat dels veïns i ha proposat una possible recollida de signatures. L’alcalde diu que és una “mesura que fa mal a la butxaca” i per això “entenc que s’enfadin”. Amb tot no canvia d’idea. Es manté ferm. Diu que s’està denunciant bé i que com a molt es planteja senyalitzar millor el radar. I ho justifica dient que alguns cotxes passen a 120 km/h per un punt on no es pot anar a més de 50. No discutirem les mesures per reduir la sinistralitat ni regular la velocitat. Ni tant sols, les mesures per sancionar aquells que infringeixen una vegada i una altra la llei i les normes bàsiques de convivència i en aquest cas, les normes bàsiques de trànsit. Però el que està clar és que alguna cosa falla quan mig veïnat col•lecciona multes i perd punts i quan un autobús ara no passa ni que estigui verd, per por a perdre els 4 que li queden i perdre també la feina. Si és cert que es va fer més d’un mes de prova, s’hauria d’haver detectat que el radar multa els que passen indiscriminadament en vermell i els que la càmera els fotografia pels pèls. Igual que es poden regular els radars de velocitat que no es disparen al límit establert, també s’hauria de retardar el radar fotogràfic del semàfor. El problema no és que es multi els infractors, és la regulació d’un radar que ara mateix és una maquina de fer diners i que està situat en un punt, on tot i que l’objectiu és pacificar el trànsit, genera confusió pel laberint de semàfors, carrils de canvis de sentit, passos de vianants i parades d’autobús. L’alcalde diu que els conductors es despisten. No m’estranya. Aneu-hi un dia i contempleu l’escena. En només 5 minuts entendreu què passa amb tots els senyals de trànsit, semàfors i vianants que creuen a tota velocitat per no perdre l’autobús, que recordem no està coordinat amb els trens de Renfe. Un caos, vaja. Un caos que no se soluciona amb el radar del semàfor./El TotBabalona


965
Noticias / Estado de las pista de esqui acuatico por cable de Montgat
« el: Juny 14, 2013, 08:08:59 pm »

Els responsables calculen obrir portes a finals d’aquest mes.


966
Aquesta passada setmana s’han realitzat els treballs d’asfaltat i senyalització del tram de la nacional II comprès des de l’estació de Renfe de Montgat fins l’entrada a Badalona.  
Unes obres que comporten canvis significatius a la circul·lació i també a l’estacionament. Fins ara, aquest tram de via d’ aproximadament 300 metres, comptava amb un carril en cada sentit i una illeta central d’incorporació per als cotxes que venien de muntanya per incorporar-se en sentit Mataró. Ara hi ha un carril en cada sentit, igualment s’incorporen vehicles des de muntanya però se n’ha suprimit la illeta central d’incorporació. També en forma part la nova zona d’estacionament exprés, gratuïta amb una limitació horària de trenta minuts. El cost de les obres és d’ aproximadament uns 100.000 euros i ha estat assumit per la generalitat. Són la prèvia a la concessió de la via a Montgat. Segons l’alcalde, Francesc Garcia, en les properes setmanes ja es tancaran els tràmits per la la concessió del tram de la carretera Nacional al municipi montgatí

Esther Martinez
Totbadalona

967
DEPANA acusa al ayuntamiento y a la Universitat de Barcelona por la construcción de cuatro pistas de pádel en el frente costero
Montgat.- La entidad ecologista DEPANA ha denunciado públicamente que el Ajuntament de Montgat (Maresme) y la Universitat de Barcelona (UB) impulsan un proyecto que afectará el último corredor biológico costanero que queda entre el mar y la montaña en la Serralada de Marina. Se trata, según la entidad, de la construcción de cuatro pistas de pádel, un vestuario y un centro social en el frente litoral.

Zona del Pla de Montgat que DEPANA define como corredor biológico Google Maps /Ecologistes en Acció

(EFE). - La entidad ecologista Depana (Liga para la Defensa del Patrimonio Natural) ha denunciado la destrucción de un corredor biológico entre la Sierra de Marina y el mar en Montgat (Barcelona).

Depana ha mostrado su sorpresa de que el Ayuntamiento haya autorizado la construcción de cuatro pistas de padel, un vestuario y un centro social "vulnerando las determinaciones del Plan Director del Sistema Costero".

La ONG ha denunciado estos hechos en el mismo Ayuntamiento pero, según ha informado, "no hemos obtenido ninguna respuesta".

En este sentido, Depana ha criticado que el Ayuntamiento de Montgat "continúa con su política de hechos consumados dirigida a la destrucción de los valores ambientales en este lugar de su término municipal".

La ONG ya presentó en 2004 al Ayuntamiento, la Diputación, el Consorcio del Parc Serralada de Marina y la Universitat de Barcelona un proyecto de conexión biológica de este corredor situado en el área del Pla de Montgat.

El objetivo era plantear ideas que permitieran articular la conservación de un corredor que, según la entidad, actualmente está en una situación "precaria" ya que gran parte ha sido urbanizado y "sólo sobreviven 15 hectáreas que es la última pieza que llega más o menos al mar".

A pesar de su estado, Depana ha informado que todavía mantiene aspectos relevantes desde un punto de vista ambiental ya que mantiene una cierta actividad agrícola.

Además, desde un punto de vista faunístico mantiene una colonia nidificante de diferentes especies de aves como el Búho Común, la Perdiz Roja o el Cucut Real.

La ONG también ha destacado que el pasado 2005 la Generalitat aprobó el Plan Director Urbanístico del Sistema Costero por sectores con suelo urbanizable no delimitado que parcialmente asumía el planteamiento de DEPANA respecto de este sitio.

En la ficha del espacio la Generalitat se describe el lugar "como el primer punto de la costa donde es posible crear una discontinuidad en el largo frente urbano al norte del conglomerado central barcelonés, con conectividad entre el frente litoral y la Sierra de Marina".


968
Noticias / Re:POLÈMICA AMB ELS RADARS A MONTGAT
« el: Juny 12, 2013, 08:41:52 am »
Des del passat mes de novembre s’han instal.lat tres radars a la N II en un tram d’uns dos quilòmetres al seu pas per la població de Montgat. Un radar de velocitat i un altre de semafòric situats a l’alçada del camí Ral, davant de la Fonda Marina i un altre de semafòric davant l’estació de RENFE.
Es tracta d’una via urbana en la que la velocitat màxima a la que es pot circular és de 50 km/h. Multes que van dels 100 als 500 euros. Fins a 70 km/h la multa és de 100 euros, fins a 90 km/h la sanció és de 200 euros i es retiren 4 punts del carnet de conduir i si es sobrepassen els 90 km/h serán 500 euros de multa i 6 punts menys al permis de conduir. Saltar-se un semàfor en vermell equival a 200 euros de multa i 4 punts menys al permís de conduir.
Segons l’equip de govern, no hi ha cap afany de recaptar diner en la instal.lació d’aquests controls viaris, simplement s’ha fet per pacificar el trànsit d’aquell tram del municipi. A principis del 2012 es va fer un Pla de mobilitat urbana que determinava que la velocitat mitja dels vehicles que passaven era d’entre 114 i 115 Km/h.
De moment, no hi ha xifres oficials del nombre de sancions que s’han efectuat, ara bé, el que si que és cert és que el nombre és força elevat. A les xarxes socials hi ha moltíssima indignació, ja que es diu que el radar de velocitat s’ha posat en un lloc estratègic amb la finalitat de recaptar.
La gent que hi està en contra esgrimeix que si l’Ajuntament hagués volgut realment que la gent moderés la velocitat al creuar la población, el radar hauria d’estar situat al mig d’aquesta i no al principi.
Esther Martínez Fernández
     Montgat, 22-03-2013

969
Noticias / Alerta roja !!
« el: Juny 10, 2013, 08:49:35 pm »
L'Ajuntament de Montgat ha trobat una nova manera de fer l'agost. Ha instal·lat un radar semafòric davant de l'estació i multa tots els cotxes que es passen el semàfor en vermell. El problema està en que el semàfor del carril central que regula el gir a l'esquerra només dura en verd 24 segons i s'ha convertit en una màquina de fer diners. Cada multa són 200 € (100 € si es paga de seguida) i quatre punts del carnet. A Montgat no es parla de res més. Mig veïnat té multes. Una veïna  s'ha quedat en menys d'un mes sense carnet i el conductor d'un dels autobusos que hi passa cada dia ha perdut 12 punts. .

A Tiana, només al Banc Sabadell, cada setmana hi ha de 6 a 7 persones pagant multes. I a l'Ajuntament de Montgat hi ha cues per que els donin la seqüència sencera de fotos que fa la càmera i que no adjunten amb la multa, ni tant sols accedint al web de la Diputació de Barcelona que és qui tramita les sancions
Les càmeres i el sistema de multes és de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona. De cada sanció, la Diputació es queda el 70% i l'Ajuntament el 30%. Ni el Servei Català de Trànsit ni el Ministeri de Foment, que és el propietari de la via, tenen res a veure amb la mesura.
Segons els agents de mobilitat que s'encarreguen de multar els cotxes que no tenen tiquet d'aparcament, es van fer proves durant més d'un mes. Asseguren que no hi ha cap problema tècnic que faci disparar les càmeres abans que algú es passi el semàfor en vermell. I segons va dir el Govern de Montgat en el ple tota la instal·lació està en regla. Però el cert és que la càmera no dona l'abast.

Cas pràctic1.-

Si anem per la N-II direcció a Mataró just abans d'arribar a l'estació trobarem un cartell que avisa de la regulació del semàfor per càmeres. Costa de veure.
2.- Un cop davant l'estació tenim el doble semàfor per seguir recte o girar a l'esquerra. En molts dels casos el cotxes veuen el semàfor com canvia de vermell a verd abans d'arribar i no afluixen, però en només 24 segons es torna a posar en vermell i això fa que molts frenin de cop, el morro del cotxe passi més enllà del semàfor o que el cul del cotxe ja passi en vermell. 3.- La càmera està perfectament coordinada amb el semàfor i no deixa ni un segon de marge. Es dispara al moment. I això és el que provoca l'allau de multes.

La sol·lució del conductor d'autobús

Al conductor d'autobús que li han caigut 3 multes només li queden 4 punts que pot perdre si la càmera eficient se li torna a disparar. Per això quan passa pel aquell punt encara que estigui verd para. El piten, però ell aguanta impassible. Segueix aguantant mentre el semàfor està vermell. I en el moment que es posa verd, llavors és quan engega i passa .

Contradiccions

Els agents de mobilitat asseguren que el control s'ha posat perquè hi hagut "molts accidents" en aquest punts. concreten que hi ha una llarga llista d'atropellaments de vianants, però Montgat no surt en el mapa de punts negres de la N-II ni hi ha dades contrastables d'atropellaments de vianants.

Altres trampes

A més de la càmera que es dispara compulsivament davant l'estació de Montgat, ni ha una altra que fa exactament la mateixa funció a tocar de l'estació de Montgat Nord i un radar de velocitat a la N-II, a l'altura de la Font de Marina que caça molts cotxes, ja que el radar està estratègicament ben posat després d'una sortida d'autopista.

Son mesures preventives realment o recaptatòries?

És un capítol més de la gestió de l'Ajuntament de Montgat després que ara fa un any embargués el sol del centre comercial i neuràlgic del municipi amb aparcaments de pagament a tot drap. Un tema que té capítols a banda, que no deixa de créixer i que ressorgirà en propers posts.

Gemma Liñan/

http://gemmalinan.blogspot.com.es


970
Noticias / CRÒNICA DEL PLE DEL MES DE MAIG A MONTGAT
« el: Juny 07, 2013, 06:31:01 pm »
En el ple del mes de maig, Montgat es converteix en el primer poble adherit a la cadena humana per la independència.

El ple d'aquest mes de maig va ser marcat per la notícia de l'adhesió de Montgat a la cadena humana de l'onze de setembre d'enguany. L'últim dijous del mes, Montgat es va convertir en el primer poble que, de manera formal, s'ha afegit a aquest esdeveniment que tindrà lloc  la Diada Nacional de Catalunya.
En la sessió ordinària d'aquest mes passat hi havia diferents punts a tractar. A l'inici, es va fer referència als ajuts que es donaran a autònoms aturats i a empreses montgatines que contractin nous treballadors en els propers tres mesos. Aquest últim va ser un punt discutit entre govern i oposició, la qual, finalment, es va abstenir a l'hora de votar mentre que la resta de grups van votar a favor. Des del PSC s'expressava el desacord amb què els ajuts comencin coincidint amb el període estival i no posteriorment perquè consideren que en aquesta època de l’any les empreses tenen previstes la contractació de personal de reforç. En aquest sentit, segons els socialistes, no s’aconseguiria l’objectiu que és el foment de nous llocs de treball.
Va continuar la sessió amb l’ordre establert i de manera mecànica es van aprovar els punts posteriors. Fins que es va arribar al vuitè:
“ Moció d’adhesió del municipi de Montgat a la Cadena Humana per la Independència”. Es va votar de manera individual ja que es va considerar que es tracta d’una elecció molt personal. El resultat va ser de vuit vots a favor, sis en contra i tres abstencions. Per tant, moció aprovada.
La polèmica va reaparèixer en el torn de precs i preguntes on es van posar en qüestió algunes actuacions de l’equip de govern. Per exemple, la renovació del conveni signat ara fa un any amb Tiana en la contraprestació de serveis entre els dos pobles.
Un altre tema que va suscitar crispació a la sala de plens de l’Ajuntament va ser el dels radars. Des del PSC es va voler traslladar algunes queixes de veïns del municipi que qüestionaven la fiabilitat dels aparells instal•lats. El regidor Tomás Cabrejas va assegurar que  els dispositius havien passat pels controls pertinents que marca la llei.

Esther Martínez
Corresponsal local
6-6-2013


971
Crec que és un bon moment per tornar als inicis. L’origen sempre és determinant i, a vegades, per anar més enllà de la supervivència, cal mirar enrere i recaptar les coses maques que hem perdut. El progrés ens fa avançar i ens fa anar ràpids. Massa, fins i tot. I la velocitat ens pot fer ensopegar tan aviat com irremeiablement.


La naturalesa, la simplicitat i les tradicions van fugir, mig espantades, pels monstres que hem creat i que, ara, totalment desagraïts, ens volen menjar. Cal que recuperem la paciència i la cultura de poble i de casa per fer pinya i netejar-nos de la brutícia que un dia vam escollir. I les petites propostes han de ser ben acollides. Petites propostes com la de l’Ajuntament de Montgat. “Manteniment d’horts familiars” és un projecte alternatiu i amb possibilitats de ser útil, que aposta per la petita agricultura particular. Aquest curs de nivell bàsic introdueix tècniques de cultiu ecològic, per tal de mantenir un reduït tros de terreny d’hort, per a ús personal. Un total de dotze hores d’ensenyament que s’impartiran al Centre Cívic del municipi i que pretenen fomentar el consum responsable i disminuir les grans despeses que la societat del materialisme i del capital ens anima a produir. I també una manera de millorar la nostra salut, perquè, en el fons, som, en part, el que ingerim.

Cal que ens conscienciem de la responsabilitat que tenim sobre el Planeta i sobre les futures generacions. De tots nosaltres i de les decisions individuals i col·lectives (per molt insignificants que ens puguin semblar) resta penjant el que serem i el que farem de tot el que ara tenim. És contraproduent, poc intel·ligent i massa propi dels humans no tenir cura de les coses que ens fan bé.

TotBadalona/María Moreno Algaba

972
Noticias / LLUMS, CÀMARA I... ACCIÓ!
« el: Maig 26, 2013, 10:30:06 am »
Últim dia d'activitat al creuer que s'ha instalat a Montgat.
El rodatge de l'anunci de Heineken acaba avui tal i com s'havia previst en un principi

Los naufragos llegan a #Montgat y se les sirve una birra.Foto:M.Tomás

Montgat s'ha convertit en un gran focus d'atenció aquest mes de maig. Tothom es preguntava què era el que estàven construïnt a la façana marítima, just davant del barri de les Mallorquines. Un vaixell de dimensions com les d'un atutèntic transanlàntic ha captat l'atenció de molts curiosos. Una construcció a tamany real que s'ha aconseguit en un temps rècord de tres setmanes.
La productora internaicional Widescope ha triat aquest territori per rodar el nou anunci de  la marca cervesera Heineken. Un anunci, que segons experts del món publicitari, serà el més important a nivell europeu d'aquest any i del que se'n farà un llançament mundial.
Després de deu dies de rodatge, aquest dissabte, el vaixell quedarà buit. Durant aquests dies hi han participat en total unes 150 persones, la majoria han vingut des de Londres. La campanya publicitària es presentarà d'aquí a dos mesos aproximadament, en ple estiu.
Esther Martínez
Corresponsal local
25-05-2013

973
Estan filmando el anuncio de una cerveza.

974
Noticias / EL DRET A DECIDIR
« el: Maig 19, 2013, 09:05:34 pm »
Òmnium Cultural compleix els seus objectius a Montgat. Aquest dijous una cinquantena de persones van ser a la Biblioteca Tirant lo Blanc a la xerrada de Sílvia Soler i Marcel Mauri. La xerrada que portava per títol “ El paper de la societat civil en el procés cap a l’Estat propi”  va destacar per la seva fluïdesa que va empènyer a la participació del públic.
Va ser una conversa entre l’escriptora guanyadora de la darrera edició del Premi Ramon Llull i el president de l’entitat. En la que es va ressaltar el pes de la societat en el procés cap a l’estat propi. En tot moment van voler transmetre el paper que té la ciutadania actualment, una ciutadania que va iniciar el moviment i que sense la seva força no seria possible aconseguir-ho.
També Sílvia Soler va explicar la seva experiència personal en ser guardonada amb el premi més important de les lletres catalanes. Un guardó que va rebre per la novel•la “L’estiu que comença”.
A la darrera part de l’acte els montgatins van tenir la possibilitat d’intervenir fent preguntes de tot tipus als ponents. En acabar, va tenir lloc la trobada d’alguns socis i simpatitzants d’Òmnium Cultural.
 
Esther Martínez
Corresponsal local
19-05-2013


975
Noticias / Presenten els cursos i casals d’estiu de Montgat
« el: Maig 19, 2013, 12:18:41 pm »
 L’Ajuntament i diverses entitats esportives de Montgat oferiran, aquest estiu, un grapa d’activitats de formació i lleure esportiu durant aquest estiu a les instal·lacions i la platja de Montgat. Des d’ara ja estan obertes les inscripcions per participar al Casal Esportiu d’estiu municipal adreçat als més petits. El Club de Tennis Montgat i el CD Montgat també oferiran activitats programades d’estiu pels nens/es del municipi.
C. Carvajal


Pàgines: 1 ... 60 61 62 63 64 [65] 66 67 68 69 70
SimplePortal 2.3.5 © 2008-2012, SimplePortal